|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zachowanie faceta po rance ...
Cytat:
Zgadzam się. Tym bardziej, że facet wcześniej pisał codziennie, szukał kontaktu, a tu nagle cisza, bo niby praca i nie ma czasu... Mi się wydaje, że jednak stracił zainteresowanie, to nie było TO dla niego. Ale dobrze, że napisałaś, jak zacznie się wymigiwać, nie da konkretnej odp co do spotkania, nie będziesz żałować, że nie spróbowałaś. To nie koniec świata wyjść z inicjatywą, zaproponować spotkanie i dostać kosza
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Wyrak powinien napisać II część tekstu o nadinterpretacji - tym razem coś w rodzaju "Co oznacza lub czego nie oznacza to, że po randce on nagle..."
.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się też z resztą wypowiedzi -sądzę, że jemu się odwidziało.. , ale może nie . A nawet jeśli nic z tego nie będzie, to bardzo dobrze, że się odezwałaś -nie będziesz się zastanawiała "a może gdybym napisała to..". Szybciej będziesz wiedziała na czym stoisz. Koniecznie nam napisz, czy i kiedy się odezwie!!!
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
fakty mówią same za siebie, zbyt wielkiego pola do interpretacji tutaj nie ma;]
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie wydaje, ze ten chlopak nie jest Toba zainteresowany - wierz mi jak chlopakowi spodoba sie dziewczyna to za wszelka cene bedzie chcial utrzymac z nia kontakt i bedzie proponowal kolejne randki.
Wiem to po swoim obecnym partnerze - ja tam nie mialam z nim zadnych akcji, z nieodzywaniem sie czy wymigiwaniem sie od spotkan. Moj Tz jeszcze tego samego wieczoru jak bylismy na 1 randce - to pisal juz do mnie : dziekujac za mile spedzony czas i proponowal juz kolejne spotkanie. Ja nie musialam wyczekiwac na jego telefon, czy zastanawiac sie czy zadzwoni. Najczesciej jest tak, ze jezeli za duzo obiecujemy sobie przed spotkaniem to kicha z tego wychodzi. Wiem bo kilka lat temu przechodzilam przed podobne sytuacje : ze najpierws przez dluzszy czas pisalam z pewnym chlopakiem na gg, potem czekalo sie na 1 spotaknie - a on po 1 randce nagle przestawal sie odzywac, wymigiwal sie praca, tym , ze ma duzo na glowie itp. Widocznie nie zadzialala chemia - tyle ![]() Najczestszym powodem takiego zachowania jest to, ze oni wyruszaja znowu na lowy i nie sa nami zainteresowani. Mi to potwierdzily 2 przypadki - w obu gdzie chlopak po 1 spotkaniu tracil zainteresowanie - powod byl 1 - poznawali inne dziewczyny. Jak sie dopiero z nimi im nie ukladalo to nagle odzywali sie na gg. Dlatego nie mowia tego wprost - poprostu chca sobie zostawic jak cos wolna furtke. Znalam takich 2 gagatkow - tylko na szczescie jak sie nagle odezwali to bylam juz w zwiazku z obecnym partnerem i ich poprostu splawilam - nie ukrywalam , ze mam chlopaka i jestem szczesliwa ![]() W trakcie tej rozmowy - spytalam sie ich czemu wtedy przestali sie odzywac - wiedzac, ze mam chlopaka nie owijali w bawelne - i mowili, ze poznali inne dziewczyny, byli z nimi, jednak cos sie nie ulozylo i postanowili do mnie napisac ![]() Oni poprostu zostawiaja sobie wolna furtke - traktuja was jak kolo zapasowe. U mnie tacy faceci sa z miejsca spaleni - jezeli facet na poczatku znajomosci nie wykazuje dostatecznego zainteresowania to nie jest wart mojego czasu. Lepiej poszukac i ulozyc sobie zycie z kims kto bedzie nato zaslugiwal ![]() I pamietajcie, jak bedziecie sie podobaly facetowi to on zrobi wszystko aby z wami byc - bedzie walil drzwiami i oknami
Edytowane przez uwielbiam_owoce22 Czas edycji: 2012-03-23 o 21:33 |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny chciałyby usłyszeć coś w rodzaju, że wszystko jeszcze może się zdarzyć, że praca, nauka, ciocia w szpitalu i sto innych pomysłów na nagły brak zainteresowania. Ale niestety w przytłaczającej większości przypadków jest tak, jak tutaj to delikatnie sugerujemy.. że czas zmienić obiekt westchnień
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
czemu? ex też wcześniej, via net, śmiało do mnie pisał
![]() upraszczając: nie ciągnęłabym faceta do siebie bo mam taki charakter i światopogląd, w którym nie ma miejsca na gościa, który boi się mnie zdobyć. to na ewentualność, że chce ale cośtam. |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i go nie było.
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam, że dobrze że napisała (bo to nic wielkiego, nie zaprosiła go przecież na wspólny ślub, tylko wysłała zwykłego smsa/wiadomość na fb), a nie będzie się zastanawiała czy nie wyszło bo ona była zbyt obojętna itp. Nie chodzi o niego, o to co on by zrobił itp., tylko o poczucie, że "sama zrobiłam co mogłam". ![]() edit: Ok, już rozumiem ;d Ogólnie się z Tobą zgadzam. Ale ludzie są różni -może chłopak nieśmiały, a Autorce to nie przeszkadza. Może tylko według Autorki dawała mu jasne sygnały "na tak". Nie lubię jednoznacznie oceniać takich relacji. Zwłaszcza, gdy znam je tylko z krótkiego opisu. Edytowane przez elsene Czas edycji: 2012-03-23 o 22:03 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na litość boską... to, że chłopak nie odzywa się od razu musi oznaczać brak zainteresowania?
A jak to celowe zagranie (ten brak kontaktu) to co wtedy? Zależy ile się dany facet nie odzywa. Jak 2-3 dni to tragedii nie ma.. jak więcej to wtedy można coś wnioskować. Mnie jak kobieta się podoba, to na pewno nie robię wszystko NA RAZ ani OD RAZU.... Co do nachalności. Dla mnie nachalna kobieta to taka, która mimo mojego USŁYSZANEGO słowa NIE, nadal coś chce/proponuje/szuka kontaktu częstego. Tutaj sprawa otwarta dopóty dopóki facet jasno nie powie, że nic z tego. Ja wiem, że brak kontaktu czasami sprawę rozwiązuje, ale no nie bądźcie w gorącej wodzie kąpane. Owszem autorka może zaproponować kawę RAZ.. dać czas max 3 dni, NIE WIĘCEJ. i to TYLE co może ONA ZROBIĆ. Jak facet nie podłapie i się nie spotkają to można OLAĆ. |
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
teraz Autorka ma pewność co powinna zrobić
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Napisać nie zaszkodzi
Ale jakby rzeczywiście był pod wielkim wrażeniem, to raczej odezwałby się do Ciebie już parę razy. Także... na dystans Bo wiem z doświadczenia, że jak facet bardzo chce, to możliwość kontaktu i spod ziemi wykopie.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Jakby chcial, to nie ma takiej sily zeby sie z Toba nie skontaktowal. Juz go dwa razy zaczepilas i moim zdaniem starczy.
|
|
|
|
|
#51 | |
|
BAN stały
|
Tak jak radziliście - napisałam - odpisał
![]() Zapytałam co z tym bilardem , odpowiedział , że myślał , że już zapomniałam , a mówiłam , że czeka mnie ciężki tydzień , więc nie chciał zawracać mi głowy czy coś . Tak , więc jutro idziemy na bilard Dziękuję wszystkim za rady . Jak widać - opłacało się napisać . Sama chyba bym się nie zdecydowała . Chociaż nie wiem czy faktycznie nie chciał mi przeszkadzać,czy może sam zapomniał .. o mnie Ale wolę się już nie zastanawiać .---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Dziękuję ![]() Fajnie dowiedzieć się co na ten temat myśli facet |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
A więc jednak moje czaaarrne prognozy się nie sprawdziły. I bardzo dobrze
Życzę udanej randki i powodzenia w dalszym rozwoju znajomości
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Jak dojdzie do spotkania, a potem on utrzyma kontakt, pokaże więcej zainteresowania, niż ostatnio, to fajnie. Może jednak być tak, że się spotka, a potem znowu zamilknie, zabraknie mu czasu i takie tam. Wtedy bym na miejscu autorki wątku nie wznawiała znajomości ponownie. Po ostatnim spotkaniu również była pełna optymizmu, a coś mi się wydaje, że gdyby się teraz nie odezwała, to facet by to olał - nie jest aż tak zainteresowany, jak ona myślała.
|
|
|
|
|
|
#58 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Autorko - tak jak pisze Doris, zobaczysz jak będzie. Ja jednak też poznałam kiedyś kogoś, kto po spotkaniu miał jakby więcej szacunku do tej drugiej osoby i nagle zaczął się właśnie przejmować tym, czy ktoś ma czas, co ta osoba sobie pomyśli, itd. Jak się sama nie przekonasz jaki to człowiek to nikt z nas za Ciebie tego nie zrobi. Więc próbuj po prostu i ciesz się chwilą.
Powodzenia i miłej randki
||
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli temu facetowi zależy na znajomości i nawzajem podobają się sobie...
to inicjatywa autorki była tutaj bardzo ważna. Ten facet w duchu na pewno się cieszy Ja cieszyłbym się bardzo ![]() Aha Doris.. nie ON, tylko OBOJE powinni się postarać
|
|
|
|
|
#60 | |
|
BAN stały
|
Oczywiście dam znać
![]() Może sam by się nie odezwał,a może jednak . Kto wie . Nie mniej , cieszę się,że napisałam , może czekał na mój ruch ![]() Nie będę sobie zbyt wiele obiecywać,żeby potem nie siedzieć jak ciołek ( ja - wczoraj ) i zastanawiać się czy napisać czy on sam się odezwie . Jeżeli po spotkaniu nie będzie wychodził z inicjatywą kolejnej randki , to dam sobie spokój , bo jednak chciałabym , żeby facet trochę się wykazał jeszcze Też uważam,że obie strony powinny się starać tak samo , ale od zawsze mam z tym problem . Wolałabym , żeby to facet do mnie pisał , chociaż on pewnie chciałby , żebym to ja się odzywała częściej Nie lubię pokazywać uczuć , zaangażowania do póki nie wiem , co czuje i myśli druga osoba . ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
A tak z babskiej ciekawości ![]() Zdarzyło Ci się kiedyś nie pisać do kobiety i czekać na jej ruch , czy raczej zawsze wykazujesz Ty inicjatywę i chęci rozmowy ?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

Ale wolę się już nie zastanawiać .