![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: ABC zapuszczania włosów
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ania09121983 - rosną mi 3 cm nawet dokładnie. Suszę letnim powietrzem, z lekkim nawiewem (zajmuje duuużo czasu, ale warto go inwestować), nie prostuję, dlatego się nie łamią, nie palą i zawsze są zdrowe. Nigdy nie wiążę ich mocno, żeby nie osłabiać cebulek.
Ach, no i naftę wcieram też w głowę, bardzo trudno to zmyć, ale także warto... Co miesiąc mam widoczne odrosty, bo je farbuję, więc bardzo łatwo zmierzyć aż taki kontrast ![]() Na koniec muszę dodać... Co jakiś czas podcinam końcówki, żeby mieć równiutkie włosy (do lekkiego szpica), także to też dużo zmienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaraz zasiade do bloga i dokłądnie go przewertuje ![]() ja tez chce takie włosy ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
powodzenia życze
![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
włosy jak marzenie!
![]() ja tez staram się zapuścić włoski, na taka długość jak Twoja muszę czekać kilka lat... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Długość jest moim utrapieniem (suszenie chłodnym powietrzem - masakra, 40minut jak nic), ale nadal zapuszczam, tak za biodra (ale tylko z tyłu, bo z przodu są krótsze i mam grzywkę na bok). Ale wtedy będę narzekać na mycie i suszenie. ![]() Myślałam, że są jakieś takie... Zwykłe, normalne. Cieszę się, że się Wam podobają. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
to dlaczego piszesz na swoim blogu, ze:
Po ostatnim farbowaniu postanowiłam uchwycić ich kolor w świetle dziennym w pełnym słońcu. Jestem szczerze zachwycona efektem farbowania, w końcu nie mam widocznych odrostów' czyli kolornie jest naturalny.. co niezmienia faktu, że sa sliczne ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Tak w skrócie: kiedyś miałam długie, proste, blond włosy i strzeliło mi do głowy obciąć się... Na chłopaka.
![]() Wtedy miałam zniszczone, strasznie mi się puszyły, kręciły, wyglądały jak siano, więc je prostowałam nadal, żeby były gładkie i koło się zamykało. Od roku nie prostuję ani pasemka. Suszę chłodnym/lekko ciepłym powietrzem czesząc je zwykłym grzebieniem i teraz wróciły do "dziecięcej formy"... I są proste. ![]() Cytat:
![]() Przed farbowaniami, jakieś 4 lata temu, włosy miałam w identycznym kolorze jak teraz, dlatego tak bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się osiągnąć kolor bez "tolerowania odrostów" i niszczącej dekoloryzacji... No i nie muszę się już farbować. ![]() I bardzo się cieszę, że to zauważyłaś, oznacza to, że przeczytałaś dokładnie bloga. ![]() ![]() Edytowane przez Cathe_Elen Czas edycji: 2011-12-15 o 07:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
zwrocilam na to uwage, bo podziwiam dziewczyny z naturalnymi długimi włosami, a potem ze zdziwieniem przeczytalam, ze sa farbowane a nikogo nie wyprowadzałas z błedu. dlatego spytałam. zamieszcząlas tez tam zdjecia po londzie 12/9, ktora jest przeciez ekstremalnie rozjasniajaca. Miałas duzo szczescia, ze jakos tak Cie sie te farby wyplukały, ze nie widac odrostów, super ze udaja Twój naturalny kolor
![]() Podziwiam długosc i zadbane włoski ![]() Moja długosc 35cm :-P jeszcze 5 i bedzie pierwszy etap zakonczony, potem chce jeszcze 5-10cm i dosyc.
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
z tego co zauważyłam coraz więcej dziewczyn chce mieć długie naturalne włosy, a jeśli już farbują to często henną a nie chemią, natura wraca do łask również w pielęgnacji ciała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
piekne włosy, pewnie że piekne
![]() tez bym chciała takie miec. wpakowałam sie kiedys w rozjasnianie teraz przeszłam na farbe dalej sie krusza ale może uda mi sie je zachodowac. problem mam w tym ze wszystko sie spłukuje z jasnych włosow a chciałabym cos bardziej naturalniejszego miec na głowie
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
yy noszę zwiazane..nie suszę ich w ogóle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
ja właśnie jestem po płukance z kawy, włosy mięciutkie, rewelacja, nawet odzywki nie musiałam użyć do rozczesania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam jak kilka lat temu reklamowali w tv jakiś szampon [z garniera chyba?...] i chwalili się, że zawiera silikony, po których włosy pięknie się błyszczą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
gdyby nie wizaż ja nie miałabym pojęcia, że szampony z górnych półek ta tak naprawdę nic dobrego, w ogóle dziewczyny tutaj sa bardzo zorientowane w pielęgnacji naturalnymi produktami, co mnie bardzo cieszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() bardzo się cieszę, że obcięłam włosy, pożałowałam i zaczęłam zapuszczać, bo gdyby nie to, to nigdy nie trafiłabym na wizaż ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
mam pytanie, bo wiem że olejek rycynowy jest dobry przy zapuszczaniu włosów. Wcieracie go tylko w skórę głowy, w cebulki włosów? Na końcówki jak go nałożę to coś to da?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi niestety w związanych średnio pasuje i źle się tak czuję. A nie suszenia gratuluję, ja nie potrafię wytrzymać z mokrą głową. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Cathe_Elen https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=454611
mi bardzo podoba się dobierany warkocz ale nie umiem go jeszcze zrobić bo córka mi ucieka ![]() Edytowane przez joannajj Czas edycji: 2011-12-20 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
za to zadbane włosy, szczególnie rozpuszczone to zupełnie inna historia ![]() Cytat:
włosy lepiej wyglądają po babydream, ale łudzę się jeszcze, że dermena wpłynie na porost ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
ostatnio wynalazłam u siebie na głowie duzo małych białych kropeczek na koncowkach co oznacza ze trzeba ciąć;/ musze skrócic do 10cm najlepiej. załamka, nigdy nie zapuszcze włosów;(
vouge13 dlaczego Tobie szybko rosną włosy a moje takie leniwe? pytanie za 100 pkt. hehehe
"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było". Edytowane przez Ania09121983 Czas edycji: 2011-12-20 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
ja mam sciete na chlopaka ale zapuszczam od 3 miesiecy. Z tylu wywijaja sie na wszystkie strony a te wokol uszu wlaza mi na uszy i wygladam jak elf. obliczylam ze w lato bede miala juz fryzure na boba ,takze przemecze ten zimowy czas. wiele razy podchodzilam do zapuszczania wlosow ale gdy mialam wlosy wlasnie sciete na boba rezygnowalam z zapuszczania bo mnie to meczylo. Nie zaluje krotkich wlosow bo czulam sie w nich bardzo dobrze. Natomiast zmiany w moim zyciu spowodowaly chec zmiany fryzury. Mysle ze ladowanie na siebie mnostwo odzywek,masek itp rzeczy nie zalatwi sprawy ze wlosy beda szybciej rosly. To zalezy glownie od genetyki i tego jak sie odzywiamy. Natomiast wiadomo ze nakladajac kosmetyki widzimy ze np wlosy sie lepiej ukladaja, sa przygladzone czy tez sa bardziej lsniace itp. i to robi wrazenie zdrowego wlosa. Natomiast uwazam ze nie przyspieszy to porostowi. Mnie zawsze rosna 1cm na miesiac niezaleznie od tego ile nakladam chemi na wlosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
a ja wybieram sie dzis na łowy w poszukiwaniu wody brzozowej bardz pokrzywowej podobno zmniejsza przetłuszczanie i przyśpiesza porost. musze spróbowac. obym znalazła
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
elpii jest wiele sposobów by przyspieszyć porost włosów, np-
Henna Treatment Wax - odżywcza maseczka do włosów olejek rycynowy indyjskie olejki do włosów Farmona Jantar odżywka do włosów i skóry głowy suplementacja-np. Merz Special, Belissa, Skrzypovita, Vitapil, Silica, Humavit, tran, calcium pantothenicum wcierka, maseczka z cebuli masaż głowy stare babcine metody-stare babcine metody np. maseczka z żółtka, olejku rycynowego, nafty, drożdży Radical ampułki, mgiełka Seboradin, Seboradin Niger, Petrole picie drożdży-dość kontrowersyjne ale naprawdę działa Dermena żel, szampon i tonik moc ziół - szampony ziołowe, woda brzozowa/pokrzywowa, sok z brzozy, korzeń łopianu Edytowane przez joannajj Czas edycji: 2011-12-21 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czemu aż 10 cm? nie martw się, odrosną zdrowsze ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.