![]() |
#31 | |
.
|
Dot.: Dziewczyny blagam pomozcie jak najszybciej-ostry bol gardla
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pogotowiu nikogo nie przyjmą z bólem gardła ![]() We wszystkich moich wypowiedziach chodziło o to, że na nasze dolegliwości należy reagować w odpowiednim czasie, jeżeli ból/dolegliwości stają się nie do zniesienia, szukamy pomocy w przychodniach które pełnią dyżury a nie na pogotowiu/SORach itp. - iśc po najmniejszej linii oporu - każdy tak potrafi. Z bólu gardła jeszcze nikt nie umarł, a miałam taki nie raz - więc wiem o czym mówie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten bol gardla tak oslabil moj organizm ,ze nie bylam w stanie sobie sama gotowac..przyrzadzac jedzenie do tego bardzo ciezko mi wchodzilo..a czasami mi bylo niedobrze ze wymiotowalam...-taki niby nic takiego bol gardla twoim zdaniem....A do tego mieszkam sama i to nie w Polsce nie mam tu rodziny nikogo tylko paru znajomych...wiec musialam dac rade sama..Okropny byl ten bol ,jeszcze takiego bolu gardla nie mialam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
biegam dla Zabawy
|
W innym wątku piszesz, że wymiotujesz, bo jesteś w ciąży...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
To chyba jakaś epidemia, bo ja cierpię na ból gardła od piątku, brałam podbiał z tymiankiem, cholinex, nie pomogło ani trochę, dodam, że gardło do tego stopnia nie bolało mnie nigdy
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeszlam terapie dwoma antybiotykami plus codziennie zastrzyki w brzuch. Jeszcze po wyjsciu ze szpitala napieprzaly mnie nerki, watroba i wszystko co mozliwe. Na sama mysl, ze mialabym przejsc to ponownie, robi mi sie slabo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
W pierwsze dni to nie moglam nic przelknac i rowniez sline wypluwalam ,bo jak polykalam to dopiero bol byl..jak wstawalam z lozka to slabo mi sie robilokrecilo w glowie moj organizm byl bardzo slabiutki ,nie bylam w stanie sobie nic zrobic do jedzenia -brak sil calkowity..az do momentu jak wsapominalam kolega przywiozl mi leki jakie mial w domu+ na bol gardla a byly to:strepsils do ssania,strepsil do spryskiwania gardla,plyn do plukania jamy ustnej jeszcze z Polski -Dentosept,tabletki na gardlo po polkniecia -Maxilase,silne tabletki przeciwbolowe ibp rathiopharm ,tabletki-Modafen,wiec jak tylko dostalam to wszystko to zaczelam od plukania gardla -Dentosept,pozniej sprykalam gardlo ,potem zazcelam ssac tabletki Strepsil+silna tabletka przecibolowa rathiopharm ,zasnelam,obudzilam sie w zancznie lepszym stanie ,jednak po 3 godzinach mocny bol gardla znow wrocil i wtedy juz naprawde niewiedzialm co mam robic i przypomnialo mi sie ze jedna z was napisala tu cos ze niby cebulowy sok na to dziala..wiec probowalam go zrobic i co jakies pol godzinki troszeczke pilam i tak jakby bardzo powolutku+tabletka przeciwbolowa zlagodzil -gardlo ten sok z cebuli,moze za duzo tych rzeczy z apteki bylo i jeszcze bardziej podraznilo? Dzisiaj rano wstalam dobrze sie czulam gardlo juz prawie nie boli ,tylko troche mnie boli glowa z tylu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Na Twoim miejscu wybralabym sie jutro do lekarza bo zagluszanie bolu tabletkami nie wyleczy problemu. Moze potrzebny jest antybiotyk a jesli tak, to zadne tabletki do ssania, spraye ani syropy z cebuli nie pomoga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
jak ja mam napisać coś na tym forum,pierwszy raz prubuję pomocy
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- pomocy ja już jestem po 2 antybiotykach,za pierwszym razem bul gardła,brzucha gorączka 39,3 bul głowy no i ropa na migdałach dostałam antybiotyk i pomógł ale po 3-4 dniach po skończeniu antybiotyku drapało mnie w gardle i mialam naloty ropne ale gorączki nie było bo miałam 36,2 ale brzuch bolał tez antybiotyk na bazie pencyliny na tydzień niby pomoglo ale dziś zaczyna mnie drapać w gardle I CO JA MAM ROBIĆ POMOCY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Dobre i skuteczne jest płukanie gardła rozcieńczoną wodą utlenioną - wybija bakterie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
podbijam watek, choc jestem w nieco innej sytuacji. Mianowicie juz ktorys dzien z kolei okropnie boli mnie z prawej strony - i teraz wlasnie pytanie co? Niby okolice migdalu, ale pewnosci nie mam. Promieniuje to do ucha, Od zewnatrz na szyi jak naciskam to jestem w stanie wyczuc, 'nacisnac' ten bolacy obszar. Najgorsze w tym wszystkim, ze polykanie sliny to jedna wielka meka. Az lzy w oczach stoja. Obudzilam sie i chodzilam z placzem po mieszkaniu. Lykalam wczoraj ketonal i dopiero bol ustawal. A w nocy jakby powrocil z podwojona sila... Spotkalyscie sie z czyms takim? Co to moze byc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.