|
|
#31 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: uzależnienie od słodyczy
Cytat:
Ale ja sobie szamię co jakiś czas normalnie sorbety! Sprawdź ile kalorii mają, maluśko, gdzieś na stronie grycana są podane wartości
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
madziulek może pzwól sobie na kilka kostek gorzkiej czekolady - może uda Ci sie oszukac apetycik :P
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Nadal mi się nie udało nie zjeść chociaż przez 1 dzień słodyczy...
![]() Zawsze czymś sobie tłumaczę, dziś to się nawpieprzam, bo co? bo urodziny. Ale nawet mimo tego, że wmawiam sobie, że gruba jestem to nie pomaga. Obiecać sobie chcę, że jak już odpowiednio schudnę to w nagrodę za rok powiększę sobie operacyjnie piersi, żeby mieć ładną figurę. Móc to chcieć przecież ![]() Miałam odpowiednią mobilizację i schudłam na diecie, ale teraz znowu masakra, CODZIENNIE słodycze! A odchudzać teraz mogę się ile chcę, bo wszyscy mówią, że pierwsze co to z cycków idzie a mi naprawdę nie ma co stamtąd uciekać, więc nic nie stracę
|
|
#34 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Pamiętam doskonale jak dobre one są ... ale udało się |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Mój rekord bez słodyczy to 2 miesiące, ale wtedy codziennie piłam 2 koktajle (smoothie) mandarynkowo-jabłkowo-cytrynowe. Ale potem miałam taki wilczy głód na słodycze, że straszne. Teraz, jem słodycze raz w tygodniu. Problemy ze słodyczami, a raczej z ich nie jedzeniem mam, gdy mam duży stres i gdy mam 2 dzień okresu. Przez lata przyzwyczaiłam się, że jak mam duży stres to jedyne co mi pomaga to czekolada. Przez ostatni rok próbowałam zastąpić czekoladę - kisielem i ograniczyć do spożywania raz w tygodniu. Udało się. Gorzej z tym 2 dniem okresu. Mam wtedy najgorszy czas, wrażenie, że wszystko mnie boli, humor fatalny i niestety, mimo największych chęci i wrażeniu, że mam silną wolę, zdarza mi się raz na pół roku, w tym dniu pochłonąć całą tabliczkę czekolady mlecznej. W kwietniu br lekarz powiedział mi, że muszę zupełnie zrezygnować ze słodyczy. I zastąpić je owocami. Czarno to widzę, bo muszę zjeść np. 3 pomarańcze, aby zaspokoić moją ochotę na słodkie, albo pożeram 2 korytka z malinami. A co ja zrobię, jak przyjdzie zima i nie będzie owoców? Koszmar.
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chipsów 4 dni, więc może tym razem sie uda?..
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
ja dlugo bez slodyczy nie wytrzymam, kilka dni max. tyle razy probowalam i nic. a wiec co zamiast? lody smietankowe, owocowe? jogurty? owoce?
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pomaga kategoryczny zakaz jedzenia słodyczy wieczorem. Po jakimś czasie po prostu się przyzwyczaiłam, że słodycze po powiedzmy godzinie 17 nie istnieją, jem rano i jakimś cudem wtedy po pierwsze rzadziej mnie do nich ciągnie, czasem jem tylko dlatego, że mogę (po bieganiu np) a nie że mnie jakoś specjalnie kuszą
i nie mam takich napadów jak wieczorami - chyba trudniej jest żyć cały dzień z wyrzutami, że zeżarłam tyyyle ciastek, a wieczorem idzie się spać i 'od jutra będzie lepiej' Polecam wypróbować, może zadziała A w ogóle zaczęłam to stosować bo podobno na wieczór nie powinno się jeść słodkich rzeczy bo metabolizm spowalnia i się bardziej odkładają? czy coś w tym rodzaju.
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
Nie ma uzależnienia od słodyczy, jesteś tylko Ty i Twoja silna wola. Jeśli nie będziesz chcieć jeść słodyczy, to nie zjesz. Wszak wiadomo, że palacze sami rzucają nałóg czasami a czasami trzeba im pomóc. A Ty sobie z czekoladą nie dasz rady?
Poza tym - tak szczerze - zerknij na tył opakowania. Ty nie jesz czekolady, tylko wyrób czekoladopodobny. Innymi słowy: miazga kakaowa i tony cukru. Prawdziwa czekolada zaczyna się od 20zł. To tak, jakby porównać prawdziwe mięso z resztkami typu wątróbki, jakieś ścinki, skórki. Uda Ci się, tylko musisz wyrzucić z domu wszystkie cukry. I pamiętaj, że to się toczy lawinowo. Zjesz jedną kosteczkę, zjesz całą czekoladę. I przekonywanie się, że nie umiesz inaczej i zjesz tylko jedną dziennie nie zaprowadzi Cię donikąd. Życzę wytrwałości, cukier to biała śmierć, pamiętaj! |
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
moim postanowieniem noworocznym jest rok bez słodyczy-na początek,ale juz mi ciężko,nie wiem czy dam radę,chcę spróbowac,to jedyny mój ratunek,wiem ze w grupie łatwiej,dlatego zachęcam do pisania na gg 52020416
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

chipsów 4 dni, więc może tym razem sie uda?..