Zanim zadasz pytanie, użyj wyszukiwarki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-26, 08:44   #31
Marigold19
🦄

Dot.: Zanim zadasz pytanie, użyj wyszukiwarki

Dziewczyny!! Jakbyście nie zauważyły przypadkiem to taki wątek jest już przyklejony na samej górze!!! I to już od dawna...

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 08:56   #32
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19
Dziewczyny!! Jakbyście nie zauważyły przypadkiem to taki wątek jest już przyklejony na samej górze!!! I to już od dawna...
Nie od dawna tylko od dzisiaj

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 09:04   #33
Marigold19
🦄

Heheh, jak od dzisiaj? A no może... :P Może mi się wydawało heheh

Stary 2005-06-26, 09:28   #34
BeataWi
Wtajemniczenie

GG do BeataWi

Z jednej strony was popieram, ale...
dajmy na to, ze jakas panna X wyciaga watek 10-12 stronicowy, sprzed 3 lat i prosi o namiary na krem, ktorego juz 2 lata nie produkuja, albo prosi jakas wizazanke Y, zeby jej opisala jak radzi sobie z cera mieszana (tu mam znow na mysli watek sprzed 2-3 lat) a w miedzyczasie wiazance Y zmienila sie cera na sucha albo w ogole nie zaglada na Wizaz i co wtedy Panna X podciaga watek kilka dni a pozniej pomysli sobie: olewaja mnie, zadnych odpowiedzi, co to za forum, itp.
Nastepna sprawa, ktora przychodzi mi na mysl, i ktora rowniez mi sie nie podoba, to traktowanie nowych osob na forum, czsto przy pierwszym poscie prosi ktos o pomoc, wtedy pojawiaja sie dosc czesto odpowiedzi typu:
"Uzyj wyszukiwarki" i to wszystko I znow taka osoba moze sobie pomyslec:
co to za forum, na ktorym nie mozna zadac pytania, tylko nalezy sie poslugiwac wyszukiwarka?
A co jesli ta nowa wizazanka nie umie znalezc wyszukiwarki lub nie wie gdzie ja znalezc? Niektore nawet nie wiedza, ze mamy poradnik "Nasze przepisy"
Mysle, ze trzeba pomyslec nad jakims innym rozwiazaniem
Moze macie jakies inne pomysly, poniewaz podciaganie tego watku chyba i tak nic nie da, przynajmniej mi sie tak wydaje, jesli ktos przyjdzie z pytaniem na plotkowe, to chyba i tak nie zajrzy do tego watku

Becia69

http://www.pajacyk.pl/
http://www.polskieserce.pl/
BeataWi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 09:43   #35
natii4
Zakorzenienie

Beatko mi osobiście najbardziej przeszkadza to,że ktoś poprostu przychodzi i zamiast np.przejrzeć kilka stron danego forum czy też użyć wyszukiwarki od razu zakłada nowy wątek.I tym sposobem wczoraj były pod sobą dwa wątki o peelingu Vichy-można samemu spradzić na forum pytania do Kosmetyczki.
Najlepiej to określiła soulsweeper: Jasne, że pewne tematy i dyskusje mogą się powtarzać, w końcu wizażanek przybywa, ale rozumiem kiedy dzieje się to co kilka miesięcy, nie kilka godzin! To już tylko wygodnictwo zazwyczaj.
Przed wczoraj pojawił się wątek odnośnie próbek-niedawno był taki sam wątek-założycielka tego nowego na moje pytanie dlaczego założyła nowy skoro widziała ten stary powiedziała,że tamten był niedopracowany i dlatego trzeba było nowy założyć,który ma taką samą treść.Przykładów z ostatniego tygodnia można mnożyć

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-26, 09:47   #36
Dorixx
Zadomowienie

a może w ogóle przestańmy pisac na forum bo naprawdę tyle problemów już było poruszone i wszystko jest w wyszukiwarkach?! chory pomysł. Tyle rzeczy i poglądów się zmienia z dnia na dzień , każdy może do danego wątku wnieść coś nowego, możemy się czegoś nowego nauczyć a nie żyć ciągle starymi wątkami. Dlatego nie zgadzam się z tym, że zanim napiszę, przegrzebię historię wizazu wzdłuż i w szerz. Wiem, że są wyjątki, ale jeśli chodzi o modę , wizaz i choćby robiącą tutaj karierę antykoncepcję to zmienia się diametralnie z dnia na dzień. Uważam , że życie przeszłoscią jeszcze nikomu niczego dobrego nie przyniosło poza stratą czasu na przeszukiwaniach. (ale jak piszę sporadycznie wiem , że są wyątki

najczęściej powtarzające sie pytania i tak zadają nowe forumowiczki, które zanim "zaskoczą" o co chodzi zdążą zadać pare "ważnych" dla nich pytań, moze nie lekceważmy tego?
Stary 2005-06-26, 09:53   #37
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorixx
a może w ogóle przestańmy pisac na forum bo naprawdę tyle problemów już było poruszone i wszystko jest w wyszukiwarkach?! chory pomysł. Tyle rzeczy i poglądów się zmienia z dnia na dzień , każdy może do danego wątku wnieść coś nowego, możemy się czegoś nowego nauczyć a nie żyć ciągle starymi wątkami. Dlatego nie zgadzam się z tym, że zanim napiszę, przegrzebię historię wizazu wzdłuż i w szerz. Wiem, że są wyjątki, ale jeśli chodzi o modę , wizaz i choćby robiącą tutaj karierę antykoncepcję to zmienia się diametralnie z dnia na dzień. Uważam , że życie przeszłoscią jeszcze nikomu niczego dobrego nie przyniosło poza stratą czasu na przeszukiwaniach. (ale jak piszę sporadycznie wiem , że są wyątki

najczęściej powtarzające sie pytania i tak zadają nowe forumowiczki, które zanim "zaskoczą" o co chodzi zdążą zadać pare "ważnych" dla nich pytań, moze nie lekceważmy tego?
Nowe użytkowniczki maja to do siebie,że olewają sobie regulamin,a właściwie w ogóle go nie czytają.Może tego typu wątek sprawi,że zajrzą do niego i zaczną stosować teorię w praktyce.
Powiedz mi jak to jest możliwe,że np.na jednej stronie są dwa wątki na identycznie taki sam temat założone w przeciągu dwóch dni?Zgadzam się,że to nowe Wizażanki mają najwięcej problemów z zakładaniem wątków,ale czy to,że są nowe ma być wiecznie wymówką dla ich postępowania.Z własnego doświadczenia powiem,że przed zarejestrowaniem się przez ok.miesiąc poznawałam Wizaż.

Jeszcze jedna rzecz jeżeli chodzi o nowe Wizażanki-zwróciłam uwagę pewnej nowej Wizażance,że taki wątek był kilka dni temu i że wystarczyło poszukać.Ona powiedziała OK,zaczynam,nie spinaj się tak.Spoko.Następnym jej wątek znowu był powieleniem wątku,który był bodajże 2 dni wcześniej założony. To,że ktoś jest nowy nie może być wieczną wymówką.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-26, 10:00   #38
shachownica
Zakorzenienie

no moim zdaniem dorixx trochę przesadzasz, tu przecież nie chodzi o wyciąganie wątków sprzed kilku lat ale o sprawdzenie czy podobny temat nie pojawił sie na forum w ciągu..., no nie wiem to zalezy od tematu kilku dni czy np.miesiąca i wtedy dopiero zastanowić się czy warto zakładać nowy watek.

wyszukiwarka to nic strasznego, w ten sposób oswoiłam się z wizażem i poznałam lepiej inne forumowiczki przeglądając kilka starych dyskusji na plotkowym . a za najlepszy przykład mogę służyć sama, zastanawiłam się nad założeniem wątku o feminizmie, a okazało się, że jest już jeden b.ciekawy to go po prostu podbiłam. to przecież żadna tragedia, że ktoś cię już uprzedził
shachownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 10:04   #39
BeataWi
Wtajemniczenie

GG do BeataWi

Zrozumialam o co ci chodzi, mnie to tez troche denerwuje, ze np na jednej stronie znajdziesz 3 watki o depilacji ale trzeba by pomyslec nad innym rozwiazaniem tego problemu
Tak mi przyszlo na mysl, zeby mozliwosc zalozenia nowego watku troszeczke utrudnic moze przeniesc to z gory strony gdzies na dol Wtedy nie bedzie sie tak rzucal w oczy, a zamiast tego wrzucic tam wyszukiwarke, tylko nie wiem czy lezy to w mozliwosciach Zlosia

Becia69

Stary 2005-06-26, 10:07   #40
Dorixx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shachownica
no moim zdaniem dorixx trochę przesadzasz, tu przecież nie chodzi o wyciąganie wątków sprzed kilku lat ale o sprawdzenie czy podobny temat nie pojawił sie na forum w ciągu..., no nie wiem to zalezy od tematu kilku dni czy np.miesiąca i wtedy dopiero zastanowić się czy warto zakładać nowy watek.

wyszukiwarka to nic strasznego, w ten sposób oswoiłam się z wizażem i poznałam lepiej inne forumowiczki przeglądając kilka starych dyskusji na plotkowym . a za najlepszy przykład mogę służyć sama, zastanawiłam się nad założeniem wątku o feminizmie, a okazało się, że jest już jeden b.ciekawy to go po prostu podbiłam. to przecież żadna tragedia, że ktoś cię już uprzedził
a robisz jakies zawody? gdzie napisałam , że to tragedia??? czytaj dokładnie
Stary 2005-06-26, 10:15   #41
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataWi
Zrozumialam o co ci chodzi, mnie to tez troche denerwuje, ze np na jednej stronie znajdziesz 3 watki o depilacji ale trzeba by pomyslec nad innym rozwiazaniem tego problemu
Tak mi przyszlo na mysl, zeby mozliwosc zalozenia nowego watku troszeczke utrudnic moze przeniesc to z gory strony gdzies na dol Wtedy nie bedzie sie tak rzucal w oczy, a zamiast tego wrzucic tam wyszukiwarke, tylko nie wiem czy lezy to w mozliwosciach Zlosia
Bo jeden jest o depilacji pach,dwa o bikini,następny o nogach,kolejny o wosku i tak idzie

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-26, 10:18   #42
BeataWi
Wtajemniczenie

GG do BeataWi

Cytat:
Napisane przez natii4
Bo jeden jest o depilacji pach,dwa o bikini,następny o nogach,kolejny o wosku i tak idzie
Acha... widzisz na to nie wpadlam, ze to taka roznica

Becia69

Stary 2005-06-26, 10:38   #43
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez shachownica
Ja jako założycielka tego wątku o feminizmie też coś dodam- któryś z pierwszych postów był treści "ten temat już był". I co? Ludziom zmieniają się opinie, dowiadują się nowych rzeczy. Poza tym jest nas więcej i może też nowe Wizażanki chciały się wypowiedzieć. A ja się poczułam tak, że przez chwilę żałowałam, że sie WAŻYŁAM założyć ten wątek. Bez obrazy- ale takie są moje odczucia mimo że jestem tu już chwilę.
Ale muszę przyznać, że denerwuje mnie po raz tysięczny zakładanie wątku o tematyce "tłuste włosy" "suche włosy" "wrastające włoski", które jak się wpisze w wyszukiwarkę wychodzi tysiąc postów. Ale to tylko tyle- te najbardziej i najczęściej wałkowane tematy "urodowe". Ale też trzeba zachować zdrowy rozsądek- to jest FORUM- a ono jest po to żeby zadawać pytania.

Stary 2005-06-26, 10:54   #44
Dorixx
Zadomowienie

dokładnie, jak napisałaś forum jest po to, by zadawać pytania
Stary 2005-06-26, 11:09   #45
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to tylko tyle- te najbardziej i najczęściej wałkowane tematy "urodowe". Ale też trzeba zachować zdrowy rozsądek- to jest FORUM- a ono jest po to żeby zadawać pytania.
No właśnie.Ta nieszczęsna Kosmetyczka ......
Zgadzam się,że forum jest po to by zadawać pytania,ale dlaczego zadawać pytanie skoro odpowiedź na nie już została udzielona?

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-26, 11:20   #46
bemolka
Zakorzenienie

walka z wiatrakami ale co tam - w góre
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 11:46   #47
rzastin
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jako założycielka tego wątku o feminizmie też coś dodam- któryś z pierwszych postów był treści "ten temat już był". I co? Ludziom zmieniają się opinie, dowiadują się nowych rzeczy. Poza tym jest nas więcej i może też nowe Wizażanki chciały się wypowiedzieć. A ja się poczułam tak, że przez chwilę żałowałam, że sie WAŻYŁAM założyć ten wątek. Bez obrazy- ale takie są moje odczucia mimo że jestem tu już chwilę.
Ale muszę przyznać, że denerwuje mnie po raz tysięczny zakładanie wątku o tematyce "tłuste włosy" "suche włosy" "wrastające włoski", które jak się wpisze w wyszukiwarkę wychodzi tysiąc postów. Ale to tylko tyle- te najbardziej i najczęściej wałkowane tematy "urodowe". Ale też trzeba zachować zdrowy rozsądek- to jest FORUM- a ono jest po to żeby zadawać pytania.
Nie popadajmy w skrajności, widomo, że tematy będą się powtarzać, to po jakimś czasie naturalne Ten wątek nie został założony po to, żeby każdy bał się założyć temat. Nie popadajmy w obsesję, bo rozpocznie się jakaś ogólnowizażowa histeria. Przypomnienie o wyszukiwarce jest w interesie pytającego, bo na wizażu można wyszperac prawie wszystko, łacznie z niesamowitymi poradami, których nie ma nigdzie indziej

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 11:52   #48
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez natii4
No właśnie.Ta nieszczęsna Kosmetyczka ......
Zgadzam się,że forum jest po to by zadawać pytania,ale dlaczego zadawać pytanie skoro odpowiedź na nie już została udzielona?
No ja się zgadzam z Wami konkretnie dziewczyny, bo ja nawet wątków, w których zadaje się te same pytania to nie czytam, bo mi się nie chce udzielać odpowiedzi skoro wystarczy wpisać pytanie w wyszukiwarce (i nie można tego tłumaczyć, że "nowe" nie wiedzą, gdzie jest wyszukiwarka- no wybaczcie, ale jest u góry takie wielkie SZUKAJ, że każdy amator internetu będzie umiał je znaleźć i go użyć). Ale tak jak napisała Bemolka- to walka z wiatrakami- przecież nie będziemy "opieprzać" każdej Wizażanki, która założy wątek, który gdzieś tam kiedyś był...

Stary 2005-06-26, 12:05   #49
rzastin
Zakorzenienie

Cytat:
No ja się zgadzam z Wami konkretnie dziewczyny, bo ja nawet wątków, w których zadaje się te same pytania to nie czytam, bo mi się nie chce udzielać odpowiedzi skoro wystarczy wpisać pytanie w wyszukiwarce (i nie można tego tłumaczyć, że "nowe" nie wiedzą, gdzie jest wyszukiwarka- no wybaczcie, ale jest u góry takie wielkie SZUKAJ, że każdy amator internetu będzie umiał je znaleźć i go użyć). Ale tak jak napisała Bemolka- to walka z wiatrakami- przecież nie będziemy "opieprzać" każdej Wizażanki, która założy wątek, który gdzieś tam kiedyś był...
Pewnie, że nie będziemy, tym bardziej, że ostatnio jest nas co raz więcej i nawet jednorazowa akcja wyszukiwarkowa szybko zostanie zapomniana.

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-26, 12:30   #50
bunny-pie
Zakorzenienie

To ja cos dorzuce

Mi troche przeszkadza, jak ktos 2 lub 3 razy ten sam watek zaklada, tylko trocze tresc zmienia, zamiast edytowac (i to jeszcze w ten sam dzien)
Niedawno jakas dziewczyny zalozyla watek o baaardzo popularnym temacie, 100 razy przerabiany. Wiec powiedzialam jej grzecznie, ze temat juz czesto byl, niech zobaczy na kosmetyczce. I co potem? 2 godziny pózniej drugi watek z tymi samymi pytaniami, na tym samym forum, tylko inaczej ulozony. Przeciesz depilacja byla juz taaaaaak czesto obgadywana, a to nie bylo jakies niewadomo jakie pytanie, tylko : Po jakiej depilacji wlosy tak szybko nie odrosna?
Stary 2005-06-26, 13:29   #51
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
To ja cos dorzuce

Mi troche przeszkadza, jak ktos 2 lub 3 razy ten sam watek zaklada, tylko trocze tresc zmienia, zamiast edytowac (i to jeszcze w ten sam dzien)
Niedawno jakas dziewczyny zalozyla watek o baaardzo popularnym temacie, 100 razy przerabiany. Wiec powiedzialam jej grzecznie, ze temat juz czesto byl, niech zobaczy na kosmetyczce. I co potem? 2 godziny pózniej drugi watek z tymi samymi pytaniami, na tym samym forum, tylko inaczej ulozony. Przeciesz depilacja byla juz taaaaaak czesto obgadywana, a to nie bylo jakies niewadomo jakie pytanie, tylko : Po jakiej depilacji wlosy tak szybko nie odrosna?
Koniec kwietnia-początek maja był szał na filtry,gdzie biedna Sylwia miała non stop łapki pełne roboty.Teraz jesteśmy na etapie depilacji wszystkiego .....

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-26, 13:56   #52
Dorixx
Zadomowienie

tak i zamiast komuś doradzić tworzycie nowy wątek i użalacie się nad powtarzanymi pytaniami
Stary 2005-06-26, 13:59   #53
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorixx
tak i zamiast komuś doradzić tworzycie nowy wątek i użalacie się nad powtarzanymi pytaniami
Jeżeli sądzisz,że siedzę na Wizażu i tylko gadam o tym problemie zamiast pomagać dziewczynom to jesteś w wielkim błędzie.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-06-26, 14:27   #54
paula78
Zakorzenienie

zgadzam sie z rzastin ,przeciez kazda z nas ma wykupiony abonament na wyszukiwarke

wkurzajace jest pytanie o kosmetyki do czegos tam a obok jest KWC ,poszukac które nas interesuja i pytac o dokładne uwagi to ok.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 14:47   #55
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78
zgadzam sie z rzastin ,przeciez kazda z nas ma wykupiony abonament na wyszukiwarke

wkurzajace jest pytanie o kosmetyki do czegos tam a obok jest KWC ,poszukac które nas interesuja i pytac o dokładne uwagi to ok.
Co powiecie na wątki,gdzie dziewczyna pyta się o konkretny kosmetyk-piszę jej,że może na KWC obejrzeć opinie,bo jest tego sporo o tym preparacie,a ona,że już je czytała,ale chce jeszcze opinii Czyli co-opinie na KWC są niewystarczające??:confus ed:

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-26, 14:49   #56
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Co powiecie na wątki,gdzie dziewczyna pyta się o konkretny kosmetyk-piszę jej,że może na KWC obejrzeć opinie,bo jest tego sporo o tym preparacie,a ona,że już je czytała,ale chce jeszcze opinii Czyli co-opinie na KWC są niewystarczające??:confus ed:

wtedy ona czeka i czeka w koncu sie wkurza i pisze ,że jestesmy be i odchodzi
trudno ,w takich wypadkach stosuje ZNM
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 14:53   #57
monyczkaaa
Zakorzenienie

Natii, ja też czasami wolę zapytać na wizażu, bo czasami w KWC nie znajduje się odpowiedzi na jakieś konkretne pytania. ale ja po prostu wysyłam priva do którejś z recenzentek i polecam takie rozwiązanie innym wizażankom
mnie też krew zalewa jak widzę takie watki.
Stary 2005-06-26, 17:21   #58
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez rzastin
Wizażowa wyszukiwarka to prawdziwa skarbnica wiedzy Znajduje się w niej masa postów, informacji, etc. Powtarzające sie tematy denerwują użytkowników, może warto sprawdzić wcześniej i nie dublować wątków?

PS: Ta wiadomość będzie podciągana przeze mnie z uporem maniaka.
Już nie musi
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 17:35   #59
natii4
Zakorzenienie

Ja tak szukam naszego wątku,szukam i nie znajduję Już chciałam iść do Złosia na skargę,że coś się stało,a tu Zło zrobił nam psikusa,a może raczej przysługę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-26, 17:50   #60
monyczkaaa
Zakorzenienie

no to teraz niektóre wizażanki zacałują Złosia za tą przysługę

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości