![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny a ja mam takie pytanko. Kupiłam na allegro sztyfr na grzyba i nie wiem czy on jest sprawny bo jest kompletnie suchy... no i mam problem cy to działa czy nie.. pomocy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Nailner sztyft na paznokcie przeciw grzybicy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich ! Ja niestety rwnież borykam się z problemem grzybicy paznokcia... LeczyŁam się u dermatologa , ale niezbyt skutecznie. Kiedyś na jakimś forum wyczytaŁam , że skuteczny jest propolis . Zdesperowana kupiŁam go i zaczęŁam stosować. Efekt murowany ! Dzięki temu naprawdę można pozbyć się grzybicy. Jedynym minusem takiej kuracji jest kolor paznokcia , który utrzymuje się aż do czasu odrośnięcia paznokcia... Ja zacznę znów tę kurację bo nic innego na mnie nie dziaŁa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Witam.Sztyft powinien być mokry ze spirytusowym zapachem.Działanie SUPER ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Witam.Sztyft powinien być mokry ze spirytusowym zapachem.Działanie SUPER |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
ja jestem załamana mam grzybicę dlugo wydałam sporo pieniędzy mialam nadzieje że na wiosne będe mogla zalożyć sandaly a tu grzybica nadal siedzi, paznokcie odrastają ale chorę, jestem zrozpaczona bo nie wiem co dalej z tym zrobić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jak ciągle dostajesz recepty "na oko" to bez sensu. Każdy lek ma określone spektrum działania i to co bierzesz może kompletnie nie działać na ten typ grzyba. Jeżeli badań nie robiłaś to lekarz jest kompletnie nieodpowiedzialny - daje długotrwałą kurację obciążającą wątrobę i nawet nie raczy sprawdzić czy to ma sens. BTW - badanie możesz zrobić sama w laboratorium (koszt ok 30-50 zł)
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
grzybica paznokci
Witam!
Od miesiąca walcze z grzybicą paznokci u rąk. Smaruje je lakierem o nazie loceryl. Zauważyłam ,że wraz ze wzrostem paznokcia na środku płytki robi się czerwony pionowy pasek co to oznacza?! Czy powinnam zażywać coś jeszcze oprócz tego lakieru ?! pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Dot.: grzybica paznokci
Ja polecam oliprox, bo moja siostra go używała i była bardzo zadowolona. Stosowała go codziennie no i nawet szybko pozbyła się tego problemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, dopisuję się jako użytkowniczka Nailnera, pomimo nieaktywności wątku, a nuż to się komuś przyda. Mi pomaga! Stosuję go od około 3 miesięcy, zakażona część paznokcia najpierw zbrązowiała, co wyglądało okropnie, a potem się odłamała. Co zostało spiłowałam i wygładziłam-teraz smaruję i obserwuję. Odrasta zdrowa płytka, a w tym momencie nie widać, żeby z paznokciem były jakieś problemy. Tu moja uwaga na marginesie-im mniej zaawansowana grzybica, tym większa szansa na skuteczne działanie sztyftu (1 lub 2 zajęte paznokcie). Bardzo ważne jest też obcinanie odrastającego paznokcia możliwie jak najkrócej, dezynfekcja narzędzi do pedikiuru, najlepiej używać też pilniczków tylko raz. Do dezynfekcji butów jest specyfik o nazwie Butosept, składa się z płynu do posmarowania buta i proszku wsypywanego przed każdym użyciem. Kosztuje 30-40 zł, dostępny w internecie i wybranych aptekach. Jeszcze nie wypróbowałam, ale zamierzam kupić. Mam nadzieje, że informacje się przydadzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Żółty paznokieć małego palca u stopy
Od dłuższego czasu zastanawiam się czy to grzybica...
Otóż ponad rok temu miałam uraz tego paznokcia i cudem właściwie mi nie odleciał... Od tamtej pory nie jest połączony z łożyskiem, a jedynie z macierzą (w sensie - tam, gdzie zaczyna wyrastać). Mogę go nawet delikatnie odchylić. Dodatkowo od tamtego czasu jest matowy i żółtawy i jakby troszkę grubszy. Przy skracaniu - kruszy się. Bardzo proszę o jakąś poradę i z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
damn good coffee
|
Dot.: Żółty paznokieć małego palca u stopy
a stosowałaś jakieś preparaty na grzybicę? Ja na Twoim miejscu wybrałabym się jednak do dermatologa, bo chyba mogłoby Ci się to przenieść na inne paznokcie (jeśli to jest rzeczywiście grzybica).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Nic jeszcze nie stosowałam... Mam to już ponad rok więc w tym czasie chyba już powinno objąć mi przynajmniej jeszcze jeden paznokieć. A tak się nie stało...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
damn good coffee
|
to spróbuj może coś przeciwgrzybiczego, a jak nie pomoże to idź do lekarza, nawet rodzinnego na początek, albo Ci powie co to jest albo wyśle do dermatologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jest taki bo nie jest ukrwiony, no ale ja lekarzem nie jestem , dla świętego spokoju skonsultuj się z jakimś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Na 95% to grzybica. Wiem, bo przerabiałam na sobie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
grzybica paznokci - grzyby drożdżopodobne
Witam.
Niestety i mnie to dopadło, mimo że do braku higieny mi bardzo daleko dziś dostałam wynik badania - grzyby drożdżakowe. Niestety, zaatakowały wskazujący palec prawej dłoni ( jestem praworęczna ), przez co nie tylko okropnie wyglądam, dodatkowo mam utrudnione podstawowe czynności, bo poszarpany paznokieć ciągle o coś zahacza Stosuję lakier Scholl, czytałam również, że skuteczne są okłady kitem pszczelim, czyli propolisem, wcieranie olejku drzewa herbacianego (jutro planuję zakupić oba składniki), moczenie palca w cytrynie, occie, przemywanie jodyną... i coraz to więcej przeróżnych sposobów, których się łapią wszyscy, którym już nic nie pomaga... Co o nich sądzicie? Jeszcze jedno chciałabym dodać. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby ukrywania tego nieestetycznego paskudztwa? Zaklejanie plasterkami nie jest zbyt skuteczne- szybko odpadają, a dodatkowo mam wrażenie, że mogą szkodzić przez wdawanie się pod nie wilgoci i pocenie się palca ( idealne środowisko dla grzybków ) Jakieś nakładki, nawet bandaże, które mogą wyglądać trochę dziiiiwnie, ale chyba lepiej chodzić z bandażem, niż pokazywać wszystkim tego, bądź co bądź, ale wstydliwego grzybka... Dołączam zdjęcie paznokcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Dot.: grzybica paznokci - grzyby drożdżopodobne
Wiesz co moja mama ma problemy z grzybicą. Musisz wybrać się koniecznie do dermatologa. a na grzyba polecam przyłożyć tylko na płytkę czosnek trzymać 10-15 min. Pomaga efekty są po 3-4 użyciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam od pary miesiecy mialam zrobione paznokcie żelowe, sama je sobie robiłam ponieważ zajmuję sie tym amatorsko, nic sie nie działo do miesiaca temu. Zauważyłam na swoich 4 paznokciach pod tipsem zółte odbarwienie wiedziałam ze prawdopodobnie to grzybica , jednak nie moglam ich zdjac bo miałam studniówkę, i musiałam je troche przetrzymać i to był błąd. Miałam je pomalowane lekierem, wczoraj stwierdziłam ze jeżeli juz po 100 to pora je zdjąć i zobaczyc co tam faktycznie sie dzieje. Zmyłam lakier i patrze a naturalne paznokcie nie trzymają się palca, widać białe zatoczki, szybko spiłowałam paznokcie i okazało się ze naturalny paznokieć jest cienki jak bibułka i odrywa się, oczywiście pod niego, czego nie byłam swiadoma ciagle dostawała się woda i nagromadził się brud. Paznokcie sie nie trzymały wiec cążkami odcięłam chore paznokcie, bo nie czułam bólu a pomyslalam ze tak bedzie lepiej bo odetne chore i zainfekowane paznokcie i wyczyszcze to co pod nimi sie nagromadziło. I tym sposobem od wczoraj nie mam po połowie paznokci na 4 palcach. Wyglada to tragicznie, nie boli ale przyznam ze nawet mi robi się słabo jak na to patrze. W poniedziałek idę do lekarza ale poradźcie mi co mam teraz zrobic, czym smarować. Wiem że nie moge ich moczyc , narazie są zaklejone, ale delikatnie tak aby mialy jak oddychac, bo nie chce żeby zdrowe czesci zaczepiały.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Dot.: grzybica paznokci ?
Nic z nimi nie rób tylko odczekaj aż odrosną, ewentualnie jeśli podejrzewasz grzybicę kup preparat do smarowania w aptece. I nie rób więcej tipsów sobie ani nikomu innemu chociaż to paradoks przecież na kimś trzeba się nauczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Pojęcia nie mam co to za sztyft, ja używałam swego czasu Tinean Protect, jest bardzo tani i skuteczny. Paznokieć robił mi się żółty i taki jakby kruchy. Tinean szybko pomógł. Nie wiem czy sztyft można kupić gdzieś w aptece, ja kupiłam w drogerii internetowej żyj zdrowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Dot.: grzybica paznokci ?
Ja miałam ten sam problem po zrobieniu paznokci, strasznie żałowałam ale przecież kto mogł przypuszczać. Ja nie pilnowalam paznokcia, zaczelam smarować jakims specyfikiem Urgo, którego Pani w aptece mi poleciła. I jestem szczęśliwa bo pomogło, ale teraz to mysle nad zmiana manikiurzystki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Grzybica paznokci a wykonywany zawód - gdzie pracujecie?
Witam!
Niedawno okazało się, że nabawiłam się niestety grzybicy paznokci u stóp... Pracowałam do tej pory w gastronomii więc musiałam odejść z pracy... ![]() Myślałam o pracy z klientem ale kurcze to też jakieś ryzyko. Leczę się już ale to nie jest łatwa choroba do wyleczenia, co jeśli przeniesie mi się też na paznokcie u dłoni? Przecież w pracy z klientem wygląd, w tym dłoni jest bardzo ważny. Trochę mnie to wszystko podłamało ;/// nie wiem co teraz robić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grzybica paznokci a wykonywany zawód - gdzie pracujecie?
Dlaczego musiałaś odejść z pracy? Przecież mając na sobie buty chyba byś nikogo nie zaraziła.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Moderator
|
Dot.: Grzybica paznokci a wykonywany zawód - gdzie pracujecie?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.