![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: mitomania
Niech powie ,zapewne będą żyli długo i szczęśliwie .Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem -zachowalas sie jak swinia z reszta sama tez to pewnie wiesz,dodam ze poza tym to wylania sie obraz Ciebie jako marionetki smaganej przez wiatr...obcokrajowiec zaczal Cie traktowac jak swoja dziewczyne ,Ty na to przystanelas mimo ,ze niemialas specjalnej ochoty i zywisz uczucie do swojego Tz - to bardzo dziwne.
Niemniej jednak, skoro postanowilas sobie poprawe i juz wiesz jak nieprzyjemnie moze byc -ratuj swoj tylek ![]() Naprostuj te mniej szkodliwe klamstwa,ale do 'romansu" sie nie przyznawaj ,jak sie bedzie mialo wydac to i tak sie wyda- to jest Twoje slowo przeciwko slowom obcokrajowca (chyba ,ze ma jakies wasze wspolne zdjecia badz smsy ) wiec zawsze mozesz powiedziec ,ze to adorator nie dajacy Ci spokoju czy cos . Zgadzam sie z Arakielem -po co zaczynac od zera ,wazne ,zeby w ogole zaczac poprawe-nie musisz do tego robic z z siebie pokutnicy ,mysle ze wystarczajaco umartwiasz sie teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez terapii (w przypadku gdyby to jednak było zaburzenie) lub diametralnej zmiany postępowania i traktowania ludzi (w przypadku braku kręgosłupa moralnego) nie jesteś partnerem do żadnego związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
W tej sytuacji polecałabym Ci wizytę u psychologa. Widać, że te kłamstwa nie są niewinne, zdarzają się zbyt często i wymknęły Ci się spod kontroli. Musi być jakiś powód wewnętrzny czemu tak robisz. Myślę, że psycholog do tego dojdzie. To co robisz na pewno nie jest zdrowe i na pewno może rozbić Twój związek.
Ja sama uważam, że takie notoryczne kłamanie może mieć związek z jakimiś kompleksami i chęcią dowartościowania się. Znałam dziewczynę, która też notorycznie kłamała. Osobiście, nie zadawałam się z nią i nie chciałabym. Nie umiałabym ufać komuś kto tak ciągle kłamie. Co do chłopaka- powiedz mu prawdę. Rozumiem, że to trudne, ale do tej pory non stop kłamałaś. Zależy Ci na nim, lecz nie uratujesz sytuacji, jeżeli okłamiesz. Związki budowane na kłamstwie nie mają najmniejszego sensu. Nie wiem czy Ci wybaczy, ale wiem, że ludzie wybaczając różne przewinienia. I wiem, że nie ma sensu okłamywać ukochanej osoby, bo prawda jest jak oliwa i zawsze na wierzch wypływa i dlatego, że tyle już namieszałaś, że naprawdę. Twój partner zasługuje na szczerość. Poza tym nie zmienisz swojego życia, jeżeli to zataisz. Bo potem znów pewnie coś zataisz i znów, i takie błędne koło. Musisz to zdecydowanie przerwać. Na kartce nawet wydrukować : Koniec z kłamstwami, pójść do psychologa. Sądzę, że też dobrym pomysłem byłoby założenie dzienniczka, który ilustrowałby Twoje postępy np dzień 1--> bez kłamstwa itd, itd. No, ale przede wszystkim specjalista i jego pomoc. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-12-12 o 02:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Byłam kiedys w zwiazku z patologicznym kłamcą. Chyba gorszej wady nie ma, bo ta sie przekłada na wszystkie sfery zycia i niszczy wszystko od podstaw. Nie wiem, co Ci doradzic, bo to, co zrobiłas było okropne i moim zdaniem nie da sie tego naprostowac w sposob zadawalajacy dla Ciebie. Mam nadzieje, ze Twoj chłopak sie dowie o tym, co wyprawiałas, ma prawo znac prawde i ma prawo decydowac, czy chce byc z osoba,której kompletnie ufac nie mozna. Nie pogłaskam Cie po głowie, bo uwazam, ze nie o to chodzi, powinnas zrozumiec, ze musisz sie leczyc, zeby nie niszczyc innym ludziom zycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Widzę macie podzielone zdania. Wiadomo że bardziej skłaniam się ku temu żeby mu nie powiedzieć prawdy, bo całkiem możliwe że jest tak jak któraś z was tutaj napisała że jestem po prostu egoistką.
Zasługuję na to aby zdecydować czy chce być z kimś takim jak ja czy nie.. Ale jednak nie chciałabym zaczynać wszystkiego od zera.. Uważacie że nie mam kręgosłupa moralnego? Nie wydaje mi się żeby tak było, ale nie będe się kłócić. W tym tygodniu mam zamiar się wybrać do psychologa, zobaczymy co mi powie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Jeśli twój chłopak jest tak wspaniały jak piszesz to ma prawo ułożyć sobie życie. Jak długo chcesz go zatrzymywać kłamstwami? On ma prawo o wszystkim wiedzieć. Szczerość to podstawa każdego trwałego związku. Proponuję najpierw iść do psychologa a dopiero po pierwszej wizycie wszystko opowiedzieć chłopakowi. W razie rozstania będziesz mieć już wsparcie. Chociaż może się zdarzyć, że wybaczy kłamstwa i zdradę i będzie wspierał ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Mów mi Rosia :)
|
To może inaczej. Autorko, większość kłamstw wychodzi - prędzej czy później. Jeśli obcokrajowiec, na którego uczuciach sobie pogrywałaś, da spokój, to zapewniam, że jeszcze nie raz znajdzie się osoba, którą zranisz kłamstwem i zapragnie się zemścić. W perspektywie czasu zeżrą cię obawy "co będzie, jak się wyda?", wpadniesz w bezsenność lub inne choróbska, życie stanie się męczarnią. Pewnie starcisz znajomych, a na znalezienie męża i szczęśliwe życie nie masz szans. I teraz zastanów się, co ty wyprawiasz. Ewidentnie masz problem z zaakceptowaniem siebie, wstydzisz się tego, kim jesteś. Czegoś ci brakuje i dlatego wymyślasz kolejne scenariusze, kłamiesz, żeby dostać to, czego nie masz. Tylko za jaką cenę.
Możesz iść do psychologa, o ile naprawdę chcesz przestać kłamać. Jeśli chcesz się wybielić i mieć usprawiedliwienie dla tych kłamstw - zapomnij. Ale zapomnij też o szacunku ludzi ci bliskich. A twój obecny, zdradzany facet, do którego nie masz za grosz szacunku - rzuci cię, jak tylko się dowie. Po co mu dziewczyna, która nie dość, że zdradza, to jeszcze kłamie, nie szanuje jego uczuć, ma go w doopsku? Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2011-12-12 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Ja swoją wypowiedz skrócę do jednego zdania ...
![]() Życie to magiczne kółeczko, co dajesz to i tak do Ciebie powróci. Prędzej czy pózniej ![]()
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
nie napisałas czy rvchałas sie z tym drugim chlopakiem...
a to ważne wiec...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
o proszę
![]() męskim okiem ![]() Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2011-12-12 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
co miałem napisac? kochałas sie?
zdrada z jakims kims to rvchanie co najwyzej tamten gosc pewnie chcial tylko moczyc, a ze autorka to skonczyła to jej czyms tam zagroził, pewnie w nerwach ze musi innej szukac do tego celu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Mówisz okiem... Powiedziałabym, że takie słowa na forum publicznym powstają podczas magicznej chwili zderzenia się dwóch szarych komórek w czaszce niektórych mężczyzn
![]()
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc, to ja nie widzę tu wyrzutów sumienia. wyrzuty są, że się wydało.
![]() trzeba mieć nieźle porąbane w głowie, żeby wymyślać sobie nową tożsamość. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Nie z obcokrajowcem nigdy nie poszłam do łóżka, czy tam się nie "ruchałam" jak to nazwalaś. :|
Nie chcę się wybielić. Nie szukam usprawiedliwienia, sama wiem że postąpiłam jak ostatnia świnia. A postanowienie poprawy z mojej strony wyszło jeszcze zanim obcokrajowiec zapragnął się na mnie zemścić. Więc proszę was, nie mówcie że piszę to tylko dlatego że się boję że prawda wyjdzie na jaw, to był tylko bodziec żeby komuś o tym powiedzieć.
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówić prawdy nie polecam,bo nie każdy ma pokłady tolerancji,jednak twoją kara bedzie życie ze swiadomością kłamstawa osoby,którą kochasz.ciągłe oglądanie się za siebie to najlepsza pokuta ![]() być może obcokrajowiec odpuści sobie zemstę,a jeśli nie to wtedy wypijesz piwo ,które naważyłaś. jak dla mnie to najlepsza kara. mówią prawde ukarzesz niewinnego chłopaka i zrzuci z ciebie połowe winy, a tak nie powinno być. uważam,że każdemu należy się druga szansa.masz możliwość odrobić swoje winy uszczęśliwiając swojego faceta ludźmi nie wolno się bawić.ja zrozumiałam to dość późno. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Jesteś patologiczną kłamczuchą, zasługujesz na to, żeby Twoja zdrada się wydała, bo może to by Cię zmobilizowało do działania i podjęcia próby zmiany. Jeśli Ci się upiecze, to będziesz nadal żyć w przekonaniu, że kłamstwo popłaca i nie zmienisz się. Współczuję Twojemu facetowi, że żyje z nałogową kłamczuchą i niewierną partnerką, ale zastanawia mnie, dlaczego on się jeszcze nie zorientował z kim ma do czynienia. Przecież skoro klamiesz we wszystkim od drobiazgów po rzeczy ważne, to on będąc z Tobą związku powinien już dawno Cię przyłapać na jakimś kłamstwie.
![]() ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Taa niech nie mówi mu prawdy, niech wymyśla kolejne kłamstwa, bo kłamstwo jedno pociąga za sobą kłamstwo drugie i właśnie coś takiego jej radzicie
![]() Ten chłopak ma prawo wiedzieć z kim jest. On też jakbyście nie zauważyli ma jakieś uczucia. Ona ma prawo się leczyć i kiedyś jeszcze normalnie funkcjonować bo na razie moim zdaniem to nie jest normalne życie. Ale nie zrobi tego ZNÓW kłamiąc widzę że dla was nie powiedzenie prawdy to zupełnie coś innego niż kłamstwo a przecież w tym wypadku to jest zupełnie to samo i powstaje błędne koło. Naprawdę wierzycie że będzie mogła z nim być szczęśliwa wiedząc że mu tyle nakłamała, że go zdradziła skoro teraz targają nią wyrzuty sumienia, że źle robi, oszukując innych. Chyba że nie targają nią wyrzuty a strach bo się wszystko wyda wtedy znaczy że tego kręgosłupa moralnego nie ma a temu zaprzecza. Dla mnie to proste jak mu nie powie to całe leczenie będzie bezsensowne bo egoizmu i wyrachowania nie da się wyleczyć i wtedy tylko bardzo ale to bardzo współczuję bliskim w jej otoczeniu, natomiast jak mu powie to będzie znaczyło że naprawdę tak jak mówi chce zacząć od nowa i się wyleczyć. Nie rozumiem zupełnie jak można nałogowemu kłamcy radzić kolejne kłamstwo żeby zaczął żyć bez kłamstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja nie nalegam na kłamanie w dalszym ciągu,jednak na niemówieniu prawdy.
dlaczego to biedny facet musi cierpieć za jej winy? niech ją zżera poczucie winy od środka.to wlaśmnie powinna być jej kara. niesienie własnej winy tylko na własnych barkach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Brakowało Ci czegoś w domu?
Kłamałaś żeby nie mieć awantur? Nie dawałaś rady? Innego wytłumaczenia niż to nie widzę, można fantazjować i kłamać czysto żeby się polansować ale to chyba nie podchodzi pod "chorobę" tylko głupotę. Jeżeli zaszłaś tak daleko że nie możesz z tego wybrnąć to radzę zgłosić się do psychologa. A Ty się po prostu boisz że ten obcokrajowiec wyjdzie na jaw i stracisz chłopaka, nieładnie... Jakbyś powiedziała dla swojego chłopaka to by Cie pewnie rzucił, i tak by mu lepiej było, albo się ogarnij naprawdę albo daj spokój dla faceta... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po 1) ten biedny facet powinien znac prawdę by zdecydowac czy po tym wszystkim chce z nią byc Po 2) Niemówienie prawdy to dla niej wygodne i milutkie wyjście, a wyrzuty sumienia ma teraz tylko i wyłącznie przez to, że boi się, że sytuacja się wyda. Jak sprawa ucichnie i się nie wyda to jej całą karą będzie kilkutygodniowy strach, że sprawa się może rypnąc.
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dziś wiem, że się dobrze stało i miałam prawo wiedzieć, choć on oczywiście chciał wracać ale ja nie chciałam być z kimś takim i miałam prawo wiedzieć że nie chcę, miałam prawo wiedzieć co to jest za facet naprawdę a nie jaka jest jego fałszywa kukiełka tylko, miałam prawo dojść do wniosku że już nie chcę z nim być i wolę być z kimś innym kiedyś szczęśliwa to nie jest jakiś mały biedny niemowlak tylko dorosły facet który jest w stanie podjąć swoją własną decyzję a nie tkwić w chorej iluzji zdrowego związku pomijając te dywagacje kiedyś się wszystko wyda pięknie i to pewnie naraz i to pewnie jeszcze dowie sie nie od niej..najgorsza kombinacja ![]() ja bym się tu nie skupiała na tym żeby ona miała większą karę, żeby ją najlepiej ukamienować, dziewczyna zrobiła całą masę błędów ale ma szansę jeszcze się wyleczyć natomiast znów kłamiąc=nie mówiąc prawdy pozbawia się tej szansy i mówię to jako osoba która totalnie zupełnie brzydzi się zdradą, w każdej postaci poza tym tak btw. co będzie z tej jej kary skoro dalej będzie krzywdzić innych kłamstwem? Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2011-12-12 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Po prostu, nie wymyślać kolejnych kłamstw, przyznać się raz a porządnie. Chłopak zasługuje na prawdę, nawet jeśli jest ona brutalna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
można nie mówić o przeszłosci,lub kłamać. moje stanowisko jest takie.ja bym nie mówiła,ale kiedy się wyda,powiedziała prawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemówienie o przeszłości nie jest kłamstwem tylko wtedy gdy przeszłośc nie dotyczy rozmówcy. Gdyby ona go poznała TERAZ to jasne, że nie musi mu się spowiadac z tego jak i z kim zdradzała byłego. Natomiast ona go nie poznała teraz, tylko to on był człowiekiem, któremu regularnie przyprawiała rogi. I ma prawo o tym wiedziec. Gdybyś była zdradzaną regularnie kobietą też uznałabyś, że twój mąż miał prawo Ci o tym nie powiedziec, bo przecież niemówienie prawdy to nie to samo co kłamstwo?
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli zapyta,a ta skłamie wtedy jest oszustwo i zdrada |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
dziwne to rozumowanie jest, jakbyśmy tego nie nazwali zdrada jest oszustwem, niepowiedzenie o niej-trwaniem w oszustwie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.