Chińskie Centrum Handlowe - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 13:50   #31
Provocateur
Rozeznanie

Dot.: Chińskie Centrum Handlowe

Ja bardzo często widuję ubrania, które dziewczyny pokazuja w wątku o promocjach "kup taniej" na Allegro właśnie w chinskich centrach, bezcłówkach itp. i mam wrażenie, że oni wszyscy zaopatrują się u tych samych sprzedawców, w tych samych hurtowniach, tylko w zwykłych sklepach po prostu nie śmierdzi i jest drożej
Stary 2012-03-13, 15:15   #32
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Na prawie każdym bazarku są azjaci ze swoimi stoiskami, ale jeśli chodzi o jakieś zamknięte centra to na pewno Marywilska 44 - na Białołęce. Na targowisku przy Bakalarskiej (Włochy) też jest tego sporo, cześć właśnie w jakichś pawilonach o ile dobrze pamiętam.
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie muszę osobiście sprawdzić co i jak.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 16:35   #33
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Na prawie każdym bazarku są azjaci ze swoimi stoiskami, ale jeśli chodzi o jakieś zamknięte centra to na pewno Marywilska 44 - na Białołęce. Na targowisku przy Bakalarskiej (Włochy) też jest tego sporo, cześć właśnie w jakichś pawilonach o ile dobrze pamiętam.
Przy czym na Marywilskiej są rzeczy lepszej jakości, tak mi się wydaje przynajmniej. No i więcej tego jest.

Zaciekawiły mnie opinie dziewczyn piszących wyżej - o tych środkach chemicznych... Czyli moje baleriny za 30 zł mogą być nasączone jakimś rakotwórczym syfem? O jaki zapach chodzi? Nie znam się, ale dla mnie w ogóle sklepy obuwnicze (i tańsze, i lepsze) mają taki specyficzny zapach...
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 18:12   #34
kolorkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
2 psy, 2 koty (niewychodzące), rybki i papugi w wolierach na ogródku

papugi
koty i psy
To fajnie, kolorowo, wesoło i towarzysko
kolorkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 20:44   #35
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Przy czym na Marywilskiej są rzeczy lepszej jakości, tak mi się wydaje przynajmniej. No i więcej tego jest.

Zaciekawiły mnie opinie dziewczyn piszących wyżej - o tych środkach chemicznych... Czyli moje baleriny za 30 zł mogą być nasączone jakimś rakotwórczym syfem? O jaki zapach chodzi? Nie znam się, ale dla mnie w ogóle sklepy obuwnicze (i tańsze, i lepsze) mają taki specyficzny zapach...
Pierwszy z brzegu artykul http://www.menopauza.pl/natura/uwaza...ch_cz_i_2.html
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 21:06   #36
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Dzisiaj czekając na autobus zajrzałam do `Chińskiego` i znalazłam tusz Colosal marki Girl Up. Jedynie dyszka ; D Ale opakowanie idealnie podrobione + inne podróbki znanych kosmetyków.
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 21:23   #37
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Dziewczyny a, gdzie w Warszawie znajdę takie miejsce ?

Chińskie centrum kojarzę jedynie z Wólką Kosowską, a z tego co piszecie są to stancjonarne sklepy. Znajdę takie miejsce w stolicy ?
Marywilska jest bardzo duża i przyjemnie się tam chodzi - nowa hala, szerokie alejki, dużo barów, gdzie można coś przekąsić. Warto się tam wybrać. Byłam tam w zeszłym roku, ale np. ciuchy, bielizna nie były wcale takie tanie.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 22:13   #38
kafetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muzeumolbrzymuf Pokaż wiadomość
Dzisiaj czekając na autobus zajrzałam do `Chińskiego` i znalazłam tusz Colosal marki Girl Up. Jedynie dyszka ; D Ale opakowanie idealnie podrobione + inne podróbki znanych kosmetyków.

ciekwae jak z jakością tez go dzis ogladałam
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 10:42   #39
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hortencja Pokaż wiadomość
Może jestem dziwna, ale nie kupiłabym w takim markecie lakieru do paznokci, albo jeszcze gorzej- jakiegoś kremu do twarzy, pudru, ani mascary. Jakoś nie ufam tym chińskim wyrobom. Co do ubrań- jeszcze nic tam nigdy nie kupiłam, ale fakt- da się chyba coś czasem fajnego tam wyłowić. Tylko też raczej polecam prać przed założeniem...
Też bym nie kupiła, co jak co ale chinskie kosmetyki :/
I jeszcez sprzedawane w takim badziewnym sklepie :/

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
wiele z tych kosmetykow jest produkowanych przez polskie firmy, ja z chinskiego marketu mam fajny tusz Vollare ostatnio kupilam sobie swietny pilnik z polerką za 3zl, chyba wroce po zapasowy
Oczywiście zgadzam się z Toba, ja pracuje w Avonie i na kosmetykach tez pisze z tyłu made in china :/ masakra! ale jakoś wydaje mi sie ze kosmetyki produkowane na sprzedaz w takim sklepie sa innego pochodzenia niz te produkowane do wielkich korporacji.

Cytat:
Napisane przez muzeumolbrzymuf Pokaż wiadomość
haha ale wiesz skojarzyło mi się kiedyś na jednym z Krakowskich targowisk była taka Pani która zawsze miała taki stoliczek z kosmetykami podrabianymi - Dior, Versace, Chanel I wyglądały super mega podobnie - tak samo jak oryginały i pamiętam nawet raz się skusiłam na tusz, nie wiem czy był z Chin ale też podróbka!

A powiedzcie mi wiecie gdzie w okolicach Krakowa jest taki market??
Wiem, że jest w Andrychowie i tam jak sie jedzie w tą stronę, i w Krakowie w samym Krakowie nie ma, bo jest tandeta itp, ale marzy mi się iść zobaczyć jak to rzeczywiście wygląda, co tam możan kupic
anekania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 11:02   #40
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość

Porównujesz Marywilską z jakim miejscem ?

Ten zapach spowodowany jest klejem, jakiego używa się przy produkcji np. butów.

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
Marywilska jest bardzo duża i przyjemnie się tam chodzi - nowa hala, szerokie alejki, dużo barów, gdzie można coś przekąsić. Warto się tam wybrać. Byłam tam w zeszłym roku, ale np. ciuchy, bielizna nie były wcale takie tanie.
Właśnie tego się obawiam, wyższych cen. Słyszałam, że o ile jest tam przyjemnie jak piszesz to ceny przez to są wyższe.

Dla mnie byłaby to wyprawa, ale może się skuszę .

Co jeszcze prócz odzieży i bielizny można tam kupić ?
Stary 2012-03-20, 12:05   #41
_chocolate
Zakorzenienie

Przede wszystkim to właśnie odzież, bielizna, buty, dodatki typu apaszki i paski. Jechałam tam za ciuchami, więc nie bardzo wiem, co jeszcze jest na pewno był też jakiś sklep z perfumami.
Byłam dwa razy w zeszłym roku i ceny ciuchów były na poziomie tańszych sieciówek typu h&m i new look. Balerinki były za 30zł, ogromny wybór. Bielizna droga, drożej niż na allegro. Być może można się targować, nie próbowałam

Stary 2012-03-20, 13:27   #42
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Przede wszystkim to właśnie odzież, bielizna, buty, dodatki typu apaszki i paski. Jechałam tam za ciuchami, więc nie bardzo wiem, co jeszcze jest na pewno był też jakiś sklep z perfumami.
Byłam dwa razy w zeszłym roku i ceny ciuchów były na poziomie tańszych sieciówek typu h&m i new look. Balerinki były za 30zł, ogromny wybór. Bielizna droga, drożej niż na allegro. Być może można się targować, nie próbowałam
Serio tak drogo? Ja byłam raz i to z rok temu, ceny jeszcze wtedy były znośne (na oko 2 razy tańsze niż w sieciówkach)... podobno na Bakalarskiej jest o wiele taniej, ale dochodzi jeszcze dojazd. Ja natrafiłam tam na badziewne, tandetne rzeczy, ale moja koleżanka, która ma tam blisko i bywa często czasami wynajduje perełki za grosze.
A targować się można, ale myślę, że oszczędność będzie na poziomie 2 do 5 złotych (zawsze coś)
Angry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 13:42   #43
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie tego się obawiam, że ceny będą na poziomie sieciówiek.
Ciekawe jak jest z jakością tych rzeczy, bo jeśli słabo takie zakupy są nieopłacalne i wolę zdecydowanie sklepy sieciowe.

Słyszałam właśnie opinie, że odzież ma tam często ceny zbliżone, albo wyższe od sklepowych. Zdania są podzielone jedni polecają, drudzy odradzają.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Serio tak drogo? Ja byłam raz i to z rok temu, ceny jeszcze wtedy były znośne (na oko 2 razy tańsze niż w sieciówkach)... podobno na Bakalarskiej jest o wiele taniej, ale dochodzi jeszcze dojazd. Ja natrafiłam tam na badziewne, tandetne rzeczy, ale moja koleżanka, która ma tam blisko i bywa często czasami wynajduje perełki za grosze.
A targować się można, ale myślę, że oszczędność będzie na poziomie 2 do 5 złotych (zawsze coś)
Właśnie tutaj przydaje się "oko łowcy" bo niektórzy potrafią wynajdywać naprawdę fajne rzeczy w dobrej cenie w takich miejscach.

Targowanie się jak najbardziej jest przydatne, takie przysłowiowe 2 zł tu i tam i uzbiera się kilka złotych
Stary 2012-03-20, 14:15   #44
Myszka_83
Zakorzenienie

Jak dla mnie, to w tych sklepach jest drogo, w porównaniu z jakością. Owszem, kiedyś można było tam kupić całkiem fajne ciuchy za śmieszne pieniądze, np. mój Tż ma stamtąd kilka kurtek, kupił za grosze, i są naprawdę fajne, a w jednej to chodzi do dziś i to już kilka lat, tak ją lubi
Ja też mam dwa sweterki i są spoko.
Ale ostatnio jak tam byłam, to masakra jakie ceny taniej (i lepsze) kupię na bazarku, a nawet w niektórych sieciówkach.

A że dzisiaj wszędzie "china" to fakt

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 15:07   #45
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Serio tak drogo? Ja byłam raz i to z rok temu, ceny jeszcze wtedy były znośne (na oko 2 razy tańsze niż w sieciówkach)...
Nie pamiętam już niestety konkretnych cen, za ile były np. tuniki, ale pamiętam, że to było dużo dość drogo w porównaniu do np. h&m.
Często też powtarzają się ciuchy na różnych stoiskach i czasem ceny różnią się o 5zł, więc warto spytać w kilku miejscach.
Moja koleżanka znalazła tam kilka perełek, jak była zaraz po otwarciu, ale jak byłyśmy potem dwa razy, to nie mogłyśmy nic znaleźć, ja kupiłam tam tylko apaszkę...
Mimo to uważam, że pojechać warto, tylko nie ma co się nastawiać na fajne zakupy, bo różnie z tym może być.

Stary 2012-03-20, 20:34   #46
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Porównujesz Marywilską z jakim miejscem ?
Z Bakalarską. Jakoś nie przypadła mi do gustu.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-07, 17:55   #47
megie
Zadomowienie

Witajcie, znajdę taki sklep w Warszawie, ale gdzieś bliżej centrum, ewentualnie na Woli ?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości