![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Help !:(
Może zrób sobie taki domowy tonik z wody i soku z cytryny, lekko rozjasnia i odświeża cerę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
robię peeling codziennie 2 razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
z ogorkow maseczka strasznie wyjasnia skore + jakis peling slyszalam ze krem nivea tez rozjasnia skore :|
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny, może o tym już było wczesniej, jesli tak to przepraszam.
Czy jest jakiś sposób na usuniecie plam pigmentacyjnych? Stosowałam wiele lat hormonalne pigułki i w ubiegłym roku zaobserwowałam, że na skroniach, po zewnętrzenej stronie obu oczu i na środku czoła pojawiły się plamki. Te za oczami rosły w zastraszającym tempie (teraz mają srednicę ok. 2 cm każda). Nie wygląda to dobrze. Dermatolog powiedziała, ze to od hormonów, więc już nie biorę. Pytanie brzmi - czy to można zlikwidować i jak oraz czy jeśli nie stosuję już hormonów to to bedzie sie powiększać. Pomóżcie, bo trafiłam na bardzo małomówną dermatolożkę i ta powiedziała, że ?może kiedyś zniknie a może nie) ![]() Teraz chodzę ciągle w czapkach z daszkiem, opalam się samoopalaczem, bo słońca ze strachu unikam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plamy pigmentacyjne
to dobrze, że unikasz słońca, ale czapka z daszkiem to nie wszystko, niezbędne są wysokie, fotostabilne filtry (polecam forum Biochemia kosmetyczna). walka z przebarwieniami jest trudna, wymaga systematyczności i cierpliwości. polecam artykuł, w którym masz wymienione sposoby, kosmetyki, suplementy, substancje pomagające w walce z przebarwieniami:
http://www.biochemiaurody.com/DzialS...ebarwienia.htm (chwilowo nie działa, ale później powinno być OK). polecam też forumową wyszukiwarkę, bo temat jest bardzo popularny.
![]() |
#36 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Plamy pigmentacyjne
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Plamki po opalaniu...
Pomimo stosowania kremów z filtrem, balsamów nawilżających jak i codziennego kremu nawilżającego do twarzy, postały na moim czole punkty, gdzie skóra niestety zeszła i pozostawiła po sobie jaśniejsze plamki...
Co z tym można zrobić? Czy jakiś peeling na twarz pomoże w uzyskaniu w miarę jednakowego kolorytu skóry? Jeżeli tak to jaki polecacie drogie panie? ps. proszę nie wyzywać, że doprowadzilem skórę do tego stanu, po prostu ostatnie 2 tygodnie musiałem spędzić na powietrzu, a jak widać filtr 20 za słaby był ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plamy na twarzy i plecach po opalaniu. POMOCY!
pomyłka wątków
![]()
"from delusion lead me to the truth.." mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się ![]() Edytowane przez ankasz Czas edycji: 2009-06-01 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
dziewczyny na pomoc !!!!!!!!!
Pracowałam 2 tygodnie na truskawkach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam podobny problem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Przebarwienia na twarzy
Cześć dziewczyny!
Mam podobny problem dotyczący przebarwień. Oczywiście też biorę tabletki anty "regulon" bardzo już długi czas. Unikałam opalania się ale wiadomo że jak wyjdzie słoneczko to i twarz też muśnie. Na poczatku pojawiły mi sie przebarwienia nad brwiami, wygląda to tak jak rozmazana brązowa kredka, tuszowałam tylko makijażem. Czasem tez korzystałam z solarium i tam też przybywało mi piegów a raczej skupisk piegów w jednym miejscu co wygląda teraz jak plama. miałam wrażenie,że w okresach zimowych trochę zanikały ale nie zupełnie.Teraz po 2 tygodniowym pobycie w Turcji i codziennym smarowaniu buzi filtrem 50 nabawiłam się nowych przebarwień i to bardziej widocznych centralnie nad górną wargą. mam wasy! naprawdę wyglada jakbym miała wąsy, do tego bardzo cięzko to ukryć pod makijażem. nie mogę patrzec w lustro. Czytałam że ponoć bio-oil jest dobry na przebarwienia słoneczne ale jeszcze nie próbowałam, zrobie to jeszcze w tym tygodniu. Dziewczyny jeżeli macie jakieś sprawdzone sposoby proszę PISZCIE!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
plamy po opalaniu
Witam! Mam pytanie. Od dwóch lat mam problem ze skórą po lecie. Wracam z wakacji z ciemnymi plamami na twarzy, najbardziej między brwiami, pod nosem/wygląda jak wąsy/i na policzkach mniejsze. Po jakimś czasie one bledną, ale w zasadzie są słabo widoczne przez cały czas. Do tej pory używałam na twarz takiego filtru jak do ciała tylko 30+ ale to nie działa. Proszę mi polecić jakiś dobry krem. czytałam o produktach LRP, biderma, eucerin ale nie mogę się zdecydować. Mam cerę mieszaną. Dziekuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Dot.: plamy po opalaniu
Ducray Melascreen Sun Cream SPF 50+
Zapomnij o plamach ![]() jeśli jednak chcesz delikatnie się opalić to nakładaj cienką warstwę w godzinach 10-15 a potem inny krem. Z racji plam nie powinnaś jednak w ogóle się opalać! Siedź pod parasolem, trochę Cię "muśnie" ale i tak będzie lepiej niż przebywanie w pełnym słońcu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Sok z cytryny działa wybielająco na plamy, możesz spróbować przemywać nim twarz (tylko nie czystym sokiem, ale rozpuszczonym w wodzie) - przed chwilą czytałam wątek o takim toniku z cytryny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Dziekuję kobietki za bardzo dobre rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Ja nie biorę żadnych leków i z tarczycą ok, wygląda na to że to słońce, niestety nic nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
Skąd ja znam ten problem. Chyba jedynym skutecznym rozwiązaniem jest niestety unikanie słońca. Pytałam w klinice xxxxx do której chodzę na zabiegi kosmetyczne jak się tego pozbyć i lekarz doradził mi, żeby przede wszystkim zapobiegać, czyli nie opalać się nadmiernie, nie robić w czasie lata, żadnych inwazyjnych zabiegów na twarz i cało (np. peelingi chemiczne), używać kremów z filtrem. Niestety to kobiety są bardziej narażone na takie zmiany skórne., tym bardziej jeśli się bierze tabletki antykoncepcyjne.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-10-29 o 09:54 Powód: nazwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Dot.: plamy, plamy, plamy...
Witam. Mój problem byc może jest nieco inny od tych, o których tu czytałam. Niemniej jednak jest plamą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
![]()
Dopiero teraz doczytałam kiedy był tu ostatni wpis...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
ja na plamy posłoneczne w zeszłym roku kupiłam PIGMANORM z kwasem hydrachinionowym. Kosztował 160 zl ale jako jedyny mi pomógł, żadne inne kremy, kwasy, mikrodermabrazje i lasery nie pomogły. Tylko taki krem. W tym roku mama przywiozła mi z zagranicy 4 tubki. mam do sprzedania dwie bo krem jest bardzo wydajny i zostawiam sobie dwa opakowania. Kwas 4% hydrochinion, 30g kremu. Invo na priv: nieruchomosci-mazowieckie@wp.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.