![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Narzeczony odwołał wesele ... po raz trzeci.
Założę się, że on tylko czeka, aż polecisz znowu za nim jak sunia... Według mnie powinnaś pójść do psychologa, jesteś lekarzem, więc wiesz, że to nie wstyd, psychologię miałaś na pierwszym czy drugim semestrze. Trzymam kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Chodziłam kiedys do psychologa.
Zrezygnowalam z braku czasu. Nie jestem zdesperowana- znacznie lagodniej przechodze kolejne rozstanie. Psycholog nie odpowie mi na pytania ktore mnie drecza, ale moze pomoze znalezc na nie odpowiedz... aktualnie pracuje na dwa etaty i nie moge z takiej pomocy skorzystac. Mysle ze Marcinowi w ogole na mnie nie zalzezy... Boli to wszsytko bardziej. Wczoraj pisal i dzwonil - ale nie odezwalam sie chociaz latwo nie bylo. Przezywam gorsze i lepsze dni. Najgorsza jednak jest samotnosc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Nie latam za nim. Uszanowalam kazda decyzje o rozstaniu. Fkat na poczatku pisalam i dzownilam codziennie, ale po tygodniu odpuszczalam.
Wiem ze wracalam do niego za kazdym razem, nie usprawiedliwiam tego miloscia do niego, ale serce podpowiadla "zrob tak" ![]() Chce wytrwac w swoje decyzji. Mam nadzieje ze Marcin da mi spokoj. Boje sie ze jesli bedzie przychodzil znowu zmiekne;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
![]() Rozmawialismy. Mowił, ze mnie kocha, zrobi wszystko aby mnie nie stracić... zalatwi wesele... Nie wierze juz w ani jedno jego slowo i sama zastanawiam sie czy chce tego - czy chce slubu z nim. Nie wiem dlaczego nie potrafie on niego definitywnie odejsc. Kiedy sie nie odzywa - jestem silna, wiem czego chce, nie mysle o powrocie... Kiedy sie pojawia - mam nadzieje, ze wszsytko sie zmieni ... Nie chce zniszczyc sobie zycia ![]() Czasem chcialabym aby nasza historia zakonczyla sie happy end'em - aby ''wszyscy sie mylili" . Wiem ze to mozliwe, ale mimo wszsytsko takie mysli mnie nachodza ![]() Chce aby w koncu sie to skonczylo. Znam przypadki z zycia ale takze czytalam podobne historie (zreszta tak trafilam tu ja ![]() ![]() Wiem, ze wracac nie powinnam i wiem ze nie wroce - boje sie jednego - ze jesli (w co szczerze watpie, a wlasciwie jestem pewna na 100% ze to nie nastapi) przyjdzie z umowami tzn. zacznie zaltwiac to bede sie zastanawiala nad powrotem ![]() I jesli wroce znowu .... i "przegram swoje zycia" nie pozostanie mi juz nic.... ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Zycie nauczylo mnie jednego : nigdy nie mow jak sie zachowasz w sytuacji, ktorej nie jestem... Mam kolezanke, ktora jest z moim przyyjacielem od 2 lat w zwiazku... Nie kocha jej i nigdy nie pokocha - powiedzial jej o tym. Traktuje ja ja kolezanke. Kazdy radzi jej ODEJDZ! Ale ona wciaz jest przy nim - dopoki starczy jej sil. Gdybym nie przezyla swojej historii to bym pewnie radziala jej tak samo!! Ale wiem ze gdybym byla na jej miejscu byc moze postapila bym tak samo!! Pewnie trwalabym do konca .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Bezproblemowy sex istnieje wtedy kiedy zadna ze stron nie oczekuje niczego innego, nic wiecej...A bezproblemowy sex zwiazkiem z cala pewnoscia nazwac nie mozna.
Chyba ze stanowisko obu osob jest jednakowe i obie na takie zycie sie zgadzaja. U nas tak napewno nie ma - Ja niegodze sie na nic innego jak powazny zwiazek dlatego jasno postawilam sprawe. Znam pary, ktore sie kochaly a chlopak odwolal wesele, potem wrocil i sa po dzien dziesiejszy malzenstwem. Mysle ze kazda historia jest tak naprawde inna - moze ja laczyc wspolny lacznic - narzeczony odwolal wesele - ale wszystko co bylo przed i po nie jest takie same.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! To jest jakaś prowokacja? Edytowane przez takaya Czas edycji: 2012-02-28 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Słowo "szamta", kojarzy mi sie z kobieta, ktora uprawia sex z przygodnym mezczyzna i nie ma szacunku nie tylko do wlasnej osoby ani ciala.
Nie bronie go! Wiem co zrobil i wiem ze mnie krzywdzil. ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Ja nie placze... I nie bede napewno nikomu poraz kolejny zawracac glowy! Poprostu nie wiem co zrobic z zyciem... Jak uciec;/ Czy jesli MARCIN zacznie sam zalatwiac wesele czy to nie jest ... jakis lepszy poczatek tego zlego co bylo??? Ja mysle ze ludzie zmieniaja sie przez cale zycie - pod wplywem innych ludzi, emocji i sytuacji jakie spotkaja ich w zyciu. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- O co chodzi z ta "prowokacja"?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak go kochasz, że ten związek przesłania ci całkowicie szacunek do wlasnej osoby? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
wypowiem się w tym temacie bo znam podobną parę... zrywają i wracają do siebie... poznali się w liceum i dziś powinni być razem już z 8 lat ale nie byli. Ostatnio po roku przerwy i związkach z innymi osobami wrócili do siebie kolejny raz. Kolejny raz już na poważnie i na zawsze będą razem. Nikt nie traktuje ich deklaracji poważnie. Wszyscy patrzą z obawą i właściwie ze złością na ich związek, na ich nieporadność. Piszę to z perspektywy rodziny. Nie jest łatwo patrzeć na to jak się ktoś tak męczy i dusi w toksycznym związku. Po tylu latach, niezależnie jak się układają stosunki to ta druga osoba staje się poniekąd częścią rodziny i choć wy sobie coś ustalicie to dla rodziny może to być ciężka sytuacja do zaakceptowania. Choć oczywiście najważniejsze jest wasze szczęście. Moją uwagę w Twojej opowieści zwróciły te stwierdzenia:
Dalej ciagnelismy cos co powinno sie juz dawno skonczyc. Wtedy powinnam "zawrocic" Widzę, że dobrze wiesz, że ten związek nie jest dobry i nie ma przyszłości. Choć rozumiem, że jest trudno po tylu latach, po tylu emocjach zrezygnować. Poniekąd jest to jakaś tam inwestycja. Niestety w Twoim przypadku nieudana. Póki masz czas uciekaj i układaj sobie życie na nowo.
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Trudno uwierzyć, że to wszystko przetrzymałaś...Jesteś bardzo silną osobą. Sam fakt, że postanowiłaś napisać....jest w moim rozumieniu wołaniem o pomoc. Wszystkie dziewczyny dobrze Ci życzą, każda radzi by odejść od M. i Ty sama doskonale o tym wiesz. Jednak ciągle masz nadzieję...Choć związek jest na wskroś toksyczny. Uważam, że jedynym wyjściem jest pomoc dobrego terapeuty. Problem tkwi bowiem o wiele głębiej i samej będzie Ci coraz trudniej. Trzymam mocno kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
niepotrzebna..... jedyne wyjście jakie widzę dla Ciebie to :
nie opieraj sie chyba jesteś skazana na cierpienie! Jeżeli nie spadniesz razem z nim na samo dno to będziesz się dalej szarpać...z nim , z soba, rodziną...ehhh Wyjdź za niego za mąż, skonsumuj to małżeństwo a potem.... może kiedyś ... Nie gniewaj sie na nas... każdą z nas bulwersuje Twoja sytuacja. Ale pisz...sądzę że to Ci pomaga patrzeć na ta sytuację naszymi oczami Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Załatwil umowy...
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Marcina rodzina zna sytuacje nasza pobierznie - nie rozmawiaja z nim na "jego" tematy! Moi rodzice bardzo przezywaja - wiem ze im ciezko. Duzo rozmawiamy, analizujemy. Czasami mysalam o psychologu dla nas obojga- skoro nie potrafimy zyc razem i nie potrafimy osobno!!! Powinno skonczyc sie juz dawno... ale nie skonczylo. Czasem zastanwiam sie czy gdyby Marcin powaznie zaczal podchodzic do spraw wesela byloby innaczej bo od 3 latach klocimy sie tylko o to;/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że to nie jest tylko kwestia wesela....Na tym tle mogą pojawiać się konflikty, sprzeczki czy nawet poważne kłótnie. Jeśli jednak związek ma silną podstawę, to z takimi "trudnościami" można spokojnie sobie poradzić.
Natomiast u Was to raczej przypomina ciągłą szarpaninę-mój punkt widzenia. Sądzę, że powinnaś myśleć przede wszystkim o sobie. Wspólne pójście do specjalisty byłoby rozwiązaniem, ale patrząc na zachowanie Twojego partnera....jest to raczej nierealne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Oczywiscie, ze w kazdym zwiazku ludzie sie kloca- czesciej lub rzadziej.
Ja nie usprawiedliwaiam Marcina - ale u niego w domu kazdy sam radzi sobie z problemami, on nie potrafi nimi sie dzielic i wspolnie ich rozwiazywac... Od pierwszej rozmowy klocismy sie o wesele - miedzy nami zaczela byc ciagle napieta sytuacja. Marcin nie potrafil mi za pierwszym razem powiedziec ze chce wesele ale nie za rok a za 2 czy 3 lata... wtedy sytuacja byla by dawno jasna.. Myslalam wlasnie o ew. wizycie u psychologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Uzależnienie
|
Widzę, że to co już parę razy czytałam na wizażu się uparcie sprawdza - niektórzy po prostu lubią być nieszczęśliwi.
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to na własne życzenie. Trudno wbić sobie do głowy że ślub to nie magia i facet się nie zmieni?
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Slub nie jest magia.... ja wierze w ludzi. Ludzie z reguly sa zli. Ale mysle ze ludzie zmieniaja sie cale zycie.
Nie zycz mi tak zle! Byc moze milo was rozczaruje, jesli nie to napewno nie napisze.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Źle ci nie życzę (i raczej nikt kto udziela się na wątku) , ale z tego co piszesz to sama pchasz się w kłopoty.
Chciałaś porady, dziewczyny się starają pomóc a ty i tak swoje...
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Dziekuje wszystkim za szczera pomoc!!!
Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niesamowita naiwność, jednej strony świadomość bycia taka cierpiętnica, z drugiej jakieś chore przywiązanie do kolesia który nie szanuje, nie kocha, etc. Tak, on się zmieni po ślubie! - To chcesz usłyszeć - no więc piszę- ci: tak zmieni się - jesteś teraz szczęśliwsza? Nie masz już obaw? Jeśli tak to miłej zabawy na weselu, porady z wizazu jak widać i tak masz gdzieś, choć zakładam że to prowo znudzonej małolaty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Nie jestem małolata, napewno.
Słowo prowokacja w ogole tu nie pasuje... Po trzecie szanuje wypowiedz kazdej z was - ale decyzj nalezy do mnie! Napisalam historie szczera i prawdziwa - nie chcesz wierzyc nie wierz ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Przeczytalam całość raz jeszcze-prowokacja aż się patrzy. Dorosłe kobiety nie latają za facetem, ktory mówi do nich "wyp..."I to parę razy. Dorosłe kobiety nie zwracają się o pomoc, jeśli wiedzą co postanowią. Dorosłe kobiety nie latają za gościem, który ma je od lat gdzieś. Wcale bym się nie zdziwila, jakby autor wątku byl facetem albo 15latką czytającą romanse...A i jeszcze dorosle kobiety w ciągu 4 dni nie podejmują aż tak odmiennych decyzji, jak podejmują to się ich trzymają. Doroslość to też dojrzalość psychiczna, a niestety autor wątku zachowuje się z egzaltacją typową dla nastolatki lub mlodego faceta...
Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2012-02-29 o 18:53 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
We wszytskim widzisz prowokacje?
27 lat to nie 15 lat. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Uważasz, że jeśli 45-letnia kobieta zdradzana przez męża radzi się kogoś z rodziny, córki, psychologa lub samotnie wychowujący ojciec 8 letniej córki radzi sie lekarza, rodziny, kogokolwiek o pomoc w decyzji o zabiegu, który daje tylko 50% szans to jest nie dojrzały?? Człowiek, który nie miota się między "tak" i "nie" - jest nie dojrzały? Zawsze wiedziałas jaka decyzje podjąc w życiu i nigdy jej nie zmienialas? - jesli tak to powinnas sie cieszyc ze tak twardo stapasz po ziemii kazdego dnia. Tylko musisz wziac pod uwage, ze zycie jest nieprzewidywalne, ze dzisiaj ja jutro kto inny... Być może nie jestem pewna siebie, dowartościowana jak ty kobieta - może dlatego nie potrafie podjac jednoznacznej, pewnej dyzcji... wiele przeszlam w zyciu ... Zreszta latwo oceniac czlowieka, o którym nie wiele sie wie ... Myslisz ze nasze zachowania nie wynikaja z przezyc w dziecinstwie, sytuacji jakie nas spotykalu na kazdym kroku?? Dla Ciebie wszsytko jest albo CZARNE albo BIAŁE??? Nie ma nic pomiędzy;/ Właściewie nie spodziewałam sie innych rad ... Pewnie sama bym tak pisała!! To nie jestem zadna prowokacja. I napewno nie czytam romansow!!! Jesli zaczne uzywac podobnie jak TY bardziej słownikowych wyrazow to zaczniesz mnie powazniej trakotwac! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Mnie tylko dziwi, że dorosła osoba może być....przepraszam za słowo...tak naiwna i wierzyć w ciągłe zapewnienia takiego człowieka. Mimo wszystko.
Sądzę jednak, że nie jest to prowokacja. Znam wiele świetnie wykształconych, ładnych kobietek, które na skinienie faceta skoczyłyby w ogień. Kompletnie tego nie rozumiem. Mogę sobie jedynie tłumaczyć - nie wszystkie kobiety są stworzone do tego by funkcjonować samodzielnie. I nawet jeśli związek jest/był toksyczny, to brną w to dalej, często wmawiając sobie jakie to są szczęśliwe. Nie kwestionuję czyjegoś poczucia szczęścia, ale widząc podkrążone od płaczu oczy, trudno uwierzyć, że to co mówi dana osoba jest prawdą (no chyba, że to nieustanny płacz szczęścia.....) Niepotrzebna - według mnie jesteś uzależniona od tego człowieka. A on igra z Twoimi uczuciami. Jedynym wyjściem jest stanowcze odcięcie się, ale Ty najwyraźniej tego nie chcesz.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Zgadza się - jestem naiwna. Wierzę w ludzi!
Wiem, że wiekszosc kobiet dawno by zawrocila. Chce byc szczesliwa, ale czasami mysle ze jesli ciagle do niego wracam to nie potrafie juz innaczej.... Marcin nie byl zawsze taki .... Zmienil sie nagle - wtedy gdy dowiedzial sie ze ja spotykam sie za jego plecami ze swoim bylym chlopakiem , nie mam zamiaru usprawiedliwaic sie ze mialam 'tylko" 18 lat ,bo to zadne usprawiediliwienie. Roboilam zle i wiem o tym ;/ Wtedy chcilam odejsc, wybaczyl mi ... i od tego mometu zaczelo sie psuc;/ ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Znam podobny przypadek do swojego - moze mniej drastyczny! Ale para byla ze soba kilka lat, okolo 6/7 - on zostawil ja dla innej,nie chcial slub. Potem chcial wrocic - dala mu szanse. Ozenili sie. Dzis maja rocznego synka. Ona mowi, ze malzestwo wszsystko zmienilo. Ze jest lepiej... Czemu u mnie nie moze byc podobnie???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Myślę, że nie w tym rzecz.....od tej pory minęło już tyle czasu, że gdyby Wasz związek był zdrowy, On dawno by wybaczył i zachowywał się normalnie. Na pewno zachowałby jakąś urazę, ale gdyby mu naprawdę zależało, nie poniżałby Cię, jak to ma miejsce teraz.
Ja też wierzę w ludzi, ale w każdym indywidualnym przypadku, ma to swoje uzasadnienie. Są ludzie, którzy nie są w stanie zmienić się w takim stopniu, w jakim byśmy tego oczekiwali. Tak przypuszczałam, że Twoje zachowanie ma swoje odniesienie do różnych sytuacji z przeszłości. Tym bardziej uważam, że powinnaś pójść do specjalisty i uporządkować swoje sprawy, bo teraz obawiasz się pójść naprzód. Wolisz tkwić w beznadziejnym, ale znanym układzie niż zostać sama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.