Poroniłam-kiedy ponownie się starać? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 13:54   #31
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Poroniłam-kiedy ponownie się starać?

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie robiłam badania na tarczycę, bo tak mnie nastraszyli na forum, ale wszystko w normie A rozpoczełaś już starania?
do mnie lekarz tez mowil ze mam tarczyce w normie, mialam wynik tsh 3,8 gdzie norma jest do 4 wiec laboratoryjnie prawidlowo ale dla kobiety ktora chce miec bejbika tsh powinno wynosic od 1 do 1,5 tak mi mowil moj endokrynolog, plus zrobic badania ft 3 ft 4 i wazne jest anty tpo czy jest stan zapalny

wlasnie skonczylam @ i biore sie w tym meisiacu do roboty

Messuah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 13:07   #32
karota11
Zadomowienie

dobrze Ci Ja czekam cały czas na @...wczoraj mineło 30 dni od pierwszego dnia # ;/
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 19:23   #33
Blanka25
Raczkowanie

Witam, ja poronilałam 30 dni temu, w 8 tygodniu.
Z usg dowiedzilam sie , że ciążą obumarła około 6, 5 tygodnia.
Wciąż czekam na @...
To byla moja pierwsza ciąża, dlugo wyczekiwana, jeszcze do tej pory nie moge sobie z tym poradzic,
Pozdrawiam
Blanka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-09, 09:08   #34
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blanka25 Pokaż wiadomość
Wciąż czekam na @...
To byla moja pierwsza ciąża, dlugo wyczekiwana, jeszcze do tej pory nie moge sobie z tym poradzic,
Pozdrawiam
Hej, ja mam bardzo podobną sytuację. Stwierdzono u mnie martwą ciążę bliźniaczą w 6 tygodniu, kiedy ja byłam w 9. Niestety musiałam mieć zabieg, ponieważ nawet po tabletkach poronnych w szpitalu nie mogłam poronić.
Teraz w środę mam wizytę u lekarza sprawdzić cz wszystko się zagoiło.
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-09, 12:24   #35
Messuah

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hej, ja mam bardzo podobną sytuację. Stwierdzono u mnie martwą ciążę bliźniaczą w 6 tygodniu, kiedy ja byłam w 9. Niestety musiałam mieć zabieg, ponieważ nawet po tabletkach poronnych w szpitalu nie mogłam poronić.
Teraz w środę mam wizytę u lekarza sprawdzić cz wszystko się zagoiło.
ja też bylam w 9 tyg i na poronienie samoistne czekalam do 12 tyg samo wszystko ładnie zeszło i jest ok
Stary 2012-02-09, 13:25   #36
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
ja też bylam w 9 tyg i na poronienie samoistne czekalam do 12 tyg samo wszystko ładnie zeszło i jest ok
Mi z kolei i mój lekarz i w szpitali powiedzieli żeby nie czekać żeby potem nie było żadnych problemów bo może wdać się infekcją itp. A po drugie ja strasznie się czułam, miałam cały czas objawy ciąży a psychika siadła. Bo dolegliwości były a ciąży nie, nie mogłam tego pojąć. Chciałam żeby już było po.
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-09, 13:34   #37
Messuah

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Mi z kolei i mój lekarz i w szpitali powiedzieli żeby nie czekać żeby potem nie było żadnych problemów bo może wdać się infekcją itp. A po drugie ja strasznie się czułam, miałam cały czas objawy ciąży a psychika siadła. Bo dolegliwości były a ciąży nie, nie mogłam tego pojąć. Chciałam żeby już było po.
Rozumiem Cie wiem co czujesz bo sama to przeszlam, ja mialam robione badanie z krwi na obce bialka czy nie mam infekcji dlatego moglam poronic samoistnie a mnie wlasnie lekarze na odwrot mowili ze łyżeczkowanie to zabieg inwazyjny i mozna miec po tym zrosty, a nablonek w macicy jest delikatny i sam sie usunie, ale wiesz kazdy organizm jest inny i co lekarz to inaczej, wazne ze sie lepiej czujesz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-23, 18:12   #38
karota11
Zadomowienie

Ja włąsnie dzisiaj zakończyłam 1wszą @ po poronieniu, wszystko przebiegło tak jak trzeba Jak standardoy okres ok 5 dni, krwawienia tez nie miałam nasilonego, a okres pojawił się równo 30 dni po poronieniu samoistnym ...
Niebawem dni płodne, a ja tak się boję, wmówiłam sobie, ze jestem skazana na brak dzieci....ginek mówi, ze to bzdura, że poronieni w 6tym tyg. moze miec każdy... ale boję sie, mimo wszystko rozpoczynam starania, bo nie chcę czekać dłużej na moją malą perełkę

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Blanka25 Pokaż wiadomość
Wciąż czekam na @...
Pozdrawiam
Współczuje, miałąm tak samo ciąża obumarł ok 6-7 tyg, ja dowidziałam się dopiero jak zaczynałam 12ty tydzień :/ Czekasz nadal na @?

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
do mnie lekarz tez mowil ze mam tarczyce w normie, mialam wynik tsh 3,8 gdzie norma jest do 4 wiec laboratoryjnie prawidlowo ale dla kobiety ktora chce miec bejbika tsh powinno wynosic od 1 do 1,5 tak mi mowil moj endokrynolog, plus zrobic badania ft 3 ft 4 i wazne jest anty tpo czy jest stan zapalny

wlasnie skonczylam @ i biore sie w tym meisiacu do roboty

To ja juz dołączam do Ciebie i mam nadzieję, ze nam sie uda
Stary 2012-02-23, 22:20   #39
Messuah

Cytat:
Ja włąsnie dzisiaj zakończyłam 1wszą @ po poronieniu, wszystko przebiegło tak jak trzeba Jak standardoy okres ok 5 dni, krwawienia tez nie miałam nasilonego, a okres pojawił się równo 30 dni po poronieniu samoistnym ...
Niebawem dni płodne, a ja tak się boję, wmówiłam sobie, ze jestem skazana na brak dzieci....ginek mówi, ze to bzdura, że poronieni w 6tym tyg. moze miec każdy... ale boję sie, mimo wszystko rozpoczynam starania, bo nie chcę czekać dłużej na moją malą perełkę

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Współczuje, miałąm tak samo ciąża obumarł ok 6-7 tyg, ja dowidziałam się dopiero jak zaczynałam 12ty tydzień :/ Czekasz nadal na @?

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Trzymam kciuki!
Stary 2012-02-24, 08:58   #40
Blanka25
Raczkowanie

Cytat:

U mnie pojawiał się juz @ , równo 32 dni po zabiegu, byl w sumie ormalny, no może trochę mniej obfity.
Też juz rozpoczeliśmy starani, i zobaczymy co z tego będzie, oby tylko nie przyszedł @
Trzymam kciuki, aby nam wszystkim sie udało
Blanka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 22:02   #41
karota11
Zadomowienie

Ja dziewczyny jednak przekłądam o miesiąc starania, przeanalizowaliśmy wszystkoz mężem, ja dopiero od 5 marca idę do nowej pracy i pierwsza umowa 3 mies, póxniej na rok ;/
I jednak przy jednej pensji jest cieżko ;/ a nie dam rady tyle ukrywac ciąży ;/ bo jakbym zaszła teraz , to min do do 5 czerwa musiałabym udawać, troszkę za długo
Więc niestety ja czekam do nast. tyg.
Ale za Was trzymam kciuki aby się udało Baaardzo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 08:23   #42
gold-fish
Zakorzenienie

wczoraj wyszłam ze szpitala, miałam zabieg i na razie tylko plamię jak pytałam się lekarza o zalecenia co do starania się to powiedział, że nie muszę czekać a jak ktoś by mi powiedział że jest inaczej to mam go o tym poinformować - nie wiem o co mu chodziło no i przez tydzień wstrzymać sie z seksem mimo że lekarz nie widzi przeszkód to jednak chcę poczekać 2-3 cykle
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 11:48   #43
karota11
Zadomowienie

u mnie tak wyszło, ze od stcznia jeszcze na dobre nie rozpoczełam starań, ale już dużo łatwiej mi na to wszystko patrzeć
Stary 2014-02-03, 22:20   #44
kornelia1942
Przyczajenie

Witam, ja także poronilam w 6 tyg. ciazy widac bylo tylko pecherzyk Lekarz od razu wiedzial, ze to nic dobrego nie wrózy....no i sie zaczelo krwawienie, a pozniej wiekszy skrzep...po ktorym minał bol brzucha..pomyslalam, chyba juz po wszystkim...krwawie jeszcze ale bardzo słabo..mam nadzieje, że jak ginekaolog powiedzial, widac, na USG bylo, ze pecherzyk przesuwa sie ku ujsciu macicy więc poronienie samoistne bedzie..Jeszcze troszke sie boje oby wszystko sie usuneło..Mialam kiedys łyzeczkowanie macicy, ze względu na polipa endometrialnego( mam nadzieje, ze łyzeczkowanie macicy nie spowodowalo zrostów-czego powodem bylo to poronienie).....Lekarz powiedział abym zrobila jeszcze bete..jeśli spada to wszystko ok,wyniku nie mam(dzis zrobiłam test). Powiedział, aby przyjścna USg po plamieniu,..jak macica sie oczyści po 1 miesiaczce juz mozna znow sie starac....Jestem chya pesymistką bo na razie mam tylko czarne myśli, ze jeszcze coś złego sie stanie..tak pragnelismy miec dzidziusia..a teraz ja kłębek nerwow co odbija sie na chłopaku..wiem, ze on tego nie odbiera jak ja.choć, tez łze nie jedna uronil..jednak ja ciągle o tym mysle...( czy następnym razem sie uda??(co było powodem?? co zrobic by zapobiec kolenemu poronieniu??(
kornelia1942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 18:30   #45
aneta2410
Przyczajenie

Witam wszyskich jestem tu nowa. W 9 tyg niestety poronilam, plod dziecka nie rozwijal sie proawidlowo. Mialam zabieg lyzeczkowania. Chcialam sie dowiedzic kiedy mozna starac sie o ponowna ciaze? Mialam juz dwie mieisaczki .? Kazdy lekarz mowi co innego ze 3 miesiace-, pol roku a nawet rok?
aneta2410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 19:37   #46
aglina26
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny
wlasnie dolaczylam do Waszego grona w 6 tyg slyszalam bicie serduszka swojego aniolka a juz na kolejnej wizycie w 9 tyg okazalo sie ze ciaza obumarla. Pani doktor skierowala mnie od razu na szpital. Nie moglam uwierzyc i w tym samym dniu odwiedzilam jeszcze dwoch lekarzy ktorzy potwierdzili diagnoze. Nastepnego dnia zostalam przyjeta na oddzial i pani doktor podajac mi tabletke wywolala poronienie, powiedziala ze lepiej jesli macica oczysci sie sama szybciej wtedy bede mogla starac sie o kolejne dziecko. Na szczescie macica oczyscila sie sama nie musialam miec zabiegu i dzisiaj opuscilam szpital. Lekarz ktory mnie wypisywal powiedzial zebym poczekala 2 miesiace ale jesli po pierwszej @ i wizycie u mojej pani ginekolog ona stierdzi ze jest wszystkjo w porzadku to bedzie mozna probowac. Troche sie boje bo to byla moja pierwsza ciaza. Chcialabym zeby udalo sie jak najszybciej ale boje sie ze sytuacja sie powtorzy
aglina26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości