![]() |
#31 | |
Gang Iren
|
Dot.: Wszy
Cytat:
Wszy na glowie,a wszy lonowe,czy odziezowe,to zupelnie co innego. Albo ma sie te albo te. U mnie w domu wszy sa czestym gosciem,bo w Anglii to jest na porzadku dziennym.Wkurzajace strasznie.Mloda ze szkoly przynosi,bo tam dzieci przychodza z wszami i nikt z tym nic nie robi.Na szczescie sa dobre preparaty.
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Hej drogie Forumowiczki!! Pomóżcie mi proszę moja córka zaraziła się w szkole wszawicą i nie wiem co robić. Kupiłam jakiś szampon w aptece, ale nic nie pomaga. Może poradzicie mi jakiś preparat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś przyniosłam wszy ze szkoły (jak pewnie dobre kilka % dzieciaków). Mnie wtedy pomógł preparat "pipi" (dziwne, że wciąż to pamiętam, miałam wtedy jakieś 7 lat), chyba był w piance albo w spreju i do przez pewien czas rozcieńczony w zwykłym szamponie szampon na wszy. I oczywiście wyczesywanie tego wszystkiego, miałam bardzo długie włosy i nawet mam zastanawiała się czy by ich nie obciąć, na szczęście obeszło się bez tego.
Ale myślę, że najlepiej pójść do lekarza, oni się na tym lepiej znają i może przepiszą coś mocniejszego. Przeczytałam cały wątek i ciągle swędzi mnie głowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
moja córa kilka lat temu przywlekła te stwory z gimnazjum my z kłakami za łopatki, panika - za nic w świecie nie damy ściąć, żadne pipi i inne sripi nie pomogły, w chacie waliło octem, olej kapał na podłogę, mycie i wyczesywanie do usranej śmierci, a te gadziny nadal miały się świetnie.
Się więc wkur..łam i kupiłam farbę do włosów z największym chemicznym syfem typu amoniak i nabyłam prostownicę. Najpierw te france wytrułam chemią, a potem przysmażyłam prostownicą, wyczesałam cmentarzysko i finał. Zaczyna mnie łeb swędzieć, kuźwa - idę stąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Gdy moje dziecko przyniosło z przedszkola wszy to w domu była ogromna panika. Całe szczęście, że przedszkolanka poradziła nam szampon Sora Forte. Pomogło!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zobaczyłam na dworcu pks kolesia, który miał we włosach gnidy... mnóstwo gnid. i sobie pomyśleć, że zostawi to badziewie na oparciu i ktoś to przejmie - a to scenariusz bardzo prawdopodobny ![]() Ja mając doświadczenia sprzed paru lat może i nie wpadłabym w panikę i wiedziałabym, jak sobie poradzić, zwłaszcza że chemiczne farby do włosów i prostownica nie są mi straszne, a prawdopodobnie skuteczne, ale rozumiem, jakim szokiem musiałoby być dla kogoś znalezienie tego u siebie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Najtańsza odżywka nałożona obficie na włosy i lokatorzy zdechną .Gnidy musisz wyczesać gęstym grzebieniem i zgnieść w rękach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Saori89 Czas edycji: 2014-03-18 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.