![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: PYTANIE O PAyU!
Cytat:
Cytat:
"Czy mogę zamknąć konto Płacę z Allegro i nie korzystać z PayU? Płatności przez PayU, tak jak wcześniej Płacę z Allegro, są integralną częścią korzystania z Allegro. Jeśli sprzedajesz – PayU jest dostępne we wszystkich ofertach z płatnością z góry. Jeśli kupujesz, nadal masz wybór: możesz płacić przez PayU lub wybrać inny sposób zapłaty, np. przy odbiorze." "W których kategoriach nie zapłacę za zakupy przy pomocy konta PayU? W poniższych kategoriach opcja ta jest niedostępna: Zdrowie i Uroda › Leki bez recepty, Gry > Gry online (MMO), Gry > Komputerowe PC, Gry > Konsole i automaty > Xbox 360 › Zdrapki, Komputery > Internet, Telefony i Akcesoria › Pre-paid. Opcja jest także niedostępna w kategoriach o charakterze ogłoszeniowym. " i jeszcze to: "Czy mogę płacić Sprzedającemu, który nie ma konta w PayU? Wszyscy Sprzedający w Allegro są jednocześnie użytkownikami systemu płatności PayU (nie wymaga to dodatkowej rejestracji ani podpisywania umowy). Pieniądze wpłacone przez Kupującego przekazujemy na konto Sprzedającego w PayU, który zleca wypłatę w zakładce Moje Allegro > PayU: Saldo i wypłata środków." Jak otrzymasz informację na temat wyłączenia tej opcji, byłabym wdzięczna za przekazanie jej tutaj.
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Czekam na odp z allegro jak pisałam bo osoba z obsługi stwierdziła, że da się wyłączyć. Chwilo zaznaczam jak BYK w aukcjach, że nie przyjmuję płatności z PayU bo wysyłka wydłuża się do 4-6dni. Na 6 aukcji tylko 1 osoba skorzystała.
Wiem, że przy opcji płatność przy odbiorze osobistym opcja płatności PayU nie wyświetla się.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że osoba z obsługi wprowadziła Cię w błąd - nie sądzę bowiem, by wyłączali tę opcję na życzenie, mieliby wtedy do czynienia z całą masą oburzonych użytkowników
![]() Swoją drogą uważaj, by nie doczepili się do niezgodnego z regulaminem dopisku w stylu "nie akceptuję PayU" - tego raczej pilnują i sypią ostrzeżeniami.
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
I tak jestem w szoku, że w tych kilku kategoriach (doładowania, gry) nie ma payU.
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
payu ma na celu przyspieszenie wysyłki, bo pieniądze od razu trafiają na Twoje konto w PAYu i nie musisz czekać aż wpłyną Ci na konto - od razu widzisz, ze kupujący zapłacił. więc dlaczego u Ciebie zapłata poprzez payu powoduje wydłużenie czasu przesyłki, zamiast skrócenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypłatę zleciłam we wtorek wieczorem o 18 i jeszcze pieniążków nie mam. Pani która wczoraj o 13 wpłaciła bezpośrednio na konto mam właśnie zaksięgowane. Rozumiesz już? ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Powiem Ci, że od stycznia pozbywam się ciuchów itp po małym (jest tego z 4lat trochę) i zawsze to dopisuje i nie mam problemów ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
nie masz 10 zl na wylozenie na wysylke? toc mozesz odlozyc z pieniedzy otrzymanych za sprzedana wczesniej rzecz...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Tylko ja się nie bawię w przesyłki za 10zł tylko wysyłam paczki za min 17zł. Pieniądze wydaję na jedzenie moja droga na bieżąco. Nie powiem dziecku" sorka synek, ale nie kupię dziś nic na obiad bo jutro muszę nadać kolejną paczkę a nie wiem czy dojdzie kasa z allegro"
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.