![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to był gwałt? Brak ochoty na seks :(
Cytat:
Chyba jak już sie znalazł blisko można było przewidzieć na jakim miejscu się skupi.... Jak się dowiedziałaś że ma opinię ruchacza to poczułaś się skrzywdzona, zgwałcona i sobie przypomniałaś o tym wydarzeniu? ![]() Teraz z obecnym partnerem nadal robisz coś wbrew sobie, bo skoro boli Cię palcówka to raczej jej nie chcesz, ale się nie odezwiesz, a pewnie za jakiś czas pojawi się kolejny problem w tych samych kategoriach, że ktoś to wykorzystuje.... ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Abstrachując od tego jak można dziewczynie wkładać palec do pochwy na drugim spotkaniu on był głupi.
Co wy macie z tymi palcówkami czy każda tutaj zaczynała od palcówek bo nie pierwszy raz już o tym czytam że np jesteśmy od roku i robimy palcówki seks oralny tylko nie możemy się zdecydowac na zwykły seks. Mi się wydaje że powinno się zaczynać od zwykłego seksu a potem wymyślać nowe zabawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
To niech Ci się tak wydaje dalej. Dobrze, że Ty taka hej do przodu....Nie każda dziewczyna jest gotowa na pełen seks i woli krok po kroku się do tego zbliżać.
Alice ![]() Edytowane przez LilAli Czas edycji: 2012-01-10 o 00:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Oj przestańcie. Skoro go odepchnęła, to nie chciała tego, więc nie rozumiem dlaczego uwzięliście się na Bogu ducha winnej dziewczynie. I tak właśnie ma wiele ofiar gwałtu. Nikt ich nie potrafi zrozumieć i każdy tylko myśli czy nie miała aby za krótkiej spódniczki. Trochę empatii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fakt faktem, ma traumę i myśl o tym co się wtedy wydarzyło sprawia, że czuje jakąś blokadę, ale od tego jest specjalista, psycholog, a nie forum. Pytanie o bycie dziewicą zupełnie mnie rozbiło.
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Fakt, zaznania są trochę niespójne, ale po części rozumiem autorkę wątku. Miałam podobną sytuację, z czym u mnie zakończyło się to stosunkiem. Też się całowaliśmy, rozebraliśmy. Ja byłam dziewicą. Podobało mi się, ale na pewno nie myślałam o seksie. I w pewnym momencie on wyszedł. Wrócił. Jak się okazało już miał nałożoną prezerwatywę. Chwilę przed tym jak skapowałam co się dzieje i, że zaraz we mnie wejdzie, nie miałam pojęcia czy chcę czy nie. Bolało okropnie, więc bez mrugnięcia okiem przestał.
Na początku, bo jeszcze byłam bardzo młoda też nękały mnie różne myśli. Teraz jednak wiem, że mężczyźni widząc dziewczynę, która całuje się,daje rozebrać, sądzą że jest ona chętna na coś więcej. W chwili podniecenia nie przychodzi im na myśl, że ona może czegoś nie chcieć. Nie wszyscy mężczyźni w takich sytuacjach chcą skrzywdzić dziewczynę. On zresztą myślał, że nie jestem dziewicą, aczkolwiek nie zaszkodziło by się spytać, bo gdy wcześniej ze sobą byliśmy to ja właśnie nie chciałam uprawiać seksu, bo nie czułam się gotowa. Jedyne za co powinien dostać w twarz to sposób w jaki mnie potraktował po wszystkim. Powiedział mi, że teraz już jestem kobietę i po minucie poszedł do domu. Tak czy inaczej, owszem autorka wątku przeżyła traumę, ale nie należy też się zbytnio nakręcać. Doszukiwać szczegółów których nie było. Ja dzięki temu na dzień dzisiejszy z seksem nie mam najmniejszych problemów. Oczywiście każdy z nas jest inny, więc jeżeli ona jakoś bardzo wpływa na seksualność to przyda się z pewnością wizyta u terapeuty.
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Różnica między Tobą a autorką polega głównie na tym, że Ty przeżyłaś po prostu niefajny pierwszy raz z niefajnym chłopakiem, ale nie dopatrujesz się w tym gwałtu. Do dopatrywanie się w przypadku autorki (jeśli oczywiście sytuacja wyglądała tak jak ją sobie wyobrażam) prowadzi do nakręcania się i użalania nad sobą, tak mi się wydaje. Poza tym, jak się czegoś nie chce to się mówi prosto z mostu NIE. Jak do faceta nie dociera to się to powtarza 5 razy głośniej+ czasami zastosowane jakieś odepchnięcie. Jak ktoś czegoś naprawdę nie chce to robi wszystko żeby tego uniknąć, dlatego nie wyobrażam sobie tego rzekomego gwałtu na autorce. No bo jak? Złapał Cię, przycisnął do ściany tak żebyś nie mogła się ruszać a potem na chama przeciskał przez spodnie żeby wsadzić Ci palca do pochwy? Z Twojej opowieści nic takiego nie wynika. Nie można się zastanawiać "właściwie nie, a może jednak tak, albo nie, a może..?" i oczekiwać od drugiej osoby, że ona czyta nam w myślach. Facet w głowie swojej dziewczyny nie siedzi, a pytanie w trakcie gorących pocałunków "kochanie mogę ci wsadzić palca do pochwy?" raczej nie pada. Choć może powinno zdaniem niektórych.
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nikt nie myśli o jej krótkiej spódniczce, tylko o tym gdzie była jej trzeźwość umysłu zanim jego palec znalazł się w niej. ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
czyli byłaś u ginekologa i nie wiesz czy jesteś dziewicą? Moim zdaniem to jakaś wymyślona historyjka na potrzeby rozrywki..
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Może nie tyle wymyślona, co dziewczyna już nie wie czego się uczepić.
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
I ginekolog dał Ci tabletki 72 i nie sprawdziaś czy jesteś dziewicą?
Dla mnie jakaś naciągana historyjka.
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
I naciągane szukanie winy...
poza tym nie mieści mi się w głowie jak można po takim incydencie (skąd niby sperma?) brać na wszelki wypadek tabletkę po. To nie cukiereczek a hormony...
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
hehe jak to czytam to nie umiem,
![]() wczas po latach się przejęła swoja historią, bez komentarza.
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
I przestała odpowiadać
![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
nie uprawiałaś seksu, więc nadal jesteś dziewicą. dziewictwo to nie żaden kawałek głupiej błony, bo ona czasem się przerywa z róznych powodów. a swojemu partnerowi zaufaj, skoro nie lubisz palcówek, to mu o tym powiedz, że tego nie chcesz, bo Cię boli, przecież powinien zrozumieć. powiedz mu o swoich obawach, skoro facet jest taki delikatny i czuły, to na pewno zrobi to jak trzeba. nie chcę Cię straszyć, ale skoro tak masz już teraz, to podczas stosunku pewnie będzie bolało niemiłosiernie - ja tak miałam, ale moj tż był bardzo delikatny, jak widział jak się wykrzywiałam z bólu, to przestawał i można powiedzieć, że straciłam dziewictwo na raty, bo potrzeba było paru razu, żeby w końcu tą błonę przebić. ale mimo tego całego bólu wspominam to bardzo dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Drogie koleżanki jestem tu nowa ale zarejestrowałam się jak przeczytałam wątek...
Studiuję kierunek medyczny drogie panie... i powiem tak. Musimy wiedzieć co to jest GWAŁT to bez tego ani rusz . A więc "Gwałt – przemoc fizyczna utożsamiana ze zgwałceniem[1]." Powinnyśmy używać termin zgwałcenie ale nie czepiajmy się słówek "Zgwałcenie – zmuszenie drugiej osoby do obcowania płciowego, poddania się innej czynności seksualnej lub wykonania takiej czynności przez jedną lub wiele osób, posługujących się siłą fizyczną, przymusem, nadużyciem władzy, podstępem lub wykorzystujących niemożność wyrażenia świadomej zgody przez daną osobę. Sprawca zgwałcenia nazywany jest gwałcicielem.' W świetle prawa dziewczyna została zgwałcona. I nie ja to sobie wymyśliłam. Musimy wiedzieć jakie mamy prawa. Prostytutka może być zgwałcona i żona przez męża.Wystarczy że powie NIE . Odpycha a więc nie chce... Co do zdejmowania ubrań... Jak się całujemy to co z tego że chłopak zdejmie nam sweter... mogło to wyglądać tak że on jej ściągną sweter a potem wsadził pakec do pochwy. Wsadzenie palca do pochwy jest gwałtem , wyobraźcie sobie dziecko któremu robi to dorosły? Nie chalo... no właśnie.. Co do możności wkładania palca do pochwy przez spodnie... Jeśli koleżanki miały za sobą jakikolwiek kontakt płciowy zapewne wiedzą że jest to możliwe , istnieje możliwość wsadzenia ręki do spodni mężczyzny wiec czemu nie kobiety . I to nie musiało trwać 10 minut to mogło trwać 10 sekund a to nie jest dużo czasu żeby krzyknac NIE , szczególnie kiedy oni się całowali i ona nie myślała że chłopak ma takie zamiary. Piszecie że chłopak był zdezorientowany... Sama znam miliony facetow którzy uważają że już trzymanie za rękę jest zgodą na sex i będą zdezorientowani tak samo jak chłopak na którego trafiła koleżanka. Co do blony... Można ją przebić nawet podczas gimnastyki czy jazdy na nartach , przy włożeniu palca niedelikatnym, istnieje duże prawdpodobieństwo. Kolejne , koleżanka poszła do ginekologa i miała przepisaną zapewne escapelle , a więc moja "koleżanki po fachu" nie mogła tego przepisać bez badania jeśli to nie jest stała pacjentka i nie zna dziewczyny , mieć badanie musiała...Dochodzi jeszcze wrażenie przerwania błony charakterystyczne i już samo to świadczy. Co do rady , nie ma złotego środka , można na początek iść do lekarza spróbować porozmawiać on może dać skierowanie do psychologa.Warto też porozmawiać z partnerem , powiedzieć mu że taka sytuacja miała miejsce i że musisz nad tym popracować . Istnieje możliwość również wspólnej terapii On może z Tobą chodzić na sesje może będzie Ci raźniej a On więcej zrozumie i będzie przez to delikatniejszy. Co jeszcze , przeczytałam wypowiedź że wkładanie palca do pochwy to jakieś wymyślne zabawy.. To jest peeting czyli forma rozładowania seksualnego z punktu widzenia medycznego jest to pierwsze przed stosunkiem. My same się masturbując robimy dokładnie to samo więc jest to po prostu forma poznania się z partnerem i ja polecam tą kolej rzeczy. Jeszcze jedno , w przypadku przymusu do CZYNNOŚCI SEKSUALNYCH - patrz związanych z seksualnością -nie liczy się wiek bo jak mówiłam mąż może zgwałcić żonę po 40 latach małżeństwa i można dziecko zgwałcić. Współczuję Ci autorko , polecam zgłosić się gdzieś po pomoc i to nie znaczy ze coś z Tobą jest nie tak , My ludzie ( kobiety i mężczyźni) trafiamy na sytuacje które zagrażają poczuciu naszego bezpieczeństwa...Dla Ciebie to była ta "randka" dla mnie trauma może być spowodowana wypadkiem to nie ma znaczenia. Zasługujesz na udany związek ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Witam drogie czytelniczni.
Jestem tu nowa ale zatrwożyłam się czytając wypowiedzi i "dobre rady w dobrej myśli" A więc do sedna. Studiuję kierunek medyczny. I teraz tak co to jest gwałt... "Gwałt – przemoc fizyczna utożsamiana ze zgwałceniem[1]." Koleżanka użyła złego słowa bo została zgwałcona a nie gwałt został dokonany na niej ale nie czepiajmy się słówek do rzeczy.. "Zgwałcenie – zmuszenie drugiej osoby do obcowania płciowego, poddania się innej czynności seksualnej lub wykonania takiej czynności przez jedną lub wiele osób, posługujących się siłą fizyczną, przymusem, nadużyciem władzy, podstępem lub wykorzystujących niemożność wyrażenia świadomej zgody przez daną osobę. Sprawca zgwałcenia nazywany jest gwałcicielem." Przykro mi zostałaś zgwałcona , i drobie koleżanki zacznijmy mówić prawdę to jest gwałt a nie : macanie , dotknięcie , drażnienie itp itd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Autorka nie wyraziła sprzeciwu z tego co widać i nawet nie odepchnęła. Poza tym haaalooo - to nie dziecko. Zanim wsadzi się palec pod spodnie to osoba "gwałcona" to chyba czuje - dalej nie reaguje?. Czeka na oklaski czy na rozwój sytuacji? Trzeba trochę przewidywać. Odrobinę pomyśleć. A wybacz, powieś psy na każdym kto tak sądzi, ale dopiero jak się okazało że to nie jest przyjemne przez ból, wpadła na myśl że to przemoc.
![]() |
![]() |
#49 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdzie nie napisałam że jestem szczególnie doświadczona i zorientowana w każdej sytuacji, wyrażam swoje zdanie i tyle. To jak 17 jest dzieckiem to nie powinna zaczynać całować się z dopiero co poznanym facetem i się rozbierać. No co, fakty łączone. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałaś wtedy 19 lat, a więc jak mogłaś być tak nie rozsądna? Powinnaś była nie zgodzić się iść do niego do domu tym bardziej, że było to wasze drugie spotkanie. W sumie? Co to oznacza? To znaczy, że pod jakimś tam względem nie wyznaczyłaś mu granic? Lekarz Ci to powiedział, czy sama to wywnioskowałaś? Rozumiem to, że możesz nadal mieć jakąś tam traumę po tym co wydarzyło się dwa lata temu. Rozumiem także to, że być może próbowałaś zapomnieć, ale niestety się nie udało. Powinnaś liczyć się z tym, że zdanie Wizażanek tutaj nie pomoże. To jest zbyt poważny problem. Jedynie możemy doradzić Ci wizytę u psychologa. To będzie słuszne rozwiązanie. Dobrze byłoby, gdyby Twój aktualny Tż towarzyszył Ci podczas spotkań z psychologiem. Choć może to pod pewnym względem blokowałoby Cię, lecz wtedy ta sprawa byłaby postawiona przed nim jasno i by lepiej to wszystko rozumiał.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Nie no co Ty, w ogóle nie czytam postów, odpowiadam sobie ot tak, z wyobraźni i domysłu. ![]() ![]()
Alice ![]() Edytowane przez LilAli Czas edycji: 2012-01-22 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to teraz napisałaś że nie ma w tym jej winy. ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I ze powinna sie cieszyć też nikt nie napisał.... szeroka nadinterpretacja jak zwykle zresztą. Ona sobie teraz sama krzywdę robi, o ile istnieje i jest taka sytuacja. Bo zgadzanie się na siłę na palcówkę i to co jej sprawia ból to pewnie teraz wina , Tż najlepiej.
Alice ![]() Edytowane przez LilAli Czas edycji: 2012-01-25 o 16:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
No sorry, ale jeśłi dziewczyna idzie do domu chłopaka, siedzą sobie na łóżku, całują się i powoli rozbierają to co to znaczy??? Przecież to nie jest wstęp do słuchania arii operowych na gramofonie, tylko do seksu... Facet miał prawo pomyśleć, że dziewczyna chce więcej i tyle. Miał się jej zapytać: "Czy mogę ci włożyć palca do pochwy"? Myślał, że dziewczynie się podoba (bo się podobało) i chce więcej. Wcale mu się nie dziwię. Dopiero jak włożył tego palca, ona oprzytomniała, powiedziała, że nie chce, to on się zdziwił i wycofał.
Gdzie tu jest choćby namiastka gwałtu? ![]() No i nurtuje mnie sprawa ubrania. Żeby chłopak włożył jej palec do pochwy "z zaskoczenia", musiałaby mieć spódniczkę i być bez bielizny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz mnie zjadą za uogólnienie że niby jego bronię, ale do groma, postawcie się w sytuacji kiedy wasza córka przychodzi i mówi że idzie z obcym chłopakiem do obcego miejsca bo ma ochotę. Już sobie wyobrażam jak oceniłybyście sytuację i cieszyłybyście z takiej "odwagi".. ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poprostu zaczynam się bać wyjść z facetem do parku,bo a nuż mnie zgwałci w krzakach,do kawiarni-przeciez sa ubikacje,czy na basen-to już na 100% rzuci się na mnie za rogiem. no ludzie! przemoc jest przemocą i nie ma na to przyzwolenia!!! nie rozmawiamy o wyjazdach sam na sam,aleo zwyklłych randkach,które gdzieś muszą się odbyć,nawet u kogoś w domu.jesli z faceta jest kawał drania to wszedzie bedzie chciał skrzywdzić dziewczyne i nic nie mu w tym nie przeszkodzi-nawet randka w kościele |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.