Uroki mieszkania w bliźniaku :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 13:21   #31
Clood
Zadomowienie

Dot.: Uroki mieszkania w bliźniaku :)

My mamy taki kilkudziesięcioletni murowany domek nad morzem, właśnie bliźniaka, spędzamy tam zwykle wakacje i dłuższe weekendy, zawsze w domku obok mieszkała starsza pani, 2 lata temu zmarła i domek mimo żadnych praw własności zamieszkuje od czasu do czasu jeden z jej synów - eweidentna patologia. Imprezki weekendowe, głośna badziewna muzyka, chlanie na potęgę, burdel na podwórku, a my boimy się o to, że chatka kiedyś pójdzie z dymem, bo spity pójdzie spać zostawiając gary na kuchence. Także chyba trzeba będzie wkrótce sprzedać połówkę póki jeszcze stoi... Jest okej póki masz normalnych sąsiadów, jeśli nie to lepiej nie ryzykować.

Clood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 13:30   #32
201604190949
Konto usunięte

Ale to samo jest jak ma się takiego sąsiada w bloku. Też ktoś spod spodu może puścić nasze mieszkanie z dymem.
Moi sąsiedzi aniołami nie są, jak się drą to ich słyszę, a jak się drą za bardzo to dzwonię po policję i jest spokój.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 13:38   #33
invisible_01
Zakorzeniona

Jak się ma fajnych sąsiadów, to fajnie się mieszka i w bloku, i w bliźniaku (chociaż mnie jakoś on nie przekonuje). A jak się ma niefajnych - to wiadomo. Ja w swoim rodzinnym mieście sąsiadów miałam pół na pół. Ci z naprzeciwka fajni - jak wyjeżdżaliśmy, to sprzątali nam ulotki spod drzwi (my im tak samo), żeby nie było widać, że dawno nikogo w domu nie było, jak nam kot uciekł pomagali szukać, moja mama zostawiała u nich klucze (jak się urodziłam byli już na emeryturze), żebyśmy nie zgubiły i tak dalej... No i oczywiście my robiliśmy wiele dla nich. Ale znowu kilka pięter niżej mam sąsiada niezrównoważonego psychicznie. Jakby mieszkał naprzeciwko mnie to chyba bym się wyprowadziła.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 15:28   #34
ivonkapiwonka
Raczkowanie

A nie macie dzieci, wózków, rowerków? Bo ja sobie chyba kręgosłup załatwiłam ciągając to na górę w bloku bez windy. Ale rozumiem, że ktoś młodszy woli blok. Też tak miałam.. do czasu.
ivonkapiwonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 16:54   #35
201611241302
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie, tylko że ja mieszkam w wieżowcu - i absolutnie nie narzekam. Z okien mam widok na zieleń, nie na sąsiednie bloki wiec luz...mam porównanie z mieszkaniem w domku bo wcześniej mieszkałam. Fakt fajnie mieć działkę i swój kawałek ogródka, ale lepszy jest brak zmartwień o zamarzające rury zimą czy cieknący dach
Zresztą wszędzie sie dobrze mieszka jak ma się znośnych sąsiadów
O, a już myślałam, że jestem odosobniona w tym poglądzie
Fakt, sąsiedzi to istotna kwestia.
Cytat:
Napisane przez ivonkapiwonka Pokaż wiadomość
A nie macie dzieci, wózków, rowerków? Bo ja sobie chyba kręgosłup załatwiłam ciągając to na górę w bloku bez windy. Ale rozumiem, że ktoś młodszy woli blok. Też tak miałam.. do czasu.
Nie, na szczęście jestem wolna od tego typu atrakcji
Ale faktycznie jak ma się dzieci to w mieszkaniu robi się ciasno
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 18:57   #36
Clood
Zadomowienie

Cytat:
Ale to samo jest jak ma się takiego sąsiada w bloku. Też ktoś spod spodu może puścić nasze mieszkanie z dymem.
Moi sąsiedzi aniołami nie są, jak się drą to ich słyszę, a jak się drą za bardzo to dzwonię po policję i jest spokój.
tutaj autorka pytała o mieszkanie w bliźniaku, a nie bloku, przecież logiczne, że w bloku może mieszkać vis-a-vis, nad, pod, patologia i nie ma się na to wpływu, natomiast jeśli miałabym wybierać między bliźniakiem, a wolnostojącym - wolę odrębny dom i tyle

Edytowane przez Clood
Czas edycji: 2011-11-17 o 18:59
Clood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 19:45   #37
201604190949
Konto usunięte

Chodzi mi o to, że nie jest to wada mieszkania tylko w bliźniaku ale również wada bloku
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 20:08   #38
Pinakoladka2008
Wtajemniczenie

Jejku dziękuje Wam dziewczyny za takie zainteresowanie moim skromnym tematem,cieszę się ,że próbujecie mi mądrze doradzić.

Już wyjaśniam,że mieszkam w bloku,ale nie należy ono do najprzyjemniejszych od paru lat,z powodu pozornie normalnych a jednak dających popalić sąsiadów(sądzę,że przyda się o tym inny wątek,ale z racji braku czasu chce Wam szybko nakreślić sytuację,abyście wiedziały czemu tak bardzo chce od bloków uciec)

Nade mną mieszka Matka z dziećmi,bo ojca wiecznie nie ma,jedno ma ADHD,potrafi dostać takiej furii,że szkoda gadać.Poranki ,popołudnia i wieczory wyglądają w moim przypadku tak samo-ciagły tupot,"darcie się",walenie w rury,nie wspomnę już o rzucaniu kotem ze schodów-.-
Kłótnie są nieprzeciętne,oczywiście każde wykrzyczane slowo slychac u nas,dziecko wyzywa matkę od nie powiem jakich..
no po prostu furia,a ulubiona zabawa? proszę bardzo-uwieszanie się na rurze z gazem na klatce schodowej.On nie chodzi już do szkoły(jak na 2 klasę podstawówki to niezly rezultat-być wyrzuconym ze szkoły.Wszyscy się na nich skarżą,a matka dziecka nie widzi w tym nic złego oczywiście.Jeszcze ma pretensje że ktoś w ogole smie jej uwagę zwrócić.
Wlascicielka mieszkania jest babcie mieszkajaca z nimi ale jak widac jej to nie przeszkadza

Wiem,że ktoraś z Was może pomyśleć,że to wyolbrzymiam,ale zapewniam Was,że wymiękłybyście po 2 dniach mieszkania pod nimi:/

Aż boję się pomyśleć co tu się będzie działo jak on dojdzie do wieku np.gimnazjum.Jestem bezradna i przyznam szczerze zdesperowana.
Same rozumiecie,że fajnie jest wrócić do cichego i spokojnego domu,a nie odliczac minuty do czasu az ferajna nie pojdzie spac;/

Dlatego chcę jak najszybciej stąd uciec i na pewno nie zaryzykuje 2 raz mieszkania w bloku.

"
Nie mów mi nigdy, że za zło trzeba płacić
Są takie rzeczy, które robię dla zwykłej draki"

Edytowane przez Pinakoladka2008
Czas edycji: 2011-11-17 o 20:12
Pinakoladka2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 20:35   #39
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pinakoladka2008 Pokaż wiadomość
...
Same rozumiecie,że fajnie jest wrócić do cichego i spokojnego domu,a nie odliczac minuty do czasu az ferajna nie pojdzie spac;/...

Dlatego chcę jak najszybciej stąd uciec i na pewno nie zaryzykuje 2 raz mieszkania w bloku.
współczuje...
Na kiepskich sąsiadów możesz trafić wszędzie niestety, dlatego najlepiej (pod względem spokoju) moim zdaniem mieć dom na dużej działce oddzielonej od sąsiadów wysokim płotem i jeszcze krzaczorami

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 00:09   #40
ezilda
BAN stały

Ja nie mieszkam w bliźniaku, ale włączę się do dyskusji. Zawsze wydawało mi się, że zabudowa domów typu bliźniak jest taka... nudna i typowa, że domy te muszą być połączone ścianami. Ostatnio znalazłam w necie fajny projekt domów bliźniaków, który zupełnie nie wyglądają jak typowe domy bliźniaki. Nowoczesna zabudowa, itp. Podsyłam linka, jeżeli ktoś by w wolnej chwili chciał obejrzeć. http://magazynconsido.pl/artykuly/bl...usi-byc-nudny/
ezilda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości