Stepper - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2003-05-12, 05:34   #31
lejka
Zakorzenienie

Re: schody a stepper :)

Ale jedną godzinę pod rząd??? Hehehe, nawet sobie nie wyobrażam...

A ja i tak codziennie pnę sie po schodach, bo boję się windy... Nawet z zakupami. [img]icons/icon10.gif[/img]
lejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-05-12, 07:46   #32
smoczek
Zakorzenienie

[img]icons/icon7.gif[/img] Wbrew pozorom to całkiem wykonalne [img]icons/icon7.gif[/img] To dokładnie jak wchodzenie na Babią Górę przez Akademicką Perć z piętnastokilowym plecakiem [img]icons/icon7.gif[/img] Tam praktycznie cały czas masz kamienne schody [img]icons/icon10.gif[/img] Myślę, że tam idąc bardzo szybko z plecakiem ( z moim braciszkiem czasami bawimy się w bicie rekordów czasowych [img]icons/icon12.gif[/img] ) spokojnie można tyle spalić w ciągu godziny [img]icons/icon7.gif[/img]
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-05-12, 07:46   #33
smoczek
Zakorzenienie

[img]icons/icon7.gif[/img] Wbrew pozorom to całkiem wykonalne [img]icons/icon7.gif[/img] To dokładnie jak wchodzenie na Babią Górę przez Akademicką Perć z piętnastokilowym plecakiem [img]icons/icon7.gif[/img] Tam praktycznie cały czas masz kamienne schody [img]icons/icon10.gif[/img] Myślę, że tam idąc bardzo szybko z plecakiem ( z moim braciszkiem czasami bawimy się w bicie rekordów czasowych [img]icons/icon12.gif[/img] ) spokojnie można tyle spalić w ciągu godziny [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2003-05-12, 07:55   #34
sarenka
Zakorzenienie

a na którym piętrze mieszkasz Lejuś? [img]icons/icon7.gif[/img]

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-05-12, 07:55   #35
sarenka
Zakorzenienie

a na którym piętrze mieszkasz Lejuś? [img]icons/icon7.gif[/img]

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Stary 2003-05-12, 07:58   #36
minio
Raczkowanie

jej...jak ja uwielbiam to podejscie [img]icons/icon7.gif[/img] tam tak pieknie po drodze :-D czasem tez sie scigamy, ale zazwyczaj wolimy przystanac i poogladac [img]icons/icon7.gif[/img]
pozdrawiam i przystaje na slowa Smoczka, tak, tyle sie pewnie spali [img]icons/icon7.gif[/img]
Kazało mu, podobne zwykłej dumie,
Czynić, czego nikt lub mało kto umie;
I za tymże impulsem w pokus chwilach,
Duch jego takoż ku złu się nachylał.

Byron "Lara"
minio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-05-12, 07:58   #37
minio
Raczkowanie

jej...jak ja uwielbiam to podejscie [img]icons/icon7.gif[/img] tam tak pieknie po drodze :-D czasem tez sie scigamy, ale zazwyczaj wolimy przystanac i poogladac [img]icons/icon7.gif[/img]
pozdrawiam i przystaje na slowa Smoczka, tak, tyle sie pewnie spali [img]icons/icon7.gif[/img]
Kazało mu, podobne zwykłej dumie,
Czynić, czego nikt lub mało kto umie;
I za tymże impulsem w pokus chwilach,
Duch jego takoż ku złu się nachylał.

Byron "Lara"
minio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-05-12, 08:27   #38
smoczek
Zakorzenienie

Nio, pięknie tam jest, ale bardziej mi się podoba trasa przez Sokolicę [img]icons/icon7.gif[/img] Akademicką Perć traktuję raczej jako kondycyjną ścieżkę zdrowia [img]icons/icon10.gif[/img] Z drugiej strony teraz z bratem średnio się mogę pościgać, bo mimo, że kondycję mam naprawdę niezłą to nie mam z nim szans [img]icons/icon10.gif[/img] Wczoraj właśnie wrócił z gór i pobił swój rekord-w jeden dzień zrobił 72 punkty GOT-przeszedł z Suchej Beskidzkiej na Rysiankę w jeden dzień(przez Jałowiec, Klekociny itp) Zawzięłam się i obiecałam sobie, że zrobię tą samą trasę za miesiąc [img]icons/icon10.gif[/img] więc właśnie zaczynam ostrzej trenować [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/icon41.gif[/img]
Tak czy inaczej Babia Góra jest the best [img]icons/icon10.gif[/img]
Stary 2003-05-12, 08:27   #39
smoczek
Zakorzenienie

Nio, pięknie tam jest, ale bardziej mi się podoba trasa przez Sokolicę [img]icons/icon7.gif[/img] Akademicką Perć traktuję raczej jako kondycyjną ścieżkę zdrowia [img]icons/icon10.gif[/img] Z drugiej strony teraz z bratem średnio się mogę pościgać, bo mimo, że kondycję mam naprawdę niezłą to nie mam z nim szans [img]icons/icon10.gif[/img] Wczoraj właśnie wrócił z gór i pobił swój rekord-w jeden dzień zrobił 72 punkty GOT-przeszedł z Suchej Beskidzkiej na Rysiankę w jeden dzień(przez Jałowiec, Klekociny itp) Zawzięłam się i obiecałam sobie, że zrobię tą samą trasę za miesiąc [img]icons/icon10.gif[/img] więc właśnie zaczynam ostrzej trenować [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/icon41.gif[/img]
Tak czy inaczej Babia Góra jest the best [img]icons/icon10.gif[/img]
Stary 2003-05-12, 08:55   #40
lejka
Zakorzenienie

sarenka napisał(a):
> a na którym piętrze mieszkasz Lejuś? [img]icons/icon7.gif[/img]

Na szczęście tylko na trzecim... [img]icons/icon10.gif[/img]
Stary 2003-05-12, 08:55   #41
lejka
Zakorzenienie

sarenka napisał(a):
> a na którym piętrze mieszkasz Lejuś? [img]icons/icon7.gif[/img]

Na szczęście tylko na trzecim... [img]icons/icon10.gif[/img]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-05-12, 08:58   #42
sarenka
Zakorzenienie

ja na 13tym [img]icons/icon7.gif[/img]. i wolę windę [img]icons/icon7.gif[/img] zwłaszcza jak mam 5 siat [img]icons/icon7.gif[/img], ale jak mieszkałam na 2gim to brykałam po schodach [img]icons/icon7.gif[/img]

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Stary 2003-05-12, 08:58   #43
sarenka
Zakorzenienie

ja na 13tym [img]icons/icon7.gif[/img]. i wolę windę [img]icons/icon7.gif[/img] zwłaszcza jak mam 5 siat [img]icons/icon7.gif[/img], ale jak mieszkałam na 2gim to brykałam po schodach [img]icons/icon7.gif[/img]

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Stary 2003-05-12, 15:41   #44
ma75
Rozeznanie

No, ale w górach, to przyjemnie [img]icons/icon7.gif[/img] , a tak po schodach w bloku, przez godzinę...ojojoj - nuda [img]icons/icon9.gif[/img]
ma75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-05-12, 15:41   #45
ma75
Rozeznanie

No, ale w górach, to przyjemnie [img]icons/icon7.gif[/img] , a tak po schodach w bloku, przez godzinę...ojojoj - nuda [img]icons/icon9.gif[/img]
ma75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-05-12, 21:26   #46
aggie
BAN stały

GG do aggie

Dziekiii [img]icons/1cmok.gif[/img]

A co jesli by porownac wchodzenie po schodach i biegi ? przez 30 min ? tzn biegi pomieszane z tzw. "speedwalk'iem" [img]icons/icon7.gif[/img]
I najbardziej chodzi mi o miesnie posladkow i brzuszka [img]icons/icon7.gif[/img]

A tak a propos to wiadomo ze gory sa o nieeeebo lepsze [img]icons/icon7.gif[/img] Nio tylko ze nie co dzien jest okazja sobie polazic [img]icons/icon9.gif[/img] a schody sa bardziej dostepne i mozlwe [img]icons/icon7.gif[/img] i moze sie pobawic [img]icons/icon7.gif[/img]

[img]icons/icon40.gif[/img]
aggie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-05-12, 21:26   #47
aggie
BAN stały

GG do aggie

Dziekiii [img]icons/1cmok.gif[/img]

A co jesli by porownac wchodzenie po schodach i biegi ? przez 30 min ? tzn biegi pomieszane z tzw. "speedwalk'iem" [img]icons/icon7.gif[/img]
I najbardziej chodzi mi o miesnie posladkow i brzuszka [img]icons/icon7.gif[/img]

A tak a propos to wiadomo ze gory sa o nieeeebo lepsze [img]icons/icon7.gif[/img] Nio tylko ze nie co dzien jest okazja sobie polazic [img]icons/icon9.gif[/img] a schody sa bardziej dostepne i mozlwe [img]icons/icon7.gif[/img] i moze sie pobawic [img]icons/icon7.gif[/img]

[img]icons/icon40.gif[/img]
aggie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-08-01, 14:53   #48
Martysia
Raczkowanie

GG do Martysia
Steper

Mam problem z "dużymi" udami. W związku z tym zafundowałam sobie steper. Niestety mimo systematycznych ćwiczeń efekty są znikome Może coś robię nie tak? Proszę o poradę jak ćwiczyć na tym urządzeniu Pozdrowionka
Martysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-08-03, 09:13   #49
Martysia
Raczkowanie

GG do Martysia
Re: Steper

Dziękuję za pomoc
Stary 2003-08-03, 09:43   #50
trojka
Zakorzenienie

zajrzyj tutaj i nie http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=20536

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-08-03, 12:17   #51
smoczek
Zakorzenienie

Nio wróciłam z wakacji i biorę się do roboty
Jesli chodzi o zbijanie tłuszczyku na udach, to oprócz steppera rewelacyjne jest bieganie(wolno i długo, bo przy sprintach niestety dodatkowo rozbudowuje się mięsień dwugłowy uda) , marsze, a do tego rozciąganie mięśni okolic uda. Pozatym pływanie żabką(zadba też o wewnętrzne części uda, a to częsty problem kobiet) I na koniec pytanie-ile już cwiczysz? Bo wcześniej niż w miesiąc o efektach mowy być nie może.
Stary 2003-08-03, 12:40   #52
Martysia
Raczkowanie

GG do Martysia

Na tym stepreku walcze już od trzech miesięcy
I powoli dochodzę do wniosku że niepotrzebnie wydałam kasę
Jedyne efekty to porawa kondycji- zauważyłam to gdy byłam w górach! Ludziska płakali że bolą ich łydki a moje są twarde jak skała!
Tyle że nie o to chodziło
Mam pytanko smoczku:czy jest jakaś konkretna technika chodzenia na tym steperze?
Stary 2003-08-03, 13:09   #53
smoczek
Zakorzenienie

Jeżeli chcesz żeby w czasie ćwiczeń na stepperze pracowały uda, a nie tylko łydki, to staraj się ciężar ciała tak jakby, przenieśc nieco do tyłu, aż poczujesz, że pracują mięśnie ud z tyłu nóg. Nie opieraj sie na rączkach(jeśli stepper je ma). To tyle jeśli chodzi o takie uwagi. Tak na sucho to dośc trudno wytłumaczyć.
Stary 2003-10-10, 10:57   #54
milgryf
Zadomowienie

stepper

Posiadam w domu stepper i przy jego pomocy chciałabym popracować nad moimi udami i pupcią.Proszę o pomoc jak ułożyć ćwiczenia aby wiosną mieć piękne nóżki.Lepiej codziennie po trochu czy rzadziej a dłużej.
milgryf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-10-10, 11:13   #55
MoniaK
Zakorzenienie

Re: stepper

Steper należy do przyrządów aerobowych czyli spalających tłuszcz. Aby spalić tłuszczyk należy ćwiczyć min. 30 min. i najlepiej na czczo. Na steperku mogą rozubudowywać się łydki, więc aby to zminimalizować musisz dość szybko chodzić i naciskać piętą na pedał. Do tego koniecznie rozciąganie. Steper jest przydatny, ale aby ukształtować wybrane partie ciała nie obejdzie się bez ćwiczeń siłowych. Nie musisz koniecznie biegać na siłownię wyszukaj na forum post małego (podawał mnóstwo ćwiczeń na nogi), polecam także www.sfd.pl ; tam masz atlas ćwiczeń a także całą skarbnicę wiedzy na temat ćwiczeń i odżywiania
pozdrawiam
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-10-10, 11:55   #56
milgryf
Zadomowienie

Już się zarejstrowałam na sfd-dzięki bardzo.Pozatym na siłownię to ja bym chętnie poszła ale w mojej miejscowości jej brak .Powiedz mi jeszcze czy na cellulitis stepper będzie dobry?
milgryf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2003-10-10, 12:24   #57
MoniaK
Zakorzenienie

Na celulitis wskazana jest wogóle aktywność fizyczna, ćwiczenia spalające tłuszczyk jak najbardziej, steper także. Nie zapominaj oczywiście o odpowiednim odżywianiu (to bardzo ważne) i kosmetykach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-05-28, 12:10   #58
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi
ODCHUDZANKO łydki a stepper

Koffane poradzcie proszeeemam dylemat dotyczacy zakupu stepperka jest tak wychwalany..ze sie ładnie chudnie i ksztaltuje nozki i brzuszek..wiecie cos o tym?Moje obawy dotycza miesni a mianowicie boje sie ze zamiast schudnac (zalezy mi na łydkach i udach) narobie sobie miesni i moje nogi beda :/ no wiecie..jeszcze grubsze:/ a moze orientujecie sie gdzie mozna kupic w miare tanie stepperki (tak do 150 zł)oraz gdzie? troche boje sie kupowac od kogos przez internet roznie to bywa DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI POZDRAWIAM PAPA
Stary 2004-05-28, 12:37   #59
MoniaK
Zakorzenienie

Re: ODCHUDZANKO łydki a stepper

Poszukaj na forum; o steperze było bardzo dużo
Tak na szybko powiem że steper należy do ćwiczeń aerobowych, więc spala tłuszcz jeśli będziesz oczywiście ćwiczyć min. 30 minut. Mięśni Ci napewno nie przybędzie jeśli twoim celem jest schudnięcie; gdyby wszystkim od ćwiczeń tak po prostu przybywało mnóstwo mięśni to po ulicy chodziłyby same mięśniaki Do tego potrzeba ogrom pracy i odpowiedniej diety
Stary 2004-05-28, 12:46   #60
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi
Re: ODCHUDZANKO łydki a stepper

acha i podobno bardzo bardzo szkodzi kolanom WIECIE COS NA TE TEMATY? :P

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości