how to survive ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-06, 11:24   #31
bsia
Rozeznanie

Dot.: how to survive ?

a Ty się martwisz jakimś głupim niewypałem w rocznicę
eh, tak dużo mówi się o nieszanujących się dziewczynach, jako o tych, które lubią przygodny seks. dlaczego, na litość boską, nie określa się tak dziewczyn, które nie egzekwują szacunku od innych ludzi ? może gdyby się o tym więcej mówiło, mniej byłoby takich zagubionych dziewczynek jak autorka.

autorko, posłuchaj madany, dobrze rzecze
bsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 11:28   #32
cindirellaa
Rozeznanie

Nie napisze :P Spokojnie..

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez bsia Pokaż wiadomość
a Ty się martwisz jakimś głupim niewypałem w rocznicę
eh, tak dużo mówi się o nieszanujących się dziewczynach, jako o tych, które lubią przygodny seks. dlaczego, na litość boską, nie określa się tak dziewczyn, które nie egzekwują szacunku od innych ludzi ? może gdyby się o tym więcej mówiło, mniej byłoby takich zagubionych dziewczynek jak autorka.

autorko, posłuchaj madany, dobrze rzecze
Powiedziałabym wiele.. ale nie można się skupiać na samych negatywach.. nic mi nie pozostaje jak się nie odzywać. Ciekawe jak się dowie o co mi chodzi..
cindirellaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 11:28   #33
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cindirellaa Pokaż wiadomość
doszłam do wniosku, że On nawet nie wie pewnie czemu się obraziłam czy coś.. nie ma pewnie pojęcia.

Może potrzebuje więcej czasu na przemyślenie?
To mu go daj, Tydzień, dwa, tyle ile będzie potrzeba, aż zrozumie
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 11:30   #34
cindirellaa
Rozeznanie

Pewnie nie ma czego przemyśleć .. znając tekst "Przecież ja nic nie zrobiłem"
Stary 2011-11-06, 11:31   #35
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
A to on nie ma swojego mózgu żeby zaproponować autobus? Skoro coś zorganizował i mu rzekomo zależało, to mógł potem pomyśleć o innym sposobie dotarcia tam. Też bym się wkurzyła, gdyby ktoś mi coś obiecał, a potem się nawet nie postarał, żeby to zrealizować. Złej baletnicy...
"a to on nie ma swojego mózgu by czytać w myślach?" rozumiem że facet ZAWSZE ma myśleć za kobietę i wyprzedzać ją o dwa kroki? ludzie, facet też człowiek! Ma być zawsze idealny, bezbłędny? Pomijając inne brzydkie rzeczy w jego wykonaniu, to akurat uważam za pierdołę o którą nie warto kruszyć kopii
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 11:47   #36
cindirellaa
Rozeznanie

znowu powie że nic nie zrobił..

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
Może potrzebuje więcej czasu na przemyślenie?
To mu go daj, Tydzień, dwa, tyle ile będzie potrzeba, aż zrozumie
Stary 2011-11-06, 11:49   #37
madana
Zakorzenienie

Cytat:
znowu powie że nic nie zrobił..
- czyli i głupek na dokładkę. Bezmyślny, niewyciągający wniosków z własnego postępowania głupek.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 12:08   #38
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Jest to chłopak nerwowy, uparty, nie widzi tego co zrobił, jest np. jego wina i on na mnie krzyczy grozi, że mnie zostawi. Akcje są przeróżne co miesiąc inne od zostawienia mnie samej w nowy rok, po kłótnie bez sensu, kłamstwo pierwsze i ostatnie, ostatnio było tak, że poszedł na 18 sam bo niby ja mu nie pozwolę pić.. zrobiło się śmiesznie bo na każdej pijemy razem.. wkurzył się i opowiadał znajomym jaka to ja nie jestem (oczywiście w %) i wszyscy się ze mnie śmiali....
Jest tego tak dużo, że czasem mam ochotę tego nie pamiętać.. ale tak naprawdę jest innym człowiekiem, naprawdę dobrym.. tylko jak coś mu strzeli to aż zaczynam się bać
(...)
Czyli ta akcja z rocznicą to wierzchołek góry lodowej?

Rocznica = świętowanie czegoś, dobrego związku, bycia razem. Wy tak naprawdę co chcecie świętować? Wieczne kłótnie, jego brak szacunku do Ciebie, nie lubienie się, kłamstwa? Dobry człowiek, ale się go często boisz? Jasne, a świstak siedzi i zawija, oj zawija. Wmawiasz sobie coś, czego nie ma - np. to, że on dobry. I jeszcze tłumaczysz jego głupie zachowania alkoholem. Co za dziecinada i naiwność...

Jak się nie ma czego świętować, to się nie świętuje i w sumie dobrze zrobił (dla siebie samego) - poszedł do ludzi na których mu zależy i których lubi. Najwidoczniej to z nimi ma co świętować, nie z Tobą.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- czyli i głupek na dokładkę. Bezmyślny, niewyciągający wniosków z własnego postępowania głupek.
A ona to co? Do kaloryfera ją przykuł? W piwnicy trzyma?

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-11-06 o 12:08
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 12:10   #39
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Czyli ta akcja z rocznicą to wierzchołek góry lodowej?

Rocznica = świętowanie czegoś, dobrego związku, bycia razem. Wy tak naprawdę co chcecie świętować? Wieczne kłótnie, jego brak szacunku do Ciebie, nie lubienie się, kłamstwa? Dobry człowiek, ale się go często boisz? Jasne, a świstak siedzi i zawija, oj zawija. Wmawiasz sobie coś, czego nie ma - np. to, że on dobry. I jeszcze tłumaczysz jego głupie zachowania alkoholem. Co za dziecinada i naiwność...

Jak się nie ma czego świętować, to się nie świętuje i w sumie dobrze zrobił (dla siebie samego) - poszedł do ludzi na których mu zależy i których lubi. Najwidoczniej to z nimi ma co świętować, nie z Tobą.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

A ona to co? Do kaloryfera ją przykuł? W piwnicy trzyma?

Swięta prawda
Stary 2011-11-06, 13:12   #40
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Hej dziewczyny! Zbliżała się nasza pierwsza rocznica dużymi krokami. Mój TŻ chciał nad wszystkim przejąć władzę (dość często mu nie wychodzi, ale tym razem obiecał że to będzie miało ręce i nogi więc się zgodziłam) W sobote (wczoraj ) mieliśmy jechać w jakieś miejsce, do kina, coś jeszcze ale jego kolega który miał naprawić auto nie naprawił (leń) ,więc wyjazd został odwołany. Było mi przykro.. nie wiem czy to jakieś fatum, pech.. jedno wiem na pewno znowu się nie udało. Za każdym razem się nie udaje.. Mój TŻ nigdy nie może dopiąć wszytskiego na ostatni guzik. Pisaliśmy tylko sms, było mi przykro.. a on mówił jak bardzo mu zależało na tym wyjeździe.. Z nerwami pisał, że ja zawsze chce najwięcej, że dużo oczekuję.. Tak oczekuję dużo skoro mnie krzywdził.. przynajmniej chce aby to on tyłek ruszył, doszłam do wniosku.. że za dużo się poświęcam.
Że nikt nie widzi, że chciał dobrze.. Było mi źle, bo miałam nadzieję, że po tych akcjach można spędzić ten rok bez jakiś akcji..
Nie myliłam się powiedział mi, że idzie do klubu do znajomych bo tam jest śmiesznie, że mam jutro przyjechać o bo On nie ma jak...
Zatkało mnie i przestałam się odzywać.. Co powinnam zrobić? Jechać do niego? Aaa wstałam dziś rano dostałam tylko 3 wiadomości "Kochasz mnie?" , Kocham skarba.. i że się obraziłam więc dobranoc. Doradźcie bo ręce opadają (((
Cytat:
Jest to chłopak nerwowy, uparty, nie widzi tego co zrobił, jest np. jego wina i on na mnie krzyczy grozi, że mnie zostawi. Akcje są przeróżne co miesiąc inne od zostawienia mnie samej w nowy rok, po kłótnie bez sensu, kłamstwo pierwsze i ostatnie, ostatnio było tak, że poszedł na 18 sam bo niby ja mu nie pozwolę pić.. zrobiło się śmiesznie bo na każdej pijemy razem.. wkurzył się i opowiadał znajomym jaka to ja nie jestem (oczywiście w %) i wszyscy się ze mnie śmiali....
Jest tego tak dużo, że czasem mam ochotę tego nie pamiętać.. ale tak naprawdę jest innym człowiekiem, naprawdę dobrym.. tylko jak coś mu strzeli to aż zaczynam się bać

U mnie jest inna bajka.. też myślałam, że to moje wyobrażenia.
Cytat:
Tyle,że tak naprawdę jest inny..
Jest zupełnie innym.. jak jest nerwowy coś mu bije.. i muszę uciekać.

dokładnie tak.. tylko ciężko mu cokolwiek wytłumaczyć.. bo on zacznie się stawiać.. nie będzie mu głupio.
po tych 3 postach moge napisac jedno - facet jest do skreslenia. im wiecej o nim piszesz, w tym gorszym swietle go to stawia, chociaz probujesz go bronic. sama sobie takiego faceta wybralas, wiec meczysz sie na wlasne zyczenie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 16:43   #41
bsia
Rozeznanie

Cytat:
nic mi nie pozostaje jak się nie odzywać. Ciekawe jak się dowie o co mi chodzi..
może powróży sobie z fusów albo zajrzy do kryształowej kuli?
pomijając już fakt, że facet raczej nie nadaję się do bycia w zdrowym związku, to może chociaż warto popracować nad poprawną komunikacją ;]
bsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 19:15   #42
chryja_bez_ryja
BAN stały

Ale idiotę sobie wybrałaś Aż nie chce mi się wierzyć, że można długo tkwić w związku z kimś takim...
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 20:18   #43
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
"a to on nie ma swojego mózgu by czytać w myślach?" rozumiem że facet ZAWSZE ma myśleć za kobietę i wyprzedzać ją o dwa kroki? ludzie, facet też człowiek! Ma być zawsze idealny, bezbłędny? Pomijając inne brzydkie rzeczy w jego wykonaniu, to akurat uważam za pierdołę o którą nie warto kruszyć kopii
Jeśli zaproponowanie autobusu zamiast auta jest TAKIM wyczynem i wyprzedzaniem o 2 kroki to... chyba mam inne wyznaczniki idealności i bezbłędności
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 20:55   #44
KarolinaK
Zakorzenienie

Niektorzy maja dwie lewe rece. Moj ex tez tak mial. Czego sie zlapal to zawsze wychodzilo zupelnie przeciwnie albo mail slomiany zapal. Wiec nie oczekuj tylko sama sie za to zabierz.
Co ciekawe to tylko ze mna ex'owi tak nie wychodzilo. Teraz tanczy jak mu zona zagra . I zawsze wszystko dopiete na ostatni guzik

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2011-11-06 o 20:56
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 21:35   #45
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
Jeśli zaproponowanie autobusu zamiast auta jest TAKIM wyczynem i wyprzedzaniem o 2 kroki to... chyba mam inne wyznaczniki idealności i bezbłędności
widocznie nie każdy jest takim uosobieniem błyskotliwości i geniuszu jak Ty, by w każdej minucie wiedzieć co dokładnie powiedzieć i zrobić
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 22:14   #46
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Niektorzy maja dwie lewe rece. Moj ex tez tak mial. Czego sie zlapal to zawsze wychodzilo zupelnie przeciwnie albo mail slomiany zapal. Wiec nie oczekuj tylko sama sie za to zabierz.
Co ciekawe to tylko ze mna ex'owi tak nie wychodzilo. Teraz tanczy jak mu zona zagra . I zawsze wszystko dopiete na ostatni guzik
widocznie trzyma go krótko przy pysku
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości