![]() |
#31 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Czuję się niesprawiedliwie traktowana!
Cytat:
Śmiać mi się chce ![]() Cytat:
![]() Naprawdę za bardzo podniecasz się swoimi studiami i dodajesz im niemożliwie wysoką wartość. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu nic mądrzejszego nie da się wnieść do tematu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie na studiach sciągali aż miło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Do innych wypowiedzi - na tym egzaminie (3 termin) było akurat ok. 40 osób a nie 120, nietrudno było zauważyć, że wszyscy wkoło zżynaja, zwłaszcza, ze wszyscy sie tym chwalili po egzaminie. Nie wszystko zauważyłam przecież podczas egzaminu, chociaz takiego cyrku trudno nie zauwazyc. Płatku - nie sprawdzaja na egzaminach tożsamości... Soso - nie zgadza się, nie chce konkretnie nikomu dokopac ani orzyczynic się do czyjegos odejscia z uczelni czy konkretnie skarzyc na daną osobe, chciałabym tylko aby profesorowie z łaski swojej na egzaminach pilnowali lepiej, zauważali co sie dzieje, zwłaszcza, że co zajęcia przypominaja nam o tym jakie to sciaganie jst złe niedobre niemoralne, ze nie wolno, ze beda wyciagac konsekwencje a nic nie robią, tego się już słuchać nie da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() prawda. powinni to odebrać wdzięcznie, jako akt troski o ich przyszłość ![]() naprawdę świat jest piękniejszy gdy każdy interesuje się swoimi sprawami. boli cię to że uczysz się a niezaliczasz a oni się nie uczą a zaliczają. albo ucz się więcej albo zacznij ściągać. domyślam się że cie to boli, ale cały czas podkreślasz jak wspaniałym finansistą będziesz, no to bądź nim po prostu i nie patrz na to co i jak skończą inni bo to jest paranoja po prostu ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Brawo, rób tak dalej, finansistko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
W ogóle dziwny rok.
U nas mimo że było tyle osób to wiele razy każdy sobie pomagał podpowiadając.U Ciebie wyczuwa się,że problemem nie tyle jest ściąganie co tak jakbyś była z boku tego całego roku i jakby Ciebie bolało,że Tobie nie pomagają. Jak wszyscy ściągają to sama ściągaj,w końcu jak robią to bezczelnie to co to za problem?
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Własnie tak zostanie odebrane i dlatego nie chcę konkretnie na nikogo skarżyć się na egzaminie. Chodzi mi wyłącznie o to aby była choc troszkę wieksza sprawiedliwosc, a nie cos takiego jak jest teraz. Żeby profesorowie chociaz robili to co mowia i zeby pilnowali, jasne, ze ktos tam sciagnie - normalne zdarza sie ale nie do tego stopnia, zeby zżynac wszystko od A do Z!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
No dobra, ale co Ci to da?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Studenci, ktorzy sprawiedliwie nie zalicza przynajmniej nie beda traktowani jak jedyni debile, którzy nie rozumieją tematu. A tak traktuje sie tych studentów. Profesorowie myslą sobie, ze wszyscy inni rozumieli o co chodzi i w ogóle nadają się na studia a ci co nie zaliczyli to grupka osób, które jako jedyne nie rozumieją tematu...
A jest to nieprawda, pozniej wzgledem tych osob sa wyciagane konsekwencje 'jak nie zaliczyla jako jedna z nielicznych to z nim/nia cos jest nie tak'... Poza tym samo zżynanie do tego stopnia uważam za ciezkie oszustwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Platekrozy zgadzam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Autorko daruj sobie te pisma do dziekana czy do kogoś innego. To tak jakby podważać autorytet/ocenę profesora. Za takie coś zjedliby Cie normalnie w tej uczelni. Miałabyś spore problemy myślę.
Świata nie zbawisz. Albo zaczynasz się bardziej uczyć albo trochę zaczynasz ściągać. Nie oglądaj się na innych bo to nic nie daje. Skoro taka nadgorliwa i moralna jesteś to miej satysfakcję z tego, że taka jesteś. A wyniki popraw po prostu i już. Poza tym potem te 8 osób poprawia się więc skoro piszesz, że się uczysz to chyba nie problem zdać egzaminu czy nawet tej głupiej poprawki? Tak naprawdę NIC nie usprawiedliwia tego, że nie zdajesz. Już pomijając skrajności. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-11-22 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Tylko podejrzewam że gdyby poszła z wielkim oburzeniem do profesora który przymyka oko na ściąganie prawdopodobnie zjadłby mnie żywcem i kazał zdawać ustnie jako jedynej, oczywiście marne szanse widziałabym na zaliczenie tego.
Ale to tylko podejrzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nadgorliwa? Po prostu chce byc uczciwa, to teraz kazdy kto nie sciaga jest nadgorliwy, czyli dochodzimy do tego, ze tak naprawde ci co sciagaja sa ok a cala reszte trzeba zjechać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-11-23 o 06:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ciężko zrozumieć co w związku z tym chcesz zrobić?Napisać pismo ![]() Wygląda ze strony profesora to tak,że jesteś rozgoryczona,że wszyscy zaliczyli,bo umieli ,a Ty nie,więc chcesz im podłożyć świnię w postaci pisma do dziekana,że wszyscy ściągali,a dany profesor źle pilnował. Takim tokiem rozumowania przewalisz sobie u wszystkich ludzi z roku i u tego profesora.
![]() Edytowane przez platekrozy Czas edycji: 2011-11-22 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Zanim wsadzisz łapkę w mrowisko, zastanów się. Naprawdę dobrze się zastanów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Ok, ja musze zaraz leciec, coz nic nie zrobie, smieszny kraj, powodzenia... nie zdziwcie sie jak zostaniecie ciezko wykiwani przez jakas firme itp. tez wam napisze 'zycie jest niesprawiedliwe'. Widze ze w zwiazku z tym, ze niewiele jest powaznych osob na forum chyba nie otrzymam tutaj zrozumienia bo wszysxy uwazaja, ze jest ok jak jest. Bedziecie sie najwyzej uzerac z lekarzami, ktorzy nie wiedza gdzie jest watr9ba i finansistami, ktorzy odsetek nie umieja liczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
no i po co ten cały ruch???
Na piąteczki czwóreczki trójeczki na dyplomiku czy w indeksie w normalnej firmie nikt nie patrzy( żądania piąteczek zdarzają się w korporacjach). Ja już wole miec wyuczone 3 niż zerżniętą 5 a autorce życze tego sameego czego ona życzy nam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak, ty nadgorliwa. Chcesz być za wszelką cenę uczciwa. Każdy kto nie ściąga nie zachowuje się jak ty. Więc ostatnie zdanie totalnie nie ma sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam jedynie pierwszy post i do niego sie odniosę.
Ja również należę do osób, które bały się ściągać- to była dla mnie taka dawka stresu, że nawet nie próbowałam. Obserwowałam mnóstwo osób, które ściagały, ale tak naprawdę oni wcale nie mieli lepszych ocen ode mnie! Ci, którzy ściągali i nie mieli pojęcia o przedmiocie nie osiągali dobrych wyników. Ściągi pozwalały im tylko na słabe zaliczenie i to wszystko. W zasadzie nie rozumiem problemu- ja zawsze starałam się uczyć tak, żeby wszystko pozaliczać w pierwszym terminie. Dbałam o siebie, a nie interesowałam sie innymi. Nie posiadałam ściąg (ze stresu, a nie moralnego dylematu) i również nie służyłam innym pomocą w trakcie kolokwium czy egzaminu. Samolubne? No cóż, takie życie. Ja miałam wiedzę i satysfakcję, oni ściągi. Nikt się nikogo nie czepiał. W ciągu całych 5 lat studiów zdarzyło się może 2 lub 3 razy, że taka osoba dostała wyższą ocenę. Ale jakoś szczególnie nie płakałam. Poradzę Ci tylko: więcej nauki. To jedyny sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, ze jesli napisze do dziekana bede miec przerąbane, bo niestety widze, ze ludzie nie są w stanie zrozumieć problemu. Cóż... najlepiej będzie jak jednak nic nie zrobie, chcialam napisac takie pismo, ale uswiadamiacie mnie, ze ludzie nie rozumieja takich podstawowych rzeczy, ze nie wolno oszukiwac i ze wszystko obróci sie przeciw osobie, ktora stara sie byc uczciwa i moze zostac zle odebrane. No cóż... co kraj to obyczaj. Chyba bede musiala sie z sytuacja pogodzic, cieko bedzie ale trudno profesorowie nie widza jak im ktos zzyna pod nosem, problem ich spostrzegawczosci. PS Nie wiem czy rowno 80% ale owszem, cos kolo tego, widziałam ile rozumeja ludzie, ktorzy pisali do mnie i pytali o najprostsze rzeczy, a okazywalo sie, ze student, z najwyzsza srednia na roku nie potrafil rozwiazywac zadan z tego egzaminu... kiedy go poprosilam o pomoc. Wiec nie wmawiajcie mi, ze to by było 10% - nie byłoby ![]() Edytowane przez coral reef Czas edycji: 2011-11-22 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Czy zawsze tak było na wizażu?
Był zakładany wątek i gdy wiele odpowiedzi było nie tak jak autorka sobie zażyczyła to była obraza wszystkich dookoła,przepowiadanie złej przyszłości wszystkim ![]()
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
spodziewam się w skrzynce pocztowej rachunku na 5000 zamiast na 50 zł, brrr uuaaaaa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.