|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: obciąć czy nie ?
Nie nie obcinaj! Chyba ze z 3 centy końce na równo i koniec! I nie są zniszczone!! Jakieś bzdury ktoś tam gada i Ty w to możesz uwierzyć!
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj pochodziłam po paru fryzjerach, oni mi własnie doradzili, żebym obcieła, ponieważ to w moim wypadku jest konieczne poniewaz mam bardzo zniszczone włosy, a za pomocą środków kosmetycznych nic nie wskóram
Termin mam na sobote, wstawie fotki po i przed, zobaczymy jaka róznica xoxo
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
czekamy na zdjęcia
![]() |
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Tak jak już pisały dziewczyny wyżej, zetnij tylko do miejsca gdzie są zdrowe. Naprawdę szkoda ścinać takie piękne długie włosy, a z doświadczenia powiem, że będziesz tego żałować - chyba że fryzjerka obetnie Ci tak, że w krótkich włoskach będzie Ci do twarzy, bo sama miałam długość do połowy pleców i obcinając "na chłopaka" nie tylko wyglądałam strasznie, co wizja fryzjerki była daleka od mojego ideału.
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=c25b88eee251337e2cf3080 657e4acb7d681f815_5dace6f 2394b4;33652019]Czy zauważyłyście, że fryzjerzy ZAWSZE radzą, żeby obciąć włosy?[/QUOTE]
no tak , w końcu dostają za to kasę cwaniaki jedne Tak jak pisałam wcześniej doradzam obciąć , te które uległy zniszczeniu |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Uh... Długie! Gratuluje. Dobrze się w nich czujesz? Super - zetnij tylko zniszczone. Masz ochotę na zmianę? no to tnij! Chociaż dobrze Ci w takich długich. Osobiście nie lubię aż tak długich
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Będziesz żałować. Sama kiedyś poszłam obciąć zniszczone końcówki, chciałam maksymalnie 10 cm i z włosów do pasa zostało kilka cm poza ramiona. Masakra, fryzjerka przekonywała mnie że i tak są jeszcze długie widząc moją minę, a to jej zdaniem była konieczność ze względu na stan włosów. Od tamtej pory zapuszczam, i włosy mam dopiero do zapięcia stanika, końcówki też w nie najlepszej formie, bo to, co cały czas rośnie, już zdążyło się poniszczyć. Jak lubisz chodzić w rozpuszczonych, to całkiem możliwe że za niedługo będziesz miała włosy nie dość że krótkie, to dalej zniszczone. Tym bardziej, nie używasz prostownicy, suszarki, nie farbujesz. Przyjrzyj sie dokładniej włosom koleżanek, zobaczysz, że mało kto ma włosy piękne i zdrowe jak z reklamy.
PannaFikcyjna masz rację tylko dlaczego nie doradzają tego pannom z platynowym sianem zamiast włosów
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie żałować czy nie - to jej włosy.
Assathra, popatrz na zdjęcia włosów dziewczyn z wizazu, piękne, zdrowe i jak z reklamy. I to nie pojedyncze przypadki, takich dziewczyn jest naprawdę dużo. Tylko trzeba ściąć, co zniszczone i zacząć odpowiednią pielęgnację, a nie wychodzić z założenia, że po co skoro mało kto ma włosy jak z reklamy. |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na żywo to ja faktycznie też nie widziałam idealnie zdrowych długich włosów, a zapewniam, że aż nieprzyzwoicie się włosom koleżanek i nieznajomych przyglądam
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama widziałam włosy dwóch wizażanek i nie różniły się wyglądem od tych ze zdjęcia. Wiele dziewczyn specjalnie robi zdjęcia w świetle dziennym
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc można, ale jak ktoś woli iść na łatwiznę, to tak się tego zrobić nie da. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a autorce wątku doradzacie ścięcie większości włosków. Gdyby tu chodziło o zwykłe podcięcie końcówek,to nie brałabym udziału w tej dyskusji, ale uważam, że źle dziewczynie doradzacie.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj fryzjerka zadzwoniła do mnie, że jutro ma wolny termin
Kurde z jedej strony chcę sie pozbyc tych ZNISZCZONYCH włosów, ale nadal chce mieć długie... Jeszcze mam czas na zastanowienie się
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam parę lat temu włosy do talii, ścięłam do ramion i cóż, przykro było ściąć tyle włosów, ale nie żałuję. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Moja propozycja - zetnij do zapięcia od stanika albo trochę poniżej, zacznij porządnie pielęgnować, zobaczysz jak się będą zachowywały. Wciąż będą długie a może coś da się z nich wycisnąć. Jak nie, to obetniesz więcej, obciąć zawsze można, gorzej potem zapuścić
Do ramion bym ich nie ścinała, aż tak źle nie jest. Na argument, że zapłaci 2 razy za fryzjera odpowiadam, że wolałabym dopłacić drugi raz te parę dyszek, niż potem żałować, że ścięłam włosy, które dało się zregenerować. |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, jak patrzę na pierwsze zdjęcia w tym wątku, to cóż, te włosy przy takim oświetleniu (mówię o zdj. bez flesza) wyglądają zupełnie normalnie, nie są wcale jakieś szczególnie matowe. Końcówki widać, że susze i troszkę by je można było ściąć, ale też bez przesady. Chyba, że są rzadkie na dole i autorce wątku to przeszkadza. Jednak większych zniszczeń nie widać. Ot, zwykłe włosy bez dobrego oświetlenia. A może ja mało wymagająca jestem ![]() Ja bym ciachnęła parę cm i bardziej zadbała o pielęgnację, bo reszta włosów wg mnie wygląda na tyle dobrze, że odpowiednie dbanie o nią powinno przynieść świetne efekty
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
sama teraz już nie wiem, co mam robić ;d
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Popieram całkowicie. Włosy wcale nie wyglądają na jakieś megabardzo zniszczone. Myślę, że odpowiednia pielęgnacja sprawi, ze będą wyglądać naprawdę dobrze, oczywiście po pozbyciu się kilku(nastu?) centymetrów zniszczonych końców.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Jigoku prawda prawda
Edytowane przez iza5954 Czas edycji: 2012-04-19 o 20:10 |
|
|
|
|
#53 |
|
Nindżopesz
|
Ładne masz włosy, ja bym tylko ciachnęła końcówki do równiejszego żeby wyglądały na gęstsze
I w ogóle chciałabym takie
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
zetnij 5-7 cm
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() patrząc sie na to zdjęcie ja nie obcinałabym wiecej niż 12 cm, tak na prosto żeby były wyrównane i bedzie ok |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Wisz, jak to są zniszczone włosy to chyba nie widziałaś zniszczonych. Po 1 są baaaaaardzo długie co już świadczy o tym, że nie mogą być spalone , bo by odpadły i do tej długości nie doszły. Po drugie zniszczenie idzie w górę, ale tylko na farbowanych i to zwykle kilka razy. Nie przesadzaj my więc i nie wpędzajmy dziewczyny w kompleksy. Wystarczy podciąć do ze 2-3 cm na tych najkrótszych, by były idealnie równej długości i zacząć porządną pielęgnację.
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ese, czym twoje włosy są tak bardzo zniszczone? Napisałaś przecież, że nie suszysz, nie prostujesz, nie farbujesz, więc skąd spalenie? Nie przesadzasz aby trochę?
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
nie wiem skąd spalone są . Jak już pisałam nie używam prostownicy, suszarki itp. Może dlatego ze nigdy ich nie związuje, chodzę cały czas w rozpuszczonych (?) nie wiem, trudno powiedzieć
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja obstawiam obcieranie sie o ubrania i podobne przez co sa zniszczone przez czynniki mechaniczne, przyciąc zniszczone końce i reszte zabezpieczać jakims serum, i co jakieś 3 miesiące podcinaj tak z 1 cm albo 2 zeby nie tracic na długości
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

cwaniaki jedne

I w ogóle chciałabym takie
Napisałaś przecież, że nie suszysz, nie prostujesz, nie farbujesz, więc skąd spalenie? Nie przesadzasz aby trochę?