Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 16:15   #31
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Takie już chyba uroki końcówki... te bóle brzucha krzyża itp

A jak wyszły wyniki??masz już je??
Mnie też strasznie swędzi brzuch, ale ja wiem że to moje rozstępy ;/

Dziękuje bardzo Jakoś się udało

No właśnie najbardziej niepokojące jest to że nie odpisała na tego sms i się nie odzywa .... też mam złe przeczucia ... ale oby to tylko przeczucia były

właśnie nie mam jutro będa po 10 rano mam nadzieję że będą ok kazał mi je zrobic jak dostałam zj.... za te 3 kg w 8 dni a ja mu wtedy moje spuchnięte nogi pokazałam może mają te badania coś wspólnego z opuchlizną bo moje nogi to nawet w nocy są opuchnięte 24h na dobę normalnie ale serduszko dziecia biło ładnie szyjka ok juz sama nie wiem ale chyba jakby bylo cos nie teges to by mi powiedział ?

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:16   #32
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

desia tez myslalam o Zariah urwala z nami kontakt gdy byla w szpitalu chyba pod kroplowka z fenoterolem..
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:18   #33
Asika21
Rozeznanie

Już jestem na nowym wątku Melduję się Nie mogłam Was znaleźć

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:27   #34
lena_mi
Zakorzenienie

Poleżałam trochę i nadal czuję się średnio, to chyba jednak przeziębienie jakies dziwne. eh, no nic mam nadzieję, że się nie rozwinie w nic poważniejszego..

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jest, myslisz zeby wyslac sms-a?
i co pisałaś Desiu? może by skrobnąc, nie wiem sama..

Cytat:
No chyba wszystko udało mi się uzupełnić .... Mam nadzieję że tytuł Wam odpowiada
Jakoś sobie poradziłam
No a teraz zaczął mnie boleć brzuch jak na @

Lena dzięki za pomoc w odnajdowaniu rozpakowanych mamuś do uzupełnienia
nie ma za co kochana
Super, ze założyłaś nowy wątek, dla mnie to czarna magia

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
lenka a czemu nie chcesz w urodziny?Wspolczuje tych mdlosci Mnie tak meczylo do 5 m-ca wiem co przezywasz...
No i zycze zdrowka, maluszek pewnie chce poczekac az wyzdrowiejesz

a jakoś wolałabym żeby Córcia miała swój dzien Urodzin, poza tym wolałabym nie spędzac tego dnia w szpitalu.
No ale będzie jak będzie

Mdłości na początku ciązy też miałam, nie sądziłam, że jeszcze je poczuje.

Dziś rano z tego niewyspania zapomniałam zrobic siusiu do kubeczka (miałam zaniesc przed ktg do badania i krew oddac) no i jutro znów musze jechac
Stary 2012-04-11, 16:34   #35
gosia261282
Gang Iren

Jestem!!!

Tikki gratulacje!!!!

Ale optymistycznie piszesz wrazenia po porodzie.Ja tez tak chce

No i powiedzialam Eryczkowi,ze Andrea juz jest.Mam nadzieje,ze tez sie ruszy uparciuch.
W koncu jestem pierwsza na liscie z nierozpakowanych.Wiec nie wpychac mi sie w kolejke prosze.Teraz ja!!

dla Nikii za zalozenie watku.
Stary 2012-04-11, 16:39   #36
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Poleżałam trochę i nadal czuję się średnio, to chyba jednak przeziębienie jakies dziwne. eh, no nic mam nadzieję, że się nie rozwinie w nic poważniejszego..

i co pisałaś Desiu? może by skrobnąc, nie wiem sama..

nie ma za co kochana
Super, ze założyłaś nowy wątek, dla mnie to czarna magia

a jakoś wolałabym żeby Córcia miała swój dzien Urodzin, poza tym wolałabym nie spędzac tego dnia w szpitalu.
No ale będzie jak będzie

Mdłości na początku ciązy też miałam, nie sądziłam, że jeszcze je poczuje.

Dziś rano z tego niewyspania zapomniałam zrobic siusiu do kubeczka (miałam zaniesc przed ktg do badania i krew oddac) no i jutro znów musze jechac
Oj, to wpadka z tym moczem, niepotrzebnie pojedziesz, no ale co zrobic
Mam nadzieje ze szybko wyzdrowiejesz!
Nie wiem, mozna by skrobnac, moze jest tylko zdolowana albo cos i nawet do nas nie zaglada i nie wie ze sie martwimy!

Cziqua , jestem pewna ze gdyby bylo jakiekolwiek niebezpieczenstwo to gin wyslalby Cie do szpitala, mysle ze nawet jesliby (odpukac ) bylo cos nie tak z wynikami , to nie jest to nic co nie moze poczekac do jutra!
Lekarze w takich wypadlach nie ryzykuja

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jestem!!!

Tikki gratulacje!!!!

Ale optymistycznie piszesz wrazenia po porodzie.Ja tez tak chce

No i powiedzialam Eryczkowi,ze Andrea juz jest.Mam nadzieje,ze tez sie ruszy uparciuch.
W koncu jestem pierwsza na liscie z nierozpakowanych.Wiec nie wpychac mi sie w kolejke prosze.Teraz ja!!

dla Nikii za zalozenie watku.
Ok, to ja przepuszczam uprzejmie, nie wpycham sie

Aguska, no osiwiejemy jak nic!
Dobrze ze zawsze mozna sie zafarbowac!

Ale sie opchalam moimi plackami, wyszly pyszne

Monia, Ivorek jest nie do podrobienia , i ten wzrok - chodzaca niewinnosc
Bardzo ladny masz brzuch!

Karo - Piotrus przeslodki i te Jego wloski- blondasek maly

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-04-11 o 16:42
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:52   #37
agabi
Rozeznanie

melduję się na nowym wątku

gratuluję rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za te jeszcze nierozpakowane-oby już szybko poszło, w końcu na odchowalni jesteśmy już, dzieciaczki może poczują presję i się szybko pojawią

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 16:57   #38
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, mozna by skrobnac, moze jest tylko zdolowana albo cos i nawet do nas nie zaglada i nie wie ze sie martwimy!

Cziqua , jestem pewna ze gdyby bylo jakiekolwiek niebezpieczenstwo to gin wyslalby Cie do szpitala, mysle ze nawet jesliby (odpukac ) bylo cos nie tak z wynikami , to nie jest to nic co nie moze poczekac do jutra!

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

no właśnie też wydaje mi się że lekarz nie ryzykowałby zbędnym czekaniem jesli była by to sprawa życia i śmierci nie cierpiąca zwłoki . takze tez sie tym uspokajam

a ja dzisiaj miałam zupkę pieczarkową
a tak ogólnie oglądam wszystkie sezony Chirurgów na zalukaj i dzisiaj oglądałam ostatni odcinek drugiego sezonu i tam usypiali psa aj co sie ubeczałam masakra zaraz mi sie przypomnial mój owczarek Doran

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:58   #39
karolca
Zakorzenienie

melduje sie na nowym wątku, w nowym dziale

tikki, Gratuluję!!!

Byłyśmy z Ewelinką na spacerze w lesie. Piękna pogoda była, grzechem było nie skorzystać! A głodna wróciła, że szok! Jakby sama dreptała te kilometry

Po wizycie położnej ok, dno macicy jest już na swoim miejscu. Tak więc za 3 tygodnie kończymy połóg i czas wybrać się do lekarza na badanie kontrolne (przy okazji mija rok od ostatniej cyto więc warto powtórzyc badanie).

Któraś z dziewczyn pytała o rozstępy PO porodzie. Otóż mi się małe pojawiły - w okolicy pępka i na boczkach :/ Te na boczkach są widoczniejsze, ale zbledną i nie będzie ich widac. Te przy pępku już są białe i małe, nie martwię się tym.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:02   #40
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziekuje Desiu
jak stoje to jeszcze jako tako ten moj brzuchol - gorzej jak usiade
a Ivorek niewinnie wyglada jak zawsze, a to taki czort ze szkoda gadac normalnie...ale taki kochany jest jednoczesnie ze tez szkoda gadac

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:07   #41
lena_mi
Zakorzenienie

desia ślinka mi cieknie jak piszesz o tych plackach! czyli nie jest ze mną tak źle

a z rozpakowanych mamuś to Rybka coś się dawno nie odzywała..

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

cziqua ja prawie na każdym odcinku Chirurgów beczałam
Stary 2012-04-11, 17:12   #42
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
No chyba wszystko udało mi się uzupełnić .... Mam nadzieję że tytuł Wam odpowiada
Jakoś sobie poradziłam
No a teraz zaczął mnie boleć brzuch jak na @
klask i: Nikii89 za zalozenie watku!

Na meilu same slicznosci, maluszki, brzuszki i Ivorek (Monia, wymawiacie 'iworek' czy 'ajworek'?)
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:14   #43
lena_mi
Zakorzenienie

ale piękne fotki na mailu! MoniaHan ale masz brzuszek!!! woow! Brawo!
Hrabia Ivorek cudo

Piotruś karo_z niesamowite ma te jasne włoski!

Zuzia, Ewelinka - śliczne dziewczynki

karolca i Twój brzuszek w świetnej formie!

emigra kochana, a Ty to nikniesz w oczach, piszesz że na wadze nic nie widac, ale mi sie wydaje że po Tobie jak najbardziej! a rozstępy na pewno zjaśnieją
Stary 2012-04-11, 17:14   #44
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no właśnie też wydaje mi się że lekarz nie ryzykowałby zbędnym czekaniem jesli była by to sprawa życia i śmierci nie cierpiąca zwłoki . takze tez sie tym uspokajam

a ja dzisiaj miałam zupkę pieczarkową
a tak ogólnie oglądam wszystkie sezony Chirurgów na zalukaj i dzisiaj oglądałam ostatni odcinek drugiego sezonu i tam usypiali psa aj co sie ubeczałam masakra zaraz mi sie przypomnial mój owczarek Doran
No to skoro obydwie doszlysmy do tych samych wnioskow to musi tak byc po prostu!

Tez lubie chirurgow

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-11, 17:21   #45
koniakonia
Zakorzenienie

A hoj ( nie wiem jak to się piszę )

Gratulacje dla Tikki : roza:

Lena mi to tak wiesz...pachnie podejrzenie to Twoje samopoczucie

Ada trzymaj się jakoś dasz radę

Nowaken tik tak tik tak, odliczanie czas zacząć

Mravka uwielbiam te Twoje posty o Malym, o jego jojczeniu ( no nie wiem czemu, ale smieszne to slowo jest nie?) itd.

Aguśka bedzie dobrze z tą główką , musimy tak myśleć, bo zbzikujemy
Fajnie,że Filip juz się pogodził z sytuację i że masz pomoc. Moja Mama teraz siedzi na działce prawie całe dnie, no ale w sumie to dzieci już swoje odchowala , na szczęście wynosi nas ze mną na spacer to i tak mi dużo ułatwia.Potem jakoś targam się sama na to 3 piętro , nie jest najgorzej.Wożę Ninę w gondoli jak nie chcę łazić , siedzi na przodzie dumna jak paw .Muszę szybko kupić podstawkę, bo Kajuni girki rosną i za chwilę takie wożenie nie będzie możliwe.

Dzisiaj 3, 5 godziny na powietrzu, fajnie tak na słoneczku pobyć

Normalnie tego się nie spodziewałam, ale już trzecią nockę mam wspaniałą, Kaja zasnęła o 21 i obudziła się na picie o 3.30, potem 7, piękna sprawa .Zobaczymy czy to chwilowe czy na stałe.

Jutro szczepienie na 9, musze się zaopatrzyć w czopki jakieś przeciwgorączkowe ,żeby w nocy nie latać po aptekach.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

kur...ca mnie bierze jak slysze takie info jak teraz w tv, rodzice glodzili dziecko, 11 miesiecy i 4kg
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:32   #46
desia888
Wtajemniczenie

Ok, no to wyslalam sms-a do Pumy
Czekamy na wiesci.

Konia to ale snie nachodzilyscie! Super!

Lena, ja tez myslalam o Rybce
A skoro apetyt dopisuje to bedziesz zdrowa

No Monia, to raptem 4 tygodnie przeciez, jeszcze bedzie brzuch ladny rowniez jak usiadziesz!
A Iworek to sobie wyobrazam, znam takie spojrzenie psa, taka chodzaca niewinnosc a w gruncie rzeczy lobuz nie z tej ziemii

Jutro pracowity dzien, rano mam wyznaczona wizyte w poradni szczepien w Poznaniu ( czy jak to sie nazywa) zeby zadecydowali jakie szczepienia ma Adas teraz otrzymac bo dostawal wedlug planu szwedzkiego a troche sie on rozni od naszego i w przychodni dali mi skierowanie zeby to wyjasnili i zeby to mialo rece i nogi!
Fajnie w sumie

A na 15.15 jedziemy z Adasiem na zdjecie szwow z tej brodki i byc moze jesli bedzie trzeba to dostanie tez juz jakies szczepienie, zalezy co zadecyduja w poradni.
moj biedaczek, juz mi go zal

A tak wogole to myslicie ze musze Go ze soba ciagnac na ta wizyte rano odnosnie szczepien? Bo w sumie pokaze im jakie szczepienia dostal w szwecji, to po co On ma tam fizycznie byc a maja jakies spotkanie ze straza pozarna w przedszkolu jutro i On chce na to isc oczywiscie!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-11, 17:39   #47
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, no to wyslalam sms-a do Pumy
Czekamy na wiesci.

Konia to ale snie nachodzilyscie! Super!

Lena, ja tez myslalam o Rybce
A skoro apetyt dopisuje to bedziesz zdrowa

No Monia, to raptem 4 tygodnie przeciez, jeszcze bedzie brzuch ladny rowniez jak usiadziesz!
A Iworek to sobie wyobrazam, znam takie spojrzenie psa, taka chodzaca niewinnosc a w gruncie rzeczy lobuz nie z tej ziemii

Jutro pracowity dzien, rano mam wyznaczona wizyte w poradni szczepien w Poznaniu ( czy jak to sie nazywa) zeby zadecydowali jakie szczepienia ma Adas teraz otrzymac bo dostawal wedlug planu szwedzkiego a troche sie on rozni od naszego i w przychodni dali mi skierowanie zeby to wyjasnili i zeby to mialo rece i nogi!
Fajnie w sumie

A na 15.15 jedziemy z Adasiem na zdjecie szwow z tej brodki i byc moze jesli bedzie trzeba to dostanie tez juz jakies szczepienie, zalezy co zadecyduja w poradni.
moj biedaczek, juz mi go zal

A tak wogole to myslicie ze musze Go ze soba ciagnac na ta wizyte rano odnosnie szczepien? Bo w sumie pokaze im jakie szczepienia dostal w szwecji, to po co On ma tam fizycznie byc a maja jakies spotkanie ze straza pozarna w przedszkolu jutro i On chce na to isc oczywiscie!
nie dziwię się że Adaś chce iśc na to spotkanie ze strażakami w przedszkolu, dla chłopców to niesamowita frajda na pewno!
Mnie sie wydaje że nie musi być obecny na wizycie ale nie jestem pewna na 100%..

Jak się goi ta rana na brodzie? Bardzo widać?
w sumie blizny podobno dodają uroku

a jak tam sprawa z samochodem? Coś się wyjaśniło?
Stary 2012-04-11, 17:52   #48
Roksape
Zadomowienie

A ja tak sobie podczytuję was, ale nie mam zbytnio kiedy napisać ( jak się trafi okazja to napiszę wam szczegółowo co i jak u mnie )
I tak sobie właśnie też myślałam o Zariah i co u niej
Ale też mnie zastanawia bo bardzo dawno nie było u nas engeli - ona wcześniej się sporo udzielała i ślad po niej zaginął a termin miała na marzec...

No i kubusewa... Jej też już dawno nie było...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:52   #49
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

też się już melduje na odchowalni...

i idę sobie bo nie chcę smęcić
dzisiaj środa, będzie porodówka...
to się jeszcze dzisiaj wybecze... bo ciągle ryk mam na końcu nosa...

dziękuję dziewczyny za miłe słowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 17:54   #50
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
nie dziwię się że Adaś chce iśc na to spotkanie ze strażakami w przedszkolu, dla chłopców to niesamowita frajda na pewno!
Mnie sie wydaje że nie musi być obecny na wizycie ale nie jestem pewna na 100%..

Jak się goi ta rana na brodzie? Bardzo widać?
w sumie blizny podobno dodają uroku

a jak tam sprawa z samochodem? Coś się wyjaśniło?
No wlasnie teoretycznie On nie jest do niczego potrzebny, ale nie chce zeby ktos sie mnie czepial o cos!

Brodka goi sie ladnie, w sumie ma tylko 4 szwy a nie 6 tak jak TZ naliczyl podczas szycia!
Mysle ze bedzie bardzo malo widoczna blizna!
I dla chlopca to mysle zaden problem

Z samochodem cisza, czekamy na raport, ma przyjsc poczta i tyle.
Nie ludze sie ze go znajda
Ojejku, mam 2 smsy

1: Iw 32
" Czesc dziewczyny. Witam dobe po porodzie. Rana po cc bardzo boli, ale dzis juz kilka razy wstawalam. Filipek przespal ladnie cala noc, ale dzis jest bardzo nerwowy i caly dzien placze. Czasem chce mi sie plakac razem z nim bo juz nie wiem co robic. Zobaczymy jak minie dzisiajsza noc. Dziekuje Desiu za przekazywanie wiadomosci, ja marze zeby w koncu sie wsypac po porodzie . Wychodzimy w poniedzialek, dam znac jutro. Pa"

2. Cottonpuma
"Hej hej nie mam tu zasiegu internetowego. Leze od soboty, wczoraj byl test oct , niestety bez efektu.
Rozwarcie 2 cm, skurcze roznie. Bede lezec az sie pojawi akcja - niby wkrotce.
pogratuluj mamuskom jezeli sa jakies nowe, a ja w razie czego bede pisala do Ciebie "

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-11, 17:55   #51
lena_mi
Zakorzenienie

Dziewczyny mam takie głupie pytanie ale mnie to bardzo ciekawi..
Czy jest możliwe by nie poczuć jak odchodzą wody?
Zawsze się nad tym zastanawiam np. podczas kąpieli.. Czy jakby mi poszły wody, to czy kąpiąc się poczułabym to??
Stary 2012-04-11, 17:58   #52
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

kubusewa przegląda właśnie ostatni wątek na poczekalni HALO HALO CO SŁYCHAĆ??
cottonpuma ostatnio pisała 05.04... aktywna była wczoraj
Zariah od lutego nie było w ogóle
Stary 2012-04-11, 18:00   #53
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie teoretycznie On nie jest do niczego potrzebny, ale nie chce zeby ktos sie mnie czepial o cos!

Brodka goi sie ladnie, w sumie ma tylko 4 szwy a nie 6 tak jak TZ naliczyl podczas szycia!
Mysle ze bedzie bardzo malo widoczna blizna!
I dla chlopca to mysle zaden problem

Z samochodem cisza, czekamy na raport, ma przyjsc poczta i tyle.
Nie ludze sie ze go znajda
Ojejku, mam 2 smsy

1: Iw 32
" Czesc dziewczyny. Witam dobe po porodzie. Rana po cc bardzo boli, ale dzis juz kilka razy wstawalam. Filipek przespal ladnie cala noc, ale dzis jest bardzo nerwowy i caly dzien placze. Czasem chce mi sie plakac razem z nim bo juz nie wiem co robic. Zobaczymy jak minie dzisiajsza noc. Dziekuje Desiu za przekazywanie wiadomosci, ja marze zeby w koncu sie wsypac po porodzie . Wychodzimy w poniedzialek, dam znac jutro. Pa"

2. Cottonpuma
"Hej hej nie mam tu zasiegu internetowego. Leze od soboty, wczoraj byl test oct , niestety bez efektu.
Rozwarcie 2 cm, skurcze roznie. Bede lezec az sie pojawi akcja - niby wkrotce.
pogratuluj mamuskom jezeli sa jakies nowe, a ja w razie czego bede pisala do Ciebie "
no to trzymamy kciuki za Cottonpumę!i za Iw32 żeby Maluszek był spokojniutki!

co do samochodu, to rzeczywiście trudno liczyć na to że znajdą, ale żeby chociaż odszkodowanie dostać odpowiednie..!

Desiu a czemu mają się czepiać? Powiesz w razie czego, że Synek musiał być w przedszkolu
Stary 2012-04-11, 18:14   #54
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
no to trzymamy kciuki za Cottonpumę!i za Iw32 żeby Maluszek był spokojniutki!

co do samochodu, to rzeczywiście trudno liczyć na to że znajdą, ale żeby chociaż odszkodowanie dostać odpowiednie..!

Desiu a czemu mają się czepiać? Powiesz w razie czego, że Synek musiał być w przedszkolu
Odpisalam i jednej i drugiej ze myslimy o Nich i zeby informowaly!

No wlasnie nie wiem, niektorzy lekarze to dziwni sa, sama wiesz
Ale nie bede go zabierac, niech sobie idzie do przedszkola bo fajny dzien ich jutro czeka!

odszkodowanie dostaniemy napewno, tyle ze nie calosc bo to byl samochod w leasing i splacalismy go 2 lata i jeszcze rok zostal, czyli wartosc za te 2 lata powinnismy dostac , wiec nie jest tak zle!

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Zawsze się nad tym zastanawiam np. podczas kąpieli.. Czy jakby mi poszły wody, to czy kąpiąc się poczułabym to??
O ja Cie!
Zagielas mie tym pytaniem
Ale mysle ze bys czula bo jesli wszytskie naraz to bedzie cisnienie w wodzie i wtedy nie przeoczysz , a jak tylko torche to beda sie nadal sczyc po kapieli.
Tak mysle w kazdym razie

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-11, 18:20   #55
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
klask i: Nikii89 za zalozenie watku!

Na meilu same slicznosci, maluszki, brzuszki i Ivorek (Monia, wymawiacie 'iworek' czy 'ajworek'?)
wymawiamy ''ajworek'' on juz sie tak nazywal jak go kupilismy ''Bellspadle Ivor'' Tz czasami wola na niego ''aj''ten stoliczek ktory jest na zdjeciu - juz go nie ma - Ivorek go zdemolowal

Stary 2012-04-11, 18:20   #56
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
też się już melduje na odchowalni...

i idę sobie bo nie chcę smęcić
dzisiaj środa, będzie porodówka...
to się jeszcze dzisiaj wybecze... bo ciągle ryk mam na końcu nosa...

dziękuję dziewczyny za miłe słowa
Widze ze masz termin z OM na 28-04 w sumie, ale wiem ze bardzo nastawiona jestes na 14.04 , prawda?
Moze postaraj sie troszke przestawic, moze to Ci pomoze?
Bo inaczej sie zastresujesz tylko niepotrzebnie!

Ja po cichutku liczylam ze 2 dziecko urodze wczesniej a tutaj jednak nic, ale staram sie myslec pozytywnie bo tak najlepiej!

Moze chociaz urodze latwiej tym razem , skoro nie wczesniej

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-11, 18:22   #57
karolca
Zakorzenienie

Nie wiem co to za uczucie odchodzących wód płodowych, miałam przebijany pęcherz, poczułam tylko jak zrobiło mi się ciepło i tyle. Nic nie bolało...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 18:22   #58
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wymawiamy ''ajworek'' on juz sie tak nazywal jak go kupilismy ''Bellspadle Ivor'' Tz czasami wola na niego ''aj''ten stoliczek ktory jest na zdjeciu - juz go nie ma - Ivorek go zdemolowal
Rety!
Jak to zrobil

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-11, 18:23   #59
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
mi sie wydaje ze bys poczula - oczywiscie gdyby duzo ich wylecialo, jak mi przebili pecherz plodowy to pod takim cieplym cisnieniem wody polecialy ze szok, a jakie cieple te wody byly i bylo ich bardzo duzo, zalalam cala mate i pol podlogi w pokoju w ktorym rodzilam

Stary 2012-04-11, 18:24   #60
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Jestem i ja.

Gratulacje dla iw i tikki!!!!

Cytat:
Spiewajaco sobie poradzilas z zalozeniem watku

Co do Zariah to ja wlasnie mam zle przeczucie (tfu tfu)
Bo to Ona w sumie jest zalozycielka pierwszego watku mamus marcowo-kwietniowych i tak sama z siebie by nie zniknela mysle!
Tym bardziej ze Balbinka chyba do Niej pisala na komorke i Zariah nic nie odpisala
Ano ja Ci powiem,że tak samo jak Ty mam złe przeczucia... Bo ostatnio pisała,że jest w szpitalu,bo krwawić zaczęła... I od tamtej pory cisza.. Nie chce być wroną,ale... Oby nie

A tak w ogóle to dopadł mnie baby blues... Agresor mi się włączył i płaczek za jednym zamachem. Nawet mały dostał opr... Wiem,że on nic nie rozumie,ale mnie nerwy puściły. W dodatku chyba dopiero teraz nas ten kryzys dopadł,tzn ten skok i młody potrafi przez kilka godzin płakać,a jak uśnie to przesypia po5-6h a potem jak się dorwie do cyca to je aż do obrzygania. No i płacz znów się zaczyna
Dostał też jakiejś wysypki. wygląda ona jak zwyczajne syfki (czerwone na około a na czubku białe), cała buźke my wysypało i na głowie je ma nawet Tomek podejrzewa że to od szamponu moze być,bo po raz 1 go używaliśmy w niedziele i od tamtej pory się zaczęło. Jak był myty tylko wodą to było ok a teraz sie to dziadostwo przyplątało a myślicie,że go to może bolec też??

A i co do rozstępów to mnie nie znikają cały czas są ciemne tak jak były. w dodatku to mam je nawet w pachwinach i pod pachami

no to się pożaliłam...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości