Tarot - wierzyć czy nie ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 20:20   #31
Martynkaglg
Przyczajenie

Dot.: Tarot - wierzyć czy nie ?

Chodze i czesto mi sie sprawdza..Niedawno dostalam wrozbe - odpowiedz na 5 pytan ktore zadalam. Czekam az sie spelni cos z tego a poczekam sobie troszke bo pierwsze rzeczy nastapia dopiero za 1,5 r

Rozwalaja mnie ludzie ktorzy pisza ' wrozby ci sie spelniaja bo tak bardzo w to wierzysz ze sama do tego doprowadzasz ' przeciez nie na wszystko mamy wplyw... ja pytalam o rzeczy na ktore kompletnie nie mialam wplywu i sie spelnialy..
Martynkaglg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 00:35   #32
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martynkaglg Pokaż wiadomość
Chodze i czesto mi sie sprawdza..Niedawno dostalam wrozbe - odpowiedz na 5 pytan ktore zadalam. Czekam az sie spelni cos z tego a poczekam sobie troszke bo pierwsze rzeczy nastapia dopiero za 1,5 r

Rozwalaja mnie ludzie ktorzy pisza ' wrozby ci sie spelniaja bo tak bardzo w to wierzysz ze sama do tego doprowadzasz ' przeciez nie na wszystko mamy wplyw... ja pytalam o rzeczy na ktore kompletnie nie mialam wplywu i sie spelnialy..
Ale jest taki moment, w którym wielu ludzi zaczyna analizować wszystkie wydarzenia pod kątem "czy to było w kartach".

I to jest bez wątpienia ten moment, w którym należy karty odstawić, dopóki nie przejdzie.

Tarot to nie jest wyrocznia.
W ogóle byłabym sceptyczna, jeżeli chodzi o wiarygodność jakichkolwiek metod przepowiadania przyszłości na zasadzie "tak będzie i już".
jakoś mi się to kłóci ze zdrowym rozsądkiem.

I tak, istnieje zasada "samospełniającej się przepowiedni". Nieraz to widziałam. To najpotężniejsza magia świata - wmówić sobie, że nic się nie zmieni. Działa w 100%

Edytowane przez nosferatku
Czas edycji: 2014-06-23 o 00:39
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-27, 12:04   #33
Martynkaglg
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nosferatku Pokaż wiadomość
Ale jest taki moment, w którym wielu ludzi zaczyna analizować wszystkie wydarzenia pod kątem "czy to było w kartach".

I to jest bez wątpienia ten moment, w którym należy karty odstawić, dopóki nie przejdzie.

Tarot to nie jest wyrocznia.
W ogóle byłabym sceptyczna, jeżeli chodzi o wiarygodność jakichkolwiek metod przepowiadania przyszłości na zasadzie "tak będzie i już".
jakoś mi się to kłóci ze zdrowym rozsądkiem.

I tak, istnieje zasada "samospełniającej się przepowiedni". Nieraz to widziałam. To najpotężniejsza magia świata - wmówić sobie, że nic się nie zmieni. Działa w 100%

Wiesz moze i masz racje , lecz ja mialam kiedys taka sytuacje ze dostalam wrozbe, ze w ciagu kilku miesiecy sie wyprowadze..a tu nagle zmarl czlonek mojej rodziny , i odziedziczylismy po nim dom... Rodzice podjeli decyzje o przeprowadzce i do niej doszlo.. ale moze to byl czysty przypadek
Martynkaglg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 12:25   #34
JustynaWalessa
Przyczajenie

Witam,
Znalazłem świetną stronę oferującą duży wybór kart tarota.

Edytowane przez JustynaWalessa
Czas edycji: 2016-07-15 o 08:30 Powód: reklama
JustynaWalessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 14:11   #35
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

To sobie kup

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-07-03, 15:29   #36
laaura556
Przyczajenie

Mnie to zawsze ciekawiło jakie efekty mogą pojawić się po rytuałach miłosnych, ale szczerze mówiąc jeszcze nie miałam okazji spróbować. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2024-07-04 o 12:49 Powód: reklama
laaura556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-07-12, 12:03   #37
wikaat
Raczkowanie

Serio coś takiego działa? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć..
wikaat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2024-07-16, 11:23   #38
Eri_Sa
Raczkowanie

Serio ktoś wierzy w takie bajki?
Eri_Sa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-07-16, 14:56   #39
Ertix
Raczkowanie

Osobiście wierzę, ale to też zależy kto przewiduje przyszłość. Ciężko mówić o tym że są to bajki jeżeli tarot wywodził się już od ludzi starożytnych. Tak jak cała astrologia, zresztą.
Tarocista potrafi nawet lepiej pomóc niż niejeden terapeuta.
Dobrzy tarociści są naprawdę w cenie. O dziwo zawsze są to mężczyźni, choć może nie powinno to dziwić bo to przecież oczywiste.
Mężczyźni nie kierują się emocjami przy interpretacji wróżb jak kobiety, i pewnie stąd ten profesjonalizm. Oczywiście mówię tu o naprawdę dobrych tarocistach, z doświadczeniem.
Nie znam za to ani jednej dobrej tarocistki. Przynajmniej w Polsce. Zawsze kieruje się taka emocjami lub jakimiś swoimi wymysłami o danej osobie.

Edytowane przez Ertix
Czas edycji: 2024-07-16 o 14:57
Ertix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-07-17, 07:55   #40
Eri_Sa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ertix Pokaż wiadomość
Osobiście wierzę, ale to też zależy kto przewiduje przyszłość. Ciężko mówić o tym że są to bajki jeżeli tarot wywodził się już od ludzi starożytnych.
Idąc taką żelazną logiką powinnaś nadal wierzyć w to, że trepanacja czaszki uwalnia od chorób psychicznych, przecież to też jest wiedza wywodząca się od starożytnych ludów.
Eri_Sa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości