![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólna walka o pragnione ciało !
I śniadanie
chleb chrupki 3 kromki margaryna 5g pieczone mięso z udźca indyka bez skóry i kości 20g ze świeżo posiekaną bazylią i olejem rzepakowym Surówka 100g ze świeżego ogórka z sokiem z cytryny suszone oregano pkoperek i oliwa z oliwą jabłko 100g herbata owocowa II śniadanie szejk z Oriflame z mlekiem i bananem- to na moje życzenie Obiad zupa koperkowa koperek 10g starta włoszczyzna 10g i ryż najlepiej brązowy 15g przed gotowaniem Pieczeń 100g ziemniaki gotowane nietłuczone 100g surówka 100g czerwona kapusta 90g cebula10g oliwa z oliwek owoc woda mineralna podwieczorek chleb pszenny 35g margaryna 5g makrela wędzona 10g surówka z sałaty 50g świerza mięta i oliwa z oliwek jogurt naturalny 0% 150ml woda mineralna kolacja kasza perłowa 3łyżki przed gotowaniem z krótko duszonymi warzywami 130g czerwona papryka 50g pomidor 50g cebula 30g pieprz ziołowy suszona bazylia natka pietruszki olej rzepakowy maślanka 0% 150 ml herbata owocowa Do tego piję jeszcze kawę z mlekiem rano bez cukru. Jak są jakieś dziwne pieczenie to jem chudą wędlinę drobiową
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Czesc Ala!
Ja tez bym byla zainteresowana twoim planem diety mam podobna wage 82 kg. Tzn w czwartek byly 82 a dzisiaj rano waze sie i .... 80kg ! wiem ze w pierwszym okresie waga spada najszybciej i to co mi ubylo to woda, ale juz jakis poczatek. mam cel, do 1.05.2012 wazyc 65 myslicie ze to realne? Jade wtedy z moim TZ na dlugo wyczekiwany urlop w ciepelko i chcialabym byc szczupla. Deprymuje mnie to jak wygladam bo moj facet codziennie biega na silownie, tak sam dla siebie i latem na plazy widze spojrzenia innych dziewczyn w ktorych wyraznie widac pytanie "co ten facet robi z takim wielorybem?". Wiec moj cel - Maj 2012 - 65 kilo! Raz w tygodniu w czwartki aerobi i zaraz wskakuje na orbiterek! co bylo u was na sniadanko? u mnie pol bulki (niestety jasnej - innej w sklepie nie bylo a domu tez bida) z bialym serkiem i do tego pomidorek i czarna herbata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Wiesz co dietetyk układa pod konkretną osobę i nie wiem czy moja dieta będzie dobra dla Ciebie. JAk szłam do niego to podawałam mu jadłospis co jadłam przez 3 dni, wszystkie choroby u mnie w rodzinie i co lubię, a czego nie lubię. Miałam robione wszystkie badanie krew, mocz itd oraz pomiary woda, mięśnie, tłuszcz w organiźmie i fałd skurny. Wagę możemy mieć taką samą, ale inne rzeczy moga być inne, możesz mieć wyniki inne niż ja, chociaż oby nie bo ja miałam dobre.
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Jeśli chodzi o utratę wagito od 0,5 do 1 kg na tydzień powinno się tracić. Więc oblicz sobie. JA mam cel 68 kg i akurat w maju mam 30-te urodziny i będę tyle ważyć ![]()
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, troszkę Was zaniedbałam, bo zepsuł mi się laptop:/ Miło że dołączyły dziewczyny z bardzo sprecyzowanymi planami
![]() Ja jestem wegetarianką, więc moja dieta w dużej części składa sie z węgli, zwłaszcza teraz, jesienią, i mimo że są to wartościowe produkty, czuję że jest tego po prostu za dużo w stosunku do reszty. Raz w tygodniu chodzę na aerobik, ale raz to tyle co nic, jedynie poprawia mi samopoczucie. Jutro wykupię sobie jeszcze 10 wejść. Mój cel: wysmuklić uda, pośladki. Mam 21 lat, 182 cm, nie wiem ile ważę, ok 74kg A wczoraj... Porażka. Martini, martini, martini |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
ja z kolei wcale nie pije alkoholu. przynajmniej te kalorie mi odpadaja
![]() ![]()
![]() |
#36 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Strasznie pracochłonne jest przygotowtywanie chyba tych posiłków ![]() A u mnie na śniadanie, grillowany 2 tosty z pieczywa razowego, z serem mozzarella bez masła oczywiście ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Diva gratuluje samozaparcia w niesieganiu po slodycze i zazdroszcze. ja wczoraj przetrwalam jeden dzien bez slodkiego i to straszne, niestety nikt u mnie w domu nie chce zwazac na to ze musze zgubic te 17 kilo i moj dom jest doslownie zapelniony slodyczami. omijanie ich szerokim lukiem jest bardzo trudne.
postanowilam sobie codziennie jesc batonika mussli z kawalkami czekolady, batonik syci, zasladza i ma 160 kalorii. ale jak juz mowilam, dobry na drugie sniadanie. polecam te od nestle z kawalkami czekolady lub kawalkami truskawek sa pyszne!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przygotowujesz specjalną zupę wg. przepisu (bardzo prosta w wykonaniu) i spożywasz ją codziennie przez całą diete (trwa ona 7 dni). Przez kolejne zdni oprocz zupy dolaczasz albo owoce albo warzywa. Dieta kapuściana - rozkład na 7 dni: Dzień 1 Zupa kapuściana i owoce z wyjątkiem bananów. Dzień 2 Zupa kapuściana i warzywa gotowane lub na surowo. Nie wolno jeść fasoli, kukurydzy, groszku i grochu. A najlepsze będą warzywa zielone. Nie wolno jeść owoców. Na obiadokolację dwa ziemianki ugotowane bez soli, ewentualne z dodatkiem masła. Dzień 3 Zupa kapuściana, owoce i warzywa. Pomijamy banany i ziemniaki. Dzień 4 Zupa kapuściana i trzy banany. Do tego można wypić dowolną ilość odtłuszczonego mleka. Dzień 5 Zupa kapuściana, wołowina lub pierś z kurczaka i pomidory. Można zjeść o,25 - 0,5 kg mięsa i około 6 pomidorów. Z mięsa może to być także indyk bądź chuda ryba. Mięso należy ugotować lub zapiec bez tłuszczu. Zupa kapuściana musi być zjedzona chociaż raz. Dzień 6 Zupa kapuściana, wołowina i warzywa głównie zielone. Wołowinę można zastąpić chudą rybą, piersią z kurczaka czy indyka. Dzień 7 Zupa kapuściana, jarzyny oraz ugotowany ciemny ryż. Soki warzywne i woda do picia. Zupe możesz jeść codziennie bez ograniczeń ![]() ![]() Ja niestety nie lubie moich nóg. W udach gromadzi mi się całe zło które zjem :P
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Oj oj dziewczyny, tyle Was ! Może zróbmy coś, żeby lepiej się poznać ! W pierwszym poście mogę zamieścić wasze nicki, może wagę i wzrost albo wymiary w talii itd ? Jak myślicie ?
![]() Ja nie sięgnęłam po słodycze od 2 tygodni ! jestem w szoku, tak łatwo mi to przyszło, że sama nie dowierzam, niestety odkąd jestem na diecie mój dom to istne królestwo wszelkiego rodzaju słodyczy ! Zaszywam się w pokoju, żeby na nic nie patrzeć :< Aerobik to świetny pomysł ! Ja też się zapisuję od przyszłego tygodnia, póki co siedzę w domu chora .... Myślałam jeszcze o jodze, u mnie w małym miasteczku otworzyli, ale nie ma już wolnych miejsc. Wczoraj na imprezie przynajmniej nie korzystałam ze słodkich soków, co trzeba było popijałam wodą niegazowaną <fuu>. Moja znajoma miała dietę od dietetyczki, ale była baardzo pracochłonna, zaprosiłam ją na kawę to wpadała na godzinkę i leciała do domu, żeby posiłek przygotować ![]() Jak tam dzisiejszy dzień ? U mnie wyglądał tak: śniadanie : jajecznica z pomidorem, papryką, pieczarkami i szynką drobiową ( na wodzie) drugie śniadanie : jogurt naturalny z otrębami i żurawiną oraz jabłko.
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Moja walka z wagą to niekończące się pasmo porażek. Od roku, wlaściwie codziennie rano wstaje z myślą że to wlasnie dziś moje ciało zacznie zmieniac się na lepsze, ale niestety zazwyczaj wytrzymywałam max 8-9 dni. W moim przyszłym zawodzie szczupła sylwetka to niezbędnik i często zadaje sobie pytanie dlaczego (zważywszy na to że naprawdę nie mialam w życiu lekko i psychicznie wytrzymywałam) nie potrafię sobie poradzić z czymś tak błahym jak waga... Dlatego właśnie może jeśli będę mogła się przed kimś pochwalić będę miała większą motywację ![]() obecna waga - 77kg cel (do świąt Bożego Narodzenia) - 64kg Damy rade, wspierajmy się nawzajem i opisujmy efekty na bieżąco! (ja dzień pierwszy zaczęłam dziś - rano kawa, potem jajko na twardo i pomidor, na obiad ryba na parze i surówka z kapusty, kolacja - nic, woda na bieżąco) Jutro basen! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ciesze sie ze dolaczylas do naszego grona! Niestety czuje sie zobowiazana powiedziec ci ze 13 kilo w poltora miesiaca jest hmm niemozliwe do osiagniecia. A jesli nawet osiagniesz ten cel glodzac sie i wypruwajac flaki na silowni to jojo gwarantowane przy takim tempie chudniecia. Nie lepiej byloby zdefiniowac jakis realny cel? ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- jestem za! moja waga to 82 kilo (wyjsciowa) dzisiaj waga pokazala 80kg. wzrost 165 wiek 24 lata, cel 65 kilo do 1.05.2012
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Właśnie niestety w tym jest problem, że potrzebuje straty tych kilogramów do świąt (max do stycznia 2012) i nie chodzi tu o względy prywatne, estetyczno - psycho -fizyczne tylko jak by to określić "zawodowe". Dziękuje bardzo za ostrzeżenie, wiem że absolutnie nie chcesz mnie zniechęcac, oraz to że tempo będzie bardzo szybkie ale jestem zdeterminowana jak nigdy i chcąc nie chcąc po prostu MUSZE wytrzymac. Będę Wam na bieżąco opisywac efekty, powodzenia nam wszystkim!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Queen Marry, mam nadzieję, że uda Ci się osiągnąć jak najlepszy efekt !
Ale sądzę, że to, iż wytrzymywałaś te 9 dni to z powodu baaardzo ubogiej diety. " (ja dzień pierwszy zaczęłam dziś - rano kawa, potem jajko na twardo i pomidor, na obiad ryba na parze i surówka z kapusty, kolacja - nic, woda na bieżąco) Jutro basen! ![]() To zaledwie dwa posiłki ! Ja ( nie znam się za bardzo ) ale zjadłabym tak : śniadanie : jajko na twardo, pomidor, plasterek szynki drobiowej drugie śniadanie : jogurt naturalny, jabłko obiad : ryba na parze i surówka z kapusty podwieczorek : mandarynka i np. grejpfrut kolacja : sałatka warzywna ( np. pomidor, papryka...) To tylko przykład, ktoś na pewno poprawi, że czegoś się z czymś nie łączy i byłoby to dla mnie bardzo przydatne ! : )
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
dobra to ja wskakuje na orbiterek
![]()
![]() |
#45 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jestem Paulina jak już wcześniej wspominałam, liczę sobie 158 cm wzrostu, waże około 55 kg . Do końca roku mam zamiar się pozbyć 5 kg ![]() Cytat:
Dokładnie Queen Mary, nawet jeśli to ze względów zawodowych to możesz się w ten sposób nieźle wykończyć. Poza tym lepiej stawiać małe kroczki moim zdaniem niż stawiać sobie ogromne cele, które oczekują od nas zbyt wielu wyrzeczeń . Bądź co bądź trzymam za Ciebie kciuki ![]() Jeloon, co do Twojego przykładowego jadłospisu, to ja nie jestem za dietą nie łączenia, mi niezbyt odpowiada. Jak dla mnie to śniadanie powinno być obfitsze, i powinno chociaż mieć trochę węgli, które dostarczą nam energii a i tak spalimy je w ciągu dnia, naprawdę jedzenie węgli w pierwszej części dnia, gdzie mamy szanse je spalić podczas codziennych czynności, czy nawet dodatkowego wysiłku fizycznego jakim są ćwiczenia nie jest czymś złym .
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Diva069, dziękuję, staram się jak mogę : )
Ładnie Wam idzie! Jako, że siedzę przed komputerem prawie cały dzień a zawsze lubiłam podjadać zastanawiam się czy nie upiec ciasteczek owsianych. Jak myślicie ?
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
ciasteczka owsiane bez masła czy innego tłuszczu są twarde jak skała, a dodawanie mocno podbija kalorycznośc, co jednak mija się z celem... Polecam łuskanie pestek, też są kaloryczne, ale mocno zajmują ręce i w efekcie nie zjada się ich aż tak strasznie dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Masło można zastąpić gorącą wodą i odrobiną oliwy z oliwek, więc nie wiem
![]()
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Chętnie się dołączę !
Jak jest więcej ludzi, czuje się wsparcie to łatwiej osiągać cele. ![]() więc ja i moja aktualne waga to 70 kg, chciałabym 63 kg ważyć, przy wzroście 168. Odmówię sobie ziemniaków i białego pieczywa na początek, ograniczę słodycze, skończy ze słonymi przekąskami. Zadbam o piling kawowy, mam zamiar używać chińskiej bańki, jak nie będę mieć treningu to pokręcić hula hopem. Bez rygorystycznych diet.. Trenuje od 5 lat piłkę ręczną więc na brak sportu nie narzekam. Jedynie na to, że brak mi silnej woli w niejedzeniu niezdrowego. No to bierzemy się do roboty ;*
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
dziewczyny swietne do pogryzania sa surowe marchewki, wlasnie siedze i sie ucze, obralam sobie 5 sztuk i wcinam
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Hihi ja już mam po dziurki w nosie marchewek
![]() ![]() Nikt u mnie w domu zupy marchewkowej nie lubi, także jem ją 3 dzień na obiad ![]()
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie tylko marchewki, ale większość warzyw i owoców. Ja lubie podgryzać ogórka, albo papryczkę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Orzechy i migdały też można przegryzać chyba. W każdym bądź razie zawsze lepsze one niż paluszki czy chipsy
![]() To od dziś rezygnujemy z podjadania wszelkich słodyczy na rzecz owoców i warzyw ![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Tak dieta od dietetyka wymaga trochę wysiłku, patrząc na to, że gotuję dla dzieci codziennie coś innego i jeszcze swoje. Ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo.
Dieta od dietetyk jest o tyle dobra, że zawiera wszystkie potrzebne witaminy dziennego zapotrzebowania. Ja polecam i to każdy lekarz powie. Każdy posiłek powinien zawierać warzywa i produkty zbożowe.
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Uh dietetyczne ciasteczka w jeleniej wersji, zmodyfikowałam zlepek przepisów i wyszły ! bez cukru, 1/4 szklanki oliwy z oliwek ! : ) Wszystkim smakują i są sycące, zjadłam tylko jedno... póki co
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
mnie minal dzis drugi dzien bez slodyczy (pochwalcie mnie). jutro jestem od 8.00 do 20.00 na uczelni, zrobilam sobie na jutrzejszy obiadek ryz z warzywami, kanapke, wzielam dwa wafle ryzowe, batonik mussli i kefir. i na tym musze przetrwac jutrzejszy dzien, bo u mnie w kafejce niestety mozna zjesc tylko hotdoga.
Trzymam za was kciuki! ![]()
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Oj tak różnie bywa i na wieczór nie wskazane
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
hmm waga mi dzisiaj pokazala 80,5 kg a wczoraj bylo juz 80, czy to normalne? czemu jest wiecej a nie mniej? i tak w ogole co radzicie wazyc sie codziennie czy raz w tygodniu
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.