![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: uczulenie na słońce ? zobaczcie zdjęcie...
Ja raz 2 lata temu miałam gęsią skórkę w jednym miejscu na łydce. Na pewno nie było to z zimna. I nie wiem czy to jakiś objaw właśnie uczulenia na słońce czy może stare mleczko do opalania (podobno kremy do opalania itp. są dobre tylko do 9 miesięcy od otwarcia,czyli na każdy rok powinno się mieć nowy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
a ja mam chyba to uczulenie na słońce! na rękach, dekolcie, nawet na nogach, i takie duże, czerwone, swędzące kropki- jak po komarach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tragedia!!!! ja mam to juz czwarty dzien, kiedy mi to zejdzie, nigdy tego nie mialam, a na nogach mam takie bąbelki jakby mialy zaraz wybuchnac, biore wapno, leki na uczulenie, co ja mam jedzcze zrobic? niech ktos napisze ile to utzymuje sie na ciele. slonca unikam juz czwarty dzien |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Miałam to samo i strasznie Ci współczuję. To chyba z wiekiem samo przechodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
mnie tez to zaatakowalo swedzi jak cholera to drugi rok tak
![]() |
#36 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja też mam taką drobną wysypkę, ale mnie to w ogóle ani nie swędzi, ani nie piecze
![]() W zeszłym tygodniu w poniedziałek byłam na basenie. Wiadomo, woda chlorowana, ale w domu też mam chlorowaną wodę i nigdy czegoś takiego nie miałam. W poniedziałek też nic mi nie było. We wtorek nie byłam. W środę dostałam wysypkę na twarzy, ale tylko na policzkach i brodzie. We czwartek byłam już wysypana cała. W niedzielę też byłam na basenie, ale innym i nie było tak czuć chloru. Ostatnio jak było bardzo ciepło, opalałam się na ogródku. Smarowałam się " Sun ozone 20 mittel sonnenspray". Wysypkę mam na nogach, rękach, plecach, twarzy. Wszędzie. Nie mam pojęcia od czego to jest. Dzisiaj byłam u dermatologa, ale dostać się do niego... ![]() Jeden na urlopie, u drugiego zabrakło miejsc, w szpitalu powinien przyjmować do 15. Ja byłam o 14.30 pod gabinetem i nikogo nie było ![]() Chcę to jak najszybciej wyleczyć , bo chcę iść na basen, a podobno z takimi widocznymi 'rzeczami' mogą nie wpuścić...
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
ja mam uczulenie od kilku lat, regularnie co lato. wiadomo- biore wapno. w sumie to juz od kwietnia. w prawdzie miałam pare dni przerwy i juz mnie złapało.. wiem, że to przez to że cały dzień na słońcu byłam ale taką miałam prace.. zastanawia mnie jedna rzecz która tu padła : czy faktycznie tabletki anty mają związek z opalaniem ?;> bo nigdy o tym nie słyszałam. Prosze o wypowiedzenie sie zorientowanych w temacie
![]() moja rada : zamiast rozpuszczalnego wapna do picia polecam Calcium Pantothenicum. jest do połykania w malutkich tabletkach więc mozna je zarzyć nawet 'w terenie' a prawde mowiąc mi bardziej pomaga niż rozpuszczalne. Leczmy się dziewczęta ! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
słyszałam, że dobrze robi jak się posmaruje kefirem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Co do opalania i zażywania tabletek antykoncepcyjnych to należy stwierdzić, iż w ulotkach do niektórych z nich jest podana informacja, że uwrażliwiają na słońce. Mogą powodować powstawanie plam słonecznych na skórze, a te są bardzo trudne do usunięcia (tzw. plam hormonalnych). Radzę uważać zwłaszcza z eksponowaniem twarzy. Mam koleżanki, które zbagatelizowały sprawę i od kilku lat walczą z pojawiającymi się latem na twarzy plamami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Od kilki lat też mam ten problem. Moja skóra najgorzej reaguje na pierwsze wiosenne mocne słońce. u mnie sprawdza się taka opcja: codziennie wapno, 3-4 wizyty w solarium żeby "przyzwyczaić" skórę i później śmiało na słońce zaczynając od filtru 30spf kończąc nawet na przyspieszaczach i minimalnym filtrze. Ale generalnie watro pójść do dermatologa. Pozdrawiam wszystkie alergiczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Mi wczoraj pojawiło się uczulenie (w niedziele się opalałam) i właśnie chyba od słońce się tak uczuliłam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.