![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brak pewności siebie :(
Wirtuoza przykro mi, że tyle przeszłaś, smutno się takie coś czyta i nawet nie wyobrażam sobie jak możesz się czuć, masz rację, że Twoja nieśmiałość wynika zupełnie z innych przyczyn. Nie myślałaś nigdy o wizycie u psychologa? I mówię to całkiem serio, bo z Twojej wypowiedzi idzie jasno wywnioskować, że to przez co przeszłaś w ogromnej mierze ma wpływ na to jaka jesteś teraz, problemy z zaufaniem, itd. Myślę, że potrzebujesz pomocy profesjonalisty.
Inni ludzie to nie zawsze kłopoty, wiadomo nie można ufać wszystkim, bo łatwo jest się przejechać, ale dobrze jest mieć kogoś zaufanego chociażby po to, żeby móc się wygadać ![]()
![]() |
#32 | ||
Raczkowanie
|
Szczerze to trochę zapominałam o tym aktorzeniu tym bardziej jak byłam w towarzystwie znanych mi osób bo wydawało by mi sie to strasznie nienaturalne.. ale już w towarzystwie obcych starałam się być pewna czego chce i mówić odważnie co myślę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
prawda? To prawda, że ludzie potrafią ranić i to bardzo ale potrafią też kochać i mam nadzieje że sie przełąmiesz i otworzysz na innych by w końcu doznać prawdziwego ciepła. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ehh a od nowego roku mam tyle postanowień... tegoroczne postanowienia wypełniłam prawie w całości wieć jestem z siebie dumna bo nigdy mi sie to praktycznie nie udawało ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Czasem też czuję się jak szara mysz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio złapałam się na tym że głupio mi było zapytać w sklepie o coś ekspedjetke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
tak najlepiej żeby powstał kolejny "cham" a nie człowiek ... który sypie idiotycznymi żartami, jest arogancki , bezczelny,,, no ale ludzie to szanują i z takimi nie zadzierają. Pełno takich ludzi i nie tylko są wśród nich Ci którzy nie ukończyli studiów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- ale tu nikt nie mówi o stawaniu się chamskim i aroganckim a wręcz przeciwnie w pewien sposób o walce z chamstwem by nie dać sie stłamsić i mieć odwagę mówić o swoich potrzebach. Wyrażać swoje zdanie w sposób kulturalny, no ale jesli ktos kultury nie zna to juz inna sprawa...
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Poszłabym do terapeuty, bo coś musi siedzieć w Tobie i musisz to przełamać, dostaniesz odpowiednie ćwiczenia i będziesz szukała drogi dla siebie by z tego wyjść. Takie "weź się za siebie dziewczyno" nic w sumie nie daje, bo dalej to masz w sobie. Chcesz się przełamać, ale nie możesz. Mam podobnie i ja się np. trzęsę i głos mi się łamie gdy mam rozmawiać z kimś, kto jest "wyżej" ode mnie. Ogólnie stresuję się okropnie i myślę by iść do psychologa, bo te wszystkie rady "weź się za siebie" nic mi nie dają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Ja z własnego doświadczenia myślę,że to zależy od tego w jakim miejscu jesteśmy,czy czujemy się dobrze w pracy,w szkole, wraz z naszym samopoczuciem samoocena rośnie i czujemy się bardziej odważni. Ciężko jest być odważnym gdy w życiu jest nam źle i potykamy się o własne nogi. Ale gdy jest mi źle staram się jak ktoś mi coś zarzuci,mówić swoje myśli i ich nie chować a od razu powiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.