Czy test ciążowy może mylić się? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 10:53   #31
niunia1305
Przyczajenie

Dot.: Czy test ciążowy może mylić się?

hmmm najlepiej szybko do lekarza... ja na poczatku ciazy lezalam w szpitalu na sali ze mna byly dziewczyny ktore plamiły z tego co wiem to bardzo nie dobrze...
niunia1305 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 08:09   #32
marta1223
Przyczajenie

Witam. Uprawiałam seks z chłopakiem dzień przed dniem płodnym, tak wychodziło z kalendarzyka,miał zabezpieczenie i nie spuścił się we mnie.Okres spóźnia mi się już 4 dzień robiłam już 2 testy i nic myślicie żę mogą się mylić i jestem w ciąży?
marta1223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 13:14   #33
niunia1305
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marta1223 Pokaż wiadomość
Witam. Uprawiałam seks z chłopakiem dzień przed dniem płodnym, tak wychodziło z kalendarzyka,miał zabezpieczenie i nie spuścił się we mnie.Okres spóźnia mi się już 4 dzień robiłam już 2 testy i nic myślicie żę mogą się mylić i jestem w ciąży?
hmm u mnie do zaplodnienia doszlo poza dniami plodnymi przynajmniej tak twierdzi lekarz.. a testy mi tez wykazywaly ze nie jestem w ciazy. najlepiej zrobic test z krwi bHCG. pozdrawiam
niunia1305 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 19:14   #34
CreativeGirl12
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Czy test ciążowy może mylić się?

Witajcie
Sama nie wiem juz jak to rozumiec.. Podczas ostatniego stosunku z Moim chlopakiem mielismy malenka wpadke... Od tamtego czasu minelo juz 5 tyg. Robilam test ciazowy, ale wynik okazal sie negatywny. Ciagle jestem senna, mam nabrzmiale piersi i ciemno-brazowe sutki. Znacznie wiecej jem, ba... konia z kopytami najchetniej bym zjadla... Czesto boli mnie podbrzusze... Czy moge byc w ciazy ?
CreativeGirl12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 11:37   #35
aniulla206
Raczkowanie

Czesc dziewczyny,mi spoznia się @ 6 dni a zrobiłam dwa testy i obydwa pokazują negatywny wynik więc nie nakręcam się i czekam dalej na rozwój sytuacji. mam cichą nadzieje ze się pomylił!!1
aniulla206 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 15:37   #36
aniulla206
Raczkowanie

Niestety dostałam @ po 8 dniach spóźnienia.
aniulla206 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 07:53   #37
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

CreativeGirl12 warto wybrać się do lekarza bądź/i wykonać test beta hcg z krwi.
Stary 2013-07-12, 15:41   #38
wisas
Przyczajenie

Witam. Wczoraj wieczorem wykonałam test ciążowy amil, który okazał się być negatywny, jednak nie odczekałam dokładnie 5 minut. Kreska była bardzo widoczna. Okres mam nie do końca uregulowany, chociaż przez ostatnie 2 miesiące miałam go dokładnie tego samego dnia, jednak w tym miesiącu spóźnia mi się 4 dni włącznie z dzisiejszym. Mam nabrzmiałe i obolałe piersi, boli mnie podbrzusze, wczoraj byłam dość zmęczona, miewam bóle głowy, ale to już od dłuższego czasu, nie mam żadnego śluzu, a jeśli już to w naprawdę niewielkich ilościach i jest on białawy. Myślicie, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że test się mylił? Dodam, że czytałam o różnych opiniach na temat tego testu.
wisas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 12:49   #39
Merly
Przyczajenie

witajcie. ja mam podobny przypadek, okres spóźnia mi się już 2 tygodnie, zrobiłam test i wyszedł pozytywny :/ jednak nie czuje żadnych specjalnych objaw ciąży, jednak strasznie, strasznie się boje. czy myślicie,że test mógł się mylić???
Merly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 16:30   #40
kw14tuszek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Merly Pokaż wiadomość
witajcie. ja mam podobny przypadek, okres spóźnia mi się już 2 tygodnie, zrobiłam test i wyszedł pozytywny :/ jednak nie czuje żadnych specjalnych objaw ciąży, jednak strasznie, strasznie się boje. czy myślicie,że test mógł się mylić???

ehh, jak ja bym chciala zobaczyc II kreseczki na tescie... mysle ze test sie w te strone nie myli, jesli wyszedl pozytywny to jestes w ciazy tym bardziej ze okres spoznia sie juz 2 tyg. mozesz zrobic badanie z krwi beta hcg no i oczywiscie pojsc do lekarza gratulacje
Stary 2013-07-27, 18:15   #41
kinia2305
Zadomowienie

Cytat:
W te strone raczej sie nie myli.
Mi wyszly dwa negatywne, a okazalo sie, ze w ciazy jestem
Ale to potwierdzil ginekolog po zrobieniu usg.
Idz dla pewnosci na badanie krwi.
I nie lam sie! Dziecko to cud Gratuluje
I wonder where my money went
I often wonder why I wonder

kinia2305 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 19:24   #42
Merly
Przyczajenie

no widzisz jaki kurczę ten świat jest przewrotny, Ty byś chciała zobaczyć dwie kreseczki, a ja bym duuuuuuużo dała żeby zobaczyć jedną... to nic, muszę się umówić na wizytę w takim razie

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

również wielkie gratulacje tylko ja chyba jeszcze nie jestem gotowa na ten cud ale nic, wybiorę się do ginekologa i oczywiście dam wam znać chociaż nie ukrywam, że ja mam cały czas nadzieję, że to jakaś pomyłka
Stary 2013-07-28, 10:07   #43
kw14tuszek
Raczkowanie

Cytat:
no widzisz jaki kurczę ten świat jest przewrotny, Ty byś chciała zobaczyć dwie kreseczki, a ja bym duuuuuuużo dała żeby zobaczyć jedną... to nic, muszę się umówić na wizytę w takim razie

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

również wielkie gratulacje tylko ja chyba jeszcze nie jestem gotowa na ten cud ale nic, wybiorę się do ginekologa i oczywiście dam wam znać chociaż nie ukrywam, że ja mam cały czas nadzieję, że to jakaś pomyłka

moze teraz jestes zla, myslisz ze to koniec swiata, ale zobaczysz za kilka lat, bedziesz sie cieszyc ze tak sie wlasnie stalo 3mam kciuki abys odnalazla radosc z tego stanu i mysl pozytywnie, wszystko sie jakos ulozy i bedzie dobrze a dziecko to naprawde wielki cud
Stary 2013-07-29, 11:52   #44
Merly
Przyczajenie

dziękuję Ci bardzo za te słowa, potrafią podnieść na duchu
Stary 2013-08-09, 17:50   #45
sew200i
Przyczajenie

Witajcie, otóż mam pewien problem, gdy spoźniał mi się okres, dokładnie 12 dni po stosunku zrobiłam test, wyszedł negatywny, okores w końcu dostałam, ale po 2 tyg pojawiły się dziwne plamienia, czy to oznacza, że test mógł kłamać, powinnam zrobic go jeszcze raz?
sew200i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 20:27   #46
Merly
Przyczajenie

witam was wszystkie ponownie była u ginekologa, potwierdziła się prawidłowość testu, jestem w ciąży, obecnie w 13 tygodniu. Na początku było to dla mnie coś strasznego, nie byłam gotowa, w domu niestety też nie dostałam wsparcia, co bolało najbardziej jednak teraz już wiem,że zrobię wszystko dla tego maleństwa... i niedługo pewnie zacznę się tak naprawdę cieszyć pozdrawiam
Stary 2016-09-10, 14:49   #47
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Ja też chce zobaczyć dwie kreseczki...
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-13, 20:25   #48
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Niestety dostałam @ Pierwszy cykl starań nieudany ((((((((
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-07, 16:31   #49
BrzoskaKami2
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Czy test ciążowy może mylić się?

Ja ostatnio robiłam kilka testuw ciążowych i normalnie nie wiedziałam jak zareagować, okres mi się spóźniała ;/
a miałam regularny okres! Zabezpieczam się z moim chłopakiem i myślałam, że o wpatce nie ma mowy! Dlatego zastanawiałam się o co chodzi
i czy test ciążowy może się mylić, ale poczytałam o tym xxx i pisali,
że najlepiej sprawdzać kilka razy, po kolejnych nie miałam już wątpliwości ;]]]

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2020-10-08 o 09:35 Powód: reklama
BrzoskaKami2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości