|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: podstawa schudniecia,czyli podkrecamy metabolizm
Widzę, że nie ja jedna stosuję metodę "powrotu do normalności"
U mnie zawsze są to dwa dni weekendu - jem to, na co mam ochotę, ale z umiarem. Wiem już po prostu z doświadczenia, że w weekend najtrudniej jest mi trzymać się diety. Dlatego pozwalam sobie wtedy na normalne śniadanie (kanapki z ciemnym pieczywem), w miarę normalny obiad (czasem nawet zjadam frytki ), jakies przyjemności (piwo, lody). A waga i tak spada- wolno bo wolno, ale konsekwentnie. Więc chyba faktycznie zdrowo jest nawet zrobić sobie dzień czy dwa oskoczni od pilnowania tego co i w jakich ilościach jemy
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam nawet teorię, że właśnie takie np. świąteczne jedzenie (które bądz co bądz jest cięższe od nie_swiątecznego) podkręca metabolizm, bo organizmowi dostarcza sie nagle więcej kalorii i przyspiesza swoj metabolizm do tego stopnia, ze wszystko trawi. Warunek byl tylko jeden: z umiarem i na krotki czas. Jak przez grudzien i styczen jadłybysmy tak, to na pewno nie zadziała, ale jak np. Akane mówisz o weekendach, to coś w tym musi być!
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Akane,
mysle ze masz racje.Ja robie tak samo,na weekend zawsze jakies dobre jedzonko jest,wyjscie ze znajomymi,winko Wiadomo,ze wszystko z umiarem ale tez nie mozna sobie odmawiac wszystkiego.pozdrawiam
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam Danone Activię, która na mnie działa rewelacyjnie. Zamiast kolacji o 18 zjadam taki jogurcik z łyżeczką otrąb i łyżeczką zmielonego siemienia lnianego a rano biegnę prosto do WC
![]() Poza tym dobrze działaja suszone śliwki lub napar z nich zrobiony ale to chyba żadna nowosć
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Ja taką tygodniową dietę stosuję od lat. Moim celem nie jest schudnięcie, ale utrzymanie wagi co w pewnym wieku robi się równie ważne. Tak więc od poniedziałku do piątku zero słodyczy tylko zdrowe jedzenie, własnoręcznie przyrządzone . A w niedzielę jem mało ale na co tylko mam ochotę. Tak samo robię z ćwiczeniami codziennie mam zaplanowane różne ćwiczenia dwa razy w tygodniu basen. A w weekend robię to na co mamy z rodzinką ochotę. Choć zwykle mamy ochotę na długie górskie wycieczki rowerowe , glajty, narty itp., ale to już sama przyjemność. Zresztą robię tak ze wszystkim i z nauką moją i syna i sprzątaniem i wszelkimi obowiązkami. W weekendy śpimy jak długo chcemy jemy często w restauracjach i nikt się nie uczy ( mój mąż czasami się wyłamuje niestety praca). Przyznam że to się sprawdza to takie małe wakacje. I kiedy tydzień mamy zapchany niemożebnie wszelkimi obowiązkami to weekend jest nasz.
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moglabys powiedziec jaka diete stosujesz? 1000kcal?
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
ma.ko pierwsze 7 kg zruzcałam na 1000 kcal (mało ćwiczen )
teraz ostatnie 6 zrzucam na 1400- 1500 + ćwiczenia siłownia, aeroby intensywnie w dni kiedy leniuchuje z nie pilnowaniem diety również nie ćwicze. ot takie wakacje od odchudzania.
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Aha to moze a tez si przezuce na diete 1000kcal
przez tydzien zobacze jak bedzie miszlo tylko, ze w ten weekend zaczyna mi sie szkola i boje sie ze juz wogole nie bedemiala czasu na cwiczenia Jestem pewnie ze wieczorem bede krecila ha hula hop albo twister +brzuszki(jakies 20minut razem)ale boje sie ze na nic wiecej nie bed emiala czasu A tak naprawde bardziej mi zalezy na zgubieniu kilku cm w pasie niz na spadku kg. Jak myslicie czy dieta 1000-1200kcal +brzuszki(bez aerobow) uda mi sie?? moze dacie mi jakies radu. Mam prace biurowa ale sporo chodze po urzedzie, a poznije po poludniu spacerek i wyglupianie sie zmoim TŻ. Pozdrowka i czekam na jakies rady od was kochane![]() PS. dzieki Gradisca
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A powiem jescze jak wyglada moj dzien(mam nadzieje, ze nie usniecie). No wiec tak:
6.15-musli z mlekiem, 7-herbatka z lyzeczka cukru, 10lub 11- bulka grachamka(lub 2 kromki chleba grachama) z salata i plasterkiem szynki z indyka (lub kanapka+ serek wiejsk), kawa z lyzeczka cukru, 13-jablko, 15.30-kotlet z piersi+ fasolka szparagowa (w miedzyczasie duzo herbaty lub wody i jakies jablko lub inny owoc) 21-cwiczenia na brzuch, a okolo 22 jem jogurcik(ale nie zawsze) i kolo 23 ide spac. co mozecie mi poradzic?
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
mako chyba lepiej by było zjeść obiadek tak o 13 (zamiast jabłka), potem o 15.30 jabłko a kolację do 18
ja tak właśnie jem po 18 już tylko herbatka czerwona/zielona,zimna woda...aha, i jeszcze cukier do herbaty i kawy- na prawde można sie tego oduczyć
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNKI KOCHANE JA TEZ WALCZEZ TLUSZCZEM,
NARAZIE TYLKO W MYSLACH, KURCZE ZA DUUUZZZO MAM O 10 KILO, SLUB ZA 10 MIESIECY, POMOZCIE, PODESLIJCIE DIETKI, JAKIE TYLKO MACIE WYBIORE COS DLA SIEBIE , BO JA STRASZNY LENIUCH JESTEM ACH SZKODA GADAC. KIEDYS SIE POTRAFILAM ZMOBILIZOWAC A TERAZ , STARSZNA JESTEM , EHHH NIE PODOBAM SIE SOBIE POMOZCIE BABECZKI MOLLY24@INTERIA.PL DZIEKI JAKOS TUTAJ CZUJE SIE SWOJSKO, PRZYNAJMNIE TU MNIE ROZUMIEJA |
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Molly;
Linki do diet są w Linkarni. Cała masa. Poszukaj troche i wybierz odpowiednią. I niestety nikt za Ciebie tego nie zrobi - nie da Ci diety idealnej dla Ciebie, nie zmobilizuje nie będzie ćwiczył...powinnaś wziąć się w garść i od nowego roku do dzieła! Jesteśmy z Tobą |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
smarcolla moge tez ta dietke kariologiczna??
prosze...
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pyra tu daje ci linka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...4#p ost489524Ale to jest dieta kopenhadzka...tylko chyba pod inna nazwa...przeczytaj watek ten ktory ci dalam.Pozdr
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
A czy ja tez mogła bym rosic o tą dietke... ?? Plosem
bejbeee17@o2.pl
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Post wyżej jest podany link do tej diety
|
|
#48 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

U mnie zawsze są to dwa dni weekendu - jem to, na co mam ochotę, ale z umiarem. Wiem już po prostu z doświadczenia, że w weekend najtrudniej jest mi trzymać się diety. Dlatego pozwalam sobie wtedy na normalne śniadanie (kanapki z ciemnym pieczywem), w miarę normalny obiad (czasem nawet zjadam frytki
), jakies przyjemności (piwo, lody). A waga i tak spada- wolno bo wolno, ale konsekwentnie. Więc chyba faktycznie zdrowo jest nawet zrobić sobie dzień czy dwa oskoczni od pilnowania tego co i w jakich ilościach jemy

Jestem pewnie ze wieczorem bede krecila ha hula hop albo twister +brzuszki(jakies 20minut razem)ale boje sie ze na nic wiecej nie bed emiala czasu