Wspólna walka o pragnione ciało ! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 08:11   #31
Ala667
Raczkowanie

Dot.: Wspólna walka o pragnione ciało !

I śniadanie
chleb chrupki 3 kromki
margaryna 5g
pieczone mięso z udźca indyka bez skóry i kości 20g
ze świeżo posiekaną bazylią i olejem rzepakowym
Surówka 100g
ze świeżego ogórka z sokiem z cytryny
suszone oregano
pkoperek
i oliwa z oliwą
jabłko 100g
herbata owocowa

II śniadanie
szejk z Oriflame z mlekiem i bananem- to na moje życzenie

Obiad
zupa koperkowa
koperek 10g
starta włoszczyzna 10g
i ryż najlepiej brązowy 15g przed gotowaniem
Pieczeń 100g
ziemniaki gotowane nietłuczone 100g
surówka 100g
czerwona kapusta 90g
cebula10g
oliwa z oliwek
owoc
woda mineralna

podwieczorek
chleb pszenny 35g
margaryna 5g
makrela wędzona 10g
surówka z sałaty 50g
świerza mięta i oliwa z oliwek
jogurt naturalny 0% 150ml
woda mineralna

kolacja
kasza perłowa 3łyżki przed gotowaniem
z krótko duszonymi warzywami 130g
czerwona papryka 50g
pomidor 50g
cebula 30g
pieprz ziołowy
suszona bazylia
natka pietruszki
olej rzepakowy
maślanka 0% 150 ml
herbata owocowa

Do tego piję jeszcze kawę z mlekiem rano bez cukru.
Jak są jakieś dziwne pieczenie to jem chudą wędlinę drobiową
www.cudenkaalicji.pl
http://alicja-bizuteria.blogspot.com
Ala667 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 09:03   #32
blue_oleander
Raczkowanie

Czesc Ala!
Ja tez bym byla zainteresowana twoim planem diety mam podobna wage 82 kg. Tzn w czwartek byly 82 a dzisiaj rano waze sie i .... 80kg ! wiem ze w pierwszym okresie waga spada najszybciej i to co mi ubylo to woda, ale juz jakis poczatek. mam cel, do 1.05.2012 wazyc 65 myslicie ze to realne? Jade wtedy z moim TZ na dlugo wyczekiwany urlop w ciepelko i chcialabym byc szczupla. Deprymuje mnie to jak wygladam bo moj facet codziennie biega na silownie, tak sam dla siebie i latem na plazy widze spojrzenia innych dziewczyn w ktorych wyraznie widac pytanie "co ten facet robi z takim wielorybem?". Wiec moj cel - Maj 2012 - 65 kilo!
Raz w tygodniu w czwartki aerobi i zaraz wskakuje na orbiterek!

co bylo u was na sniadanko? u mnie pol bulki (niestety jasnej - innej w sklepie nie bylo a domu tez bida) z bialym serkiem i do tego pomidorek i czarna herbata.
blue_oleander jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 09:58   #33
Ala667
Raczkowanie

Wiesz co dietetyk układa pod konkretną osobę i nie wiem czy moja dieta będzie dobra dla Ciebie. JAk szłam do niego to podawałam mu jadłospis co jadłam przez 3 dni, wszystkie choroby u mnie w rodzinie i co lubię, a czego nie lubię. Miałam robione wszystkie badanie krew, mocz itd oraz pomiary woda, mięśnie, tłuszcz w organiźmie i fałd skurny. Wagę możemy mieć taką samą, ale inne rzeczy moga być inne, możesz mieć wyniki inne niż ja, chociaż oby nie bo ja miałam dobre.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Jeśli chodzi o utratę wagito od 0,5 do 1 kg na tydzień powinno się tracić. Więc oblicz sobie. JA mam cel 68 kg i akurat w maju mam 30-te urodziny i będę tyle ważyć
www.cudenkaalicji.pl
Stary 2011-11-13, 10:35   #34
Moulin
Przyczajenie

hej dziewczyny, troszkę Was zaniedbałam, bo zepsuł mi się laptop:/ Miło że dołączyły dziewczyny z bardzo sprecyzowanymi planami
Ja jestem wegetarianką, więc moja dieta w dużej części składa sie z węgli, zwłaszcza teraz, jesienią, i mimo że są to wartościowe produkty, czuję że jest tego po prostu za dużo w stosunku do reszty. Raz w tygodniu chodzę na aerobik, ale raz to tyle co nic, jedynie poprawia mi samopoczucie. Jutro wykupię sobie jeszcze 10 wejść. Mój cel: wysmuklić uda, pośladki.
Mam 21 lat, 182 cm, nie wiem ile ważę, ok 74kg

A wczoraj... Porażka. Martini, martini, martini
Moulin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 11:55   #35
blue_oleander
Raczkowanie

ja z kolei wcale nie pije alkoholu. przynajmniej te kalorie mi odpadaja ale za to zazeram sie slodyczami i to one sa moja zguba.

motywacja: silna,

Dam rade!!!
Stary 2011-11-13, 12:27   #36
Diva069
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blue_oleander Pokaż wiadomość
Czesc Ala!
Ja tez bym byla zainteresowana twoim planem diety mam podobna wage 82 kg. Tzn w czwartek byly 82 a dzisiaj rano waze sie i .... 80kg ! wiem ze w pierwszym okresie waga spada najszybciej i to co mi ubylo to woda, ale juz jakis poczatek. mam cel, do 1.05.2012 wazyc 65 myslicie ze to realne? Jade wtedy z moim TZ na dlugo wyczekiwany urlop w ciepelko i chcialabym byc szczupla. Deprymuje mnie to jak wygladam bo moj facet codziennie biega na silownie, tak sam dla siebie i latem na plazy widze spojrzenia innych dziewczyn w ktorych wyraznie widac pytanie "co ten facet robi z takim wielorybem?". Wiec moj cel - Maj 2012 - 65 kilo!
Raz w tygodniu w czwartki aerobi i zaraz wskakuje na orbiterek!

co bylo u was na sniadanko? u mnie pol bulki (niestety jasnej - innej w sklepie nie bylo a domu tez bida) z bialym serkiem i do tego pomidorek i czarna herbata.
Jak dla mnie jest bardzo realne, wystarcza samodyscyplina i systematyczność w jedzeniu i ćwiczeniach

Cytat:
ja z kolei wcale nie pije alkoholu. przynajmniej te kalorie mi odpadaja ale za to zazeram sie slodyczami i to one sa moja zguba.
Ja też zajadam ale są już dni gdy w ogóle nie sięgam po słodycze !

Cytat:
Napisane przez Ala667 Pokaż wiadomość
I śniadanie
chleb chrupki 3 kromki
margaryna 5g
pieczone mięso z udźca indyka bez skóry i kości 20g
ze świeżo posiekaną bazylią i olejem rzepakowym
Surówka 100g
ze świeżego ogórka z sokiem z cytryny
suszone oregano
pkoperek
i oliwa z oliwą
jabłko 100g
herbata owocowa

II śniadanie
szejk z Oriflame z mlekiem i bananem- to na moje życzenie

Obiad
zupa koperkowa
koperek 10g
starta włoszczyzna 10g
i ryż najlepiej brązowy 15g przed gotowaniem
Pieczeń 100g
ziemniaki gotowane nietłuczone 100g
surówka 100g
czerwona kapusta 90g
cebula10g
oliwa z oliwek
owoc
woda mineralna

podwieczorek
chleb pszenny 35g
margaryna 5g
makrela wędzona 10g
surówka z sałaty 50g
świerza mięta i oliwa z oliwek
jogurt naturalny 0% 150ml
woda mineralna

kolacja
kasza perłowa 3łyżki przed gotowaniem
z krótko duszonymi warzywami 130g
czerwona papryka 50g
pomidor 50g
cebula 30g
pieprz ziołowy
suszona bazylia
natka pietruszki
olej rzepakowy
maślanka 0% 150 ml
herbata owocowa

Do tego piję jeszcze kawę z mlekiem rano bez cukru.
Jak są jakieś dziwne pieczenie to jem chudą wędlinę drobiową

Strasznie pracochłonne jest przygotowtywanie chyba tych posiłków

A u mnie na śniadanie, grillowany 2 tosty z pieczywa razowego, z serem mozzarella bez masła oczywiście i do tego herbatka z mięty .

dni przelatują przez palce .

photoblog.pl/fornicaras/

Diva069 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 12:32   #37
blue_oleander
Raczkowanie

Diva gratuluje samozaparcia w niesieganiu po slodycze i zazdroszcze. ja wczoraj przetrwalam jeden dzien bez slodkiego i to straszne, niestety nikt u mnie w domu nie chce zwazac na to ze musze zgubic te 17 kilo i moj dom jest doslownie zapelniony slodyczami. omijanie ich szerokim lukiem jest bardzo trudne.
postanowilam sobie codziennie jesc batonika mussli z kawalkami czekolady, batonik syci, zasladza i ma 160 kalorii. ale jak juz mowilam, dobry na drugie sniadanie. polecam te od nestle z kawalkami czekolady lub kawalkami truskawek sa pyszne!

Dam rade!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 12:58   #38
muffinek666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diva069 Pokaż wiadomość
Co to za dieta Muffinku ?

W ogóle, jak dla mnie to masz dobrą wagę. Masz jakieś problematyczne miejsca z którymi chcesz walczyć dietą czy ogólnie chcesz zrzucić kilogramy ?
więc tak:
Przygotowujesz specjalną zupę wg. przepisu (bardzo prosta w wykonaniu) i spożywasz ją codziennie przez całą diete (trwa ona 7 dni).
Przez kolejne zdni oprocz zupy dolaczasz albo owoce albo warzywa.

Dieta kapuściana - rozkład na 7 dni:
Dzień 1
Zupa kapuściana i owoce z wyjątkiem bananów.
Dzień 2
Zupa kapuściana i warzywa gotowane lub na surowo. Nie wolno jeść fasoli, kukurydzy, groszku i grochu. A najlepsze będą warzywa zielone. Nie wolno jeść owoców. Na obiadokolację dwa ziemianki ugotowane bez soli, ewentualne z dodatkiem masła.
Dzień 3
Zupa kapuściana, owoce i warzywa. Pomijamy banany i ziemniaki.
Dzień 4
Zupa kapuściana i trzy banany. Do tego można wypić dowolną ilość odtłuszczonego mleka.
Dzień 5
Zupa kapuściana, wołowina lub pierś z kurczaka i pomidory. Można zjeść o,25 - 0,5 kg mięsa i około 6 pomidorów. Z mięsa może to być także indyk bądź chuda ryba. Mięso należy ugotować lub zapiec bez tłuszczu. Zupa kapuściana musi być zjedzona chociaż raz.
Dzień 6
Zupa kapuściana, wołowina i warzywa głównie zielone. Wołowinę można zastąpić chudą rybą, piersią z kurczaka czy indyka.
Dzień 7
Zupa kapuściana, jarzyny oraz ugotowany ciemny ryż. Soki warzywne i woda do picia.

Zupe możesz jeść codziennie bez ograniczeń podobno im wiecej tym lepiej. W zależności od organizmu można schudnąć od 4-8 kg jest polecana przez lekarzy zwlaszcza u pacjentow kardiologicznych poniewaz jest bardzo bezpieczna i szybko mozna uzyskac efekty.

Ja niestety nie lubie moich nóg. W udach gromadzi mi się całe zło które zjem :P

51.5

47 kg !!!!!!!

Cel: Czerwiec 2012
muffinek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 13:32   #39
Jeloon
Przyczajenie

GG do Jeloon

Oj oj dziewczyny, tyle Was ! Może zróbmy coś, żeby lepiej się poznać ! W pierwszym poście mogę zamieścić wasze nicki, może wagę i wzrost albo wymiary w talii itd ? Jak myślicie ?

Ja nie sięgnęłam po słodycze od 2 tygodni ! jestem w szoku, tak łatwo mi to przyszło, że sama nie dowierzam, niestety odkąd jestem na diecie mój dom to istne królestwo wszelkiego rodzaju słodyczy ! Zaszywam się w pokoju, żeby na nic nie patrzeć :<

Aerobik to świetny pomysł ! Ja też się zapisuję od przyszłego tygodnia, póki co siedzę w domu chora .... Myślałam jeszcze o jodze, u mnie w małym miasteczku otworzyli, ale nie ma już wolnych miejsc.

Wczoraj na imprezie przynajmniej nie korzystałam ze słodkich soków, co trzeba było popijałam wodą niegazowaną <fuu>.

Moja znajoma miała dietę od dietetyczki, ale była baardzo pracochłonna, zaprosiłam ją na kawę to wpadała na godzinkę i leciała do domu, żeby posiłek przygotować

Jak tam dzisiejszy dzień ? U mnie wyglądał tak:
śniadanie :
jajecznica z pomidorem, papryką, pieczarkami i szynką drobiową ( na wodzie)
drugie śniadanie :
jogurt naturalny z otrębami i żurawiną oraz jabłko.

Że jadał za trzech
A że lubił do tego wypić

Często zamieniał się w głaz Pablito

'Kawa, moja wspaniała kawa ! Nikt zabierać jej nie ma mi prawa !
Łona- Kawa

Jeloon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 13:38   #40
Quen Marry
Przyczajenie

Hej dziewczyny!

Moja walka z wagą to niekończące się pasmo porażek. Od roku, wlaściwie codziennie rano wstaje z myślą że to wlasnie dziś moje ciało zacznie zmieniac się na lepsze, ale niestety zazwyczaj wytrzymywałam max 8-9 dni. W moim przyszłym zawodzie szczupła sylwetka to niezbędnik i często zadaje sobie pytanie dlaczego (zważywszy na to że naprawdę nie mialam w życiu lekko i psychicznie wytrzymywałam) nie potrafię sobie poradzić z czymś tak błahym jak waga...
Dlatego właśnie może jeśli będę mogła się przed kimś pochwalić będę miała większą motywację więc tak: wzrost - 171
obecna waga - 77kg
cel (do świąt Bożego Narodzenia) - 64kg
Damy rade, wspierajmy się nawzajem i opisujmy efekty na bieżąco!

(ja dzień pierwszy zaczęłam dziś - rano kawa, potem jajko na twardo i pomidor, na obiad ryba na parze i surówka z kapusty, kolacja - nic, woda na bieżąco) Jutro basen!
Quen Marry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 13:53   #41
blue_oleander
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Quen Marry Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Moja walka z wagą to niekończące się pasmo porażek. Od roku, wlaściwie codziennie rano wstaje z myślą że to wlasnie dziś moje ciało zacznie zmieniac się na lepsze, ale niestety zazwyczaj wytrzymywałam max 8-9 dni. W moim przyszłym zawodzie szczupła sylwetka to niezbędnik i często zadaje sobie pytanie dlaczego (zważywszy na to że naprawdę nie mialam w życiu lekko i psychicznie wytrzymywałam) nie potrafię sobie poradzić z czymś tak błahym jak waga...
Dlatego właśnie może jeśli będę mogła się przed kimś pochwalić będę miała większą motywację więc tak: wzrost - 171
obecna waga - 77kg
cel (do świąt Bożego Narodzenia) - 64kg
Damy rade, wspierajmy się nawzajem i opisujmy efekty na bieżąco!

(ja dzień pierwszy zaczęłam dziś - rano kawa, potem jajko na twardo i pomidor, na obiad ryba na parze i surówka z kapusty, kolacja - nic, woda na bieżąco) Jutro basen!
witaj quen marry!
ciesze sie ze dolaczylas do naszego grona! Niestety czuje sie zobowiazana powiedziec ci ze 13 kilo w poltora miesiaca jest hmm niemozliwe do osiagniecia. A jesli nawet osiagniesz ten cel glodzac sie i wypruwajac flaki na silowni to jojo gwarantowane przy takim tempie chudniecia.
Nie lepiej byloby zdefiniowac jakis realny cel? nie ma byc to proba zniechecenia cie do odchudzania, wszystkie ktore tu jestesmy wspieramy sie nawzajem bo tego potrzebujemy i ciebie tez bedziemy wspierac. Ale wlasnie dlatego mowie ci: zastanow sie.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Jeloon Pokaż wiadomość
Oj oj dziewczyny, tyle Was ! Może zróbmy coś, żeby lepiej się poznać ! W pierwszym poście mogę zamieścić wasze nicki, może wagę i wzrost albo wymiary w talii itd ? Jak myślicie ?
.
jestem za! moja waga to 82 kilo (wyjsciowa) dzisiaj waga pokazala 80kg. wzrost 165 wiek 24 lata, cel 65 kilo do 1.05.2012

Dam rade!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 13:58   #42
Quen Marry
Przyczajenie

Właśnie niestety w tym jest problem, że potrzebuje straty tych kilogramów do świąt (max do stycznia 2012) i nie chodzi tu o względy prywatne, estetyczno - psycho -fizyczne tylko jak by to określić "zawodowe". Dziękuje bardzo za ostrzeżenie, wiem że absolutnie nie chcesz mnie zniechęcac, oraz to że tempo będzie bardzo szybkie ale jestem zdeterminowana jak nigdy i chcąc nie chcąc po prostu MUSZE wytrzymac. Będę Wam na bieżąco opisywac efekty, powodzenia nam wszystkim!
Quen Marry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 14:05   #43
Jeloon
Przyczajenie

GG do Jeloon

Queen Marry, mam nadzieję, że uda Ci się osiągnąć jak najlepszy efekt !
Ale sądzę, że to, iż wytrzymywałaś te 9 dni to z powodu baaardzo ubogiej diety.
"
(ja dzień pierwszy zaczęłam dziś - rano kawa, potem jajko na twardo i pomidor, na obiad ryba na parze i surówka z kapusty, kolacja - nic, woda na bieżąco) Jutro basen!"

To zaledwie dwa posiłki ! Ja ( nie znam się za bardzo ) ale zjadłabym tak :
śniadanie : jajko na twardo, pomidor, plasterek szynki drobiowej
drugie śniadanie : jogurt naturalny, jabłko
obiad : ryba na parze i surówka z kapusty
podwieczorek : mandarynka i np. grejpfrut
kolacja : sałatka warzywna ( np. pomidor, papryka...)
To tylko przykład, ktoś na pewno poprawi, że czegoś się z czymś nie łączy i byłoby to dla mnie bardzo przydatne ! : )

Że jadał za trzech
A że lubił do tego wypić

Łona- Kawa

Stary 2011-11-13, 14:44   #44
blue_oleander
Raczkowanie

dobra to ja wskakuje na orbiterek

Dam rade!!!
Stary 2011-11-13, 15:03   #45
Diva069
Raczkowanie

Cytat:
Diva gratuluje samozaparcia w niesieganiu po slodycze i zazdroszcze. ja wczoraj przetrwalam jeden dzien bez slodkiego i to straszne, niestety nikt u mnie w domu nie chce zwazac na to ze musze zgubic te 17 kilo i moj dom jest doslownie zapelniony slodyczami. omijanie ich szerokim lukiem jest bardzo trudne.
postanowilam sobie codziennie jesc batonika mussli z kawalkami czekolady, batonik syci, zasladza i ma 160 kalorii. ale jak juz mowilam, dobry na drugie sniadanie. polecam te od nestle z kawalkami czekolady lub kawalkami truskawek sa pyszne!
Ja na szczęście mieszkam sama tzn z innymi ludźmi, ale sama dla siebie robie zakupy gotuje itd, rzadko bywa w rodzinnym domu, więc ze słodyczami mam jak najmniej do czynienia

Cytat:
Napisane przez muffinek666 Pokaż wiadomość
więc tak:
Przygotowujesz specjalną zupę wg. przepisu (bardzo prosta w wykonaniu) i spożywasz ją codziennie przez całą diete (trwa ona 7 dni).
Przez kolejne zdni oprocz zupy dolaczasz albo owoce albo warzywa.

Dieta kapuściana - rozkład na 7 dni:
Dzień 1
Zupa kapuściana i owoce z wyjątkiem bananów.
Dzień 2
Zupa kapuściana i warzywa gotowane lub na surowo. Nie wolno jeść fasoli, kukurydzy, groszku i grochu. A najlepsze będą warzywa zielone. Nie wolno jeść owoców. Na obiadokolację dwa ziemianki ugotowane bez soli, ewentualne z dodatkiem masła.
Dzień 3
Zupa kapuściana, owoce i warzywa. Pomijamy banany i ziemniaki.
Dzień 4
Zupa kapuściana i trzy banany. Do tego można wypić dowolną ilość odtłuszczonego mleka.
Dzień 5
Zupa kapuściana, wołowina lub pierś z kurczaka i pomidory. Można zjeść o,25 - 0,5 kg mięsa i około 6 pomidorów. Z mięsa może to być także indyk bądź chuda ryba. Mięso należy ugotować lub zapiec bez tłuszczu. Zupa kapuściana musi być zjedzona chociaż raz.
Dzień 6
Zupa kapuściana, wołowina i warzywa głównie zielone. Wołowinę można zastąpić chudą rybą, piersią z kurczaka czy indyka.
Dzień 7
Zupa kapuściana, jarzyny oraz ugotowany ciemny ryż. Soki warzywne i woda do picia.

Zupe możesz jeść codziennie bez ograniczeń podobno im wiecej tym lepiej. W zależności od organizmu można schudnąć od 4-8 kg jest polecana przez lekarzy zwlaszcza u pacjentow kardiologicznych poniewaz jest bardzo bezpieczna i szybko mozna uzyskac efekty.

Ja niestety nie lubie moich nóg. W udach gromadzi mi się całe zło które zjem :P
Jak dla mnie ta dieta zbyt rygorystyczna jest zupa i owoce to za mało, nie chcę Cie to w żaden sposób obrazić ani nic, bo jesteśmy tu po to aby się wspierać, ale dla mnie dieta musi być bogata w każde składniki odżywczę. Jesli masz problem jedynie z udami to naprawdę lepiej wziąć się porządnie do pracy nad tą partią ciała np. coś na spalanie typu bieganie jazda na rowerze, aerobic i ćwiczenia na tą partię ciała. Poza tym ja uważam, że waga która posiadasz nie jest zła i naprawdę nie ma co się katować

Cytat:

Ja nie sięgnęłam po słodycze od 2 tygodni ! jestem w szoku, tak łatwo mi to przyszło, że sama nie dowierzam, niestety odkąd jestem na diecie mój dom to istne królestwo wszelkiego rodzaju słodyczy ! Zaszywam się w pokoju, żeby na nic nie patrzeć :<
Brawo, za te dwa tygodnie . Co do poznawania się fajny pomysł ale ja na razie się nie pomierzę, bo nie mam centymetra tu gdzie aktualnie mieszkam :< . W każdym razie, może każda z nas powie coś o sobie jeszcze, co ją mobilizuje do chudnięcia, jaki ma cel i do kiedy, dodatkowo gdy się lepiej poznamy, możemy założyć sobie swoją pocztę i wysłać na nią zdjęcia swojej osoby, żeby się bardziej spersonalizować, ale to tylko taki pomysł .

Ja jestem Paulina jak już wcześniej wspominałam, liczę sobie 158 cm wzrostu, waże około 55 kg . Do końca roku mam zamiar się pozbyć 5 kg

Cytat:
Queen Marry, mam nadzieję, że uda Ci się osiągnąć jak najlepszy efekt !
Ale sądzę, że to, iż wytrzymywałaś te 9 dni to z powodu baaardzo ubogiej diety.
"
(ja dzień pierwszy zaczęłam dziś - rano kawa, potem jajko na twardo i pomidor, na obiad ryba na parze i surówka z kapusty, kolacja - nic, woda na bieżąco) Jutro basen!"

To zaledwie dwa posiłki ! Ja ( nie znam się za bardzo ) ale zjadłabym tak :
śniadanie : jajko na twardo, pomidor, plasterek szynki drobiowej
drugie śniadanie : jogurt naturalny, jabłko
obiad : ryba na parze i surówka z kapusty
podwieczorek : mandarynka i np. grejpfrut
kolacja : sałatka warzywna ( np. pomidor, papryka...)
To tylko przykład, ktoś na pewno poprawi, że czegoś się z czymś nie łączy i byłoby to dla mnie bardzo przydatne ! : )

Dokładnie Queen Mary, nawet jeśli to ze względów zawodowych to możesz się w ten sposób nieźle wykończyć. Poza tym lepiej stawiać małe kroczki moim zdaniem niż stawiać sobie ogromne cele, które oczekują od nas zbyt wielu wyrzeczeń . Bądź co bądź trzymam za Ciebie kciuki

Jeloon, co do Twojego przykładowego jadłospisu, to ja nie jestem za dietą nie łączenia, mi niezbyt odpowiada. Jak dla mnie to śniadanie powinno być obfitsze, i powinno chociaż mieć trochę węgli, które dostarczą nam energii a i tak spalimy je w ciągu dnia, naprawdę jedzenie węgli w pierwszej części dnia, gdzie mamy szanse je spalić podczas codziennych czynności, czy nawet dodatkowego wysiłku fizycznego jakim są ćwiczenia nie jest czymś złym .

photoblog.pl/fornicaras/

Stary 2011-11-13, 15:17   #46
Jeloon
Przyczajenie

GG do Jeloon

Diva069, dziękuję, staram się jak mogę : )
Ładnie Wam idzie! Jako, że siedzę przed komputerem prawie cały dzień a zawsze lubiłam podjadać zastanawiam się czy nie upiec ciasteczek owsianych. Jak myślicie ?

Że jadał za trzech
A że lubił do tego wypić

Łona- Kawa

Stary 2011-11-13, 15:36   #47
Moulin
Przyczajenie

ciasteczka owsiane bez masła czy innego tłuszczu są twarde jak skała, a dodawanie mocno podbija kalorycznośc, co jednak mija się z celem... Polecam łuskanie pestek, też są kaloryczne, ale mocno zajmują ręce i w efekcie nie zjada się ich aż tak strasznie dużo
Stary 2011-11-13, 15:54   #48
Jeloon
Przyczajenie

GG do Jeloon

Masło można zastąpić gorącą wodą i odrobiną oliwy z oliwek, więc nie wiem

Że jadał za trzech
A że lubił do tego wypić

Łona- Kawa

Stary 2011-11-13, 15:58   #49
martysia2701
Wtajemniczenie

Chętnie się dołączę !

Jak jest więcej ludzi, czuje się wsparcie to łatwiej osiągać cele.

więc ja i moja aktualne waga to 70 kg, chciałabym 63 kg ważyć, przy wzroście 168.

Odmówię sobie ziemniaków i białego pieczywa na początek, ograniczę słodycze, skończy ze słonymi przekąskami. Zadbam o piling kawowy, mam zamiar używać chińskiej bańki, jak nie będę mieć treningu to pokręcić hula hopem. Bez rygorystycznych diet.. Trenuje od 5 lat piłkę ręczną więc na brak sportu nie narzekam. Jedynie na to, że brak mi silnej woli w niejedzeniu niezdrowego.

No to bierzemy się do roboty ;*
martysia2701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 16:09   #50
Moulin
Przyczajenie

Cytat:
Masło można zastąpić gorącą wodą i odrobiną oliwy z oliwek, więc nie wiem
ooo tego myku nie znałam
Stary 2011-11-13, 16:11   #51
blue_oleander
Raczkowanie

dziewczyny swietne do pogryzania sa surowe marchewki, wlasnie siedze i sie ucze, obralam sobie 5 sztuk i wcinam

Dam rade!!!
Stary 2011-11-13, 16:14   #52
Jeloon
Przyczajenie

GG do Jeloon

Hihi ja już mam po dziurki w nosie marchewek
Nikt u mnie w domu zupy marchewkowej nie lubi, także jem ją 3 dzień na obiad

Że jadał za trzech
A że lubił do tego wypić

Łona- Kawa

Stary 2011-11-13, 18:41   #53
Diva069
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny swietne do pogryzania sa surowe marchewki, wlasnie siedze i sie ucze, obralam sobie 5 sztuk i wcinam

Nie tylko marchewki, ale większość warzyw i owoców. Ja lubie podgryzać ogórka, albo papryczkę

photoblog.pl/fornicaras/

Stary 2011-11-13, 19:00   #54
kasica6662
Zadomowienie

Orzechy i migdały też można przegryzać chyba. W każdym bądź razie zawsze lepsze one niż paluszki czy chipsy
To od dziś rezygnujemy z podjadania wszelkich słodyczy na rzecz owoców i warzyw

Moje dzieła
Preferencje

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=858471 Książkowy wątek
kasica6662 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 19:30   #55
Ala667
Raczkowanie

Tak dieta od dietetyka wymaga trochę wysiłku, patrząc na to, że gotuję dla dzieci codziennie coś innego i jeszcze swoje. Ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo.
Dieta od dietetyk jest o tyle dobra, że zawiera wszystkie potrzebne witaminy dziennego zapotrzebowania.
Ja polecam i to każdy lekarz powie. Każdy posiłek powinien zawierać warzywa i produkty zbożowe.
www.cudenkaalicji.pl
Stary 2011-11-13, 19:50   #56
Diva069
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasica6662 Pokaż wiadomość
Orzechy i migdały też można przegryzać chyba. W każdym bądź razie zawsze lepsze one niż paluszki czy chipsy
To od dziś rezygnujemy z podjadania wszelkich słodyczy na rzecz owoców i warzyw
z Orzechami i różnymi nasionkami trzeba postępować rozsądnie, bo to źródło tłuszczy, ale niewielka ilość każdego dnia jest nawet pożądana

photoblog.pl/fornicaras/

Stary 2011-11-13, 20:15   #57
Jeloon
Przyczajenie

GG do Jeloon

Uh dietetyczne ciasteczka w jeleniej wersji, zmodyfikowałam zlepek przepisów i wyszły ! bez cukru, 1/4 szklanki oliwy z oliwek ! : ) Wszystkim smakują i są sycące, zjadłam tylko jedno... póki co

Że jadał za trzech
A że lubił do tego wypić

Łona- Kawa

Stary 2011-11-13, 20:53   #58
blue_oleander
Raczkowanie

mnie minal dzis drugi dzien bez slodyczy (pochwalcie mnie). jutro jestem od 8.00 do 20.00 na uczelni, zrobilam sobie na jutrzejszy obiadek ryz z warzywami, kanapke, wzielam dwa wafle ryzowe, batonik mussli i kefir. i na tym musze przetrwac jutrzejszy dzien, bo u mnie w kafejce niestety mozna zjesc tylko hotdoga.
Trzymam za was kciuki!

Dam rade!!!
Stary 2011-11-13, 20:58   #59
Ala667
Raczkowanie

Cytat:
mnie minal dzis drugi dzien bez slodyczy (pochwalcie mnie). jutro jestem od 8.00 do 20.00 na uczelni, zrobilam sobie na jutrzejszy obiadek ryz z warzywami, kanapke, wzielam dwa wafle ryzowe, batonik mussli i kefir. i na tym musze przetrwac jutrzejszy dzien, bo u mnie w kafejce niestety mozna zjesc tylko hotdoga.
Trzymam za was kciuki!
Pewnie, że Cię chwalimy i trzymamy kciuki za kolejny dzień

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Diva069 Pokaż wiadomość
z Orzechami i różnymi nasionkami trzeba postępować rozsądnie, bo to źródło tłuszczy, ale niewielka ilość każdego dnia jest nawet pożądana
Oj tak różnie bywa i na wieczór nie wskazane
www.cudenkaalicji.pl
Stary 2011-11-14, 05:36   #60
blue_oleander
Raczkowanie

hmm waga mi dzisiaj pokazala 80,5 kg a wczoraj bylo juz 80, czy to normalne? czemu jest wiecej a nie mniej? i tak w ogole co radzicie wazyc sie codziennie czy raz w tygodniu

Dam rade!!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości