|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: skakanka...w czym właściwie ona pomaga??
Astray jeżeli zależy Tobie na umięśnionych ramionach to zacznij wykonywać osobne ćwiczenia na tą partie, skakanka może być tutaj rozgrzewką. Mam kupione ciężarki 1,25kg na rzepy i nie zdały ze skakanką egzaminu. Raczej spróbuj kupić taką z cięższymi rączkami ale w tym przypadku pracują nadgarstki i mięśnie przedramienia. Ja np. ma 5kg hantle i 20 kg na sztandze nie nażekam, chociaż lubie "popakować" to nic nie zastąpi tradycyjnych pąpek
które ładnie kształtują ramiona a do tego dają dużo siły.
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
witam, ja w ciagu 7 miesiecy schudlam 17 kilo dzieki skakance i diecie, oprocz tego wykonywalam jeszcze inne cwiczenia na nogi i cwiczenia z hantlami na rece,czulam sie naprawde rewelacyjnie, przez pewien czas budzilam sie sie w nocy ze strasznymi skurczami lydek
najbardziej zeszczyplaly mi ramiona i brzuch, ktorego nigdy nie moglam zrzucic![]() powodzenia
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
powiedzcie ile trzeba skakac ab były efekty?
odp po ile dziennie trzeba skakac i jak aby schudnac w nózkch?
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam się do pytania poprzedniczki i to pytanie ( oschudnięcie nóżek) kieruję do Grazii.
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chcą schudnąć z nóg, a ja chcę wykształcić łydki, więc jak to jest?
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Konfitura jeżeli chcesz wykształcić łydki to nie ma lepszego sposobu jak skakanka (podskoki na palcach) z dodatkiem ćwiczeń na tą partie.
Natomiast jeżeli chodzi o wyszczuplenie nóg (cóż małe wyznanie ja też mam z nimi "mały" problem) podstawową reguła są ćwiczenia aerobowe (do których min. zaliczamy skakanke)+ dieta. Oczywiście najlepiej gdyby istniał łatwy sposób dający szybkie efekty Niestety tak nie jest. Moge jedynie powiedzieć że u mnie jak dotąd sprawdził się trening mieszany (opisałam go w innym wątku), a także zmiana nawyków żywieniowych. Przykładowy trening ze skanką: początkowo można codziennie, później żadziej dla utrzymania kondycji (chociaż jak nauczycie się koordynacji to skakanie bedzie samą przyjemnością), w pismach kobiecych wyczytałam kiedyś że wystarczy 3min dziennie, ja jednak zamieniłaby to na serie tzn. 2min, 3-5min, 5min-max skakanka, pomiędzy skakanką inne ćwiczenie (w zaleznmości od celu z ciężarkami, ale małym obciążeniem lub ćwiczenia rozciągające- jednak trwające o.k 1min). Oczywiście serie moga trwać troche krócej na początku (np 1min, 2min, 1min)a z czasem przedłużać się w zalezności od kondycji. Ćwiczenia w "przerwach" skakanki mają na celu dostarczenie innego bodźca dla mięśni i podtrzymanie ich "ciepłoty". Nie powinny także zbytnio was przemęczać, gdyż w tym przypadku to skaknka jest głównym ćwiczeniem. |
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki grazia za odpowiedz
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Skakanka?
Witam Wszystkie Wizazanki
![]() Czy byłybyście tak miłe i mi powiedziały jak to z ta skakanka jest? Trochę o tym poczytałam i raz jest napisane, że 15 minut ciagiem, raz, ze z przerwami, raz, że 300 podskoków.... No to jak to? Chce troche schudnąć i wyrzeźbic łydki. Na razie robię tak 6 serii po 50 z przerwa półminutowa, zajmuje mi to ok. 5 minut. Jak to najlepiej robić? No przecież od razu 300 razy nie dam rady ani tez 10 minut bez przerwy.... No i jeszcze jedno pytanie: kiedy: rano czy wieczorem? po stepperze czy przed? Po cwiczeniach rozciagajacych czy przed? Hmm.. wyszlo troche wiecej niż jedno pytanie ))))))))Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. |
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skakanka?
Witam!
Ja ćwiczę na skakance od miesiąca. Na poczatku robiłam tak jak ty 6 seri po 50 podskoków, bo więcej nie dawałam rady. Teraz moja kondycja sie poprawiła i ćwiczę ok 700 podskoków w seriach 7 razy 100. Zajmuje mi to w sumie 10-12 minut skakania. Skaczę codziennie wieczorem przed brzuszkami. Natomiast trzy razy w tygodniu ćwiczę wieczorem godzine: najpierw 10 minut skakanka, potem 20 minut rowerek, potem ćwiczenia siłowe rąk i nóg a na koniec brzuszki i rozciąganie. Ale powiem ci że skakanie jest naprawdę super, moim celem jest ujedrnienie ciała i zarysowania miesni, a skakanka bardzo ładnie rzeźbi nogi, po miesiącu juz widzę pierwsze efekty a isamopoczucie od razu lepsze!!! Pozdrawiam |
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
ja też słyszałam że skakanka to najlepsza rzecz do ćwiczenia. gdyby tylko nikt pode mną nie mieszkał to też bym sobie pokicała
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
A ja mieszkam na ostatnim piętrze i się nie przejmuję. Byle tylko przed 22
Najpierw skrzypie stepperem a później kicam
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
a ja wlasnie chcialam sobie poskakac tylko mi gdzies skakanke wcielo:/i nie moge jej znaleźć,a ćwiczyć raczej mi sie nie chce
pozdrawiam
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
madzik....mam dosłownie ten sam problem. jak skakanka mi nie była potrzebna to była, a jak potrzebna jest, to pochowała się po kątach i nie wiem gdzie jest....może ktoś nam kupi ?
pozdrawiam
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Skakanka VS tłuszcz :)
Kiedys juz czytalam ze skakanka jest swietna w pozbywaniu sie tluszczu, ale zapomnialam o tym, a ostatnio weszlam na jakies forum i dziewczyny pisaly ze po niczym innym tak nie schudly jak wlasnie po skakance..........ze jedna stracila 1.5cm w udach, 2 w pasie, w biodrach itd, ze lydki staly sie seksownie umiesnione (ale nie rozbudowane!) ze cale cialo nabiera szybko kondycji a to wszystko po 2 tygodniach!
Pisaly zeby zaczac od 10min, ale jak wczoraj sie wzielam za skakanie to po 6min mialam totalnie dosc, bylam cala mokra, zgrzana, a przestalam bo lydki odmowily posluszenstwa i zoladek zaczal wariowac! Dzis mam takie zakwasy ze ledwo chodze, a lydki takie twarde ze bola przy probie posmarowania ich balsamem.........bosko!!! Napiszcie o waszych doswiadczeniach ze skakanka, jesli macie ![]() Ja zaraz znow zaczynam 2 rundke
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skakanka VS tłuszcz :)
Cytat:
tyle, że ja się znudziłam i nie mam pomysłu co zrobić, żeby się przy skakaniu nie nudzić...gusia2120 mam nadzieję, że do Ciebie się nuda nie przyplącze... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co ja tez mam taka nadzieje
![]() Wlaczam do tego szybka muze na full i jade! Postanowilam na wstepie ze dotrwam do 2 tygodni
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Hm a myslicie ze wyimaginowana skakanka zadziala podobnie jak zwykla ?
![]() Jakbym w domq zaczela skakac to nic by nie zostalo z pokoju Ciekawe czy ktoras z Was skakala z taka "niby" skakanka
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
ja kilka dni temu na przemian skakałam (bez skakanki) na przemian biegając w miejscu jak nie miałam już siły....nie wiem dokładnie ile to trwało ale ok. 10-15min. na pewno.
po tym miałam straszne zakwasy, że nie moglam nawet podskoczyś ani pobiegać...ale chyba znowu zaczne to robić...jeśli zaobserwuję jakieś efekty to dam znać |
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Napisz koniecznie jak zobaczysz efekty
![]() Ja od dzis wieczora zacyznam skakac bez skakanki i tez sie podziele z Wami jak cos zaobserwuje ! |
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
męczyłam się jak ze skakanką myślę, że nie ma różnicy, ale łapkami też musisz "kręcić"
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w każdym razie męczyłam się tak jak ze skakanką myślę, że nie ma różnicy, ale musisz też łapkami "kręcić"
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
ojej, przepraszam za dubel, ale coś się nie chciało wysłać
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez zaczęłam od dziś skakać na skakance, zachęcona waszymi entuzjastycznymi opiniami;-) tego jeszcze nie próbowałam, a trzeba sobie jakos urozmaicić trening
![]() Tylko że ja podzieliłam moje skoki na serie...to ma być niby trening aerobowy więc nie wiem, czy czasem nie popełniłam błędu... skakałam przed śniadaniem 10 serii po 100 skoków "żabką"
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Atomówka --> dzięki
![]() A czy to nie jest tak, ze aby trening aerobowy dawal efekty trzeba cwiczyc min 20 min? |
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Jullietta też ostatnio o tym słyszałam i ponąć to prawda, bo dopiero po 20 min. zaczyna spalać się tkankę tłuszczową
.
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
ja skacze na skakance juz od ponad miesiaca i jestem bardzo zadowolona,bo z bioderek mi tluszczyk zniknal
to mnie cieszy najbardziej.
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
tez dzis przeszukalam caly dom i nie mogr jej nigdzie znalezc, ale jutro musze nabyc sobie i zaczynam. Musze poprawic kondycje, a przede wszystkim wytrzymalosc na zmeczenie, przydaloby sie co nie co shudnac
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Hm to ja moze zaczne nie wiem jeszcze od ilu - od tylu ile dam rade
A dojde do 30 Oto moj cel !! Rano wstaje i smigam na mojej skakance Mi wlasnie bardzo zalezy zeby mi w koncu spadl tluszczyk z bioder, nie chce stamtad zejsc Andzya --> zmotywowalas mnie jescze mocniej A duzo mialas tam tego tluszczyku ? Jesli moge spytac ?Także music na fulla i skaczemy |
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skacze 3 dzien a lydki to mam tak twarde ze hej! i bola bo mam zakwasy Ale dzis juz sie tak nie meczylam jak za 1 razem no i juz wczoraj doszlam do 10min
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz taki regularny ruch po 10min bedzie lepszy ni raz w tyg po godzinie ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

które ładnie kształtują ramiona a do tego dają dużo siły.

najbardziej zeszczyplaly mi ramiona i brzuch, ktorego nigdy nie moglam zrzucic

pozdrawiam
i nie mam pomysłu co zrobić, żeby się przy skakaniu nie nudzić...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)