![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tż i jego kolega!!!!!!!!!!
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
ze wszystkich tych chaotycznych postów [nie piszesz jak 30letnia kobieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
High Quality Since 2007
|
Popieram mpt i zadałabym te same pytania co Grin... Dziwne, że ani razu nie wyszłaś po prostu z nimi albo nie zainteresowałaś się bardziej, co robią.
Swoją drogą, jak tak schodzą na dół, to jesteś pewna że grają na playstation? ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich ponownie,
Dziękuję Wszystkim i Każdemu z osobna za swój głos w tej sprawie. Czeka mnie dużo sprostowań bo faktycznie wdarł się niezły bałagan i chaos. Postaram się każdemu/każdej z Was osobno odpowiedzieć i wyjaśnić kilka spraw. Wczoraj rzeczywiście to wszystko mogło być nie poukładane bo byłam bardzo zdenerwowana i było późno. Na początku tylko wyjaśnię, że to iż nie lubię chodzić do kina nie znaczy, że nigdy nie chodzimy do kina. Otóż - chodzimy. Nie chodze tylko zawsze - tż mógłby chodzić co tydzień. Chodzimy czasem we dwoje, czasem ze znajomymi, czasem we 3 z 'kolega' ale nie zawsze im towarzysze. W kinie lubie ogladac tylko wyjatkowe filmy - tak jak napisala jedna z Was - bola mnie plecy, wkurza mnie tlum dookola, szelest itd..Po prostu nie lubie kina. Ale czasem robie to dla niego bez zadnych fochow i demonstracji - po prostu idziemy. Za to uwielbiam teatr! koncerty,wystawy na ktore od czasu do czasu chodzimy. Przez dlugi czas tez probowalam sie 'pojednac' z kolega - spedzalam z nim czas, zapraszalam go zeby zjadl z nami obiad, kolacje, nie zawsze jestem nastroszona. Teraz poprostu miarka sie przebrala. Po za tym przestalam mu ufac po tym wszystkim,mam wrazenie ze jest dla mnie taki mily a potem za moimi plecami cos knuje z Tż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
A mi tak się z ciekawości nasunęło pytanie: Mówisz, że teraz masz problem z kręgosłupem i jesteś przykuta do łóżka - jak Twój TŻ teraz się zachowuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
.
|
dobra, ale nadal nie odpowiedzialas na pytania dziewczyn - jak razem spedzacie czas?
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Jest opiekunczy. Zajmuje sie wszystkim. Wszystkie obowiązki spadly na niego. Gotuje, sprzata, pierze, robi zakupy. Nie mogę na to narzekac. Moze ja za duzo od niego wymagam? ale wczesniej tez tak bylo - tez ucieka do tego kolesia...Tak bylo dobrze jak go nie bylo. Z przykroscia ale stwierdzam, ze wszystkie problemy pojawily sie w momencie przybycia jego do naszego domu. Dochodzi do tego jeszcze to, ze on nie pracuje, siedzi w domu (kolega), nie ma dziewczyny, nie ma znajomych w związku z czym jest tak wyglodzony towarzystwa ze tylko moj Tż wraca z pracy on natychmiast ma do niego milion spraw. To już na szczęście udało się trochę rozwiązać rozmową. Trochę się oddalił ale tylko trochę. Muszę chyba faktycznie postawić warunek - albo on albo my - nie mam sily juz zyć w 3 - to jest naprawde tlum w związku. Edytowane przez malakulinka Czas edycji: 2012-01-22 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy to jest dobry pomysł "on albo ja". Z tego co piszesz Facet nie jest taki zły
![]() Trochę zachowuje się jak duży chłopiec. Może był taki od początku, tylko dopiero teraz to zauważyłaś? Chyba każda dziewczyna była by zazdrosna gdyby jej facet siedział do nocy z kolegą i grał w gry. Jedynym dobrym wyjściem jest szczera rozmowa, spokojna rozmowa i przedstawienie swoich argumentów. Powiedz, ze tęsknisz za wspólnymi chwilami tylko we dwoje, za "waszymi" rzeczami.
Focus T25! Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz. Edytowane przez Puchatek0807 Czas edycji: 2012-01-22 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
High Quality Since 2007
|
Dookreśliłaś sytuację dopiero w przedostatnim poście w 100%.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- ...No bo ciezko jest od razu wszystko napisac od a d0 z. co masz na mysli? Czepiam sie?? bo tak to odebralam teraz.. ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
.
|
milo ze strony kolegi, ze sie pyta o ten sklep czy ciasto... on na prawde musi byc strasznie samotny, jezeli tylko z wami sie kontaktuje. zrobcie jakas impreze w domu, zaproscie znajomych. niech pozna jakis nowych ludzi. nie musi byc to wielka biba, ale nawet kilkuosobowe spotkanie przy lampce wina i grach planszowych (
![]() mysle, ze mimo wszystko facet nie jest az taki zly. wypracujcie jakies kompromisy. zastanawia mnie jeszcze jedno. co to znaczy, ze kolega knuje za twoimi plecami?
![]() |
#43 | ||
High Quality Since 2007
|
No ok, po prostu nie dookreśliłaś jasno sytuacji w pierwszym poście. Nic więcej, nic mniej. Przyjmij to jako fakt a nie moją opinię i wyluzuj
![]() A przechodząc do Twojej sytuacji w domu: zastanów się, na ile faktycznie potrzebna jest Wam kasa w tej sytuacji i zależnie od tego podejmowałabym dalsze kroki. Zastanów się raz jeszcze, na ile tak naprawdę Twój chłopak zaniedbuje Ciebie i Wasze wspólne czynności, a na ile tak naprawdę Ty się nakręcasz (zwłaszcza, że siedzisz w łóżku i masz ograniczone możliwości ruchu, wtedy wszystko dużo bardziej denerwuje niż normalnie). Ochłoń trochę i wtedy podejmuj radykalne kroki. A jak rozmawiacie na prywatne tematy to można się zawsze zamknąć w pokoju.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadaj jeszcze z TŻtem (tak jak mówiłysmy - spróbuj moze z nimi obydwoma?), ale obawiam się, ze tu jedynym wyjściem może byc wyprowadzka kolegi i znalezienie innego lokatora do pokoju.... Ja też bym była bardzo niezadowolona ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ja też Cię rozumiem. To, że koleś jest samotny nie znaczy, że macie obowiązek go niańczyć. Nie wydaje mi się, żeby szukał sobie innego towarzystwa, pewnie Twój chłopak mu wystarcza. Najgorsze jest to, że Twój facet tego nie widzi. Musicie mu razem jasno wytyczyć granicę, że mieszkacie razem, ale to Ty z Twoim facetem jesteście parą. Trudno będzie Ci samej z tym wojować, bo zostaniesz odebrana jako wróg. Spróbuj wytłumaczyć swojemu facetowi, że czujesz się między nimi jak intruz. To jeden sposób. Drugim jest wycofanie się z ich układu na jakiś czas, niech kolega zmęczy Twojego faceta. W takiej sytuacji można zastosować strategię paradoksu - w rozmowach z nimi możesz podkreślać, żeby zajęli się czymś razem, mów do nich jak do pary: "idziecie z X do kina?", "gracie dzisiaj?", "wychodzicie dziś razem?", "zrobicie zakupy?". To może głupie, ale działa, uwierz. Twój facet zacznie zauważać, że coś nie gra.
![]() Edytowane przez mpt Czas edycji: 2012-01-22 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
.
|
a ja mysle, ze nawet jak chlopak sie wyprowadzi to problem nie do konca moze byc rozwiazany... bo moze bedzie chcial wychodzic do kolegi, zeby z nim spedzic czas... dopoki facet nie stwierdzi, ze cos jest nie halo to nic nie zdzialasz.
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja bym na Twoim miejscu kochana postawiła sprawę jasno . Pogadałabym z swoim facetem , że mam już tej sytuacji dosyć i ma się zastanowić nad tym. Chce z nim też spędzać czas bo czuję się samotna, a jak to nic nie da to bym go po prostu olała przez jakiś np. tydzień nie odzywałabym się , wychodziła wieczorami z koleżankami itp. Może coś by dotarło i by zmiękł.
Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Facet jest typem pijawki. Choćby nie wiem jak był miły i sympatyczny (bo chyba bądź co bądź jest), to takim zachowaniem prędzej czy później zraża do siebie ludzi.
Taka pijawka, co non stop siedzi na głowie, o wszystkim wie wszystko i w dodatku słowem (złym) się odezwać nie można, bo się obrazi. Znam jednego takiego. I pomimo, że go lubię to strasznie mnie ostatnio wkurza. Może znajdź mu pracę? ![]() Chłopakowi ewidentnie brakuje zajęcia i innej formy rozrywki niż Twój TŻ. Samotność samotnością, ale pierdołowatości nie lubię... A on się nie umie za siebie wziąć... No cóż. Chyba jednak rozmowa z TŻ to najlepsze wyjście. Bez wrzasków, wyrzutów... możesz spróbować wykazać zainteresowanie losem "kolegi", może być Ci go żal... ale wymagaj od TŻa, żeby jednak oddzielił życie w związku i życie koleżeńskie. I niech się zastanowi co jest ważniejsze. Bycie panem do towarzystwa dla swojego kolegi, czy wsparciem dla swojej kobiety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Ja kiedyś miałam w domu podobną sytuację - mieliśmy sąsiada (dam mu na imię Krzysiek), który przychodził do taty, razem grali w gierki, filmy oglądali, potem jak mój brat podrósł to siedział razem z nimi. Ja czasem też z nimi siedziałam, ogólnie jak dla mnie, dzieciaka, fajnie było. Tylko mojej mamie to przeszkadzało i dopiero niedawno, gdy mam pewne dylematy, zrozumiałam dlaczego.
Bo ten sąsiad przychodził prawie codziennie, właściwie co wieczór, ledwo co po pracy tata zjadł obiad, a tu już stuk-puk do drzwi. I tak siedział i nie zbierał się wcale do wyjścia mimo późnej godziny i coraz wyraźniejszych aluzji typu "idziemy spać, bo gość chce iść do domu". Rozumiecie co to oznacza dla kobiety - brak prywatności we własnym domu, krótko mówiąc. Rozwiązanie: mama kilka razy rozmawiała z tatą, ale nic to nie dało, w końcu zrobiła się bardzo nieprzyjemna dla Krzyśka. Potem zaczęła robić tak jak tutaj Mpt napisała: "czy gracie dzisiaj z Krzyśkiem?", "jedziecie na giełdę?", "kupicie coś ze sklepu?". Podziałało. Kontakt z Krzyśkiem się urwał, już do nas nie przychodził. Tata zrozumiał. Ale ja też rozumiem tego Krzyśka - nie miał dziewczyny, nie miał z kim pogadać, nie za przystojny jest. Ja faceta lubię, ale wyczulona jestem na taki typ upierdków i po prostu wiem, że lepiej od razu postawić sprawę jasno - potrzebuję prywatności. Malakulinka, pisałaś, że nie chcesz gadać z kolegą, bo myślisz, że TŻ pomyśli, że nastawiasz ich przeciw sobie. Ale może dobrze by było spróbować jednak z nim porozmawiać? Tylko tak bardziej na luzie, przy okazji - np. kiedy czytasz ten artykuł przy śniadaniu i on przyjdzie do ciebie. Zrób mu kawę, sama sobie nalej i powiedz, że cieszysz się że możecie napić się kawki razem (no, coś w ten deseń, może niekoniecznie tak:P). Sama pisałaś, że nie jest taki zły. Może jak mu na spokojnie wyjaśnisz, że ci przykro, bo czujesz, że odbiera ci TŻ, że rozumiesz jego potrzebę kontaktu z TŻ, ale chciałabyś czasem pobyć ze swoim chłopakiem i czy czasem nie mógłby dać wam nieco przestrzeni... Zaznacz, że nie chcesz się go pozbywać, tylko chciałabyś więcej czasu spędzać z TŻ. Postaraj się być szczera i serdeczna, może załapie?
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Autorko wątku, jesteś zniecierpliwiona (a może wręcz zirytowana) sytuacją, możliwe, że słusznie, możliwe, że nie do końca słusznie, ale ja zapytam z nieco innej strony: skoro nie lubisz tylu rzeczy, które lubi, a wręcz uwielbia Twój facet, to na dobrą sprawę co Was w ogóle łączy? Macie jakieś wspólne pasje, zainteresowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Autorka już raz odpowiedziała na pytanie o spędzanie wspólnie czasu:
Cytat:
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
wybacz,ale wyjścia są trzy.
albo zakończysz związek z facetem... albo przystosujesz się... albo pogadasz z przyjacielem w cztery oczy.powiedz mu,że dość już wspólnego pomieszkiwania ,bo kilka miesiecy to długi czas na załatwienie jakiegoś lokum,a poza tym masz wrażenie,że kolega jest gejem i odbierasz ich spotkania jako zaloty.dzięki temu wasz związek się rozpada. powiedz mu,że tak nie postępują przyjaciele!!! jeśli nie potrafisz zrobić tak radykalnego kroku to pozostaje ci chodzić wszędzie z nimi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||||||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale i tak dzięki za zainteresowanie wątkiem ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Aż się zawstydziłam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak więc, pomimo, że "kolegi Twojego TŻa" nie znam, to jednak DOSKONALE wiem o czym mówisz i co czujesz.... Co do reszty Twojej wypowiedzi: chłopak (30 lat to w sumie już nie chłopak) się nudzi, jest sam i w dodatku bardzo wścibski. Niestety takich ludzi nie można głaskać po głowie. A zarówno Wy, jak i moi znajomi zrobili ten błąd i byli po ludzku dla niego mili. Niestety - wziął palec, weźmie całą rękę. Można się z taką osobą kumplować, czy nawet przyjaźnić, ale niestety cały czas trzeba mieć go na dystans i od czasu do czasu "utrzeć nosa". Ja tak robię, dzięki czemu od "mojego" Pana-Pijawki mam względny spokój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Gdzie tu się klika 'lubię to' ??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz problem,ale nie chcesz go rozwiązać ufając,że samo się zrobi. samo się nic nie robi,a dystans jedynie pogłebi problem. nie chcesz rozwiązań? trudno,jednak nie pisz,że przepowiadam pogodę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
napisz proszę jak to się skończyło
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.