Nowa Linia - Timotei Organic - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 20:03   #31
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Nowa Linia - Timotei Organic

Dziewczyny dzisiaj trzeci raz umyłam włosy tym szamponem i chyba się do niego przekonuję. Zmywałam nim olej lniany, tym razem jakoś dobrze sobie poradził. Wydaję mi się, że włosy po nim mniej się plączą niż po BD czy Hippie i są mniej tępe. Do tego ten szampon jakby nawilżał moje włoski
Zużyję to opakowanie i wtedy będę mogła jednoznacznie stwierdzić jak się spisuję

Moje wcześniejsze opinie na jego temat mogły być mylne z tego względu, że jak na moje włoski, to już długo ich nie oczyszczałam szamponem z SLeS, a wczoraj właśnie to zrobiłam i dzisiaj po umyciu Timotei zupełnie inny efekt
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 22:38   #32
karen_walker
Raczkowanie

O widzisz to dobrze, że się zaczyna dobrze sprawdzać widocznie włosy potrzebowały oczyszczenia.

Jeżeli można, to jeśli chodzi o te SLS-y SLES-y itd, to ja po swoich wieloletnich obserwacjach stwierdzam, że raz na jakiś czas trzeba oczyścić skórę głowy szamponem z tymi składnikami, aby tak porządnie oczyścić skórę głowy. Idealne do tego są szampony Barwy. Ja robię tak raz w tygodniu, bo jak tego nie zrobię to włosy się coraz bardziej przetłuszczają. Delikatne szampony bez SLSów i organiczne są dobre do codziennej pielęgnacji, ale na dłuższą metę - bynajmniej w moim przypadku - sprawiają, że włosy po pewnym czasie coraz szybciej tracą świeżość. Wystarczy, że raz umyję szamponem z SLS włosy i ten efekt mija na jakiś czas, a potem znowu. W końcu doszłam do takiej pielęgnacji, że raz w tygodniu oczyszczam mocnym szamponem skórę głowy i nie nakładam żadnej odżywki, żeby dać skórze i włosom odpocząć. I od jakiegoś czasu włosy mają się świetnie.

Kiedyś uległam tej "histerii" :P przeciwko-SLSowej, ale raz na jakiś czas krzywdy nie zrobią.
Nie wiem, czy Wy też tak zauważyłyście?
karen_walker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 22:49   #33
izus_86
Zakorzenienie

Ja myję włosy codziennie i jeszcze niedawno musiałam myć włosy szamponem z SLeS dwa razy w tygodniu, teraz wystarczy raz. Zauważyłam to samo co Ty, jak przez jakiś dłuższy czas nie oczyszczę włosów, to są przyklapnięte i bez życia, no i szybko tłuste.
Teraz nie oczyszczałam prawie 2 tyg. i pewnie stąd to niezadowolenie po szamponie Timotei.
Na co dzień używam jedwabiu CHI na same końce, który zawiera silikony (to jedyny produkt z silikonami jaki używam), więc moje włoski muszę systematycznie oczyszczać, mimo, że ma on lekkie silikony.
Do tego celu również używam Barwy, ale teraz kupiłam Joannę Naturię i też dobrze sobie radzi
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-01-02, 14:09   #34
MegiLena
Rozeznanie

ewcia1807 - babydream też trochę używałam i powiem Ci, że Timotei o wiele lepiej się spisuje niż bd. Osobiście polecam , ale to tylko moje zdanie, nie wiem, jak się u innych spisze ten szampon :/.
MegiLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 14:20   #35
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez karen_walker Pokaż wiadomość
O widzisz to dobrze, że się zaczyna dobrze sprawdzać widocznie włosy potrzebowały oczyszczenia.

Jeżeli można, to jeśli chodzi o te SLS-y SLES-y itd, to ja po swoich wieloletnich obserwacjach stwierdzam, że raz na jakiś czas trzeba oczyścić skórę głowy szamponem z tymi składnikami, aby tak porządnie oczyścić skórę głowy. Idealne do tego są szampony Barwy. Ja robię tak raz w tygodniu, bo jak tego nie zrobię to włosy się coraz bardziej przetłuszczają. Delikatne szampony bez SLSów i organiczne są dobre do codziennej pielęgnacji, ale na dłuższą metę - bynajmniej w moim przypadku - sprawiają, że włosy po pewnym czasie coraz szybciej tracą świeżość. Wystarczy, że raz umyję szamponem z SLS włosy i ten efekt mija na jakiś czas, a potem znowu. W końcu doszłam do takiej pielęgnacji, że raz w tygodniu oczyszczam mocnym szamponem skórę głowy i nie nakładam żadnej odżywki, żeby dać skórze i włosom odpocząć. I od jakiegoś czasu włosy mają się świetnie.

Kiedyś uległam tej "histerii" :P przeciwko-SLSowej, ale raz na jakiś czas krzywdy nie zrobią.
Nie wiem, czy Wy też tak zauważyłyście?
No fakt, szampon ze sles bywa niezbędny, bo bez tego składnika nie zmyje się z włosów wszystkiego, na przykład najcięższych silikonów.
Stary 2012-01-02, 14:21   #36
ewcia1807
Zakorzenienie

MegiLena przy najbliższej okazji kupię

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 15:15   #37
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karen_walker Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny, widzę, że Wy też miałyście niezłe doświadczenia i negatywne odczucia. Dziwi mnie to, czyżby przy zatrudnianiu było jakieś kryterium, że przyjmują tylko ochroniarzy, którzy każdego traktują jak potencjalnego złodzieja? Ja rozumiem, że są osoby, które kradną, ale jest tyle kamer i tych bramek, że nawet jak ktoś już się odważy to i tak wszystko piszczy i alarmuje. Nie ma więc szans. Poza tym wszystkie najdroższe rzeczy są pozamykane za szybkami. To jakiś absurd.
Oczywiście, nie twierdzę, że każdy ochroniarz Rossmanna jest taki, ale z Waszych komentarzy wnioskuję, że to raczej "ogólnopolska" cecha panów z Rossmanna. No, ale trudno. Szkoda tylko, bo takim traktowaniem można potracić klientów, w Stanach takie potraktowanie klienta groziłoby pozwem dla sklepu i dużym odszkodowaniem. I też uważam, że jeśli już muszą sprawdzić klienta, niech to zrobią dyskretnie, wtedy nie byłabym taka poniżona.
Bo ludzie, a szczególnie młode dziewczyny, (ale kobiety w średnim wieku tez potrafią "zajumać" to i owo) kradną na potęgę kosmetyki dlatego ochrona jest, jaka jest. I te bramki guzik dają bo dziewczyny odklejaja nitki magnetyczne, wyjmują z opakowania itd.
Ile ja razy widziałam złodziejki, nie sposób je upilnować, po prostu się nie da

A tak na marginesie dziś nabyłam szampon i odżywkę Timotei (te do suchych z orzechem) i zobaczę co to za cudo, a wszystko przez wizaż...ech...

Edytowane przez KONICZYNKA 47
Czas edycji: 2012-01-02 o 15:18
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-02, 15:36   #38
ewcia1807
Zakorzenienie

KONICZYNKA 47 i daj znać

Stary 2012-01-03, 13:53   #39
Joasia:)
Zadomowienie

Ja próbowałam dzisiaj kupić ale w Rossmannie koło mojego wydziału była tylko jedna jedyna odżywka... i nic więcej z tej serii nie było. Polecę jutro do Rossmanna w Galerii i mam nadzieję, że tam dostanę i szampon i odżywkę
Stary 2012-01-03, 15:29   #40
ewcia1807
Zakorzenienie

No to widać, że jest na nie popyt

Stary 2012-01-03, 17:53   #41
StayInShape
Rozeznanie

Witam Was tutaj dziewczynki .
Dziś po wyjściu od fryzjera postanowaiłam, że wstąpie do Rossa na małe zakupy, tylko te niezbędne rzecz jasna i z zastrzeżeniem, że nie kupię nic stricte przeznaczoengo do włosów ... taaa . Zauważyłam na półce ostatki odżywek Timotei (szamponów już nie było) i po przeczytaniu składu pomyślałam, że jest niezle, więc odżywka do suchych wlosow wylądowała w koszyku .
Jeszcze wczoraj, cieszyłam się, ze zużyłam jedną maskę i 2 szampony, i bedzie więcej miejsca w łazience, a tu proszę nowa zdobycz .
Mama ochotę ją wypróbowac przy nast. myciu, ale w razie czego podsunę też mojej mamie.

W kwestii ochroniarzy, to za mna też chodzą i natarczywie spoglądają, ale ja wtedy patrze na nich przenikliwym wzrokiem i dają mi spokój, co jak co ale na złodziejkę nie wyglądam, więc mogliby sobie darować. Z drugiej strony rozumiem taka praca ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 12:15   #42
miska189
Zadomowienie

dziewczyny czy któraś z was używała jeszcze odżywek? ja wciąż jakoś nie mogę się do niej przekonać, może ta do włosów suchych byłaby lepsza
miska189 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 22:12   #43
playboykaa77
Zadomowienie

no to moze i ja sie skusze na ten szampon mysle ze bylby to dobry poczatek by zmienic szampony i odzywki, ktore mam w lazience ( loreal pantene ) bo zauwazylam ze obciazaja mi wlosy ;( ale one chyba maja silikony itp a nie znam sie za bardzo na tych wszystkich skladach dopiero sie tutaj na wizazu ucze od was dziewczyny
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 22:34   #44
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez playboykaa77 Pokaż wiadomość
no to moze i ja sie skusze na ten szampon mysle ze bylby to dobry poczatek by zmienic szampony i odzywki, ktore mam w lazience ( loreal pantene ) bo zauwazylam ze obciazaja mi wlosy ;( ale one chyba maja silikony itp a nie znam sie za bardzo na tych wszystkich skladach dopiero sie tutaj na wizazu ucze od was dziewczyny
Silikony po dłuższym stosowaniu oblepiają włosy i tym samym obciążają je, dlatego zaleca się raz na jakiś czas mycie szamponem z SLeS bez silikonów, w celu oczyszczenia włosów
Ja myjąc codziennie włosy, raz w tygodniu je oczyszczam (stosuję pielęgnację bezsilikonową, ale zdradzam ją trochę z jedwabiem CHI na same końce), a na co dzień myję delikatnym szamponem Hipp i teraz jeszcze tym Timotei

Także zanim zaczniesz używać ten szampon, oczyść porządnie włoski z silikonów
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-01-04 o 22:35
Stary 2012-01-05, 11:16   #45
justynalenka
Zadomowienie

Ale nabrałam ochoty na linię nabłyszczają...Promocja w ross już się skończyła?

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 12:48   #46
playboykaa77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Silikony po dłuższym stosowaniu oblepiają włosy i tym samym obciążają je, dlatego zaleca się raz na jakiś czas mycie szamponem z SLeS bez silikonów, w celu oczyszczenia włosów
a jaki to szampon moglby byc ? moglabym prosic o jakas nazwe szamponu ? bo te szampony co mam maja sles ale maja tez duzo innego swinstwa o ile sie orietuje
Stary 2012-01-05, 13:46   #47
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki to szampon moglby byc ? moglabym prosic o jakas nazwe szamponu ? bo te szampony co mam maja sles ale maja tez duzo innego swinstwa o ile sie orietuje
Takie najbardziej popularne to Barwa, Joanna Naturia, Joanna Rzepa, Eva Natura, Malwa. Oprócz Barwy wszystkie dostaniesz w Rossmannie za kilka złotych
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-01-05, 21:29   #48
playboykaa77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Takie najbardziej popularne to Barwa, Joanna Naturia, Joanna Rzepa, Eva Natura, Malwa. Oprócz Barwy wszystkie dostaniesz w Rossmannie za kilka złotych
dziekuje bardzo za odp
Stary 2012-01-05, 21:39   #49
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje bardzo za odp
Nie ma za co
Ja mimo, że na co dzień myję delikatnymi szamponami, zawsze mam w łazience jakiś do oczyszczania
A co ile oczyszczać włoski, to sama zobaczysz jak będę bez życia, klapnięte, zbijać się w strąki itp.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 23:41   #50
StayInShape
Rozeznanie

Wypróbowalam dziś odżywkę i moje włosy pachną orzechem, są takie "pełne życia". Przy dłuższym stosowaniu odżywka moze okazać się naprawdę fajna, ale dla mnie jej dzialanie jest trochę za lekkie. Jednak jestem przyzwyczajona do używania masek. Myślę, że warto ją mieć np. w chwili, kiedy nie mamy czasu na robienie kompresów, to raz dwa można użyć tę odżywkę . Ogólne wrażenie jest pozytywne .
Stary 2012-01-06, 10:02   #51
justynalenka
Zadomowienie

Promocji w rossmanie już nie było,ale i tak się skusiłam na szampon do włosów normalnych Za chwilę idę myć włosy,oby mnie zachwycił

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 10:07   #52
ewcia1807
Zakorzenienie

Poczekam na następną promocje
Wczoraj byłam z Mamą z Ross i nawet ją zainteresowała ta linia

Stary 2012-01-07, 12:33   #53
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Też się skusiłam na szampon do włosów normalnych - oczywiście ze względu na delikatny skład i ładny zapach który jest odczuwalny jedynie podczas mycia, wrażenia: ogólnie ok, ale gorzej myje w senesie komfortu od Alterry Morelowej ale lepiej od BD dosyć ładni współgra z innymi moimi odżywkami, raczej nie przetłuszcza skalpu (myje włosy co 2 dni).

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2012-01-07 o 12:36
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 15:15   #54
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Mam kręcone, zdrowe włosy.
Użyłam odżywki do suchych 2 razy. Za pierwszym razem po myciu odżywką, dokapałam sorbitol i keratynę. Było ok.
Wczoraj umyłam sls i nałożyłam odżywkę z 4 kroplami pantenolu. Kiepsko było. Nie mogłam przeczesać mokrych włosów palcami (z odżywką ds), mimo, że nigdy nie mam z tym problemu.
Włosy schły naturalnie, ładnie się skręciły, ale wyglądają na suche i spuszone.
Pierwsze wrażenie nie jest najlepsze. Odżywka na pewno lepiej sprawdzi się po myciu odżywką.
Zobaczę co będzie dalej. Ale i tak uważam, że jest stanowczo za droga, nawet w promocji.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-08, 16:49   #55
orange blossom
Raczkowanie

W moim odczuciu szampon do zmywania olei sprawdza się średnio, za to w wypadku OMO radzi sobie całkiem nieźle Ale mimo wszystko za tą cenę mogę kupić trzy opakowania BD

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-08, 18:54   #56
vouge13
Zadomowienie

Miałam kupić odżywkę z tej serii ale jak zobaczyłam cenę [17 czy 18 zł] to aż mnie cofnęło od półki i nie wróciłam
Stary 2012-01-08, 18:55   #57
ewcia1807
Zakorzenienie

No rzeczywiście są drogie...
Ja jednak rezygnuję z zakupu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-08, 19:12   #58
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Zgadzam się z Wami, że odżywka jest zbyt droga. Na pewno napiszę, kiedy użyję jej znowu. Ale na pewno są lepsze od niej wg mnie, np. alterra czy garnier awokado.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-08, 19:38   #59
izus_86
Zakorzenienie

Zgadzam się z Wami, jak dla mnie zbyt drogie te produkty, a zwłaszcza szampon, który u mnie szybko schodzi, dużo bardziej wolę Hippa, jest tańszy o 3 zł i bardziej wydajny, tak samo wolę BD, który dawał mi jaśniejsze refleksy (czego zbytnio nie lubię, ale świetnie myje)
Zużyję go do końca, ale więcej nie kupię tego szamponu i na odżywkę też się nie skuszę
Jedynie co mogę dodać pozytywnego o tym szamponie, jest to, że włosy po nim są miękkie i się tak mocno nie plątają, ale to w sumie też może być przyczyna mojej pielęgnacji
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-01-08 o 22:03
Stary 2012-01-08, 21:49   #60
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
Miałam kupić odżywkę z tej serii ale jak zobaczyłam cenę [17 czy 18 zł] to aż mnie cofnęło od półki i nie wróciłam
Ja kupiłam za 12 zł i nie było tam zadnej przekreślonej ceny, ani słówka o jakiejś promocji . 18 zł to faktycznie za dużo jak na drogeryjną i lekką odżywkę, bo cudów nie działa, tylko bardziej podtrzymuje pielęgnację.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości