|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
miałam juz nie odzywac sie na ten temat,bo przeciez to forum "zrob to sama"
a nie jakies ten zrobil to ten tamto, czy jakies inne sądy....... Ale ogolnie przykro mi strasznie ze czerwona tak mnie potraktowalas, (polecam 1 i 2 punkt regulaminu) nie zamierzalam niczego nikomu ukrasc, przeciez chyba wszystkie tu jestesmy po to by sobie pomagac,tu znacznie czesciej dziewczyny pisza na temat roznych robotek niz na "gazecie" ciekawe gdzie jeszcze o tym napiszesz...?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fajny sposób skracania jeansów
beniu nie przejmuj sie - zobacz jak dziewczyny stoją po Twojej stronie
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zabieram sie za skracanie spodni tym magicznym sposobem Kodeina wytłumaczyła mi jak to zrobić ale mam pewną wątpliwość-nie rozumiem tego zdjęcia
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten odcięty fragment jest przyłożony do nogawki, prawą stroną do prawej. Pokazane tylko w którą stronę ułożyć ten "odcięty kawałek", jeśli dobrze widzę to w lewym górnym rogu widać dół nogawki [mam nadzieję, że "zrozumiale" piszę ]
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
jestes jakims zarozumiaklym i parszywym balonem:[:[
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
No coz sarenka ma racje.
?????? Twoja odpowiedz tez o tobie dobrze nie swiadczy. P.S. A moze to jedna z nich (benia lub czerwona) ukrywa sie pod tym "misiorrem"
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie moderator ostrzega użytkownika misiorr powołując się na pierwszy i szósty punkt regulaminu forum -> http://www.wizaz.pl/html/regulamin.php
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Bieniu, nie przejmuj się Czerwoną!! Nie ma dziewczyna racji, gdyby kazdy zanim coś komuś chciał poradzic ,musiał przejrzeć cały internet, w poszukiwaniu czy aby już coś takiego nie istnieje, to nie było by tu zadnych porad. A Czerwona to chyba medal chciała, ciekawe za co.Nie chce sie dzielić? To nie, ktoś inny się za nią napewno podzieli!!! Głowa do góry.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Bieniu, a ja Ci dziekuję, bo własnie wykorzystam tę rade, trochę szyję i jeszcze tak nie skracałam, a dziekuję Tobie, za to że nie chomikujesz rad tylko dzielisz sie dalej.Mam nadzieję ,że jak cos jeszcze wyszukasz to skrobniesz, ja nie bardzo mam czas szperac. dzieki
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Oj- przesadziłaś czerwona- przecież benia napisała, ze z takim sposobem skracania się nie spotkała, więc przyznała się, ze to nie jej zdjęcia
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
skracam tak wszytskie dzinsy
tzn mama mi skraca przewaznie gdy je kupuje sa za długie, wiec ida od razu pod maszyne a pomysł wziął sie ze sklepu Wranglera... kupujac kiedys tak spodnie zaproponowano mi skrócenie w cenie spodni i zaznaczono, ze ten powycierany dół bedzie nadal wiec skorzystalam i od tej pory wszyscy w rodzinei tak podwiajaja spodnie kiedy tylko zajdzie potrzeba
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
Ja tak skracam spodnie od 8 lat
![]() ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Niektórzy tacy są, że za pomoc oczekują jakiś korzyści
materialnych lub pochwał do końca życia ![]() Sposobik fajny, aczkolwiek ja mam dwie lewe ręce do szycia a maszyny nie mam więc wole zostawić to pani krawcowej
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co Czerwona? ZrozumiałabymTwoje oburzenie, gdyby to były Twoje prywatne zdjęcia-ale nie są, więc się kobieto nie ośmieszaj.
![]() Jeśli Benia jest złodziejką-to Ty zgodnie z Twoim pokręconym rozumowaniem także. Benia dzięki za fotki-ja też w taki sposób skracałam już spodnie.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie takim sposobem skraca mi krawcowa spodnie.
Które super wyglądają i nie tracą fasonu.
Mój album : http://pika15.fotosik.pl/albumy/5628.html http://pika15.fotosik.pl/albumy/146045.html http://pika15.fotosik.pl/albumy/186480.html I coś na słodko: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepisy.php?user_id=9083 http://www.suwaczki.com/tickers/w57vgzu3lrgzzue0.png |
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
moja znajoma zawsze tak mi spodenki skraca efekt swietny nie widac skracania jakby były swiezo kupione
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Jak skrócic jeansy ??
Witam. Czy ktos moze mi poradzic jak skrocic spodnie jeansowe i jaka maszyna najlepiej to zrobic.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak skrócic jeansy ??
ale o ile chcesz skrócić? Tak by nie przydeptywac butem nogawki,czy z długich planujesz zrobić rybaczki? Wg mnie zwykla maszyna do szycia powinna dać radę.
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak skrócic jeansy ??
są dwie możliwości
1. normalnie obciąć i podwinąć, w tym przypadku cięzko będzie idealnie dobrać nitkę, tak żeby nie było widać z "orginalnymi" przeszyciami - ten sposób polecam gdy spodnie mocno się rozszerzają ku dołowi 2. drugi sposób najlepiej sprawdza się przy prostych nogawkach: wyznaczasz długość i robisz taką "pliskę"/zakładkę od środka(od wewnętrznej strony nogawki) zostawiając orginalny szew na dole, potem zszywasz od środka tak żeby nadmiar matriału był w środku nogawki...kurcze cięzko to wytłmaczyć, w każdym razie nadmiar materiału jest w środku, a orginalne przeszycie zostaje mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi, w razie czego postaram się wymysleć jakiś bardzie czytelny opis znalazłam taki link http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57050 powinein pomóc
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
bardzo fajniutki ten sposobik
) ..ale za chiny nie moge rozgryzc 3,4... zdjecia nie jestem biegla w tych tematach ...to dopiero moje poczatki z szyciem i nie rozumiem ( a tak wogole to to jest jakas specjalna stopka w zdjeciu nr 5??? z gory dziekuje za bardziej zrozumialy dla mnie opis
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, odgrzebałam ten wątek bo dzisiaj dałam się ponieć szaleństwu (dobrze ze szmateksowemu wiec niedrogo) i kupiłam sobie dzinsy.
No ale za długie - bo to na jakas wielka kobitę a nie na zwykle 170 zm wzrostu. Za dlugie są o dobre 5-7 cm... Przyglądam się tym zdjęciom i mam pewne dylematy bo nie za dobrze rozumiem: na zdjęciu 2 wyraznie widać, ze ten brzeg oryginalny został rozpruty, dobrze myślę? więc robię tak, odcinam ten oryginalny brzeg spodni (mam nadzieje, ze nogawki sa w moich na tyle proste ze to się uda) rozpruwam go i przykładam prawą strone brzegu do prawj strony spodni, poczym przeszywam po sladzie szwu (ktory wychodzi ze po rozpruciu byl blizej gory brzegu) rys 3. Potem zaprasowywuje jak na zdjeciu 4 i na prawej stronie przeszywam raz jeszcze blisko miejsca zszycia obu kawałków spodni nitką o kolorze zblizonym do nici jaka spodnie były stębnowane (czyli nici do stębnowania by trzeba było odpowiednie kupic ).I to tyle? Bo z obrazkow ktore studiowalam dos wnikliwie wyglada ze to takie proste a ja sie az nadziwic nie moge ![]() A moze dałoby sie zrobic tak: rozpruc brzeg na dole, złożyć spodnie (podwinąć nogawke prawa stroną do prawej) tak zeby slad po górnym szwie brzegu wypadał w takim miejscu ktore daje odpowiednią dlugosc spodni, zaszyc po tym sladzie szwu, obciąć to zalozenie ktore zostanie wewnatrz (po lewej stronie a potem ponownie zszyc ten oryginalny brzeg nicią w kolorze stębnowki moich spodni? No wiem, ze to trochę mniej profesjonalnie ale moze da taki sam efekt a nie zepsuje spodni
|
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
l
Edytowane przez Prk Czas edycji: 2008-03-27 o 17:59 |
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
kurde ja to nie wiem moja mama mowi ze jak tak zrobi to bedzie widac ze ten dol oryginalny jest przyszywany. aj nie wiem jak to zrobic
moze ma ktos filmik jak skracal albo moze ktos by nagral w celach edukacyjncyh i zamiesciloby sie na forum
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Przecież ta Pani nie ukradła nikomu pomysłu, nie podpisała się również iz to jej wynalazek czy chociaż zdjęcia więc o co chodzi?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

]
tzn mama mi skraca
materialnych lub pochwał do końca życia