![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie SANKI wybrać???
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() (polecam lekturę http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=315) bynajmniej to nie to samo co przynajmniej ..jeśli czujesz się takim autorytetem by kogoś pouczać zacznij najpierw od siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszę bardzo.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38538426]BeataBatumi, dobrze ci się własne dziecko tresuje? To tresuj dalej i patrz dumnie, jak inne matki dają sobą "rządzić" ![]() Nie gratuluję podejścia, bo nie ma czego. BTW, teraz córa już prawie tylko nożna, wózek biorę wyłącznie gdy do lekarza muszę pieszo a ona chora, ale odkąd chodzi (a miała rok i 2 tygodnie gdy sama zaczęła) to zawsze biorąc wózek wyciągałam ją z niego choćby na chwilę, by szła. Ba, ile razy było tak, że zakupy na wózku a córa obok trzymała się go ![]() Teraz z sankami to samo - tatuś dowozi sankami na miejsce budowy np. bałwana ![]() no chyba, że "sanki" to kryptonim nowej metody wychowawczej... a to wtedy serdecznie przepraszam bo wszystkie zacytowane prze zemnie wypowiedzi są jak najbardziej na temat... Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2013-01-09 o 19:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
posty powyżej dotyczą sanek/ wychodzenia z sanek/ nie wychodzenia z sanek/ brudzenia sankowego śpiworka. Czyli jednak wszystko o sankach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
no to jeszcze raz.. powolutku..
Cytat:
pierwszy post ; Cytat:
Już widzisz różnicę?? ![]() moja odpowiedź ; Drewniane najlepiej z szelkami bo 13 miesięczne dziecko traci stabilność i lubi wypaść o czym już pisałam w poście sprzed ponad roku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Przytoczę ci twoją inną odpowiedź:
Cytat:
Bo gdyby tak zakładać po 20 tematów dotyczących pieluszek/karmienia/sanek i każdy z innym pytaniem byłby bałagan i trudno byłoby cokolwiek odnaleźć. Twoja wypowiedź dotycząca 'bynajmniej' nie tylko łamie 2 punkty regulaminu (jest nie na temat i zwraca uwagę na błędy) ale przede wszystkim jest nic nie wnosząca do tematu, niekulturalna i całkowicie zbędna. Lepiej ci, że zwróciłaś komuś publicznie uwagę na błąd? Czujesz się mądrzejsza przez to? Bo nie rozumiem po co to napisałaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
dziękuję ze wstałaś tak wcześnie by mnie oświecić..
![]() nie czytasz ze zrozumieniem..ani wątku, ani nawet mojego postu który już kolejny raz cytujesz (i to już nie pierwszy taki wątek)... czepisz się i tyle..dla mnie to trollowanie nic więcej.. EOT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ciąży jesteś czy ciągle masz okres? A może PMS? Idź do ginekologa czy kogo tam, bo Ci hormony buzują za mocno chyba. Co Ciebie czytam to warczysz, najczęściej do mnie, do Szai i paru osób innych. Teraz dwie kolejne zahaczyłaś. I to zwykle dotyczy tego co te osoby piszą komuś innemu, nie Tobie. Daj na wstrzymanie. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2013-01-10 o 07:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oglądałam w biedronce nartosanki, gdy je wprowadzili. Ale nie wyglądają zbyt solidnie. Bałam się, że dzieciakom źle się będzie jeździć, w końcu to dwójka maluchów. Znalazłam takie, co mają około 58 cm siedziska, przynajmniej tak pisze. Może te kupimy. Dzieciaki są ruchliwe i jestem z tego bardzo zadowolona. Ale dyskusja rozgorzała na temat wychowania dzieci. Ja też jestem za tym, by dzieci mogły dość swobodnie szaleć na spacerze. W końcu to dla nich się z nimi wychodzi na spacer. I nikt tu nie mówi, żeby za dzieciakami po ulicach ganiać, jak tu ktoś napisał. Tylko po chodniku pospacerować, po placu zabaw. Przykro mi się patrzy na dzieci, które są tak wychowywane - masz siedzieć i już - właśnie na placu zabaw i na spacerach. To tak jakby pójść do kina i oglądać film zza drzwi. Lizać lizaka przez szybę. Mamy tu taką małą dziewczynkę, która dostaje lanie jak się wywróci i wybrudzi, bo kocha biegać. A ma właśnie zabraniane. Co nas obchodzi jak inne matki wychowują swoje dzieci? Może któraś zrozumie, że w taki sposób zaszkodzi swojemu dziecku. A nawet, że niektóre postępowania są karalne. Jest miejsce na zabawę i miejsce na dyscyplinę, a wyjście na spacer, tym bardziej na sanki, jest raczej tym pierwszym.
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
My mamy sanki Piccolino ze spiworem. Mała chętnie biega po śniegu, orzelki robi i spaceruje ale jak jej zimno albo sie zmęczy to wskakuje na sanki pod spiworek i jedziemy. Jestem zadowolona a spiworek jest czysty w środku, zreszta mozna wyprać.
http://www.sankipiccolino.pl/ ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
wczoraj byliśmy na górce pozjeżdzać (takiej sporej - dokładnie Ślęża
![]() ![]() Moze dla takiego malutkiego dziecka co to tylk siedzi to faktycznie sanki bez różnicy, ale juz dla takiego bardziej swiadomego różnica jest, jak moze kierować -zwłaszcza przy samodzielnym jeżdżeniu. Aha, jeszcze mogę porównać, bo na świeżo: mieliśmy zwykłe drewniane sanki z oparciem, nartosanki z plastikowymi płozami (troszke szersze) i z metalowymi (troche węższe). Zwykłe sanki - lipa, zaraz poszły w odstawkę. Nartosanki matalowe i plastikowe - komfort zjazdu taki sam, łatwiej było ciągnąć te plastikowe -ale może to też wynikać z tego, ze maja troszke szersze płozy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mnie to się wydaje, że wybór sanek zależy od tego, do czego te sanki mają być. Ja mam takie zwykłe drewniane z biedronki, kupiłam w tamtym roku, z oparciem. I one nadają się do ciągnięcia dziecka czy zjazdu z małej górki ale to bardziej dla malucha. Większe dziecko nie będzie korzystało z takich sanek, bo mają za mało możliwości, poszaleć to na nich nie poszaleje.
Co do śpiworka - rok temu dawałam po prostu dwa koce, teraz w ogóle nie używamy, córka włazi, złazi i tak w kółko, chyba by mnie pokręciło jakbym miała co rusz ją wkładać/wyciągać z jakiegoś śpiworka, poza tym wg mnie jest na tyle duża (ponad 2 lata) że nie muszę jej dodatkowo dogrzewać kocami, starczy jej ubranie.
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
U nas koc pod tyłek tylko, bo na dechach niewygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Moje to w ogóle w sankach nie usiedzi, woli iść obok albo ciągnąć za sznurek, młody ceni sobie ślizganie się na butach (w jego ujęciu to spacery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Widzę, że zdania odnośnie sanek dla najmłodszych dzieci sa różne
![]() Bezpieczniejsze wydaja się te specjalne sanki dla małych dzieci (do pchania), ale z drugiej strony takie sanki wystarcza na jedna, max 2 zimy (no chyba że planuje się drugie dziecko lub komuś potem odda się te sanki). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-10-15 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o oparcie, to (zdjęcie powyżej które zamieściła Miramej są rewelacyjne), to zwróćcie od razu uwagę na jego wysokość! Ja tego nie zrobiłam i jak na tą pierwszą zimę były jeszcze w miarę i dziecko mogło się oprzeć, tak na kolejną zimę, gdy syn podrósł, już były beznadziejne bo było za niskie. Pchacz i spiworek przydały mi się tylko pierwszej zimy gdy syn miał rok i jeszcze nie biegał po sniegu, rok później już ani razu nie wszedł do śpiwoeka i pchacz też już był bez sensu, bo mały chciał jechać szybko, a pchacz jednak stopuje. A więc podsumowując sanki na zdjęciu powyżej są suer i mają idealne oparcie. Zwracajcie na to szczególną uwagę, jeśli chcecie aby sanki starczyły na conajmniej dwa/trzy sezony. Ja już zdecydowanie muszę tej zminy kupić nowe. A Miramej gdzie kupiłać te sank ze zdęcia i ile zapłaciłaś?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To są sanki Babyactive, kupowałam je 2 lata temu na allegro i kosztowały ok. 130 zł
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za pomoc. Chyba zdecyduję się na takie z pchaczem. Zwrócę uwagę na to, żeby jednak fotelik/oparcie i pchacz były przykręcane.
Teraz dużo jest częściowo plastikowych sanek, takie mi się podobają, jak w załączniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne te sanki, ale rzeczywiście na jeden sezon.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.sporti.pl/product-pol-190...ciem-87cm.html Nie wiem jak się spiszą - czekamy z synkiem na śnieg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
My kupowalismy w jakims markecie z oparciem saneczki, spiwor byl z wozka, wiec nie trzeba bylo szukac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
My kupilismy sanki w biedronce, plastikowe za 60 zł, chłopaki zadowoleni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Ja używam sanek metalowych, kupiłam w borowkasklep.pl, bardzo fajne, z rączką do pchania, wygodnie sie prowadzą. mam zestaw ze spiworekim i budką, przydatne jak pada snieg lub mocno wieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
Z moim mężem kilka temu kupiliśmy zwykłe sanki metalowe w jakimś sklepie budowlanym (pamiętam tylko żółty kolor sklepu
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-06-11 o 10:28 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie. W czerwcu najlepiej. Po kilku bezśnieżnych zimach.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2020-06-10 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.