|
|
#31 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Poroniłam-kiedy ponownie się starać?
Cytat:
wlasnie skonczylam @ i biore sie w tym meisiacu do roboty ![]() |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
dobrze Ci
Ja czekam cały czas na @...wczoraj mineło 30 dni od pierwszego dnia # ;/
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja poronilałam 30 dni temu, w 8 tygodniu.
Z usg dowiedzilam sie , że ciążą obumarła około 6, 5 tygodnia. Wciąż czekam na @... To byla moja pierwsza ciąża, dlugo wyczekiwana, jeszcze do tej pory nie moge sobie z tym poradzic, Pozdrawiam |
|
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz w środę mam wizytę u lekarza sprawdzić cz wszystko się zagoiło. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi z kolei i mój lekarz i w szpitali powiedzieli żeby nie czekać żeby potem nie było żadnych problemów bo może wdać się infekcją itp. A po drugie ja strasznie się czułam, miałam cały czas objawy ciąży a psychika siadła. Bo dolegliwości były a ciąży nie, nie mogłam tego pojąć. Chciałam żeby już było po.
|
|
|
|
|
#37 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja włąsnie dzisiaj zakończyłam 1wszą @ po poronieniu, wszystko przebiegło tak jak trzeba
Jak standardoy okres ok 5 dni, krwawienia tez nie miałam nasilonego, a okres pojawił się równo 30 dni po poronieniu samoistnym ...Niebawem dni płodne, a ja tak się boję, wmówiłam sobie, ze jestem skazana na brak dzieci....ginek mówi, ze to bzdura, że poronieni w 6tym tyg. moze miec każdy... ale boję sie, mimo wszystko rozpoczynam starania, bo nie chcę czekać dłużej na moją malą perełkę ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#39 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też juz rozpoczeliśmy starani, i zobaczymy co z tego będzie, oby tylko nie przyszedł @ Trzymam kciuki, aby nam wszystkim sie udało |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziewczyny jednak przekłądam o miesiąc starania, przeanalizowaliśmy wszystkoz mężem, ja dopiero od 5 marca idę do nowej pracy i pierwsza umowa 3 mies, póxniej na rok ;/
I jednak przy jednej pensji jest cieżko ;/ a nie dam rady tyle ukrywac ciąży ;/ bo jakbym zaszła teraz , to min do do 5 czerwa musiałabym udawać, troszkę za długo ![]() Więc niestety ja czekam do nast. tyg. Ale za Was trzymam kciuki aby się udało Baaardzo
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj wyszłam ze szpitala, miałam zabieg i na razie tylko plamię
jak pytałam się lekarza o zalecenia co do starania się to powiedział, że nie muszę czekać a jak ktoś by mi powiedział że jest inaczej to mam go o tym poinformować - nie wiem o co mu chodziło mimo że lekarz nie widzi przeszkód to jednak chcę poczekać 2-3 cykle
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
u mnie tak wyszło, ze od stcznia jeszcze na dobre nie rozpoczełam starań, ale już dużo łatwiej mi na to wszystko patrzeć
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Witam, ja także poronilam w 6 tyg. ciazy widac bylo tylko pecherzyk
Lekarz od razu wiedzial, ze to nic dobrego nie wrózy....no i sie zaczelo krwawienie, a pozniej wiekszy skrzep...po ktorym minał bol brzucha..pomyslalam, chyba juz po wszystkim...krwawie jeszcze ale bardzo słabo..mam nadzieje, że jak ginekaolog powiedzial, widac, na USG bylo, ze pecherzyk przesuwa sie ku ujsciu macicy więc poronienie samoistne bedzie..Jeszcze troszke sie boje oby wszystko sie usuneło..Mialam kiedys łyzeczkowanie macicy, ze względu na polipa endometrialnego( mam nadzieje, ze łyzeczkowanie macicy nie spowodowalo zrostów-czego powodem bylo to poronienie).....Lekarz powiedział abym zrobila jeszcze bete..jeśli spada to wszystko ok,wyniku nie mam(dzis zrobiłam test). Powiedział, aby przyjścna USg po plamieniu,..jak macica sie oczyści po 1 miesiaczce juz mozna znow sie starac....Jestem chya pesymistką bo na razie mam tylko czarne myśli, ze jeszcze coś złego sie stanie..tak pragnelismy miec dzidziusia..a teraz ja kłębek nerwow co odbija sie na chłopaku..wiem, ze on tego nie odbiera jak ja.choć, tez łze nie jedna uronil..jednak ja ciągle o tym mysle... ( czy następnym razem sie uda?? (co było powodem?? co zrobic by zapobiec kolenemu poronieniu?? (
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszyskich jestem tu nowa. W 9 tyg niestety poronilam, plod dziecka nie rozwijal sie proawidlowo. Mialam zabieg lyzeczkowania. Chcialam sie dowiedzic kiedy mozna starac sie o ponowna ciaze? Mialam juz dwie mieisaczki .? Kazdy lekarz mowi co innego ze 3 miesiace-, pol roku a nawet rok?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
wlasnie dolaczylam do Waszego grona w 6 tyg slyszalam bicie serduszka swojego aniolka a juz na kolejnej wizycie w 9 tyg okazalo sie ze ciaza obumarla. Pani doktor skierowala mnie od razu na szpital. Nie moglam uwierzyc i w tym samym dniu odwiedzilam jeszcze dwoch lekarzy ktorzy potwierdzili diagnoze. Nastepnego dnia zostalam przyjeta na oddzial i pani doktor podajac mi tabletke wywolala poronienie, powiedziala ze lepiej jesli macica oczysci sie sama szybciej wtedy bede mogla starac sie o kolejne dziecko. Na szczescie macica oczyscila sie sama nie musialam miec zabiegu i dzisiaj opuscilam szpital. Lekarz ktory mnie wypisywal powiedzial zebym poczekala 2 miesiace ale jesli po pierwszej @ i wizycie u mojej pani ginekolog ona stierdzi ze jest wszystkjo w porzadku to bedzie mozna probowac. Troche sie boje bo to byla moja pierwsza ciaza. Chcialabym zeby udalo sie jak najszybciej ale boje sie ze sytuacja sie powtorzy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

A rozpoczełaś już starania?

Jak standardoy okres ok 5 dni, krwawienia tez nie miałam nasilonego, a okres pojawił się równo 30 dni po poronieniu samoistnym ...

mimo że lekarz nie widzi przeszkód to jednak chcę poczekać 2-3 cykle