![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy można powiedzieć o dziecku,że jest brzydkie?
Cytat:
![]() ![]() jak by miala nos po tz, to moi rodzice sie smiali ze zbierali by dla wnuczki na operacje plastyczna i fundneli by jej na 18-ke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Każde dziecko jest wyjatkowe,
Każde jest urocze, Każde dziecko jest piękne... Ale nie można doprowadzić do tego, ze dziecko ma wiecej do powiedzenia niaż osoba dorosła... wtedy takie dziecko robi sie brzydkie z charakteru ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Po pierwsze się z Tobą nie zgodzę. Po drugie: co podkreślone ma do rzeczy?
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
No pewnei, że dzieci mogą być brzydkie i to nie tylko takie jak opisane w pierwszym poście, ale w każdym wieku.. no cóż, dziecko też człowiek. Poza tym kwestia pięna to raczej dośc subiektywna sprawa.
A czy wypada powiedzieć, jak dla mnei tak samo wypada jak powiedzieć koleżance, że jej przyszły mąż to brzydal. Nie widzę różnicy.
![]() |
#36 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
A fakt.. to częściowo po matce przeciez.. Nie pomyślałam o tym ;p
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
he dobry watek
![]() jak dla mnie nei wypada powiedziec, ale pomyslec a i owszem ![]() choć w sumei co do nie mówienia to ja będąc w ciąży przeglądałam zdjecia siostrzenic i potem będąc u siostry sie śmiałam i mówiłam ze ciekawe jak to z moim dzieciem będzie bo jej starsza córa po urodzeniu to brzydka była (mówie o pierwszej dobie ![]() ![]() ![]() ![]() a co do mojego dziecia czy był ładny czy nie to ja nie ocenie bo pewnie obiektywna nie jestem he ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
można,
ale nie przy rodzicach ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Wg mnie nie każde dziecko jest ładne, ale nigdy bym nie powiedziała o dziecku, że jest brzydkie
![]() To brak kultury, a obmawianie dziecka nie przy rodzicach jest tak samo obraźliwe jak powiedzenie o dziecku, że jest brzydkie ![]() Po co wogóle poruszać taki temat z kimkolwiek??? Jeśli ktoś mówi takie rzeczy o czyimś dziecku, to już widzę co to za osoba ![]() na koniec dodam, że oczywiście piękno to kwestia gustu ale ogólnie rzecz biorąc, co takie dziecko jest winne???? i po co to komentować ??? Dla mnie osoby wypowiadajace sie o dziecku brzydkim pewnie nielubią rodziców tego maleństwa i chcą tylko jeszcze bardziej dopiec i podkręcic atmosferę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja uważam, że to temat taki sam dobry jak każdy inny. Człowiek ma oczy i odbiera pewne wrażenia niezależnie od siebie. Widzi coś i albo mu się to podoba, albo nie. Oczywiście, rodziców nie powinien raczyć tymi spostrzeżeniami ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ktoś jeszcze może sobie pomyśleć źle o Tobie, że źle się potrafisz wyrazić o takim maleństwie - dalej idąc, to co jesteś w stanie powiedzieć nt. dorosłych/innych sprawach związanych z gustem ??? Ja np nie wypowiadam się nt. muzyki, jaką ktoś lubi, czy o stylu ubierania - to nic nie da, że sobie o tym porozmawiam, bo i tak nic z tym nie zrobie... to takie mało eleganckie dla mnie ![]() A skąd takie domysly ??? z życia, znam dużo osób wścibskich i takich, które dla podkręcenia tylko atmosferki są w stanie obmawiać nawet dzieci ;/ Edytowane przez ranka123 Czas edycji: 2012-03-05 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wyobrażam sobie, że może zejść na temat urody dzieci i jako przykład podam czyjeś dziecko. Nie wiem dlaczego ktoś miałby sobie źle o mnie pomyśleć, skoro nie wyrażam się ze złością o dziecku i rodzicach, wyrażam tylko swoje zdanie. Kwestia tego w jakim tonie jest rozmowa i z kim się rozmawia. Przecież nie jest tak, że spotkam się z kimś i: "Ty wiesz, ale ten Ziuty dzieciak to marny..." ![]() Ja nie mam takich znajomych jak Ty, więc wiem, że jeśli mówią coś takiego to bez złośliwości. Takiego naprawdę brzydkiego dzieciaczka to widziałam jeden jedyny raz w życiu. Aż byłam w szoku, że małe dziecko może być tak nieładne(i nie było chore, ani nic).
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest kwestia estetyki, mówimy, że się nam coś podoba, a coś nie i tyle. A komentowanie wyglądu niemowlaka pod względem urody jest dziwne co najmniej. Mam córkę, czasami jej prababcia widzi ją w czasie wideokonferencji i krzyczy: ale ona gruba Wysłuchiwałam takich tekstów od momentu kiedy ja pierwszy raz zobaczyła w wieku kilku miesięcy ![]() Dziecko jest w normie wagowej, ale też nie ma figury modelki: nie ze względu na otyłość a etap rozwojowy.
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie, że nie znasz takich ludzie, nic miłego ![]() Ogólnie powtarzam, że można stwierdzić, iż dziecko jest brzydkie ale ja bym nigdy nie powiedziała tego na głos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Obiektywna=niepowodowana złośliwością.
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
ale po co? Chciałabyś,zeby tobie ktoś powiedział,ze jesteś obiektywnie brzydka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Po prostu nie wiem, komu to przeszkadza jeśli rozmawiam o tym z kimś kto nawet tego dziecka(czy kogokolwiek) nie zna. Na pewno niejednokrotnie ktoś obgadywał mój wygląd... i dopóki ja o tym nie słyszę to mam to szczerze gdzieś.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-03-05 o 23:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przeciwnym razie można - czemu nie? Tak jak o każdym. To nasza li tylko opinia, byle nikogo nie urazić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a samo piękno jest dla mnie nudne i banalne mój jeden dzieciak był ładny, drugi brzydki, trzeci ładny, na moment zbrzydł i znów ładny drugi wydoroślał, trochę wysubtelniał, ale ta chmurność mu została |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;32744989]o mnie możesz powiedzieć, ja akurat lubię moje zgrzyty urodowe
a samo piękno jest dla mnie nudne i banalne mój jeden dzieciak był ładny, drugi brzydki, trzeci ładny, na moment zbrzydł i znów ładny drugi wydoroślał, trochę wysubtelniał, ale ta chmurność mu została[/QUOTE] o mnie jak o mnie. Pewnie bym pomyślała,ze ktoś ma nierówno pod sufitem gdyby podszedł i niepytany (sic!) powiedział,że brzydka jestem. Ale wkurzyłabym się gdybym zamieściła na portalu zdjęcie mojej mamy, dziecka , kota,faceta etc a ktoś by napisał negatywny komentarz na temat ich urody - mi też by to do głowy nie przyszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak jak któraś wizażanka wyżej napisała, że powiedzieć mozna, ale trzeba się zastanowić co sie mówi, a pomyśleć można zawsze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mój facet nosi skarpetki do sandałów, bo inaczej go buty obcierają mam się wkurzyć gdy ktoś nazwie go facetem w skarpetkach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam wiele dzieci mądrzejszych niż ich rodzice. I na szczęście mają więcej do powiedzenia (mądrego) od swoich opiekunów. I oby tak dalej. ![]() Cytat:
Ja w ciąży tak myślałam - jeśli ma być syn, to niech będzie jaki będzie. Ale jak ma być dziewczynka to niech tylko na Boga nie ma brwi mojego męża!! Proste, grube, tuż nad oczami, tworzą taką linię wiecznie wku... byka. ![]() Na szczęście jest syn. Bo brwi jednak bardziej po tatusiu ma niż po mnie. ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;32745445]gdybyś wstawiła zdjęcie wyleniałego kota obraziłabyś się o określenie wyleniały ? mój facet nosi skarpetki do sandałów, bo inaczej go buty obcierają mam się wkurzyć gdy ktoś nazwie go facetem w skarpetkach[/QUOTE] Jak bym wstawiła zdjęcie wyratowane skądś wybiedzonego, wyleniałego kota i tylko tyle byś miała do powiedzenia, że wyleniały, pomyślałabym (nie tylko ja) że masz coś z głową. ![]() A o facetach w skarpetkach do sandałów to się różne rzeczy mówi, ale akurat nie "facet w skarpetkach". ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Oczywiscie ze nie wypada powiedzieć.Chyba ze chce sie miec w rodzicach wrogów to końca zycia.
Swoja droga uważam ze mamy ktore twierdzą ze mają brzydkie dziecko ..kokietują ![]() Moja córka była piekna od samego urodzenia.Miałam cesarkę! ![]() Dziewczyny ..jak chcecie mieć sliczne córki bierzcie przystojnych facetów ![]() ![]() Cytat:
Dlatego uważam ze nikomu korona z głowy nie spadnie jak wyduka z siebie komplement. Szczególnie jesli chodzi o szczególne syt.a tu taka była Pokomentowantować -i wyżyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przesadzasz trochę?? jak wyjdę od znajomych i powiem do męża "kochanie, ale ta ich córeczka co prawda słodka, ale piękna na razie nie jest" to prosze powiedz mi cóż ja jestem za straszną osobą..? Ach wścibską i mało elegancką.. haha.. oczywiście, że nigdy matce nei powiedziałabym, że jej dziecko jest nieładne, bo i po co.. choć znam koleżanki, które same mówią, "jejku jaka ta moja córka była brzydka jak była mała.."
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2012-03-06 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Mozna powiedzieć ale po co?
Zdarzyło mi sie pomyśleć o synku kolezanki ze ma taki kartofelek zamiast nosa, ale nie powiedziałam tego głośno. Za to często ona słuchała ze dziecko takie pryszczate i to ją bardzo raziło, w sumie to się nie dziwię - ciągle ktoś na to zwracał uwagę. Jedna tylko kolezanka stwierdziła że jej dziecko było brzydkie po urodzeniu, za to teraz śliczna dziewczynka. Generalnie czasem zdarza mi sie coś pomysleć chociaz nie konkretnie "ale brzydkie dziecko" ale od tego jest rozum zeby tego głosno nie mówić. Oczywiście znam przypadki że komuś rozum nie wystarcza i chlapie jęzorem na prawo i lewo, no ale takich ludzi pewnie bym unikała na przyszłość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Ostatnio znajoma , która sama uroda nie grzeszy a uważa się za 7 cud świata, obgadała przy mnie dziecko sąsiadki , że brzydkie . Miałam ochotę jej powiedzieć, że ta dziewczynka z tego wyrośnie a ona nie bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.