![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Re: schody a stepper :)
Ale jedną godzinę pod rząd??? Hehehe, nawet sobie nie wyobrażam...
A ja i tak codziennie pnę sie po schodach, bo boję się windy... Nawet z zakupami. [img]icons/icon10.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
[img]icons/icon7.gif[/img] Wbrew pozorom to całkiem wykonalne [img]icons/icon7.gif[/img] To dokładnie jak wchodzenie na Babią Górę przez Akademicką Perć z piętnastokilowym plecakiem [img]icons/icon7.gif[/img] Tam praktycznie cały czas masz kamienne schody [img]icons/icon10.gif[/img] Myślę, że tam idąc bardzo szybko z plecakiem ( z moim braciszkiem czasami bawimy się w bicie rekordów czasowych [img]icons/icon12.gif[/img] ) spokojnie można tyle spalić w ciągu godziny [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
[img]icons/icon7.gif[/img] Wbrew pozorom to całkiem wykonalne [img]icons/icon7.gif[/img] To dokładnie jak wchodzenie na Babią Górę przez Akademicką Perć z piętnastokilowym plecakiem [img]icons/icon7.gif[/img] Tam praktycznie cały czas masz kamienne schody [img]icons/icon10.gif[/img] Myślę, że tam idąc bardzo szybko z plecakiem ( z moim braciszkiem czasami bawimy się w bicie rekordów czasowych [img]icons/icon12.gif[/img] ) spokojnie można tyle spalić w ciągu godziny [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
a na którym piętrze mieszkasz Lejuś? [img]icons/icon7.gif[/img]
#35 |
Zakorzenienie
|
a na którym piętrze mieszkasz Lejuś? [img]icons/icon7.gif[/img]
#36 |
Raczkowanie
|
jej...jak ja uwielbiam to podejscie [img]icons/icon7.gif[/img] tam tak pieknie po drodze :-D czasem tez sie scigamy, ale zazwyczaj wolimy przystanac i poogladac [img]icons/icon7.gif[/img]
pozdrawiam i przystaje na slowa Smoczka, tak, tyle sie pewnie spali [img]icons/icon7.gif[/img]
Potrafił nieraz siebie się wyrzec, aby innych wspierać, Nie litość go jednak wiodła ni sumienie, Lecz myśli jakieś dziwne zwyrodnienie Kazało mu, podobne zwykłej dumie, Czynić, czego nikt lub mało kto umie; I za tymże impulsem w pokus chwilach, Duch jego takoż ku złu się nachylał. Byron "Lara"
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
jej...jak ja uwielbiam to podejscie [img]icons/icon7.gif[/img] tam tak pieknie po drodze :-D czasem tez sie scigamy, ale zazwyczaj wolimy przystanac i poogladac [img]icons/icon7.gif[/img]
pozdrawiam i przystaje na slowa Smoczka, tak, tyle sie pewnie spali [img]icons/icon7.gif[/img]
Potrafił nieraz siebie się wyrzec, aby innych wspierać, Nie litość go jednak wiodła ni sumienie, Lecz myśli jakieś dziwne zwyrodnienie Kazało mu, podobne zwykłej dumie, Czynić, czego nikt lub mało kto umie; I za tymże impulsem w pokus chwilach, Duch jego takoż ku złu się nachylał. Byron "Lara"
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Nio, pięknie tam jest, ale bardziej mi się podoba trasa przez Sokolicę [img]icons/icon7.gif[/img] Akademicką Perć traktuję raczej jako kondycyjną ścieżkę zdrowia [img]icons/icon10.gif[/img] Z drugiej strony teraz z bratem średnio się mogę pościgać, bo mimo, że kondycję mam naprawdę niezłą to nie mam z nim szans [img]icons/icon10.gif[/img] Wczoraj właśnie wrócił z gór i pobił swój rekord-w jeden dzień zrobił 72 punkty GOT-przeszedł z Suchej Beskidzkiej na Rysiankę w jeden dzień(przez Jałowiec, Klekociny itp) Zawzięłam się i obiecałam sobie, że zrobię tą samą trasę za miesiąc [img]icons/icon10.gif[/img] więc właśnie zaczynam ostrzej trenować [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/icon41.gif[/img]
Tak czy inaczej Babia Góra jest the best [img]icons/icon10.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Nio, pięknie tam jest, ale bardziej mi się podoba trasa przez Sokolicę [img]icons/icon7.gif[/img] Akademicką Perć traktuję raczej jako kondycyjną ścieżkę zdrowia [img]icons/icon10.gif[/img] Z drugiej strony teraz z bratem średnio się mogę pościgać, bo mimo, że kondycję mam naprawdę niezłą to nie mam z nim szans [img]icons/icon10.gif[/img] Wczoraj właśnie wrócił z gór i pobił swój rekord-w jeden dzień zrobił 72 punkty GOT-przeszedł z Suchej Beskidzkiej na Rysiankę w jeden dzień(przez Jałowiec, Klekociny itp) Zawzięłam się i obiecałam sobie, że zrobię tą samą trasę za miesiąc [img]icons/icon10.gif[/img] więc właśnie zaczynam ostrzej trenować [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/icon41.gif[/img]
Tak czy inaczej Babia Góra jest the best [img]icons/icon10.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
sarenka napisał(a):
> a na którym piętrze mieszkasz Lejuś? [img]icons/icon7.gif[/img] Na szczęście tylko na trzecim... [img]icons/icon10.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
sarenka napisał(a):
> a na którym piętrze mieszkasz Lejuś? [img]icons/icon7.gif[/img] Na szczęście tylko na trzecim... [img]icons/icon10.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
ja na 13tym [img]icons/icon7.gif[/img]. i wolę windę [img]icons/icon7.gif[/img] zwłaszcza jak mam 5 siat [img]icons/icon7.gif[/img], ale jak mieszkałam na 2gim to brykałam po schodach [img]icons/icon7.gif[/img]
#43 |
Zakorzenienie
|
ja na 13tym [img]icons/icon7.gif[/img]. i wolę windę [img]icons/icon7.gif[/img] zwłaszcza jak mam 5 siat [img]icons/icon7.gif[/img], ale jak mieszkałam na 2gim to brykałam po schodach [img]icons/icon7.gif[/img]
#44 |
Rozeznanie
|
No, ale w górach, to przyjemnie [img]icons/icon7.gif[/img] , a tak po schodach w bloku, przez godzinę...ojojoj - nuda [img]icons/icon9.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
No, ale w górach, to przyjemnie [img]icons/icon7.gif[/img] , a tak po schodach w bloku, przez godzinę...ojojoj - nuda [img]icons/icon9.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Dziekiii [img]icons/1cmok.gif[/img]
A co jesli by porownac wchodzenie po schodach i biegi ? przez 30 min ? tzn biegi pomieszane z tzw. "speedwalk'iem" [img]icons/icon7.gif[/img] I najbardziej chodzi mi o miesnie posladkow i brzuszka [img]icons/icon7.gif[/img] A tak a propos to wiadomo ze gory sa o nieeeebo lepsze [img]icons/icon7.gif[/img] Nio tylko ze nie co dzien jest okazja sobie polazic [img]icons/icon9.gif[/img] a schody sa bardziej dostepne i mozlwe [img]icons/icon7.gif[/img] i moze sie pobawic [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
Dziekiii [img]icons/1cmok.gif[/img]
A co jesli by porownac wchodzenie po schodach i biegi ? przez 30 min ? tzn biegi pomieszane z tzw. "speedwalk'iem" [img]icons/icon7.gif[/img] I najbardziej chodzi mi o miesnie posladkow i brzuszka [img]icons/icon7.gif[/img] A tak a propos to wiadomo ze gory sa o nieeeebo lepsze [img]icons/icon7.gif[/img] Nio tylko ze nie co dzien jest okazja sobie polazic [img]icons/icon9.gif[/img] a schody sa bardziej dostepne i mozlwe [img]icons/icon7.gif[/img] i moze sie pobawic [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Steper
Mam problem z "dużymi" udami. W związku z tym zafundowałam sobie steper. Niestety mimo systematycznych ćwiczeń efekty są znikome
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Re: Steper
Dziękuję za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
zajrzyj tutaj i nie
![]()
#51 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o zbijanie tłuszczyku na udach, to oprócz steppera rewelacyjne jest bieganie(wolno i długo, bo przy sprintach niestety dodatkowo rozbudowuje się mięsień dwugłowy uda) , marsze, a do tego rozciąganie mięśni okolic uda. Pozatym pływanie żabką(zadba też o wewnętrzne części uda, a to częsty problem kobiet) I na koniec pytanie-ile już cwiczysz? Bo wcześniej niż w miesiąc o efektach mowy być nie może. |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Na tym stepreku walcze już od trzech miesięcy
![]() I powoli dochodzę do wniosku że niepotrzebnie wydałam kasę ![]() Jedyne efekty to porawa kondycji- zauważyłam to gdy byłam w górach! Ludziska płakali że bolą ich łydki a moje są twarde jak skała! Tyle że nie o to chodziło ![]() Mam pytanko smoczku:czy jest jakaś konkretna technika chodzenia na tym steperze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chcesz żeby w czasie ćwiczeń na stepperze pracowały uda, a nie tylko łydki, to staraj się ciężar ciała tak jakby, przenieśc nieco do tyłu, aż poczujesz, że pracują mięśnie ud z tyłu nóg. Nie opieraj sie na rączkach(jeśli stepper je ma). To tyle jeśli chodzi o takie uwagi. Tak na sucho to dośc trudno wytłumaczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
stepper
Posiadam w domu stepper i przy jego pomocy chciałabym popracować nad moimi udami i pupcią.Proszę o pomoc jak ułożyć ćwiczenia aby wiosną mieć piękne nóżki.Lepiej codziennie po trochu czy rzadziej a dłużej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Re: stepper
Steper należy do przyrządów aerobowych czyli spalających tłuszcz. Aby spalić tłuszczyk należy ćwiczyć min. 30 min. i najlepiej na czczo. Na steperku mogą rozubudowywać się łydki, więc aby to zminimalizować musisz dość szybko chodzić i naciskać piętą na pedał. Do tego koniecznie rozciąganie. Steper jest przydatny, ale aby ukształtować wybrane partie ciała nie obejdzie się bez ćwiczeń siłowych. Nie musisz koniecznie biegać na siłownię
![]() ![]() pozdrawiam
#56 |
Zadomowienie
|
Już się zarejstrowałam na sfd-dzięki bardzo.Pozatym na siłownię to ja bym chętnie poszła ale w mojej miejscowości jej brak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Na celulitis wskazana jest wogóle aktywność fizyczna, ćwiczenia spalające tłuszczyk jak najbardziej, steper także. Nie zapominaj oczywiście o odpowiednim odżywianiu (to bardzo ważne) i kosmetykach
![]()
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
ODCHUDZANKO łydki a stepper
Koffane poradzcie proszeee
![]()
#59 |
Zakorzenienie
|
Re: ODCHUDZANKO łydki a stepper
Poszukaj na forum; o steperze było bardzo dużo
![]() Tak na szybko powiem że steper należy do ćwiczeń aerobowych, więc spala tłuszcz jeśli będziesz oczywiście ćwiczyć min. 30 minut. Mięśni Ci napewno nie przybędzie jeśli twoim celem jest schudnięcie; gdyby wszystkim od ćwiczeń tak po prostu przybywało mnóstwo mięśni to po ulicy chodziłyby same mięśniaki ![]() ![]()
#60 |
Zadomowienie
|
Re: ODCHUDZANKO łydki a stepper
acha i podobno bardzo bardzo szkodzi kolanom WIECIE COS NA TE TEMATY? :P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.