|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bajki, których nie znosicie, a Wasze dzieci uwielbiają
Hanna Montana i cała brygada bajek z Disney Channel, nienawidzę, nie są to może bajki, ale są wkurzające, do tego jeszcze BEN 10
|
|
|
|
|
#32 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie, bo tak jak luna nie będę włączać bajek których sama nie lubię
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
iizabelaa w pewnym momencie Twoje dziecko będzie juz miało swoje poglądy (szybciej niż myślisz) i nie wyobrażam sobie nie puści jej bajki motywując mam tego nie lubi
tłumaczę, że pewne bajki są dla starszych dzieci lub pełne przemocy ostatnio nawet zaczęłam poruszać walory estetyczne i w jakiej technice są zrealizowane Nie przepadam za truskawkowym ciastkiem ale nie ma tam nic zdrożnego wiec pozwalam oglądać - Pola je lubi
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla
to tak pół żartem było nawet mi nie przeszło przez myśl, żeby dziecku nie pozwolić ogladac bajek, które lubi,nie kupić Barbie, czy różowej bluzki z brokatem itp bo mi się nie podoba ![]() ale młode ma jutro rok, więc na razie jest zależne ![]()
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Mój Mały mógłby non stop oglądać Strażaka Sama w sumie to znam już wszystkie odcinki na pamięć ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza.
Pingu przyprawia mnie o ból głowy tak samo jak Hoobland ( JimJam) Rasta Mysz (MiniMini) i Leniuchowo (DisneyJunior)
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
SEONA.... mamy ten sam kanał
![]() Oj jest kilka bajek które działają na mnie jak płachta na byka Olinek okraglinek -o matko i córko tam mozna dostać oczopląsu i kazdy mebel /sprzet/cokolwiek ma oczy ![]() Clifford- beznadzieja -ten ogromnasty czerwony pies >no bez sens Ciekawskiego tez nie lubię....w ogóle nie lubię małp z polskich produkcji to na łeb i szyję dziwnością bije produkcja pt Marceli szpak dziwi się światu kojarzycie ? do kogo jest adresowana ta 'bajka ; to naprawde nie wiemzaraz po nim Lis Leon ![]() i teraz z samego rana jakieś Jeżozwierze lecą czy jakos tak tez nie moja bajka ![]() z wymienionych bajek córka lubi clifforda i tę małpe ;/ a reszta to sie tez wyzyłam;d Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2012-03-23 o 22:02 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Nie lubię Listonosza Pata -z bajek do oglądania. Nie cierpię go wręcz.
Z bajek do czytania powyżej dziurek w nosie mam Franklina - a moja córka wciąż niezmiennie go uwielbia. I taką jedną książkę o dinozaurach - ehh. Poza wymienionymi bajki lubię albo są mi obojętne. Najczęściej czytamy, ew. włączęcoś z YT. W TV nawet nie bardzo wiem co teraz jest. |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
ŁAJKA
nie lubię Jeżozwierzy, lecą akurat w porze naszego obiadu mnie denerwuje czasami bajka Gwiazdka ![]()
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie mam truskawkowego ciastka, samsama, stacyjkowa, bena, muminków, colargola, brygady rr ...na dvd, to jak mam mu puścić ?? oglądają tomka, reksia, uszatka, filemona czasem mickey i donalda nie mam kablówki (jedną ręką piszę) |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Ja najbqrdziej nie lubie sam sama i lazy town. Czasami jestem zmuszona ogladac to 10 razy pod rząd. Już nie mówiąc że 2 latka która to oglada każe na siebie mówić Stephanie a ja jestem Sportakusem. My little pony rządzą :-] "ponad dźwiękowe BUM "
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nigdy nie zrozumiem, dlaczego rodzic musi oglądać bajki dziesięć razy pod rząd, bo dziecko chce.......
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że dzieci mają swoje ulubione bajki,to i po 10 razy,to mało ![]() Ja nie cierpię tylko niektórych bajek na kanałąch dziecięcych,te pełnometrażowe jeszcze nie sa takie złe. Jest taka bajka na Cebebees i super zwierzakach-świnka morska,kaczuszka i żółwik.No te ich pioseneczki:"ochooo,telef on dzowniiii" doprowadzają mojego tżeta do szału
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ale u nas na NickJr ) wiem, bo muszę córze nagrywać. Ja dla odmiany uwielbiam (z resztą ten sam twórca co 3rd&Bird, jedna z moich ulubionych bajek dla dzieci).Dziś przypomniałam sobie, że bardzo denerwuje mnie Lazy Town (córa też jakoś nie przepada, chyba jej obojętne). Nie mogę patrzeć na tego chłopczyka co jest maniakiem komputerowym, te lalki mają taki tępy wzrok, są przerażające.
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Majka jest maniaczką WSZYSTKICH koni i kucyków, bajki z końmi rządzą.
Nienawidzę starych kucyków Pony, są obrzydliwie przesłodzone, te Starsongi i inne, rzygać się chce, nowe są o wiele lepsze. Maja zaś lubi i to i to. Poza tym kiedyś oglądała właśnie Lazy Town, też mi się nie podobały te gumowe dzieci. Zawsze też bardzo niemiłe wrażenie wywarły na mnie pociągi z "Tomka", na szczęście córka też tego nie lubiła. Te twarze na lokomotywach są wręcz przerażające .
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak mi się ta bajka kojarzyła z tą "ptasią",bo takie pioseneczki nierymujące się-to mnie właśnie denerwuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
szał na bajkę jest bo dzieciom się podoba , nie wiadomo dlaczego
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
No to zawiadowca
.
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 minut , 10 czy 15 nie wyobrazam sobie ogladac 10x 10 minut durnej bajki razem z dzieckiem, ktoremu zreszta 100minut ogladania glupot jajecznice z mozgu robi, a mnie podwyzsza poziom frustracji
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Anglii ta bajka ma dluga historie za soba, ale 'histeria' chyba zaczela sie niedawno ;-) luno - wspomnialas cos o dzieciach autystycznych, i byc moze to prawda, ale moj 3 letni chrzesniak zamiast nazywac kolory po imieniu wolal Thomas na niebieski, Percy na zielony itp az rodzice porzadnie mu ograniczyli Thomasowe/ Tomkowe kontakty Ja troszke malo obiektywnie patrze na wspolczesne bajki, bo dla mnie Reksia, Bolka i Lolka i podobnych im nikt nie przebije
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikt Tobie nie każe siedzieć i oglądać,ani nawet puszczać bajki dziecku. Dzieci wolą robić wspólnie z bliskimi wszystko,co lubią-rysować, ukłądać klocki, lepić z plasteliny itd. Mnie też już nudzi robienie z plasteliny dziesięciotysięcznego ślimaka, ale córka lubi, jak z nią lepię,więc to robię
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogladanie bajek ma to do siebie,ze wyłącza aktywność mózgu. jasne, że trzeba brac pod uwagę wiek dziecka i jego umiejetność rozumienia swiata).
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak mimo tylu bajek z wartością edukacyjną ja nie mam jakieś schizy z wyborem właściwych.Córa ogląda różne,często jak leci, bo po prostu inaczej nic w domu nie mogę zrobić. Poza tym, nie uważam,żeby "wyłączenie mózgu" na jakiś czas było aż tak szkodliwe,czasem się nawet przydaje.Chyba czasem za dużo wymagamy od naszych dzieci, ciągle ten nacisk na edukację.No ok,to same plusy,ale można też pozwolić dziecku i na bezmyślne gapienie się w TV,a nie ciągle tylko zabawy rozwijające to,czy tamto. |
|
|
|
|
|
#54 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Czy na suficie go masz? Mój syn mając 1,5 roku potrafił włączyć tv z pilota. Jak pilota schowałam odkrył guziki z boku sprzętu, o których istnieniu nie miałam pojęcia. ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33000718]O raju, kompletnie tych bajek nie znam ![]() A moja córa ma podobny gust do mojego razem oglądamy i śpiewamy Barneya i przyjaciół, śmiejemy się z iglo gloo, muszę z nią siąśc i oglądać Mio mao ![]() A, może jedna mnie wkurza, na szczęście ona jakoś też nie przepada - Jarmies. O takich gwiazdkach małych, i nie to, że bajka głupia, tylko mi się grafika nie podoba. To samo krówka Connie - grafikę robił, nawiasem mówiąc, Polak, nie wyszla mu wg mnie [/QUOTE]Raju, tych też nie znam.
|
|||
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko nie mamy telewizora, wiec dziecko nie ma co włączać.
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
to sa stare (czesc z nich bardzo stare) bajki polskie wydane w ramach antologii polskiej animacji, której jestem fanką. krawiec niteczka i takie tam
![]() te bajki, choc urocze, mocno trącą myszką, dlatego zastanawiam sie, czy corka je polubi. w kazdym razie, zamiarujemy dziecku zapodawac bajki na dvd-te dobrze nam znane, bez przemocy. to trailer http://www.youtube.com/watch?v=1UfCGpbwj_4 Edytowane przez wandaweranda Czas edycji: 2012-03-29 o 17:06 Powód: dodanie linka |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś zna genezę tej bajki "Ciekawski George"???Skąd ten chłop wziął tą małpę i czemu cały ubiera się na żółto?
W święta cały film pełnometrażowy o tej małpie będzie![]() O co chodzi z kucykami Pony? Czemu niektóre mają te tatuaże a inne nie? Pierniczą hasła "przyjaźń to magia" a ciągle na siebie warczą, krzyczą, robią na złość, mają wqrwione miny itp.
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Georga pojęcia nie mam
|
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
Tego georga widziałam u teściowej, dzieciaki z cąłej rodzinki zapatrzone w niego że ho ho
ja "niestety" nie oglądałam ... Swoja droga ze mną trochę chyba źle bo popłakałam się ostatnio na bajce "mój brat niedźwiedź" czy jak to tam leci .... no szok ... |
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Młody teraz non stop chce oglądać Strażaka Sama na dvd...
Zna już na pamięć wszystkie odcinki, a nadal Go nie nudzą
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

( czyli bajki mojego dziecinstwa), czy w ogole je wlaczacie swoim potomkom np. na dvd?
nawet mi nie przeszło przez myśl, żeby dziecku nie pozwolić ogladac bajek, które lubi,

Jak widzę tą małpę i te jej głupkowate pomysły i wszystkich, którzy klepią tą małpę i mówią "ale fajnie George" to mnie trafia
W święta cały film pełnometrażowy o tej małpie będzie