![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z macierzyństwem !
Dobra ,to piszę
![]() córa -8 miesiecy ok 6-7 karmienie w łózku ,pozniej młoda czasem dosypia ok 30 min. ale zwykle wstajemy, ja się ogarniam,ona bawi się na kocu albo jest ze mna w łazience (w leżaczku) zalezy od jej humoru ![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
jak długo jesteś na zajęciach od której do której?
A co z ojcem dziecka widuje się z małą? i jak często? a jego rodzice masz kontakt?
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
no to masz prościej bo Twoja przynajmniej posiedzi przy Tobie
![]() z tego co widze to nie rozni sie nasz dzien jakos bardzo... Moja ma 5 miesiecy wstaje troche przed 7 i albo troche podje w łóżku albo nie, później są przytulańce ( nadal w łóżku ). Później mama ją bierze na poranne przywitanie a ja lecę szybko się ogarnąć. Biorę ją i się bawimy ( mamy w domu Klub Malucha więc schodzimy do sali pełnej zabawek) ![]() ![]() Jak zasnie i ja nie zasne z nia to ide cos obejrzec albo wstawic pranie itd. Tak wyglada dzien jak nie jestem na uczelni ale ze mala ma juz taki tryb swoj no to jej drzemki jedzenie itp jest o tych samych godz mniej wiecej. Jakies uwagi? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Na zjaeciach roznie... zostawiam mala zazwyczaj od 9 rano do 16. Ojciec dziecka od prawie 2 miesiecy nie widzial corki. Nie pyta o nia. Nie interesuje sie w ogole. Jego mama ( bo ojciec zniknal z zycia jego) powiedziala ze nie chce malej w swoim domu. Wiec ciesze sie ze nie mam z nia kontaktu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak się nie da, to wyrób w sobie "twardy tyłek" na jej docinki. Co do Twojego planu dnia (nic szokującego tam nie widzę) to tylko mam pytanie - czyja jest ta sala malucha (jeśli możesz to napisz - czy Twoja matka tam pracuje/jest właścicielką?Komuś nie pasuje, że tam schodzicie?). A co do brudnych śpiochów - hm.. niektórzy (przyznam, że też ja)"alergicznie" reagują na upaprane dziecko - kojarzy się z zaniedbaniem. My fazę babrania przy jedzeniu przetrwaliśmy w starych, dyżurnych kaftanikach zakładanych specjalnie na czas jedzonka. Ale to jest kwestia marginalna... Edytowane przez Aper Czas edycji: 2012-02-14 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Jeśli Ci to pomoże to napiszę o moim dniu z córką. Też spędzam z nią mało czasu, ponieważ wróciłam do pracy, wbrec czego 8 godzin dziennie nie ma mnie z dzieckiem. Rano wstajemy ok. 6.30 chwile leżymy razem i trzeba sie podnosić z łóżka. Wstawiam jej kaszkę do gotowania, przychodzi moja mama lub teściowa (zależy czyj dyżur
![]() Tylko jedna sprawa. Ty też musisz ustąpić. Nie możesz żyć tak, że Twoja mama będzie tylko od opieki nad wnuczką bez prawa głosu. Zaufaj jej, ustąp, jeśli chce przebierać córke 6 razy dziennie - to niech przebiera, da raz mleko zamiast kaszy ok, nic sie nie stanie (zakładam, że to normalna babcia). Ja też musiałam ustąpić (teściowa nie chce pilnować małej u nas w domu tylko u siebie - trudno, przywiozło sie do niej troche ciuszków, skombinowało łóżeczko żeby itam było i żyjemy. Jasne że mi cieżej niż gdyby do nas przyjerzdzała ale ona tez ma swoje życie) Nie chce Cię umoralniać czy coś w tym stylu ale pomóc, jak trochę wyluzujesz w te wtrącanie się i ingerowanie to będzie przede wszystkim Ci lepiej. A poza tym może Ty też trochę wybacz mamie ?? Może jest zmęczona (inaczej jest pilnować dziecka gdy sie ma 20 lat a inaczej gdy 50) i po prostu jej sie wymksnęło? Nie ma co się obrażać i rozpamiętywać, lepiej olej to i weź córkę na spacer - ulży Tobie, mamie a córeczce wyjdzie na zdrowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że na początku nie napisałaś o co Ci chodzi, jakich porad oczekujesz. Napiszę też potem jak było z nami, choć ja nie pracowałam i byłam z małą w domu. Co do osoby zwracającej uwagę, ja rozumiem, że to trudne, ale może spytaj ją wprost o co jej chodzi? Przecież się starasz, chętnie wysłuchasz co ma do powiedzenia "bo jest bardziej doświadczona" ![]() Wydaje mi się, że możliwe jest, że problem nie leży w relacji Twojej z dzieckiem, a relacji Ty-ta osoba. I tu powinnaś najpierw spróbować coś zmienić/coś naprawić (nawet gdy nie czujesz, że Ty powinnaś wyciągać rękę pierwsza, to czasem warto).
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-02-14 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Klub Malucha zalozyla moja mama ale nie siedzi tam. Zreszta sama mala oddaje do dziewczyn tam pracujacych jak nie ma czasu zajac sie mala 'w jej dzien'.
Ja schodze z mala i se z nia bawie a nie zostawiam. kadra jest jak rodzina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
kobieta za ladą
|
Karla ja nie wiem czemu tak sie czujesz ale nie masz najmniejszego powodu nawet powiem tak masz najlepiej ze wszystkich znanych mi samotnych mam
![]() ![]() wydaje mi sie ze mogłabyś pomyśleć o innym rozplanowaniu dnia,wiesz co śniadanie możecie jadać już razem tak samo kwestia ogarnięcia sie ![]()
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
o, dziękuje za rade
![]() tylko że jak mam z nią cos robić to muszę mieć ją na rękach i to jest kłopotliwe przy smażeniu, krojeniu i mycu zębów np :P nie wiem jak to ogarnąć jeśli mamy robic to razem bo ona jeszcze sama nie siedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
dokladnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
a nosidelko to mamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisuję się pod nią wszystkim czym można. Ja też studiuję, mam małe dziecko, mieszkam i jestem teraz sama ( ale przez to, że mój facet w delegacji całe wieki ). Ale na początku, po urodzeniu dziecka, też odszedł od nas na jakiś czas. Oj, rodzinka kocha o mnie plotkować, osądzać... Wiesz co ? Mam to w dupie. Kochana, nie zakrzątaj sobie i tak już pełnej głowy! Nie ma co. Uwierz.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Karla po pierwsze milo Cie znowu widziec i bardzo mi przykro, ze tak to się wszystko u Ciebie potoczylo
![]() Po drugie-nikt nie da Ci cudownej i wspanialej rady jak być dobra mama; kazda dzidziulka jest inna, kazda kobieta jest inna i to tak naprawde jest kwestia bardzo indywidualna. Studiujesz, zajmujesz się maleństwem z pomoca mamy i babci-super! Ale pamiętaj, ze kazda kobieta która ma dzieci zdaje egzamin z macierzyństwa, kazda, łącznie z kobietami które maja kilkoro dzieci, bo kazde maleństwo jest zupełnie inne i to jak zdasz ten egzamin zalezy tylko i wyłącznie od Twojej coreczki-nie od tego co mowi Twoja mama, co kto Tobie zarzuca. Sama wiesz, jaka więź Cie łączy z corka i to jest tylko wasze. To ze studiujesz nie oznacza ze zaniedbujesz, pamiętaj o tym.
Synuś ![]() Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-02-16 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Dziękuje kochana
![]() No ja robie swoje, staram się jak mogę. Patrze na to wszystko z kazdej str zeby nie bylo takich uwag i juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.