Miłość a chemia? Co wybrać? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 17:13   #31
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Miłość a chemia? Co wybrać?

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
tutaj jest jeden wielki kołowrotek..
Pamiętasz moment, kiedy pierwszy raz w życiu poczułeś chemię? Bo ja tak. I autorka jeśli nie czuła nigdy czegoś takiego do obecnego partnera, a spotkało ją to z tym drugim, to ja tam się temu kołowrotkowi nie dziwię.
Stary 2012-03-05, 17:16   #32
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Pamiętasz moment, kiedy pierwszy raz w życiu poczułeś chemię? Bo ja tak. I autorka jeśli nie czuła nigdy czegoś takiego do obecnego partnera, a spotkało ją to z tym drugim, to ja tam się temu kołowrotkowi nie dziwię.
Elve taki stan można w życiu czuć WIELE razy. Np. ja tak mam, bo nie ma jednej jedynej miłości w życiu człowieka (no chyba, że jednak odrazu trafi to co innego). Podejrzewam, że z obecnym to samo miała na początku. Wydaje mi się, że po prostu następny sezon trzeba ale już z kimś innym...

Z tym drugim panem to tam jest raczej TYLKO chemia.. bez fundamentów.

Ze związkiem to jak z budową domu.. trzeba mieć materiały (wierność, szacunek, szczerość itp.) jak i zaprawę (chemia, pożądanie, namiętność). Oczywiście bez projektu się nie obędzie (odwzajemnienie + czas). Autorka ma materiały... ale jak widać zaprawy nie ma kto zrobić, bo się o to nie dba... za to pozwoliło się robotnikom rozpijać się w pracy (pozwolenie sobie na kontakty z innym).. i jest kołowrotek z kolei.. z robotnikami pije sobie piwko i tylko piwko... a budowa stoi w miejscu. Nie zadbana rozwala się.. (owe popłynięcie przez autorkę wspomniane, a właściwe zaznaczone jako opcja). Robotnicy odchodzą (przyjaciel nie odwzajemnil uczuć) bo kasa się skończyła, nie chcieli robić itp... więc autorka została sama.. z niedokończoną budową i bez robotników.

Edytowane przez normalnyFacet
Czas edycji: 2012-03-05 o 17:25
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 17:22   #33
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve taki stan można w życiu czuć WIELE razy. Np. ja tak mam, bo nie ma jednej jedynej miłości w życiu człowieka (no chyba, że jednak odrazu trafi to co innego). Podejrzewam, że z obecnym to samo miała na początku. Wydaje mi się, że po prostu następny sezon trzeba ale już z kimś innym...
Jasne, że ten stan można przeżyć wiele razy. Ja Cię pytam o ten pierwszy, kiedy człowiek totalnie jeszcze nie wie co się z nim dzieje. Napisała wyraźnie, że nigdy czegoś takiego nie przeżyła, więc opieram się na jej słowach.
Ta pierwsza chemia może być totalnie obezwładniająca, może ogłupić i wcale nie jest łatwo podjąć decyzję w takim przypadku jaki mamy w tym wątku.

Jak ktoś to wszystko już zna, przeżył, to jest w stanie wybrać mądrze, a niektórzy muszą się tego wszystkiego nauczyć, czasem popełniając błędy.

Edit: tylko że my wcale nie mamy pewności, że obecny związek autorki stoi na solidnych fundamentach, nie wiemy czy ta chemia do innego, to zastanawianie się jakby było z kimś innym, wynika z jej niedojrzałości, niestabilności emocjonalnej, tego że jest taka be jak ją tutaj oceniłeś, czy też ma to jakiś związek z tym, że jej obecny związek wcale nie jest udany, ale jest bo jest, bo długo to tak dziwnie się rozstać, szkoda...
Czasem warto spojrzeć na temat nieco inaczej.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2012-03-05 o 17:29
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 17:26   #34
201803290936
Konto usunięte

normalnyFacet to raczej na odwrót powinno być - że ten mój bidny facet potrafi wytrwać ze mną . Trzeba się doceniać, szanować, ale też musi być to COŚ - pożądanie, chcica, widzenie w partnerze nie tylko fajnego przyjaciela, powiernika, wsparcia, ale i fajnego, seksownego, cudownego faceta - takiego, którego jakby się spotkało w barze, to by się chętnie zabrało do domu i nie wygoniło z łóżka do rana.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 17:29   #35
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
normalnyFacet to raczej na odwrót powinno być - że ten mój bidny facet potrafi wytrwać ze mną . Trzeba się doceniać, szanować, ale też musi być to COŚ - pożądanie, chcica, widzenie w partnerze nie tylko fajnego przyjaciela, powiernika, wsparcia, ale i fajnego, seksownego, cudownego faceta - takiego, którego jakby się spotkało w barze, to by się chętnie zabrało do domu i nie wygoniło z łóżka do rana.
No tak Doris dlatego z nim jesteś i PODSYCACIE siebie nawzajem jest pasja jest zainteresowanie. Tutaj jest brak u autorki..

Widzę też chyba jest to nieuniknione, że z facetem się rozejdzie. Wtedy zobaczymy, a przede wszystkim ona zobaczy czy było warto
Stary 2012-03-05, 17:31   #36
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Widzę też chyba jest to nieuniknione, że z facetem się rozejdzie.
Na razie napisała, że podjęła decyzję o wywalenie tamtego drugiego ze swojego życia.
Stary 2012-03-05, 17:34   #37
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Pamiętasz moment, kiedy pierwszy raz w życiu poczułeś chemię? Bo ja tak.
A ja nie Jestem dziwna?
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 17:34   #38
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Widzę też chyba jest to nieuniknione, że z facetem się rozejdzie. Wtedy zobaczymy, a przede wszystkim ona zobaczy czy było warto
Również mi się tak wydaje, bo dokładnie - w tym, co ona o nim pisze brakuje pasji, za to jest nadmiar politycznej poprawności.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 17:39   #39
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
A ja nie Jestem dziwna?
Że jesteś nieszablonowa, to wiemy nie od dziś ale akurat w tej kwestii "dziwność" może być po mojej stronie
Stary 2012-03-05, 17:45   #40
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie napisała, że podjęła decyzję o wywalenie tamtego drugiego ze swojego życia.
Myślę, że i ze swoim powinni się rozejść, bo kurcze skoro nie czuje do niego porywów tak jak do tamtego, to zostanie z nim prawdopodobnie nic nie zmieni.......

Autorko jak chcesz wrócić, a myślałabyś i tak o tamtym to jest to bez sensu...

Edytowane przez normalnyFacet
Czas edycji: 2012-03-05 o 17:46
Stary 2012-03-05, 18:14   #41
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Że jesteś nieszablonowa, to wiemy nie od dziś ale akurat w tej kwestii "dziwność" może być po mojej stronie
myślę że to jednak u mnie leży problem, zawsze przywiązywałam większą wagę do uczuć niż do fizycznego pociągu, u mnie zresztą on zrodził się dopiero po głębszych uczuciach do TŻ, a w momencie gdy teraz wyćwiczył ciało i zmienił fryzurę to ... Teraz jest facetem którego nie wygoniłabym z łóżka do rana Dlatego chyba ja te motylki w brzuchu tak traktuję jako miły akcent, ale średnio ważna sprawa.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości