![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rodzina Tż mnie nie znosi? sama nie wiem, dużo głupich sytuacji..
gdzieś już to czytałam...
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
A! Też mi się tak wydawało! Szczególnie ten fragment o zdjęciach na Facebooku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą problem jest do rozwiązania- gdyby chłopak rzeczywiści chciał postawić jasno kwestie związane ze swoją dziewczyną, to jego rodzina nie pozwalałaby sobie na różne nieprzyjemne zachowania. Ale tak się składa, że te przepychanki mało go obchodzą i nic nie robi(i pewnie nie zrobi), bo tak mu wygodniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego właśnie w chłopaku widzę największy problem. Rodzina może sobie Autorki nie lubić, ale jej facet powinien stawać po jej stronie. A wg niego problemu nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Tak-był już wątek, ale dotyczący tylko rzekomych zdjęć na fb i flirtów w sieci, deklaracji o chęci szybkiego zajścia w ciążę-nie tu tylko na intymnym..
Zastanawia mnie czemu teraz autorka założyła nowy temat i dodała więcej pikantnych szczegółów. Czyżby prowo-poprzednia nieudana to ubarwiła jeszcze szczegóły? ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |||
BAN stały
|
tak, bylo.
konkretniej https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=581985 wiem, bo sama zalozylam ten watek. wtedy sytuacja z FB nie byla wyjasniona, chcialam wiedziec co o tym mysla osoby postronne.. dopiero jak pogadalam ze swoja mama o tej sytuacji z fb i z bliska kolezanka obie powiedzialy mi ze sytuacja nie jest jakims wypadkiem czy przypadkiem a ewidentna jakas chora jazda w stosunku do mnie i ze zjawisko ma szersza skale..(moja mama wie o tych wakacjach, sylwestrze itp - ciezko bylo by to ukryc mieszkajac z nia..) no i pomyslalam, ze duzo w tym racji, dlatego zalozylam ten watek zeby poznac opinie osob postronnych czy dobrze czuje ze jego rodzice mnie szczerze nie znosza a przy Tz wchodza w... bo to ze przy Tz jego mama wchodzi mi w tylek za przeproszeniem o niczym nie swiadczy a jedynie zaslania i mydli mu oczy ehh.. on kazda z tych sytuacji - fb, wakacje, sylwester, chamskie wreczanie kasy, mylenie imienia przy ludziach itp sobie na swoj sposob wytlumaczyl a ja poruszam temat to sie tylko wkurza ze ja mam shizy jakies.. ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- a watki zakladalam z 2 kont, bo generalnie konto na wizazu mam od ponad 3 lat, ale Tz zna login i chyba nawet haslo i raczej nie byl by zadowolony ze "wyzalam sie obcym ludziom" ale jak mowie, jestem wrazliwa dziewczyna, mam sklonnosci do zbytniego przejmowania sie, dlatego szukam opini osob postronnych ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- tak, ja jak juz napisalam zalozylam ten watek,podalam nawet linka. zalozylam nowy temat bo dopiero po rozmowie z moja mama i kolezanka zaczelo do mnie docierac ze to nie jest jednorazowa sprawa a chyba mam problem z jego rodzicami.. i nie, NIESTETY nie jest to prowokacja ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- wiesz z jednej strony masz racje ![]() a od pewnego czasu jak przyjezdzalam i zeszlismy na dol po herbate czy cos, przylatywała z TACAMI (!) wyladowanymi po czubek najlepszymi slodkosciami (cukierki, pierniki, czekolady, czego dusza zapragnie, takie pysznosci ze czlowiek zdrowy ktory je slodycze tez dostal by ślinotoku na to) wycedzajac slodkim tonem "no ZABIERZCIE sobie na gore".. a Tz ma 167 cm, 90 kg i wiem ze jego mamie baaardzo przeszkadza jego nadwaga. to juz troche zmienia postac rzeczy, prawda? i watpie ze ona zapomina, zapomniec to moze kiedy mam imieniny, jak mam na drugie imie, na jakiej ulicy mieszkam ale ze od roku mam cukrzyce .. raczej sie nie da o tym zapomniec. a do Tz mam pretensje o to ze on zlosliwosci w tym oczywiscie nie widzi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- jasne, gdyby to był 1,5 czy 10 raz co bym tam spała pomyslałabym tak samo.. ALE ja tam jeżdże na noc od 2,5 roku gdzieś jak nie dłużej.. Poczatkowo tak raz w tygodniu plus jakieś spotkania w dzień, jak Tz jeszcze miał studia, ale od jakiegoś roku (w sumie bedzie chyba juz nawet ponad) spotykamy sie 2x w tyg i tylko na noc (tzn na 19, 20 a czasem nawet 21 i zostaje na noc, na 8 czy 9 Tz jedzie do pracy, ja do domu) i niestety ale mozemy sie spotykac albo tak, albo w ogóle ;( - Tz pracuje codziennie 9 - 19 lub nawet 21, ma 1 dzien w tyg wolny ktory poswieca na proby zespolu co tez zajmuje mu 3/4 dnia (nic powaznego, tzw granie do kotleta i to za free ale bycie w zespole bylo jego wieloletnim marzeniem i watpie by mogl z tego zrezygnowac...) wiec mozemy spotykac sie tylko i wylacznie tak. A przed moim pierwszym zostaniem na noc tam odbylismy szczera i powazna rozmowe z jego rodzicami, nie tylko we 2, Tz rozmawial pozniej tez wiele razy jeszcze z mama, nie mieli niby absolutnie nic przeciwko, wrecz przeciwnie.. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On powinien teraz zrzucić nadprogramowe kilogramy, a Ty i tak tego nie tkniesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
tylko ze ja Go Kocham, ponad zycie.
a prawda taka, ze nie kazdy jest stworzony do studiów i akurat to nie sprawia mi problemu. gorzej z jego rodzicami.. Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- mówiłam, najpierw uznał to za żart, potem patrzał na mnie jak na idiotke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie, nie gorzej z jego rodzicami; nie każdy studia mieć musi, to nie jest problem, ale problemem jest to, że klnie, chleje, brak mu życiowych aspiracji. Wiem, można pewnie kochać i kogoś takiego, ale dla mnie opisałaś fatalnie rokującego faceta i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem to powinnaś tż-tem wstrząsnąć. Albo kobietą jego życia jesteś Ty, albo matka. Nie mówię o stawianiu ultimatum czy innych bzdurach. Ale on się zachowuje tak jak mu rodzice zagrają. Nie ma własnego zdania? Nie zachwouje się jak mężczyzna. I to widać wszędzie: słodycze, wakacje, sylwester, dziadek itd itd.
Po drugie może Ty się za bardzo starasz? i po co? Skoro widzisz, że Cię nie będą nosić na rękach i dziękować Bogu, żeś się urodziła i wybrała ich syna to po cholerę tak się starasz być dobra, miła itd? Ogranicz się do minimum, bądź kulturalna i tyle. Nie właź im w d.pe. Może przez te Twoje starania i całą otoczkę, myślą, że jesteś fałszywa i specjalnie wbjjają Ci szpile, żebyś pokazała swoje prawdziwe ja. Kolejna rzecz to spanie w domu tż. Powinnaś o to zapytać czy można. Rodzice na pewno obawiają się, że nagle pojawi się wnuk. Kto wie, może mają też pogląd, że porządna dziewczyna nie sypia z chłopakiem przed ślubem? Więc nie dziwne, że nie mają do Ciebie szacunku.
![]() |
#43 |
BAN stały
|
No rzeczywiście, wygląda na to, że jego matka Cię nie znosi.
Skoro masz cukrzycę a ona Wam perfidnie podsyła tace ze słodyczami do może powinnas zacząć zabierać łakocie do domu, dla rodzinki? Ty jeść nie możesz, ale ona taka serdeczna, więc chętnie poczęstujesz tych, których kochasz? ![]() Powiem Ci tak, przeklinanie, ciągoty do wódki, brak ambicji, to jedno, drugie to to, że chłopak kelneruje u swojej matki, więc siedzi u niej w kieszeni a Ty jeszcze myślisz o przeprowadzeniu się do tego domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
BAN stały
|
co do starania za bardzo - ojj fakt, o tym nie pomyslałam, ziarenko prawdy moze w tym byc. tyle ze po prostu chciałam byc mila dla rodziców osoby, ktorą kocham.
co do pogrubionego - już jedna Wizazanka napisała dokładnie to samo, co Ty. Zaraz przytocze to, co jej odpisałam, bo jest to gdzieś w połowie watku i najwyrazniej tego nie czytałas ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- juz mam. co do zostawania na noc - ja tam jeżdże na noc od 2,5 roku gdzieś jak nie dłużej.. Poczatkowo tak raz w tygodniu plus jakieś spotkania w dzień, jak Tz jeszcze miał studia, ale od jakiegoś roku (w sumie bedzie chyba juz nawet ponad) spotykamy sie 2x w tyg i tylko na noc (tzn na 19, 20 a czasem nawet 21 i zostaje na noc, na 8 czy 9 Tz jedzie do pracy, ja do domu) i niestety ale mozemy sie spotykac albo tak, albo w ogóle ;( - Tz pracuje codziennie 9 - 19 lub nawet 21, ma 1 dzien w tyg wolny ktory poswieca na proby zespolu co tez zajmuje mu 3/4 dnia (nic powaznego, tzw granie do kotleta i to za free ale bycie w zespole bylo jego wieloletnim marzeniem i watpie by mogl z tego zrezygnowac...) wiec mozemy spotykac sie tylko i wylacznie tak. A przed moim pierwszym zostaniem na noc tam odbylismy szczera i powazna rozmowe z jego rodzicami, nie tylko we 2, Tz rozmawial pozniej tez wiele razy jeszcze z mama, nie mieli niby absolutnie nic przeciwko, wrecz przeciwnie.. aaaaha i nie, jego mama zdecydowanie nie nalezy do osob ktore uwazaja ze sex przed slubem to cos zlego, wrecz przeciwnie .. ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Ananasowa86 Czas edycji: 2012-01-04 o 22:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Nie obraź się ale to przelewanie z pustego w próżne.
Pytasz nas o radę i Ci radzimy, że to trzeba coś definitywnie zmienić. Chodzi o rozmowę z twoim TZ- bo to on jakos nie bardzo dba o twój komfort. A Ty cały czas go usprawiedliwiasz i w sumie wygląda na to, że nic nie chcesz zmieniać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko wątku, u mnie w rodzinie jest podobna sytuacja- rodzice mojego ojca nie znoszą mojej matki, a z różnych względów mieszkamy właśnie w rodzinnym domu taty. Sytuacja dużo się nie zmieniła, z tym że dopiero teraz mój ojciec zaczął się stawiać swoim rodzicom- po ponad 20 latach małżeństwa ![]() Do tego według Twojego opisu TŻ nie wydaje się być Zaradnym Księciem z Bajki, i wydaje mi się(mogę się mylić), że gdybyście założyli rodzinę, to albo byłabyś głównym i jedynym znaczącym żywicielem rodziny, albo żylibyście na utrzymaniu teściowej, będąc coraz bardziej od niej zależnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
upup
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- ;pp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.