![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: obowiązek sprzątania w domu TŻ...
![]() Jak by mi ktoś wyskoczył z tekstem, że mam w cudzym domu kibel sprzatać (i jeszcze wg grafiku) to bym chyba z szoku przez tydzień nie doszła do siebie... Co innego posprzątać po sobie/TŻ czy pomóc w sprzątaniu/gotowaniu a nie coś takiego. Ja rozumiem, że ktoś w syfie nie chce żyć i sam się za sprzatanie bierze, ale moim zdaniem to brak kultury ze strony Twojego TŻ, że Cię w ten syf zaprasza i jeszcze mu nie przeszkadza, że sprzatasz po jego rodzinie.
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to chore, wprawdzie ja u mojego TŻ niestety nie bywam, ale nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Kurczę, Ty tam jesteś tylko gościem...
Ja bym na Twoim miejscu powiedziała stanowczo TŻ, że taka sytuacja mi nie odpowiada.... i nie pozwalała na takie traktowanie. To, że Ty coś tam pomożesz, to jest tylko wolna wola, nikt nie ma prawa Cię zmuszać, tym bardziej, że jesteś tylko na weekend. Dziewczyno, Ty nie licz na cudowne zmiany. Twój facet powinien powiedzieć matce, że sobie czegoś takiego nie życzy. A on nic nie mówi. To niezbyt dobrze o nim świadczy. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-11-18 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
WTF
![]() ![]() rozumiem pozmywać po sobie, rozumiem pomóc tz-towi przy sprzataniu ale jakieś dyzury?! ja i tż wyrywamy sobie gąbke przy zlewie gdy ja się biore za gary(nie zebym jakas napalona na zmywanie była ![]() dla mnie dziw ,ze twoj tż na te reguły przystaje
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
po ślubie ( o ile do takiego dojdzie) będziemy sami mieszkać z TŻ (nigdy bym nie mieszkała z jego rodzicami, choćbym nawet wpadła czy coś!!!) i jestem pewna, że TŻ też mi pomoże w domowych obowiązkach, on jest bardzo pracowity i napewno jak już będzie na swoim to nie będzie do nich chodzić na gospodarstwo, tylko zajmował swoim domem...
![]() rozważalam przyjazd w sobotę wieczór, ale TŻ to nie pasuje, bo przecież jestem w sobotę potrzebna do sprzątania, gotowania itp..
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz się nie umie odezwac, że nie będziesz za sprzątaczkę w jego domu robiła, a potem niby ma się cudownie zmienic, złamac stary podział obowiązków wpajany mu od dziecka, i olac rodziców i ich gospodarkę. Szczerze wątpię. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- A ty wierzysz w jakieś cudowne zmiany jak się już wyprowadzi... Jak już teraz Cię traktuje jak kurę domową na etat. Szkoda słów.
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak na poważnie jak będzie jeszcze kiedyś poruszany ten temat, to powiem że posprzątam po sobie zawsze a jak A będzie dalej obgadywała B to myśle czy jej nie powiedzieć, że ona też kiedyś nie sprzątała... z drugiej strony A jest w ciąży i jest pod ochroną, nie wiem czy tak wypada ;P
![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() serio tak Ci powiedział??? oświeciłaś szanownego pana że 1) to nie jest Twój dom więc nie masz takich obowiązków w nim, 2) jesteś gościem a nie darmową sprzątaczką...
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyno ogarnij się i przeczytaj jeszcze raz to co piszesz! A ile masz lat jeśli mogę zapytać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Fajnie,. jeszcze powiedział Ci, że w sobotę masz ugotować obiad
![]() znalazł sobie darmową sprzątaczkę, kucharkę. Nie mam nic do dodania, prócz tego, że ja bym nie pozwoliła, by ktoś tak mnie traktował. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
akcja z mopem wymiata, skoro dostałaś taki prezent to zabierz go do swojego domu, najlepiej na oczach mamy TŻ
a to co piszesz że TŻ chce żebyś była w sobote bo trzeba posprzątać itp to po prostu brak słów.....
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
nie jest zagrożona chyba, ale to już chyba 8 miesiąc i była ostatnio w szpitalu, bo brzuch ją bolał ale już wszystko chyba ok..
kiedyś słyszałam kłótnię A i jej małżonka.. małżonek mówił, że muszą kupić nową deskę do wc, bo się popsuła, a ona na to, że to nie ich dom i czemu maja coś kupować... jej wystarczy, że w pokoiku mają odpicowane...
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ciąża to jakaś powazna choroba? Od przetarcia szmatą i wyciagnięcia świeżych reczników z szafki nikomu jeszcze korona z głowy nie spadła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na Twoim miejscu powiedziałabym TŻ że tu chyba coś nie gra, dyżury, przyjeżdżanie specjalnie po to żeby sprzątać i gotować . Rozmawiałaś z nim na te tematy kiedyś ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
dla mnie to jakaś chora sytuacja. ja od takiego tż bym uciekała i na pewno nienchciała bym żeby został moim mężem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie ta rodzinka to jakaś patologia! Wiem, że bronisz swojego TŻ, to naturalne, ale gdyby mi mój wyskoczył z takim tekstem to dostałby patelnią w łeb jak bum cyk cyk. Wiesz, są kobiety, które czują się doskonale w roli matki-polki-kury-domowej, ale skoro zakładasz taki wątek to znaczy, że Tobie z tą rolą nie po drodze, więc radzę zabrać nogi za pas, bo jeśli się Twój chłopaczyna przez tyle lat napatrzył na taką rolę kobiety jaką sprawuje jego szanowna mamusia, to mu już nie przetłumaczysz, że to nie całkiem normalne, że kobieta to nie tylko robot kuchenny co to w ręce dzierży szczotę do kibla ![]()
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale jakby nie budował domu, to obiad tak czy siak i tak trzeba by było zrobić... no i przy okazji mam myć schody, wyżej wspomniane WC... rozumiem, pomagają nam w budowie domu, ale mój TŻ płaci za pomoc w budowie swoim braciom normalnie jak pracownikom, a matka mojego TŻ tak czy siak by musiała ugotować obiad, a ona ma problem, bo obiad zjedzą jej synowie, którzy akurat robią na budowie, więc ja muszę też ten obiad zrobić, bo to będzie dla mnie też dom... trochę to poplątałam
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
póki co to będzie tylko dom Twojego TŻ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
mam 23 lata i jesteśmy razem 2,5 roku..
no nie jest to choroba, ale widocznie teściowa uznała że my też mamy obowiązek tam sprzątać w domu bo A sama sobie nie poradzi... ale siły na latanie po sklepach to ma .. ![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2011-11-18 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
no żałuję, że na to nie wpadłam....
jak mi to powiedziała, to mnie zamurowało, ale nic jej nie powiedziałam ;/ powiedziałam tylko po cichu mojemu TŻ, że to nie było wcale śmieszne..a on, że się na żartach nie znam..... zabolało mnie to tez, bo wyciągneła wcześniej prezent dla synowej bez okazji, który był o wiele lepszy od badziewia, które dała mi pare tygodni wczesniej na urodziny.. ;P
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Zaczęłaś wątek od kwestii sprzątania kibla, a teraz dochodzi jeszcze gotowanie, mycie schodów. Za chwilę przybędzie Ci tych obowiązków jak się dalej będziesz dawała traktować jak podnóżek.
Niby wiesz, że coś jest niehalo, ale brniesz dalej w tą chorą sytuację. Zresztą, jak dla mnie, to już jest pozamiatane, bo wątpię żeby ktoś zrozumiał Twój sprzeciw. Skoro Twój przyszły mąż uważa Twoją rolę w tym domu za coś naturalnego to już tego nie zmienisz. Może gdybyś na początku się sprzeciwiła...
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
a ja tego nie skomentuje bo jestem w szoku.
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
a może miałaś z nią jakiś konflikt wcześniej ? moim zdaniem z jakiegoś powodu ta kobieta po prostu Cię nie lubi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
ja poprostu pokaże mu ten wątek i zobaczymy co powie... ;P może zgodzi się na te przyjazdy w sobotę ;P
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
i kobiety są uległe na własne życzenie
a potem płacz że są mopem/maszynka do dzieci/itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.