|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chińskie Centrum Handlowe
Ja bardzo często widuję ubrania, które dziewczyny pokazuja w wątku o promocjach "kup taniej" na Allegro właśnie w chinskich centrach, bezcłówkach itp. i mam wrażenie, że oni wszyscy zaopatrują się u tych samych sprzedawców, w tych samych hurtowniach, tylko w zwykłych sklepach po prostu nie śmierdzi i jest drożej
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaciekawiły mnie opinie dziewczyn piszących wyżej - o tych środkach chemicznych... Czyli moje baleriny za 30 zł mogą być nasączone jakimś rakotwórczym syfem? O jaki zapach chodzi? Nie znam się, ale dla mnie w ogóle sklepy obuwnicze (i tańsze, i lepsze) mają taki specyficzny zapach...
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
DOMator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj czekając na autobus zajrzałam do `Chińskiego` i znalazłam tusz Colosal marki Girl Up. Jedynie dyszka ; D Ale opakowanie idealnie podrobione
+ inne podróbki znanych kosmetyków.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Marywilska jest bardzo duża i przyjemnie się tam chodzi - nowa hala, szerokie alejki, dużo barów, gdzie można coś przekąsić. Warto się tam wybrać. Byłam tam w zeszłym roku, ale np. ciuchy, bielizna nie były wcale takie tanie.
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#39 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcez sprzedawane w takim badziewnym sklepie :/ Cytat:
Cytat:
I wyglądały super mega podobnie - tak samo jak oryginały i pamiętam nawet raz się skusiłam na tusz, nie wiem czy był z Chin ale też podróbka!A powiedzcie mi wiecie gdzie w okolicach Krakowa jest taki market?? ![]() Wiem, że jest w Andrychowie i tam jak sie jedzie w tą stronę, i w Krakowie w samym Krakowie nie ma, bo jest tandeta itp, ale marzy mi się iść zobaczyć jak to rzeczywiście wygląda, co tam możan kupic
|
|||
|
|
|
|
#40 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten zapach spowodowany jest klejem, jakiego używa się przy produkcji np. butów. Cytat:
Dla mnie byłaby to wyprawa, ale może się skuszę .Co jeszcze prócz odzieży i bielizny można tam kupić ? |
||
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim to właśnie odzież, bielizna, buty, dodatki typu apaszki i paski. Jechałam tam za ciuchami, więc nie bardzo wiem, co jeszcze jest
na pewno był też jakiś sklep z perfumami.Byłam dwa razy w zeszłym roku i ceny ciuchów były na poziomie tańszych sieciówek typu h&m i new look. Balerinki były za 30zł, ogromny wybór. Bielizna droga, drożej niż na allegro. Być może można się targować, nie próbowałam
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A targować się można, ale myślę, że oszczędność będzie na poziomie 2 do 5 złotych (zawsze coś)
|
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe jak jest z jakością tych rzeczy, bo jeśli słabo takie zakupy są nieopłacalne i wolę zdecydowanie sklepy sieciowe. Słyszałam właśnie opinie, że odzież ma tam często ceny zbliżone, albo wyższe od sklepowych. Zdania są podzielone jedni polecają, drudzy odradzają. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
bo niektórzy potrafią wynajdywać naprawdę fajne rzeczy w dobrej cenie w takich miejscach.Targowanie się jak najbardziej jest przydatne, takie przysłowiowe 2 zł tu i tam i uzbiera się kilka złotych
|
||
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie, to w tych sklepach jest drogo, w porównaniu z jakością. Owszem, kiedyś można było tam kupić całkiem fajne ciuchy za śmieszne pieniądze, np. mój Tż ma stamtąd kilka kurtek, kupił za grosze, i są naprawdę fajne, a w jednej to chodzi do dziś i to już kilka lat, tak ją lubi
Ja też mam dwa sweterki i są spoko. Ale ostatnio jak tam byłam, to masakra jakie ceny taniej (i lepsze) kupię na bazarku, a nawet w niektórych sieciówkach.A że dzisiaj wszędzie "china" to fakt |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często też powtarzają się ciuchy na różnych stoiskach i czasem ceny różnią się o 5zł, więc warto spytać w kilku miejscach. Moja koleżanka znalazła tam kilka perełek, jak była zaraz po otwarciu, ale jak byłyśmy potem dwa razy, to nie mogłyśmy nic znaleźć, ja kupiłam tam tylko apaszkę... Mimo to uważam, że pojechać warto, tylko nie ma co się nastawiać na fajne zakupy, bo różnie z tym może być.
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, znajdę taki sklep w Warszawie, ale gdzieś bliżej centrum, ewentualnie na Woli ?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

O jaki zapach chodzi? Nie znam się, ale dla mnie w ogóle sklepy obuwnicze (i tańsze, i lepsze) mają taki specyficzny zapach...

ostatnio kupilam sobie swietny pilnik z polerką za 3zl, chyba wroce po zapasowy

taniej (i lepsze) kupię na bazarku, a nawet w niektórych sieciówkach.