|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: bye bye zbędne kilogramy !
Szczerze to jeszcze nie wiem
Jeszcze się nie zdecydowałam na żadną konkretną ![]() Ale generalnie zero słodyczy, zero fast foodów. Jeść tak, żeby się nie przejeść, zachować we wszystkim umiar :P
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
mercer, spróbuję tego 8 min buns. poprzeglądałam filmiki i faktycznie proste. będę sobie ćwiczyć w domu w dni w które nie mam fitnessu. może da efekty
i zrzucę te parę kilo z tyłka.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja stosuję "dietę" po mojemu. zero słodyczy, zero fast-foodów, pizzy, słono-ostrych przekąsek. nie jem w ogóle na mieście. zamiast białego pieczywa - razowe, pełnoziarniste, grahamki, chrupkie. sporadycznie ziemniaki, makarony, ryż, sosy, smażone, czerwone wino wytrawne itp. (wiadomo, że odwiedzając babcie czy teściów, lub będąc na imprezie zje się ziemniaki z pieczenią lub schabowym czy sałatkę z majonezem). przez większość tygodnia nie więcej jak 1500 kcal dziennie. jem 5 posiłków dziennie co ok. 3h. ostatni posiłek białka z warzywami, bez węglowodanów. do tego 2-3 kubki zielonej herbaty i ok. 1l wody niegazowanej dziennie, 2 razy w tygodniu fitness. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Stosowałam kiedyś dietę 1000 kcl i nie polecam. Lepiej np. te 1200,1300 bo 1000 to zdecydowanie za mało a kilogramy szybko wrócą.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() U mnie dzisiaj: Śniadanie: kanapka razowego z szynką i pomodorem Obiad: Tależ zupy- krupniak Podwieczorek: Kawa+kilka kosteczek czekolady i kilka biszkopcików ((((((Kolacja:Kawalek piersi z kurczaka(z piekarnika), grejpfrut W między czasie zjadlam przekąske w postaci orzechów(nerkowców) czy mozemy je jesc w czasie diety? maja duzo kalorii? Co do dzisejszego ważenia... hmmm bylam w takim pospiechu rano ze nie zdazylam. Zrobie to jutro na spokojnie i podam wage. Z dzisiejszą dietą zawaliłam (( ten podwieczorek i orzechy!!!! ehhNa szczescie dzisiaj dalam sobie wycisk na silownie 2h wiec nie jest zle, ale moglo byc lepiej ;/
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale siłownia Cię usprawiedliwia ![]() U mnie dzisiaj: Śn: serek homogenizowany, mandarynka II: jabłko ![]() O: miseczka zupy kalafiorowej + bułka sucha ![]() P: mandarynka, kawałek chleba ciemnego z plasterkiem chudej wędliny i 3 plasterkami ogórka kiszonego K: serek wiejski z 2 łyżeczkami dżemu niskosłodzonego Wiem, że nie jest idealnie, ale nie miałam nic obmyślonego i jadłam co akurat miałam pod ręką. Oprócz tego ćwiczyłam ok godzinki (insanity + 8 min buns).
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Mam wagę w mieszkaniu, w końcu! Moja wspaniałomyślna współlokatorka kupiła sobie, bo też bd się odchudzać. Ale to co zobaczyłam mi się nie podoba..
Wzrost: 165cm Waga: 59,5kg ;o Cel: 50kg (najbardziej zależy mi na płaskim brzuchu niż na wadze) A moje menu wyglądało tak: śniadanie: jogurt brzoskwiniowy z otrębami II śniad.: bułka(niestety biała) z mielonką, serem i ogórkiem Obiad: zupa pieczarkowa Kolacja: grahamka z sopocką, serkiem i ogórkiem, jabłko, 2 kromki Macy czosnkowej. 1,5l wody niegazowanej 2 szklanki czerwonej herbaty z cytryną. 17min biegania(1dzień) i 100 brzuszków
|
|
#38 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ty to wogóle jesteś koks z tym Insanity! Ja bym nigdy nie dała rady ... Podziwiam! A nie za mało troszke jedzenia? Jak na taki wysilek do tego... U mnie dzis nieidealnie bo nie mialam dobrych produktów w lodowce, ale tragedii też nie ma. Zakupy zrobione i zaczynam pełną parą Postanowiłam jeść minimum 1000 maksimum 1500, ale celuję w 1200 kcal dziennie.1. Kromka [biała, ale jak mowilam, dzis po niedzieli slabe zapasy w domu] z łososiem sałatkowym [180] 2. Uzależnienie z ktorym muszę zerwać, czyli zupka "chińska" [320] 3. Łyżka ryżu, gryz kaczki i porcyjka marchewki z groszkiem [100] 4. 2 kromki z twarogiem i ogórkiem [230] 5. kefir i wafle ryżowe (niestety sporo ich zjadłam, nie liczylam dokladnie ale z pol opakowania) [344] co daje niecałe 1200. Ruszyłabym tyłek do ćwiczen, nawet mam ochote, ale jutro wstaje o 6 i jeszcze duzo nauki wiec odpuszczam :/ ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Hej wszystko by było ok gdybyś na śniadanie zjadła 4x więcej
|
|
|
#39 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przy regularnych ćwiczeniach (4-5 razy w tyg) efekty myślę, że powinny miło zaskoczyć Cytat:
Ale to insanity strasznie wciąga i wcale nie jest takie strasznie trudne jakby się wydawało ![]() Jedzenia może i mało ale nic w domu nie mam, muszę się na zakupy wybrać jutro, bo same resztki mam ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
zwykle mam mało czasu na śniadanie, bo wolę dłużej pospać
, dlatego takie szybkie, małe śniadanie. ![]() A na dziś plan taki: śniadanie: jogurt truskawkowy z otrębami. II śniadanie: 3 kromki Macy czosnkowej, 1 grejpfrut. obiad: zupa pieczarkowa (narobiłam jej na 3 dni) podwieczorek: ogórki w jogurcie naturalnym z pieprzem, ziołami, 2 kromki Macy z ziołami prowans. kolacja: serek wiejski lekki z otrębami. 1,5l wody niegazowanej, 2 szl. herbaty czerwonej z cytryną 1 filiżanka kawy z cukrem i mlekiem1,5% A dziś rano na czczo wypiłam szklankę wody z cytryną, podobno pomaga w odchudzaniu. Zobaczymy. + 8 min buns 100 brzuszków Biagałam (2dzień) 21min zamiast 8min buns. Jestem wykończona, jakies 2min przećwiczyłam buns, zrobiłam brzuszki i na tym skończę, bo wymiękam.
Edytowane przez sm1307 Czas edycji: 2011-11-22 o 18:01 |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Heja
Ja dzień zaczęłam od kanapki żytniego z jajkiem i ketchupem Pozniej mam zamiar zjesc jogurt naturalny z otrębami i wieczorem po uczelni możliwe że znowu żytni z jajkiem albo jakas lekka jajecznica. Dzisiaj tak malo gdyż wczoraj zjadlam chyba z 15 rogalików ((( do tego o godzinie 21. Nie mialam umiaru bo ogladalam tv i samo wchodzilo. A dzisiaj na wadze +2kg. Kończe z tym i dzisiaj bede zapijać wodą.
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już po śniadanku (usmażyłam placki owsiane na dwóch kropelkach oliwy z oliwek ), po treningu (insanity + 8 min buns), zaraz wskakuje pod prysznic i mam zamiar zjeść jakiegoś banana ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Ahh zapomniałam się pochwalić, że zważyłam się rano (nie mogłam się powstrzymać ) i na wadze było już 64,9 kg (wczoraj 65,8) nie wiem jak to się stało (tzn wiem to tylko woda pewnie) ale i tak zaraz mi się humor poprawił
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Dołączam do was!
Wzrost : 164 Waga : 68 Cel I : 64 Cel II :56 Jestem chora na stan przedcukrzycowy w związku z tym jestem na diecie z niskim indeksem glikemicznym, chwilowo zmieniłam na taką 1000kcal, ale trochę będę ją modyfikować żeby było tak 1300-1400 (pani dietetyk mi to doradziła ), dodatkowo raz w tygodniu spinning , raz basen plus ćwiczenia w domu. Dzisiaj na śniadanie zjadłam jajko gotowane, pomidora oraz małą ciemną bułeczkę , herbata póki co z jedną łyżeczką cukru, ale mam nadzieję ,że uda mi się w ogóle odstawić słodzenie herbaty.
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Hej Palinaaa
Mój sposób na nie słodzenie herbaty jest całkiem prosty - nie pije wcale normalnej herbaty pije za to zieloną i czerwoną, a ich się nie słodzi więc problem z głowy Cukru praktycznie nie używam, do kawy dodaję 1 słodzik (wiem, że jest dużo przeciwników słodzików, ale myślę, że jak jem tylko 1 dziennie to mnie nie zabije zaraz ).Tak więc polecam zielone i czerwone herbaty do odchudzania idealne
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
No ja również piję zieloną i czerwoną ale jednak muszę je słodzić bo nie umiem ich wypić
ale będę próbować w końcu się przyzwyczaję Wyłączyłam z mojego jadłospisu rożnego rodzaju soki i napoje słodzące dlatego mam ochotę chociaż na osłodzoną herbatę :P Jedyne soki jakie pijam to np z pietruszki albo marchewki jak zrobię ale wiadomo studia pochłaniają dużo czasu ... ![]() Moja pani dietetyk powiedziała ,że słodzik to wielkie zło.. według niej lepiej posłodzić małą łyżeczkę normalnego cukru niż sztucznego słodzika, ale ja się nie znam i nie wiem :PP
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
A słodzenie miodem?
Ja dziś lekko, ale to dlatego bo chora jestem. Hula hop przez 50 minut i taniec brzucha przez jakieś 20. dalej już nie mogłam.. |
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, można się dołączyć ?
![]() Od wczoraj jestem również na diecie, gdyż do sylwestra chciałabym zrzucić tak z 3 lub 4 kg.. Ogólnie to zrezygnowałam ze słodyczy, chipsów Wzrost 158 cm Waga 49 kg Cel 45 kg
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po 20 minutach na steperze. Dzisiaj z dietą poszło tak sobie, bo do menu wkradło się kilka(ale nie wiele:P ) niechcianych kalorii ;/Ale nie poddaję się !
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- 30* )
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero po 40 min zaczynamy spalać tłuszcz
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
ja dzisiejszy dzień zaliczę raczej do średnio udanych. śniadanie bułka grahamka z 2 plastrami chudej szynki i pomidorem, na drugie śniadanie ok. 100ml kawy (takiej z pół łyżeczki kawy+ pół łyżeczki cukru i do tego jabłko, na trzecie śniadanie bułka pełnoziarnista z chudą szynką i papryką, na obiad miseczka kapuśniaku (z dodatkiem ziemniaków, kiełbasy i boczku, które niby ominęłam podczas jedzenia ale i tak trochę tłuszczyku się przedostało), na kolację 2 grzanki z chleba razowego z plasterkami cebuli i 1 plasterkiem sera żółtego + 1l wody i 3 zielone/białe herbaty dzisiaj. i do tego 50 min step+bpu
czarno widzę idealnie zdrowe posiłki jak wokoło tyle pokus. w pracy zajadają kremówki, w domu mama kapuśniak zrobiła, na kolację rodzinka zajada pyszne grzanki z kiełbaską i serem żółtym polane ketchupem a ja muszę obejść się smakiem. no ale trudno. coś za coś
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
ja słyszałam, że po dwudziestu ;D
Zresztą, dla mnie wszystko jedno. Zawsze sobie tak układałam wszystko, że treningu włącznie z rozgrzewką wychodziło gdzieś ponad godzinę. |
|
|
|
|
#53 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczynki!
Super, że u Was wszystkich w miarę ok! Magda ja słyszałam, że po 30 min sie spala, ale tak czy siak mysle ze dieta + nawet to 20/30 min dziennie ruchu DODATKOWEGO jest ok ![]() mercer to ja, jesli nie mam nic a nic kondychy i bym pocwiczyla przez tydzien np 8 min buns/legs i brzuch to po tygodniu moglabym zacząc Insanity czy nie? Bo nie mam kondychy nic a nic Tylko tyle co życie studenta i posiadaczki psa czyli sporo na nogach, ale chodzenia.Mój bilans taki dziś: 1. kawa ze słodzikiem i mlekiem 2% , wiejski serek cały [260] 2. 6 wafli ryżowych [222] 3. Longer 4. Pół piwa 5. duuuuża kanapka z serem i szynką i pomidorem [280] 6. Kefir [122] Znowu niepełne 1400. Styknie. Teraz ruszyć dupę do ćwiczeń...
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Nie wiem zawsze myślałam, że po 40 min, gdzieś to już dawno przeczytałam i tak mi utkwiło w głowie, sprawdzę później ![]() Cytat:
Poza tym on tam cały czas mówi, żeby ćwiczyć według siebie tzn jak już nie możesz to nie ćwiczyć wbrew sobie, powinno się liczyć tętno, odpoczywasz chwilkę i jak już złapiesz oddech to jedziesz dalej Nic na siłę ![]() U mnie dzisiaj tak: Śn: 1,5 placka owsianego, serek homogenizowany II: banan O: klops mielony, troszkę ziemniaków (bez sosu), buraczki P: musli z mlekiem K: serek wiejski z 2 łyżeczkami dżemu niskosłodzonego, mandarynka I oczywiście trening i 8 min buns )
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Co tu tak cicho??
![]() Ja już po zdrowym śniadanku i po treningu A jak Wam idzie?
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() również chciałabym się do Was przyłączyć Mam 160cm wzrostu i ważę obecnie 59kg. Rok temu udało mi się schudnąć 7kg i do tej pory wagę utrzymuje ale denerwuje mnie jeszcze trochę tłuszczyku na brzuchu i moje nogi:/ Także mój cel to jakieś 3kg. Chodzę sobie na basen jak tylko znajduję czas i już 1kg zleciał Od następnego tygodnia mam w planach zumbę Jeżeli chodzi o dietę to zero słodyczy, jem mniej a częściej
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
a ja wszamałam jedynie bułkę z serkiem topionym
![]() ale idę sobie robić zupkę brokułową ;> a zamiast ćwiczeń będę romansować z matematyką i z chemią
|
|
|
|
|
#58 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć laski!
![]() Rany byłam dziś w Orsayu kupić sukienke do nowo kupionych butów a la Jeffrey Cambell (polecam niskim dziewczynom, wygodny obcas 15 cm ) i się załamałam swoją figurą w przymierzalni.... Jestem naprawdę sporo "za bardzo" ![]() Muszę się wziąć ostro, szczególnie za cwiczenia! Dziś dietowo ok, tylko zebym pocwiczyła coś
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
ja dzisiaj tak:
I sniadanie: 2 kromki chleba razowe+2 plasterki wedliny+plasterki papryki II sniadanie: jogurt naturalny 150g + musli, ok. 75 ml kawy z 1/3 lyzeczki+pol lyzeczki cukru III sniadanie: grahamka+lisc salaty+pol pomidora+plaster sera zoltego obiad: 3 racuchy ja do sklepu z ciuchami nawet nie wchodze; w niczym sie sobie nie podobam, wiec chodze w tym co mam oby do sylwestra udalo sie troche wyszczuplec bo trzeba sukienke zalozyc
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o zakupy ciuchowe to nic nie kupuję do Sylwestra, sprzedaję to, co mam i zbieram na wielkie zakupy wiosenne - mam nadzieję, że uda mi się sporo zrzucić do tego czasu.
U mnie dzisiaj już trzeci perfekcyjny dzień na Dukanie i zaliczyłam 10min na orbitreku, na którym prawie umarłam. W grudniu kupuję hantelki i zaczynam ćwiczyć z JM.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Jeszcze się nie zdecydowałam na żadną konkretną 

i zrzucę te parę kilo z tyłka.
Zważyłam się przed chwilą czyli po 15 i do po jedzeniu, no ale ile jedzenie moze wazyc... maks 0.4 kg, nie?