|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Cytat:
mialam tak jak dodalam za duzo do maski, mozna tylko 2 krople w moim wypadku. dobrze, ze po umyciu przeszlo
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie testuje po raz pierwszy parachute
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Wierzę, wierzę ![]() Ja w ogóle nie wiem, co robią w tym wątku takie dziewczyny jak np. izus_86, Czarna Orchidea... Ich włosy to bajka...
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak po jakimś czasie stosowania magicznego spray'a John frieda w połowie długości zrobiły sie jak gumą. No i teraz walczę żebym ńie musiała aż tak ich scinac A końcówki wciąż mam całe ![]() Orzecha jeszcze nie uraczylam, ale za świeża jestem i dopiero wszystkiego powoli próbuje
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje wlosy na zywo wygladaja i nie raz to powtarzalam, wynika to z szamponu i blysku flesza. ale miekkie sa, to fakt :P jak jestes z lubelskiego to dawaj do Zamościa
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w kolejnej części wątku
![]() Ja również muszę kupić zachwalany olej z orzecha włoskiego Czekam też aż w sklepie helfy pojawi się Heenara (100ml)
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
nakładam taki zestaw już któryś raz, zmyję to napiszę co i jak
dlaczego byś się bała?? |
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
i ja jestem w nowej części
![]() dziś nie wiem co nałożyć..... hennare albo wloski ostatnio była shea 2 razy. Włosy mi się kurna łamią....... |
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Łyżeczka gliceryny to dużo? ja się nie znam Ainnel, i ja następny na liscie mam orzech lub winogrono, ale na razie jestem bez kasy za to z dużą ilością olejków na półce ![]() A na jaki krem BB zbierasz, jeśli można wiedzieC?
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
się melduję się.
![]() zmierzyłam dziś włosy (po wczorajszym wyprostowaniu) i jest... 50 cm! byłoby fajnie, gdyby nie to, że najkrótsze pasma są z 10-15 cm krótsze :/ i proszę mi tu nie kusić orzechem! ja się dopiero zaczęłam zachwycać sezamem. ALE. skończyłam migdały, więc trzeba kupić coś nowego ;]
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- olejek himalaya - słodkie migdały - end.oliwka hipp - end.drożdże-tran-seboradin hh 220' |
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Nadrabiam zaległości z całego tygodnia, dochodzę do ostatniej strony wątku IV myśląc, że to już koniec i będę wreszcie mogła zadać swoje pytanie, a tu niespodzianka - kolejna część i jeszcze 2 strony
No ale wreszcie skończyłam i również się melduję! ![]() No i tak się zastanawiam nad jedną rzeczą - czy zbyt duża ilość olejku na włosach może przyczynić się do nadmiernego wypadania? Ja jestem bardzo nieoszczędna i zawsze wylewam na włosy z 10-12 łyżek oleju, jak nie więcej, bo leje go bezpośrednio z opakowania na rękę. Muszę wypróbować tą metodę z opuszkami palców Nie wyobrażam sobie jak na razie, aby jedna łyżka wystarczyła na moje włosy, ale zobaczymy. Dzisiaj to wypróbuję Po ostatnim myciu głowy przeżyłam tragedię... Tyle mi wypadło włosów, że miałam łzy w oczach A do tego pierwszy raz próbowałam zmyć olej (heenara) odżywką (isana z olejkiem babassu) i nie zmyłam go dokładnie, a moje włosy po niecałych dwóch dniach wyglądają jakbym je smalcem wysmarowała (chociaż myślę, że jakiś wpływ na to też miała czapka). Mycie odżywką mi chyba nie służy.. Ale to taki mały OT.
Drożdże 06.08. - 06.11. PROJEKT DENKO Moja pielęgnacja włosów ![]() Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen. Edytowane przez joracuppi Czas edycji: 2012-02-04 o 16:56 |
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoim włoskom chyba już niczego nie brakuje, naprawdę są godne podziwu. ![]() Dziewczynki miała może któraś z Was ten produkt : http://allegro.pl/dabur-amla-serum-d...041118006.html ?? Ciekawa jestem działania.
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=32 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=23 Cytat:
Czyli u Ciebie ta metoda się sprawdziła. A na taką pogodę nie puszą Ci się włosy po sporej ilości gliceryny? |
||
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze skladu nie podali ![]() ostatnio patrzylam na parachute intensve czy cos? takie srebrno zielone opakowanie w skladzie, niby mialobyc na wypadanie a ja patrze a tam silikoooonyyy... tak patrze i ten olej ktc pol litra tanio wychodzi
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbowałam dzisiaj metodę z opuszkami palców - niestety, albo moje włosy potrzebują więcej oleju, albo po prostu nie mam wprawy, ale poszło więcej niż jedna łyżka
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Czarna Orchidea napisała, że nadmiar gliceryny usztywnia włosy. Ja znowu słyszałam, że może też wysuszać, ale jeśli Tobie służy to dobrze
Cytat:
.Zależy od tego, ile pieniędzy zbiorę przez kilka miesięcy (nie umiem oszczędzać ). Jeśli mniej, to Skin79 Hot Pink, a jak więcej, to zastanawiam się nad Skin79 Oriental Gold albo którymś Lioele.
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
dwa dni mnie nie było, a tu nowy wątek, nieźle sobie poczynacie
ale już nadrobiłamależ kusicie tymi wszystkimi olejami, na razie muszę wykończyć te, co mam, w ogóle to mama zapowiedziała mi akcję denko (jakbym sama nie próbowała się tego trzymać ), no trochę mam tych zapasów włosowychojej, jesteś z Zamościa? teraz się będę wszędzie rozglądać po mieście, może zauważę twoje włosy cudowne
Edytowane przez green elf Czas edycji: 2012-02-04 o 16:05 |
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedzialam, ze Ty tez rozgladaj sie w słoncu, inaczej nie poznasz pewnie chyba, ze po dlugosci, ale w sumie to nie jest nic niespotykanego. jak mnie dojrzysz to sie przyznaj, ja tylko wygladam groznie
|
|
#49 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Ja też próbowałam metodę z maczaniem palców w miseczce
. Nakładałam tak olej sobie i siostrze. Wychodzi mi łyżka, siostrze również. Dużo łatwiejszy i czystszy sposób niż ten, który stosowałam do tej pory (nalewałam do miseczki, brałam w dłonie i rozcierałam w nich przy okazji rozlewając olej, albo prosto z butelki na dłoń - gwarantowane rozchlapanie). |
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
jestem :P
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
i ja witam w V czesci
zastosowalam dzis metode ze spodeczkiem i wcieraniem opuszkami ale i tak poszlo mi 3x wiecej oleju niz autorce przewodnika .... |
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
To i ja oczywiście się melduję
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pewien problem otoz nie sluzy mi olej kokosowy. Mam puch i wlosy takie jakby cienkie po nim. Podpasowal mi z orzechow włoskich. Czy tzn, ze powinnam wybierac oleje wylacznie z grupy wielonasyconych? Czy jeszcze jakis z jednonasyconych ma szanse dobrze podzialac? Pytam poniewaz robie pierwsze zamowienie z zsk i nie chce popelnic bledu.
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
witam w V czesci
![]() własnie zmylam lniany... pod lniany dalam robione wlasnorecznie psikadło... uwielabiam ta objetosc po lnianym ale jakos sie nie blyszcza nie wiem czemu... ![]() a ten olej z ochrzecha wloskiego kupujecie w markecie czy z mazidel zamawiacie? |
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze dzisiaj postaram sie kupić sobie wax'a - kiedyś stosowalam, ale innego Co do farbowania - inaczej farbowac już nie będę tylko z olejami. Kolor wyszedł idealnie! Włosy przeżyły to całkiem nie złe choc trochę za dużo olejów i z lenistwa przy drugim myciu nie nalozylam odżywki - to był błąd. Te w spray'u nie są wystarczająco dobre. No, ale człowiek uczy sie na błędach ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
wczoraj zakupilam, ale przy dzisiejszym farbowaniu wolalam nie ryzykować czegoś nowego tylko już wyprobowane migdal i kokos.
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
witam się i ja na nowej części
Jak narazie jestem po 2gim olejowaniu alterrą tym razem trzymałam ją jakieś 6h i jestem zachwycona zawsze stosowałam odżywkę w sprayu mimo to miałam problemy z rozczesywaniem. teraz oleje, maseczka biovaxu, spray i olejek na końcówki i aż miło je rozczesywać. Teraz nie mogę się doczekać aż dojdą do mnie olejki z mazideł: winogronowy, kokosowy, orzech włoski, orzech laskowy. Mam nadzieję, że będą się świetnie spisywać zamówiłam i zapłaciłam w czwartek olejki, pieniądze zostały zaksięgowane wczoraj przed południem-kiedy można spodziewać się paczki? Możliwe, że dotrze do środy? Bo dałam adres akademika, a penie w środe wracam po sesji do domu jak dobrze pójdzie
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Oliwa z oliwek nałożona na końcówki. Czuję się jak sałatka grecka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

. I żalę, że niestety kupno orzecha włoskiego będę musiała odłożyć na bok, muszę uzbierać na krem bb, a nie mam ani grosza
.

end.
Nie wyobrażam sobie jak na razie, aby jedna łyżka wystarczyła na moje włosy, ale zobaczymy. Dzisiaj to wypróbuję