Ważne !!! Dylemat!!! Proszę o wasze zdanie! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 16:25   #31
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Ważne !!! Dylemat!!! Proszę o wasze zdanie!

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Co do zdjęć ze świadkami to chyba mniejszy problem bo te zdjęcia akurat można zrobić w dniu ślubu spokojnie w czasie wesela np. Tym bardziej, że to na pewno nie będzie 50 zdjęć tylko kilka
Nasza sesja miała trwać 2 godziny, a przeciągnęła się...Wiesz każdy ma inne pomysły na zdjęcia i oczywiście swoją rację. Wy skoro macie wszystko ustalone itp. to możecie spokojnie robić te zdjęcia przed ślubem ( chociaż ja sobie nie wyobrażam sesji ślubnej przed ślubem, bo to mi się wyklucza ). My np. mieliśmy sesję na plaży, w wodzie więc taka opcja wchodzi w grę tylko w inny dzień. Myślę, że autorka wątku mimo wszystko podejmie ( chociaż widzę, że decyzja już raczej podjęta ) właściwą i najwygodniejszą dla nich decyzję
No niestety nadal nie podjęłam żadnej decyzji. Z jednej strony nadal nie uśmiecha mi się znów stroić po weselu ( szkoda mi i czasu i pieniędzy), poza tym nie będę już wyglądała tak jak w dniu ślubu ;/
z drugiej strony to jest październik, jak jest pochmurnie to robi się dość szybko ciemno. A nie chce zdjęć mieć ciemnych, ani robionych w pośpiechu. Także nadal nie wiem jak to rozwiązać. Mój TŻ najpierw twierdził, że to dużo zachodu innego dnia robić sesję, potem stwierdził, że szkoda wesele i gości, a teraz to już nic nie mówi...
Także nic nie zostało podjęte...
Ech

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-09, 16:42   #32
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
No niestety nadal nie podjęłam żadnej decyzji. Z jednej strony nadal nie uśmiecha mi się znów stroić po weselu ( szkoda mi i czasu i pieniędzy), poza tym nie będę już wyglądała tak jak w dniu ślubu ;/
z drugiej strony to jest październik, jak jest pochmurnie to robi się dość szybko ciemno. A nie chce zdjęć mieć ciemnych, ani robionych w pośpiechu. Także nadal nie wiem jak to rozwiązać. Mój TŻ najpierw twierdził, że to dużo zachodu innego dnia robić sesję, potem stwierdził, że szkoda wesele i gości, a teraz to już nic nie mówi...
Także nic nie zostało podjęte...
Ech
Może zastanówcie się jakie chcecie mieć zdjęcia, w jakich miejscach i na podstawie tego zobaczcie ile czasu Wam potrzeba, czy może to być ten sam dzień czy lepiej będzie już po ślubie
Stary 2012-02-09, 17:32   #33
Brook
Zakorzenienie

jabym nie chciala miec tyle na glowie w dniu slubu zeby jeszcze sesja sie przejmowac i spieszyc bo pogoda i na slub zeby zdarzyc

jak siema na wesele i slub to nie szkoda byloby mi potem zaplacic za wlosy i makijaz jakis dodatkowo by w innym dniu zrobic sesje na spokojnie i bez stresu

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 10:37   #34
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
jabym nie chciala miec tyle na glowie w dniu slubu zeby jeszcze sesja sie przejmowac i spieszyc bo pogoda i na slub zeby zdarzyc

jak siema na wesele i slub to nie szkoda byloby mi potem zaplacic za wlosy i makijaz jakis dodatkowo by w innym dniu zrobic sesje na spokojnie i bez stresu
No niby tak, ale jak się ograniczony budżet to jednak bierze sie pod uwage każdy wydatek.
Natomiast faktycznie, muszę przeanalizować z moim TŻ jakich zdjęć oczekujemy. I wtedy nam się przejaśni i samo wyklaruje jak tą sprawę rozwiązać.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 12:52   #35
Asia_1990
Przyczajenie

Moim zdaniem najlepiej jest robić sesję w innym dniu niż ślub..
Fakt, że wiąże się to na pewno z ponownym bawieniem się z make-upem i fryzurą, zakładaniem sukni, ale sądze że warto..

Amatorskie zdjęcia nie są tak fajne, jak te, które wykona profesjonalny fotograf.
Asia_1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 15:48   #36
roxyroxy
Zadomowienie

Ja mam dokladnie taka sama sytuacje, tyle,ze slub w sierpniu.
My dodatkowo mieszkamy za granica i w PL bedziemy tylko na jakis tydzien wiec czasowo na pewno nie wyrobimy z dodatkowa sesja.

Poza tym ja lubie wygode, i nie bedzie mi sie chcialo drugi raz ubierac i stroic itd. No i moj fotograf pobiera wiecej za sesje w innym dniu

Sesji przed slubem nie robimy poniewaz spotkamy sie dopiero pod oltarzem.
Dlatego u nas wychodzi tylko sesja po slubie.
Zastanawiam sie nad zorganizowaniem jakies rozrywki dla gosci na sali, i w tym czasie wyskoczyc na jakas godzine( pokaz jakiegos tanca czy cos)
Srednio mi zalezy na sesji samej w sobie ale marzy mi sie kilka zdjec na krakowskim rynku takze sie poswiece, a reszta zdjec z wesela z goscimi itd
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 16:10   #37
Asia_1990
Przyczajenie

W sierpniu to co innego.. nie zmarzniesz wychodząc np o 20 na rynek krakowski...i może trafisz na ładny zachód słońca w październiku to już około 17 robi się ciemno i chłodno.
Asia_1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 19:58   #38
lalika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Co do zdjęć ze świadkami to chyba mniejszy problem bo te zdjęcia akurat można zrobić w dniu ślubu spokojnie w czasie wesela np. Tym bardziej, że to na pewno nie będzie 50 zdjęć tylko kilka
Nasza sesja miała trwać 2 godziny, a przeciągnęła się...Wiesz każdy ma inne pomysły na zdjęcia i oczywiście swoją rację. Wy skoro macie wszystko ustalone itp. to możecie spokojnie robić te zdjęcia przed ślubem ( chociaż ja sobie nie wyobrażam sesji ślubnej przed ślubem, bo to mi się wyklucza ). My np. mieliśmy sesję na plaży, w wodzie więc taka opcja wchodzi w grę tylko w inny dzień. Myślę, że autorka wątku mimo wszystko podejmie ( chociaż widzę, że decyzja już raczej podjęta ) właściwą i najwygodniejszą dla nich decyzję
masz sporo racji. My jednak mieszkamy za granicą a wesele będzie w moim mieście rodzinnym w Polsce. Fotograf przyjedzie z nami - też nie jest z Polski. W rodzinnym mieście mam piękny park i okolice. nie wyobrażam sobie pakowania sukni ślubnej i chodzenia tu do fryzjera itd dlatego opcja "przed slubem" bardziej mi pasuje.

Też szczerze mówiąc miałam opory trochę przed zdjęciami "przed" szczególnie z obrączką ktora dopiero zostanie oficjalnie nałożona później.
Autorko wątku przemyśl sobie czy czułabyś opory zakładając obrączkę do zdjęć przed ślubem.

A jeśli chodzi o stres - widzialam kilka albumów robionych przed i stresu na twarzach jakoś nie widać było. Natomiast widać było podekscytowanie i szczęście.

Sama uczestniczyłam jako świadkowa w sesji "przed" i było zabawnie. Pannie młodej poszło oczko w pończosze i przydeptała sobie tren z czego zrobiła się dziura a pan młody wdepnął w .... (bo sesja była na trawie w parku). Fajnie było zdjęcia są super. Szczególnie zdjęcie na którym świadkowie trzymają starą wielką pustą ramę a państwo młodzi (twarze) są w środku tej ramy.

lalika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-12, 19:06   #39
Rozowa_1234
Przyczajenie

najlepiej chyba zrobić listę za i przeciw. I wybrac bez zastanowienia ta opcje która ma mniej wad dla was.
Rozowa_1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 19:54   #40
butterfly_83
Raczkowanie

Zdecydowanie po ślubie. W październiku szybko zachodzi zmierzch jeszcze jak traficie na pochmurny dzień. Po za tym uważam, że opuszczanie gości na weselu to dopiero nietakt.
butterfly_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości