|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mirena
Jesli chodzi o cene Mireny to ja znalazłam lekarza u którego jest chyba Mirena najtaniej na podkarpaciu.
Polecam dr Wajde z Krosna mirena z założeniem i Usg dopochwowym przed i po założeniu kosztuje 750 zł - tyle płaciła moja koleżanka ostatnio. Ja mam Mirene od kilku lat (druga załozona rok temu) i jestem bardzo zadowolona Założenie wcale nie jest takie bolesne i trwa kilka minut. ![]() klaski :
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
witam a propo wkładki Mirena mam załozona wkładke juz 5 lat i niema nic wygodniejszego i malo stresujacego od niej posiada ona tez własciwosci lecznicze bo mało co wystepuja stany zapalne,a cena to od 600 do 8oo ale warto natomiast nigdy nie słyszałam o mirenie w cenie 250zł to jest zwykla spirala z załozeniem
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Muszę mieć założoną Mirenę w celach leczniczych, bo w moim przypadku nie ma innej metody na moją endometriozę. I mam dylemat, bo boję się bólu. Ponieważ nie rodziłam mam ją mieć zakładaną w znieczuleniu ogólnym dożylnym. Koszt całej imprezy to 1000 zł. Czy to aż tak bardzo boli, czy da się to zrobić taniej bez znieczulenia?
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
da się bez znieczulenia. kwestia decyzji,mirena jest dosc duza wkladka a ty nie rodzilas. ja rodzilam i mam zwykła wkładke miedzianą i mnie bolało jak nie wiem co ale na znieczulenie ogolne bym si enie zdecydowało bo założenie trwa 3 minuty. 1 tys z wkladka czy to tylko za znieczuelnie ? jesli wkladk ai znieczuelnie = 1 tys to bierz ,jesli osobno bym sie zastanowiła |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Te 1000 zł to koszt wkładki plus założenie i znieczulenie (w obecności anestezjologa i pielęgniarki).
Chyba się zdecyduję.
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Witam
JA ZAŁOŻYŁAM WKŁADKĘ MIRENA DWA TYGODNIE TEMU I KOSZTOWAŁO MNIE TO 1100 ZŁ
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Miesiąc temu miałam usuwane polipy endometrialne,a w chwili obecnej jestem na leczeniu hormonalnym. Po leczeniu lekarz zaproponował mi założenie wkładki domacicznej uwalniającej hormony -Mirena, która ma zapobiec odrastaniu polipów, Poniewaz ta wkładka to spory wydatek (1100 zł z założeniem) chciałabym się upewnić czy faktycznie przyniesie oczekiwany skutek.Jeśli ktoś miał podobną sytuację prosze o poradę.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Ja zakładałam mirene wczoraj, sam koszt mireny to 655zł (w aptece) plus 300zł założenie ze znieczuleniem. Do tego dostałam jeszcze antybiotyk na tydzień 2x1 tab.
Co do założenia to bardziej bolało znieczulenie, to ukłucie zwłaszcza, później to nie bolało (choć wiedziałam że coś tam mi robi) ale trwało krótko Także nie ma sie czego bać, porody są boleśnijejsze.
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym chciała wiedzieć jedno. Jak to jest naprawdę z okresem przy stosowaniu wkładki Mirena.
Rozważam jej założenie, ponieważ od kilku lat cierpię z powodu bardzo bolesnej i bardzo obfitej miesiączki. Tabletki hormonalne niewiele pomagają, nawet Qlaira, po której podobno miewa się tylko plamienia. Chciałabym jednak się dowiedzieć, czy ktoś ma doświadczenia w tym zakresie. To znaczy, czy jest wśród użytkowniczek taka osoba, która podobnie jak ja bardzo cierpiała podczas okresu, po zastosowaniu mireny nie miała już takich problemów. Są to spore koszty, więc jeśli efekt ma być taki jak po Qlairze, to nie ma co sobie robić nadziei. |
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
koleżanka zaszła w ciążę mając mirenę,prawdopodobnie wysunęła się,tak oznajmił jej gin.Wiem,że to rzadkie przypadki,ale skutecznie się zraziłam do spirali.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mój gin poleca mirene właśnie kobietom cierpiącym na obfite okresy. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba też się nie zdecyduję. Zwłaszcza, że nie ma gwarancji, że mi pomoże.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Zainteresowanym napiszę swoje doświadczenie. Napaliłam się na tę Mirenę strasznie, mam 2 cudnych dzieci, więcej już nie chce i ginka poradziła mi Mirenę. Po obliczeniu kosztów stwierdziłam, że sie opłaca, poza tym 5 lat bez okresu, bez pamiętania o pigułkach - super.
Załozyłam wkładkę (wcale nie boli tak strasznie jak to niektóre panie wypisują w necie, dla mnie założenie wziernika jest o wiele mniej przyjemne niż samo załozenie wkładki). Niestety po miesiącu wyczułam, ze ta niteczka jest zdecydwanie dłuższa niż była (w sensie, że wkładka się wysuwa) - poszłam do ginki i niestety musiałam ja juz wyjąć. Na szczeście firma daje gwarancje i za miesiąc dostałam drugą wkładkę za darmo. Ta wytrwała 2 tygodnie... Okazało sie, ze moja macica nie toleruje ciała obcego i powodując skurcze "wypycha" wkładkę. Tak wiec Mirene odpuściłam, choć żałuje, bo uważam, że to super sprawa. Teraz jestem na pigułkach, podobno rewelacja - YAZ, ale zawsze to pigułki, które trzeba brać codziennie. Edytowane przez Agulatt Czas edycji: 2011-03-03 o 13:32 Powód: literówka |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mirena nie gwarantuje braku okresu a nie chcesz spróbowac z miedziakiem? one sa mniejsze i to może jest także przyczyna wypychania z macicy mireny . |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie kolezanki, które mają Mirene, wcześniej czy później, ale wszystkie pozbyły się krwawienia, dlatego liczylam, że tez będę miała to szczęście
A miedziana czy hormonalna, zawsze to obce ciało i pewnie skończyłoby się tak samo Ale dzięki za radę :-*
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja tez dzis zalozylam Mirene.Bolalo bardzo ale na to bylam przygotowana a teraz 3 godziny po juz lepiej.10 lat temu mialam zwykl miedziana,w sumie to az 3 bo mi wypadly,wiec ciekawe jak bedzie z ta.Wtedy bylam po CC a teraz 6 lat temu rodzilam naturalnie wiec moze moja macica nie odrzuci wkladki tym bardziej ze zalozylam ja ze wzgledu na miesniaki.
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rozważam założenie mireny ale boję się tycia i depresji |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie
Posiadam mirenę już prawie dwa lata i nie mam z nią żadnych problemów, nawet czasami zapominam, że ją mam. Okres mi zanikł, jedynie czasami plamie na różowo, ale wkładka wtedy wystarcza. Wygoda niesamowita, polecam wam wszystkim, bo naprawdę warto.
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypytuje się bo sama wiesz jaki to jest koszt i muszę rozważyć wszystkie za i przeciw zanim wydam tyle kasy
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Hej Karolina ja mam wkładkę od pół roku jeśli chodzi o tycie to nie przytyłam ani grama
tylko dobijają mnie te plamienia, bo jak się zacznie miesiączka to plamie dwa tygodnie
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny,
Jakies 3 tyg temu musialam wyciagnac Mirene... moze zaczne od poczatku. Od dawna uzywalam tebletek hormonalnych, ktore zle na mnie dzialaly. Podejrzewam ze taka dawka hormonu nie zgadzala sie z moim cialem i czesto czulam sie zle tzn dostawalam tzw dola. Po depresji poporodowej stwierdzilam ze czas pomyslec o czyms innym. Poniewaz nie chce miec wiecej dzieci (na razie) popedzilam do lekarza. Mojapani doktor zaproponowala implant (mieszkam w UK). Po 3 latach chustawek emocjonalnych (duza dawka hormonu w plastikowym implancie pod skora) zdecydowalam sie na spirale Mirena. Po 5 miesiacach od zalozenia nadal czulam sie zle, silne bole podbrzusza, zly nastroj i uplawy. Zostalam przebadana na wszystko nawet choroby weneryczne. Po tym jak wszystkie wyniki wrocily negatywne pani doktor w klinice postanowila ze spirale nalezy wyciagnac jako ze nie zgadza sie ona z moja macica (stad te uplawy). 3 dni po wyciagnieciu dostalam krowtoku i ostrego bolu brzucha i dowiedzialam sie ze to podobno czesto spotykane po wyciagnieciu. Ile przeszlam przez ta Mirene. Wspomnie tu ze wyciaganie bylo szybkie i bezbolesne natomiast zalozenie bylo bardzobolesne. Pisze o tym by was moje drogie ostrzec nie nastraszyc. Pytajcie lekarzy o skutki uboczne. Powodzenia!
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Podbijam temacik ... Myślę nad założeniem Mireny i raczej pójdę to zrobić. Urodziłam jedno dziecko, na razie nie planuję z moim TŻ drugiego dziecka... boję się trochę, że później będę miała problemy z zajściem w ciążę, ale jak to jest - wszystko się opiera na ryzyku. W każdym bądź razie będę pisała na bieżąco i dam znać jak już będę miała założoną Mirenę
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Ja założyłąm miesiąc temu i cały czas plamię-wiem,że jest to wymienione w działaniach ubocznych więc ani nie idę do lekarza bonie chcę ppłacić 100zł za to by usłyszeć ,że tak może być.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzisiaj miałam zakładanie Mireny... no i ... dziwnie się z nią czuję. Samo zakładanie trwało 3 minuty jakoś trochę bolało, ale da się żyć Modlę się tylko, żeby skutów ubocznych nie było ...
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Tez zastanawialam sie nad Mirena 3 lata temu.
U mnie to byl koszt 1200 PLN wtedy, wiec dosyc duzo.. Balam sie, ze wypadnie/nie przyjmie sie dobrze wiec zdecydowalam sie na zwykla miedzianke. No i dobrze, bo ta po 3 tyg sie wysunela, trzeba bylo wyjac. Nastepna zalozylam po miesiacu, ta trzyma sie do teraz i zapomnialam co to znaczy antykoncepcja ![]() Dlatego ja polecalabym jednak zwyklego miedziaka, ktory kosztuje grosze, niz te cala mirene. No chyba ze komus zalezy bardzo na wyeliminowaniu miesiaczki. Osobiscie wolalabym wydac te kase na fajna torebke
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. wczoraj czułam się okropnie, ból głowy nie dawał mi spokoju, wzięłam nurofen, przeszłam się na spacerek, poszłam spać i dzisiaj czuję się normalnie - miejmy nadzieję że nie będzie niespodzianek .
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Może używana
sory....![]() Najlepiej zapytaj lekarza, on ci doradzi.
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
A ja kurcze juz,prawie 4 miesiac sie zacznie.Nie plamie nie mam wahan nastroju,Miesiaczka na czas,Sznurki podciete byly w Polsce i lekarka po zrobienu USG stwierdzila ze siedz mocno,miesniak sie zmniejsza.Troche przytylam,ale to napewno nie od Mireny,bardzo duzo cwicze a w wakacje nie robilam nic,teraz juz wracam do formy.Dodam ze piersi powiekszyly mi sie o 5 cm
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
to było do mnie? że używana?jeśli tak to odpowiem. otóż nie używana
bo przy mnie P. doktor otwierała nowiuśkie opakowanie widziałam wszystko. więc wybacz, ale Twój komentarz nie okazał się trafny .Cytat:
jak na razie bóle głowy mi minęły, no może czasem słabiutkie, ale już o wiele lepiej. plamienie miałam tylko w dzień zakładania Mireny. no i teraz na dniach miałam mieć okres, wczoraj mi się wydawało, że właśnie się on zaczął, bo krwawiłam. i miałam bóle menstruacyjne. a dzisiaj cisza... podpaska czysta. .wahania nastrojów to często mam bez antykoncepcji
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

klaski :

"

JA ZAŁOŻYŁAM WKŁADKĘ MIRENA DWA TYGODNIE TEMU I KOSZTOWAŁO MNIE TO 1100 ZŁ

cierpiała podczas okresu, po zastosowaniu mireny nie miała już takich problemów. 

Ale dzięki za radę :-*
ale boję się tycia i depresji
sory....
.