![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
właśnie nie mam jutro będa po 10 rano ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
desia tez myslalam o Zariah
![]()
#33 |
Rozeznanie
|
Już jestem na nowym wątku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Poleżałam trochę i nadal czuję się średnio, to chyba jednak przeziębienie jakies dziwne. eh, no nic mam nadzieję, że się nie rozwinie w nic poważniejszego..
i co pisałaś Desiu? może by skrobnąc, nie wiem sama.. Cytat:
![]() Super, ze założyłaś nowy wątek ![]() ![]() Cytat:
![]() a jakoś wolałabym żeby Córcia miała swój dzien Urodzin, poza tym wolałabym nie spędzac tego dnia w szpitalu. No ale będzie jak będzie ![]() Mdłości na początku ciązy też miałam, nie sądziłam, że jeszcze je poczuje. ![]() Dziś rano z tego niewyspania zapomniałam zrobic siusiu do kubeczka (miałam zaniesc przed ktg do badania i krew oddac) no i jutro znów musze jechac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Gang Iren
|
Jestem!!!
Tikki gratulacje!!!! Ale optymistycznie piszesz wrazenia po porodzie.Ja tez tak chce ![]() No i powiedzialam Eryczkowi,ze Andrea juz jest.Mam nadzieje,ze tez sie ruszy uparciuch. W koncu jestem pierwsza na liscie z nierozpakowanych.Wiec nie wpychac mi sie w kolejke prosze.Teraz ja!! ![]()
#36 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze szybko wyzdrowiejesz! Nie wiem, mozna by skrobnac, moze jest tylko zdolowana albo cos i nawet do nas nie zaglada i nie wie ze sie martwimy! Cziqua , jestem pewna ze gdyby bylo jakiekolwiek niebezpieczenstwo to gin wyslalby Cie do szpitala, mysle ze nawet jesliby (odpukac ) bylo cos nie tak z wynikami , to nie jest to nic co nie moze poczekac do jutra! Lekarze w takich wypadlach nie ryzykuja ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() Aguska, no osiwiejemy jak nic! Dobrze ze zawsze mozna sie zafarbowac! Ale sie opchalam moimi plackami, wyszly pyszne ![]() Monia, Ivorek jest nie do podrobienia , i ten wzrok - chodzaca niewinnosc ![]() Bardzo ladny masz brzuch! Karo - Piotrus przeslodki i te Jego wloski- blondasek maly ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-11 o 16:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
melduję się na nowym wątku
![]() gratuluję rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za te jeszcze nierozpakowane-oby już szybko poszło, w końcu na odchowalni jesteśmy już, dzieciaczki może poczują presję i się szybko pojawią ![]()
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja dzisiaj miałam zupkę pieczarkową ![]() a tak ogólnie oglądam wszystkie sezony Chirurgów na zalukaj i dzisiaj oglądałam ostatni odcinek drugiego sezonu i tam usypiali psa aj co sie ubeczałam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
melduje sie na nowym wątku, w nowym dziale
![]() tikki, Gratuluję!!! ![]() Byłyśmy z Ewelinką na spacerze w lesie. Piękna pogoda była, grzechem było nie skorzystać! A głodna wróciła, że szok! Jakby sama dreptała te kilometry ![]() Po wizycie położnej ok, dno macicy jest już na swoim miejscu. Tak więc za 3 tygodnie kończymy połóg i czas wybrać się do lekarza na badanie kontrolne (przy okazji mija rok od ostatniej cyto więc warto powtórzyc badanie). Któraś z dziewczyn pytała o rozstępy PO porodzie. Otóż mi się małe pojawiły - w okolicy pępka i na boczkach :/ Te na boczkach są widoczniejsze, ale zbledną i nie będzie ich widac. Te przy pępku już są białe i małe, nie martwię się tym.
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak stoje to jeszcze jako tako ten moj brzuchol - gorzej jak usiade ![]() a Ivorek niewinnie wyglada jak zawsze, a to taki czort ze szkoda gadac normalnie...ale taki kochany jest jednoczesnie ze tez szkoda gadac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
desia ślinka mi cieknie jak piszesz o tych plackach!
![]() ![]() a z rozpakowanych mamuś to Rybka coś się dawno nie odzywała.. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- cziqua ja prawie na każdym odcinku Chirurgów beczałam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Na meilu same slicznosci, maluszki, brzuszki i Ivorek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
ale piękne fotki na mailu! MoniaHan ale masz brzuszek!!! woow! Brawo!
![]() Hrabia Ivorek cudo ![]() Piotruś karo_z niesamowite ma te jasne włoski! Zuzia, Ewelinka - śliczne dziewczynki ![]() karolca i Twój brzuszek w świetnej formie! emigra kochana, a Ty to nikniesz w oczach, piszesz że na wadze nic nie widac, ale mi sie wydaje że po Tobie jak najbardziej! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez lubie chirurgow ![]()
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
A hoj ( nie wiem jak to się piszę )
![]() Gratulacje dla Tikki ![]() ![]() ![]() ![]() Lena mi to tak wiesz...pachnie podejrzenie to Twoje samopoczucie ![]() ![]() Ada trzymaj się jakoś ![]() ![]() Nowaken tik tak tik tak, odliczanie czas zacząć ![]() Mravka uwielbiam te Twoje posty o Malym, o jego jojczeniu ( no nie wiem czemu, ale smieszne to slowo jest nie?) itd. Aguśka ![]() ![]() Fajnie,że Filip juz się pogodził z sytuację i że masz pomoc. Moja Mama teraz siedzi na działce prawie całe dnie, no ale w sumie to dzieci już swoje odchowala ![]() ![]() Dzisiaj 3, 5 godziny na powietrzu, fajnie tak na słoneczku pobyć ![]() Normalnie tego się nie spodziewałam, ale już trzecią nockę mam wspaniałą, Kaja zasnęła o 21 i obudziła się na picie o 3.30, potem 7, piękna sprawa ![]() Jutro szczepienie na 9, musze się zaopatrzyć w czopki jakieś ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- kur...ca mnie bierze jak slysze takie info jak teraz w tv, rodzice glodzili dziecko, 11 miesiecy i 4kg |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Ok, no to wyslalam sms-a do Pumy
![]() Czekamy na wiesci. Konia to ale snie nachodzilyscie! Super! Lena, ja tez myslalam o Rybce ![]() A skoro apetyt dopisuje to bedziesz zdrowa ![]() No Monia, to raptem 4 tygodnie przeciez, jeszcze bedzie brzuch ladny rowniez jak usiadziesz! A Iworek to sobie wyobrazam, znam takie spojrzenie psa, taka chodzaca niewinnosc a w gruncie rzeczy lobuz nie z tej ziemii ![]() Jutro pracowity dzien, rano mam wyznaczona wizyte w poradni szczepien w Poznaniu ( czy jak to sie nazywa) zeby zadecydowali jakie szczepienia ma Adas teraz otrzymac bo dostawal wedlug planu szwedzkiego a troche sie on rozni od naszego i w przychodni dali mi skierowanie zeby to wyjasnili i zeby to mialo rece i nogi! Fajnie w sumie A na 15.15 jedziemy z Adasiem na zdjecie szwow z tej brodki i byc moze jesli bedzie trzeba to dostanie tez juz jakies szczepienie, zalezy co zadecyduja w poradni. moj biedaczek, juz mi go zal ![]() A tak wogole to myslicie ze musze Go ze soba ciagnac na ta wizyte rano odnosnie szczepien? Bo w sumie pokaze im jakie szczepienia dostal w szwecji, to po co On ma tam fizycznie byc ![]()
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie sie wydaje że nie musi być obecny na wizycie ale nie jestem pewna na 100%.. Jak się goi ta rana na brodzie? Bardzo widać? w sumie blizny podobno dodają uroku ![]() a jak tam sprawa z samochodem? Coś się wyjaśniło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
A ja tak sobie podczytuję was, ale nie mam zbytnio kiedy napisać ( jak się trafi okazja to napiszę wam szczegółowo co i jak u mnie )
I tak sobie właśnie też myślałam o Zariah i co u niej Ale też mnie zastanawia bo bardzo dawno nie było u nas engeli - ona wcześniej się sporo udzielała i ślad po niej zaginął a termin miała na marzec... No i kubusewa... Jej też już dawno nie było...
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
też się już melduje na odchowalni...
i idę sobie bo nie chcę smęcić ![]() dzisiaj środa, będzie porodówka... to się jeszcze dzisiaj wybecze... bo ciągle ryk mam na końcu nosa... dziękuję dziewczyny za miłe słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brodka goi sie ladnie, w sumie ma tylko 4 szwy a nie 6 tak jak TZ naliczyl podczas szycia! Mysle ze bedzie bardzo malo widoczna blizna! I dla chlopca to mysle zaden problem ![]() Z samochodem cisza, czekamy na raport, ma przyjsc poczta i tyle. Nie ludze sie ze go znajda ![]() Ojejku, mam 2 smsy ![]() 1: Iw 32 " Czesc dziewczyny. Witam dobe po porodzie. Rana po cc bardzo boli, ale dzis juz kilka razy wstawalam. Filipek przespal ladnie cala noc, ale dzis jest bardzo nerwowy i caly dzien placze. Czasem chce mi sie plakac razem z nim bo juz nie wiem co robic. Zobaczymy jak minie dzisiajsza noc. Dziekuje Desiu za przekazywanie wiadomosci, ja marze zeby w koncu sie wsypac po porodzie . Wychodzimy w poniedzialek, dam znac jutro. Pa" ![]() 2. Cottonpuma "Hej hej ![]() Rozwarcie 2 cm, skurcze roznie. Bede lezec az sie pojawi akcja - niby wkrotce. pogratuluj mamuskom jezeli sa jakies nowe, a ja w razie czego bede pisala do Ciebie "
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie głupie pytanie
![]() Czy jest możliwe by nie poczuć jak odchodzą wody? Zawsze się nad tym zastanawiam np. podczas kąpieli.. Czy jakby mi poszły wody, to czy kąpiąc się poczułabym to?? |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
kubusewa przegląda właśnie ostatni wątek na poczekalni HALO HALO
![]() cottonpuma ostatnio pisała 05.04... aktywna była wczoraj Zariah od lutego nie było w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do samochodu, to rzeczywiście trudno liczyć na to że znajdą, ale żeby chociaż odszkodowanie dostać odpowiednie..! ![]() Desiu a czemu mają się czepiać? Powiesz w razie czego, że Synek musiał być w przedszkolu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie nie wiem, niektorzy lekarze to dziwni sa, sama wiesz ![]() Ale nie bede go zabierac, niech sobie idzie do przedszkola bo fajny dzien ich jutro czeka! odszkodowanie dostaniemy napewno, tyle ze nie calosc bo to byl samochod w leasing i splacalismy go 2 lata i jeszcze rok zostal, czyli wartosc za te 2 lata powinnismy dostac , wiec nie jest tak zle! ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Zagielas mie tym pytaniem ![]() Ale mysle ze bys czula bo jesli wszytskie naraz to bedzie cisnienie w wodzie i wtedy nie przeoczysz , a jak tylko torche to beda sie nadal sczyc po kapieli. Tak mysle w kazdym razie ![]()
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze postaraj sie troszke przestawic, moze to Ci pomoze? Bo inaczej sie zastresujesz tylko niepotrzebnie! Ja po cichutku liczylam ze 2 dziecko urodze wczesniej a tutaj jednak nic, ale staram sie myslec pozytywnie bo tak najlepiej! Moze chociaz urodze latwiej tym razem , skoro nie wczesniej ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to za uczucie odchodzących wód płodowych, miałam przebijany pęcherz, poczułam tylko jak zrobiło mi się ciepło i tyle. Nic nie bolało...
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to zrobil ![]()
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Jestem i ja.
Gratulacje dla iw i tikki!!!! ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to dopadł mnie baby blues... Agresor mi się włączył i płaczek za jednym zamachem. Nawet mały dostał opr... Wiem,że on nic nie rozumie,ale mnie nerwy puściły. W dodatku chyba dopiero teraz nas ten kryzys dopadł,tzn ten skok i młody potrafi przez kilka godzin płakać,a jak uśnie to przesypia po5-6h a potem jak się dorwie do cyca to je aż do obrzygania. No i płacz znów się zaczyna ![]() Dostał też jakiejś wysypki. wygląda ona jak zwyczajne syfki (czerwone na około a na czubku białe), cała buźke my wysypało i na głowie je ma nawet ![]() ![]() A i co do rozstępów to mnie nie znikają ![]() ![]() no to się pożaliłam...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.