|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Chce przytyć !
Hej dziewczyny
moj problem polega na tym że nie mogę przytyć .Od dziewciństwa jestem bardzo szczuplutka . Nie mam zadnej chorby ( wyprzedzam złośliwe komentarze) mam ok 165 cm wzrostu i przy tym waze 46 kg .. ostatnio bylam u ginekologa (problemy z okresem) i dostalam tabletki . zwiekszyly mi one apetyt .. lecz co powinnam robic zeby przytyć ? ( duzo duzo jem , zdarza mi sie w tyg 2 razy jesc pizze i rozne fastfoody i nic ! ( nie robie tego specjalnie ) tylko obok szkoly mam rozne takie tego typu knajpki , wracajac ze szkoly - glodna zaglądam co powinnam robić ?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Chce przytyć !
dołączam się do pytania. przy podobnym wzroście waże 41.. ;/
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
no to mamy mnóstwo odpowiedzi ; )
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Witam was dziewczyny, może ja Wam coś napisze skoro nikt do Was nie zajrzał. nie jestem ekspertem w tej dziedzinie bo w przeciwieństwie do Was mam po prostu inne geny i zmagam sie z nadwaga:/ dobra ale tyle o mnie, przede wszystkim dieta musi być bogata w węglowodany, białka itd. śmieciowe jedzenie to nie dla Was w sumie dla nikogo
6-7 posłów to dla Was powinna być norma, obfite śniadania to podstawa np: 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa z masłem + sałata, wędlina, żółty ser + wieśniak z pomidorem, szczypiorkiem + owoc np. banan. moja koleżanka również zmagała sie z niedowagą ale zgłosiła się do lekarza i udało się jej przytyła 7 kg i wygląda o wiele lepiej
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
hehe dzięki dzięki tylko żę ja jem obficie i nic ..
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
To do dietetyka idź skoro sobie sama nie potrafisz poradzić, tylko się na siebie samą złościsz jeszcze nie daj Bóg jakaś depresja Cie dopadnie
a on zna się na rzeczy i pomoże Ci tak ja mnie Pani doktor ze schudnięciem, nawet teraz mam wyrzuty sumienia że nie zgłosiłam się do niej wcześniej tylko się męczyłam.... sama.... Głowa do góry na pewno Ci się uda. Trzymam kciuki
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
właśnie tak się zbieram do tego dietetyka
hehe w koncu musze zabrać "dupę w troki" i się do niego udać . .
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak najszybciej to zrób a uwierz mi nie będziesz żałować
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
jak przytyć- jaki Gainer /koktajl kupić? POMOCY jestem za chuda
Hej dziewczyny!
Wiem ,że tego typu wątków jest mase, ale nie znalalzłam w nich odpowiedzi dla siebie ![]() Otóż moją zmorą jest moja niska waga , Mam 23 lata, 175cm a waże 50 kg. Zawsze byłam szczuplutka( wcześniej mi to nie przeszkadzało, wiadomo- nastolatka ) ale teraz, już chciałabym być bardziej kobieca.Waga od lat stoi w miejscu-jem normalnie-wydaje mi się, że jedzeniem nic nie zdziałam(taki mój urok-metabolizm) Dlatego pomyślałam o zakupie jakiejś odżywki/koktajlu na masę. Może mi ktoś pomoc?
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
CHUDE DZIEWCZYNY- jak przytyć? :)
Witajcie Wizażanki. Pewnie nie jedna z Was spotkała się z faktem, iż młode bardzo szczupłe dziewczyny są uważane za anorektyczki wyrządzjące sobie krzywdę na własne życzenie! Otóż nie zawsze tak bywa.. Tak jak w moim przypadku, są też nastolatki które nie uważają, że chudość jest atrakcyjna i potrzebna, a jednak wyglądają tak jak wyglądają! Chciałabym przytyć- głównie na nogach,troszkę na buzi . ALE JAK ?!
Myślę, że chociaż kilka dziewczyn stąd również przeżywa coś takiego niekoniecznie z własnej winy Może ktoś chciałby się podzielić jakimiś przeżyciami, spostrzeżeniami w tej sprawie. Bardzo proszę i gorąco zachęcam do pozostawienia komentarza Chętnie zobaczę, jeśli ktoś dysponuje zdjęciami przed i po jakiejś diecie czy coś w tym stylu! ![]()
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: CHUDE DZIEWCZYNY- jak przytyć? :)
Wiem co czujesz - sama jak bylam nastolatką to robiłam wszystko, aby choć troszkę przytyć, niestety nie poszło mi za dobrze
Jednak zaczęłam się ;zaokrąglać' w w okolicach 20 urodzin - teraz ciesze sie z moich bioder, ud, minimalnych boczków Tak wiec myślę, że to bez sensu próbowac na siłę przytyć, jesli to się nie uda, zaakceptuj to jakoś - przybierzesz na wadze wraz z wiekiem
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może się uda, ale miałąm nadzieję, że jakoś teraz w wakacje coś da się zrobić dzięki za info!!
|
|
|
|
#43 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli masz wolne wakacje - możesz zacząc ćwiczyć dla rozbudowania masy mięśni - to też pozytywnie wpłynie, nie przytyjesz od tego jakoś znacznie, ale Twoje ciałko może się fajniej prezentować Ja lubię swoją "chudość" teraz mi inne dziewczyny tego zazdroszczą a kiedyś mówiły że jestem anorektyczką ![]() Trzymam za Ciebie kciuki
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku zadziałała dieta na przytycie, lecz było to bardzo trudne.... Ale ja to zupełnie inna bajka, ponieważ byłam wychudzona i MUSIAŁAM przytyć(161 cm wzrostu i 40 kg)
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a cóż za dieta?
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
zazdroszczę takiego zmartwienia
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
; ) w sumie, zdaję sobie sprawę, że są inne, gorsze problemy ..
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Hej, moja koleżanka uważa, że jest za chuda i że musi przytyć
W tym celu je duuużo rzeczy, które na 100% nie są zdrowe, np. chipsy, frytki, ciastka, naleśniki, kopytka itp. Czy mogę jej doradzić, jak przytyć "zdrowo"? Chodź szczerze mówiąc to sama nie wiem, czy to możliwe...Mam też do Was pytanie Bo ja ważę 52 kilo, a ona 50. Wzrost mamy mniej więcej taki sam. I dziwne jest to, że ona ważąc 2 kilo mniej jest o wiele chudsza, niż ja. Nie jest zbyt umięśniona, ja też nie. Zauważyłam tylko, że ja mam o wiele chudsze dłonie, a właściwie palce. Czy to możliwe, żeby ta różnica wag wynikała z tego, że ona ma grubsze kości?
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Chcę przytyć!
Nie mogę przytyć. Ile bym nie jadła to i tak nie przytyję. Moja stała waga to 37 kg.
Możecie mi doradzić w jakich porach najlepiej jeść i co? ![]() PROSZĘ O USUNIĘCIE WĄTKU. ZNALAZŁAM ODPOWIEDNI TEMAT.
Edytowane przez 201710041218 Czas edycji: 2012-07-12 o 15:05 |
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Czy istnieja ,tabletki,jakies suplementy na Przytycie PRZYBRANIE Wagi?
Drogie kobietki czy istnieja jakies tabletki,jakies suplementny na przybranie wagi? WIECznie dostepne pelno tego to tabletek i innych specyfikow ,ale na odchudzanie , a gdzie te na przybranie wagi?
o tych kobietach ktore chca przytyc producenci zapomnieli?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy istnieja ,tabletki,jakies suplementy na Przytycie PRZYBRANIE Wagi?
Istnieją suplementy na przyrost masy mięśniowej, gainery, białko kreatyna itd., ale jeśli nie ćwiczysz to nie polecam
Nie wzrośnie ci masa od samego brania tabletek, proponuje zabrać się za jakiś sport, zmienić dietę i będą efekty, chociaż nie od razu. Oczywiście można również zaopatrzyć się w zapas chipsów, fast foodów i napojów gazowanych, ale to również odradzam, a i mniemam, że nie o taki przyrost wagi Ci chodzi
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(niestety ja mam problem jak schudnąć)
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zdrowo przytyć?
Siemię lniane?A dokładniej?
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Po każdym posiłku pić siemię lniane pełnotłuste; kleik, który zawiera dużo zdrowych tłuszczy, jest kaloryczny i bardzo zdrowy, skóra, włosy, paznokcie i jelitka powinny odczuć to najbardziej
2000 kcal to utrzymanie, a ponad to jesteś jeszcze bardzo młoda, rozwijasz się- spalasz więcej, więc na 2000 nie nabierzesz ciałka. Ja nabieram jedząc ok 3000 z pełnowartościowych posiłków, nie słodyczy . Używaj pełnotłustych serów; nabiału, kanapki, sałatki, makarony, obficie posypuj prażonymi pestkami dyni\ słonecznika\ sezamu, jedz 5-6 posiłków dziennie co ok 2 h, niech będą kaloryczne i wartościowe. Jedz do syta, ale się nie przejadaj . Jedz orzechy, suszone owoce, wciskaj je gdzie się da . W ten sposób możliwe, że nadrobisz kilka kg Powodzenia
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Co mam zrobic żeby przytyc??:(
Witam mam 20 lat i moim problemem jest bardzo niska waga
![]() Przy wzroście 165cm ważę tylko 42kg i waga ta nie zmienia sie od 4 lat. Jem normalnie, nic sobie nie żałuje i nie mam pojęcia co jest nie tak...Może problemem jest to że palę papierosy?? Proszę pomóżcie mi bo jestem załamana swoim wyglądem
|
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak skutecznie przytyć ?
A robiłaś wszystkie badania? morfologia. tsh, gastroskopia?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

moj problem polega na tym że nie mogę przytyć .

hehe 

) ale teraz, już chciałabym być bardziej kobieca.
Może ktoś chciałby się podzielić jakimiś przeżyciami, spostrzeżeniami w tej sprawie. Bardzo proszę i gorąco zachęcam do pozostawienia komentarza

o tych kobietach ktore chca przytyc producenci zapomnieli?
Nie wzrośnie ci masa od samego brania tabletek, proponuje zabrać się za jakiś sport, zmienić dietę i będą efekty, chociaż nie od razu. Oczywiście można również zaopatrzyć się w zapas chipsów, fast foodów i napojów gazowanych, ale to również odradzam, a i mniemam, że nie o taki przyrost wagi Ci chodzi