|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Zmienność" zapachowa - nos, mózg, skóra czy emocje?
Jak już złapie jakiś zapach (kupiony, czy odlewka nie ważne)to nagle biegam, szukam czegos nowego i znowu wpadam w błędne koło, a to co juz zdobyłam nie cieszy aż tak
wącham |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie jestem stała zapachowo
Generalnie mam ogromny problem z zużyciem więcej niż kilka-kilkanaście ml, bo zanim do tego dojdzie , perfumy zdążą mi się sto razy znudzić (ale są wyjątki). Uwielbiam kupować perfumy (jak większość z nas , dlatego idealną pojemnością dla mnie powinno być 15 ml - i takie byłyby najbardziej rozchwytywane przeze mnie![]() Zazyczwaj kupuję malutkie pojemności, bo właśnie takie lubię najbardziej czyli tzw. resztki.Kiedy flakon stoi od dłuższego czasu nieużywany i wiem, że pachnienie tymi perfumami nie jest już dziką przyjemnością- szybko sprzedaję i cieszę się, że się pozbyłam Jak raz sprzedam, więcej już do nich nie wracam - o tyle dobrze ![]() Często też mam tak, że do połowy dnia pachnę czymś, potem to mi się nudzi , a ponieważ w pracy nie mam innych flakonów, zresztą nie lubie mieszać zapachów, więc czekam aż dzień się skończy, żebym juz mogła to zmyć z siebie i rano użyc czegos nowego ![]() Ogólnie mam wielki misz-masz w głowie jeśli chodzi o perfumy; nie ma jednej stałej reguły (opórcz tych, że nie mieszam zapachów i że jak sprzedam, więcej nie wracam do nich).
odlewki szukają nowego domu https://www.fragrantica.pl/board/viewtopic.php?id=7025 Edytowane przez Vanilla Czas edycji: 2012-01-26 o 14:23 |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wracam, i to czasem wielokrotnie na 17 flakonów 12 to powroty (dwa trzykrotne
) i znów planuję powrót. Właściwie- i to mi się w sumie podoba, większość mojej "kolekcji" to zapachy, które spodobały mi się na samiutkim początku, kiedy już czytałam Wizaż, ale jeszcze na nim nie pisałam. Jednak mam pewność, że powrotów nie będzie, kiedy wiem, ze dany zapach kupiłam, bo zachwycił mnie jego początek, nie dostrzegłam, że potem to znika i, co gorsza, przeradza się w coś niefajnego. Takie zapachy sprawdzam dwukrotnie (tzn. sprzedaję rozczarowana, a potem kupuję z nadzieją, że może cudowne nuty będę czuć dłużej bo coś mi się przywidziało), jednak jeżeli za drugim razem historia się powtarza (zachwyt na początku i brzydki rozwój) to już nie wracam. Wtedy zostawiam odlewkę. Czasem jednak, przy drugim sprawdzeniu, okazuje się, że "brzydki rozwój" owocuje czymś ciekawszym, niż początek. Tak np mam z Hanami- ciągle uważałam go za świeży, kwiatowy zapach i niemile mnie zaskoczyło, że zmienia się w coś dusznego i nieokreślonego. Tymczasem kiedy zaczęłam o nim mysleć, jak o zapachu pudrowym, niepokój znikł... i znów przymierzam się do kupna ![]() Co ja mówię "przymierzam"- żegnam się tymczasem, bo idę kupić, pa. Albo...jeszcze się zastanowię
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2012-01-27 o 00:23 |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
I myslę...
Flakonik jest tak wysoki, że nie mieściłby się u mnie na półce- musiałby leżeć ![]() Mam odlewkę, jutro go ponoszę i zobaczę A! Wojtkowi się podoba, na mnie dziś pachnie jak konwalie z miodem i mąką
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

, dlatego idealną pojemnością dla mnie powinno być 15 ml - i takie byłyby najbardziej rozchwytywane przeze mnie
czyli tzw. resztki.