Pomocy !! Spartaczony tatuaż !! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-09, 17:16   #31
gaska22
Przyczajenie

Dot.: Pomocy !! Spartaczony tatuaż !!

dzięki dziewczyny...chciałam zapytać Was o zdanie bo myślałam,że może ze mną jest coś nie tak...że wzrok i zmysł estetyczny mi się pogorszył...że tylko mnie wydaje się,że ktoś zepsuł mi plecy...minął miesiąc, a ja nie mogę dojść do siebie...wstydzę się w domu rozebrać...w lustro nawet nie patrzę...a miał być anioł, który będzie mnie podtrzymywał na duchu
gaska22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 18:10   #32
_stardust
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gaska22 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny...chciałam zapytać Was o zdanie bo myślałam,że może ze mną jest coś nie tak...że wzrok i zmysł estetyczny mi się pogorszył...że tylko mnie wydaje się,że ktoś zepsuł mi plecy...minął miesiąc, a ja nie mogę dojść do siebie...wstydzę się w domu rozebrać...w lustro nawet nie patrzę...a miał być anioł, który będzie mnie podtrzymywał na duchu
przykro mi, ale faktycznie paskuda. kto Ci to robił?
_stardust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 19:35   #33
gaska22
Przyczajenie

Profesjonalne studio w Zakopanem
Stary 2012-09-09, 19:52   #34
agniesikk
Zakorzenienie

To faktycznie Cię podtrzyma na duchu xD
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 20:07   #35
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Mało.
Dokładne dane delikwentów rzucałabym w sieć gdzie popadnie, gdyby mnie tak ukochali.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 20:25   #36
gaska22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
To faktycznie Cię podtrzyma na duchu xD
Jejciu już mnie nie dobijajcie :'( i tak mi wystarczająco ciężko...Każdy ma Anioła Stróża, a ja go chciałam pod łopatkami, żeby pomagał mi wstać...żeby był przy mnie...
Każdy ma jakieś swoje "powody" gdy robi sobie tatuaż.
Chyba wyobrażacie sobie co teraz czuję...totalny dół, że nawet to mi nie wyszło...
Nawet nie wiem czy będzie go ktoś chciał zakryć coverem, usunąć...
Stary 2012-09-09, 20:56   #37
agniesikk
Zakorzenienie

a jak wygladal pierwotny wzor tatuazu? az tak rozni sie od tego, co masz na plecach?
Stary 2012-09-09, 21:11   #38
gaska22
Przyczajenie

Wydaję mi się, że tak...że się różni, ale tak jak wspomniałyście wcześniej- darowałabym "różnicę", gdyby faktycznie anatomia nie odbiegała od realiów w tak znaczącym stopniu, gdyby był wykonany prosto, nie w tak ciemnych kolorach i z chociażby minimalną dbałością o szczegóły...ach...nawet już nie mam siły wyliczać i narzekać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg GABRIEL.jpg (9,8 KB, 676 załadowań)
Stary 2012-09-09, 21:18   #39
gaska22
Przyczajenie

Dziękuję Wam wszystkim dziewczyny, że chociaż chciało Wam się coś napisać obiektywnie
Musiałam się odważyć, pokazać i zapytać czy jest aż tak żle jak sądziłam
Pozdrawiam
Stary 2012-09-09, 21:20   #40
agniesikk
Zakorzenienie

Chyba nic innego nie mozna doradzic, tylko zebys poszla do porzadnego specjalisty i on Ci powie, czy da sie to jakos uratowac
Stary 2012-09-10, 10:03   #41
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Chyba nic innego nie mozna doradzic, tylko zebys poszla do porzadnego specjalisty i on Ci powie, czy da sie to jakos uratowac
zawsze się da, tyle, że tym razem sugeruję wybrać naprawdę dobre studio.
Stary 2012-09-10, 11:22   #42
n_a_g_i_n_i
Raczkowanie

Hmmm... a co powiecie na nieswędzącą wysypkę wokół świeżego tatuażu?
Uczulenie? Normalne?
n_a_g_i_n_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 11:39   #43
rousse
BAN stały

hmm... rysunek nienajlepszy sobie wybrałaś, plus trochę za nisko na plecach (ale teraz przynajmniej nie widać), "tatuażysta" to co było w cieniu sobie dorysował po łebkach bo lepiej nie umiał, w ogóle ten anioł mi na anioła zemsty wygląda , a nie na stróża, w ręku ma pistolet Może ktoś ci to poprawi/przerobi.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 12:53   #44
_stardust
Rozeznanie

Cytat:
chyba jednak wcale nie takie profesjonalne, skoro taką fuszerę odwalili. Podaj dane osoby, która Ci to zrobiła, żeby ostrzec innych.
A Tobie polecam wizytę u kogoś naprawdę dobrego, skonsultuj co da się z tym zrobić - niestety tatuaż jest ciemny i duży, ale może ktoś coś wymyśli. Powodzenia, i nie załamuj się, tylko spróbuj coś z tym zrobić!
_stardust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 13:09   #45
visionAM
Zakorzenienie

Studio w Zakopanem to chyba tylko profesjonalne z nazwy
Z Zakopca 100km do Krakowa i masz profesjonalne studia ze świetnymi artystami, no ale rozumiem - kasy było szkoda żeby zapłacić za dobry tatuaż. Nigdy nie zrozumiem takich ludzi
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 13:25   #46
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez n_a_g_i_n_i Pokaż wiadomość
Hmmm... a co powiecie na nieswędzącą wysypkę wokół świeżego tatuażu?
Uczulenie? Normalne?

A ile czasu po zrobieniu tatuażu?
Już jest złuszczony?
mogą to być też zatkane pory od maści - mi się tak czasem robiło przy dłuższym gojeniu - jak często go przemywasz?
Jak nie boli, nie powiększa się i nic się z tatuażem nie dzieje - ja bym smarowała delikatniej, zmieniła maść (nie wiem czego używasz - jak alantanu, zmień na bepanthen - jest mniej tłusty) + łyknęła wapno ewentualnie coś innego antyuczuleniowego.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 13:35   #47
n_a_g_i_n_i
Raczkowanie

Tatuaż był robiony w czwartek. Początkowo faktycznie używałam alantanu, ale zmieniłam na zwykłą wazelinę (mniejsze ryzyko uczulenia). Narazie tatuaż jest pokryty strupkiem, jest pomarszczony .
Nie swędzi, nie piecze... od wczoraj nic się nie zmieniło...
początkowo przykrywałam to folią na noc... może to był błąd...
Stary 2012-09-10, 13:43   #48
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez n_a_g_i_n_i Pokaż wiadomość
Tatuaż był robiony w czwartek. Początkowo faktycznie używałam alantanu, ale zmieniłam na zwykłą wazelinę (mniejsze ryzyko uczulenia). Narazie tatuaż jest pokryty strupkiem, jest pomarszczony .
Nie swędzi, nie piecze... od wczoraj nic się nie zmieniło...
początkowo przykrywałam to folią na noc... może to był błąd...
wazelina nie jest dobra (choć są tatuażyści zwłaszcza starej daty, którzy zalecają gojenie na wazelinie, ale w tajlandii np mi zalecono gojoenie na sucho + krem nivea, więc nic mnie nie zdziwi) - nie ma substancji (d-pantenolu) wspomagających gojenie i bardzo zatyka pory i nie pozwala skórze oddychać , więc może stąd ten problem zwłaszcza jeśli warstwa jest za gruba a i pod folią mogła się skóra lekko odparzyć.
Myślę, że lada moment zacznie się złuszczać - ja bym mimo wszystko postawiła na coś lżejszego (najlepszy jest bepanthen) i przede wszystkim jak najwięcej odkrywała tatuaż, żeby był dostęp powietrza do skóry

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2012-09-10 o 13:44
Stary 2012-09-10, 13:50   #49
gaska22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Studio w Zakopanem to chyba tylko profesjonalne z nazwy
Z Zakopca 100km do Krakowa i masz profesjonalne studia ze świetnymi artystami, no ale rozumiem - kasy było szkoda żeby zapłacić za dobry tatuaż. Nigdy nie zrozumiem takich ludzi
No nie do końca tak jest, że rozumiesz jak widzę, ponieważ jest to mój piaty tatuaż i nigdy na takich "rzeczach" nie oszczędzam, gdyż robię to dla siebie i na całe życie. Jestem raczej z tych bardziej inteligentnych kobiet - efektu końcowego nie byłam w stanie przewidzieć, tym bardziej, że robiłam sobie u gościa napis i wyszedł ok. Studio profesjonalne z wyglądu, tatuażysta również. Po prostu chyba nie jest dobry w tatuowaniu postaci...no i powinien odmówić wykonania, skoro nie czuł się na siłach. Ot tyle. Nie chodziło mi o ocenianie mojej osoby, studia, kosztów, wyboru tatuażu- tylko jego ostateczną wersję- czy da sie znieść czy niekoniecznie
Stary 2012-09-10, 13:56   #50
n_a_g_i_n_i
Raczkowanie

On jest generalnie odkryty... tylko na noc zawijałam folią, żeby nie obetrzeć czy czegoś innego sobie nie zrobić... człowiek w nocy się nie kontroluje
Stary 2012-09-10, 13:59   #51
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
No nie do końca tak jest, że rozumiesz jak widzę, ponieważ jest to mój piaty tatuaż i nigdy na takich "rzeczach" nie oszczędzam, gdyż robię to dla siebie i na całe życie. Jestem raczej z tych bardziej inteligentnych kobiet - efektu końcowego nie byłam w stanie przewidzieć, tym bardziej, że robiłam sobie u gościa napis i wyszedł ok. Studio profesjonalne z wyglądu, tatuażysta również. Po prostu chyba nie jest dobry w tatuowaniu postaci...no i powinien odmówić wykonania, skoro nie czuł się na siłach. Ot tyle. Nie chodziło mi o ocenianie mojej osoby, studia, kosztów, wyboru tatuażu- tylko jego ostateczną wersję- czy da sie znieść czy niekoniecznie
Byłaś w tym studio? Pokazałaś im, jak tatuaż wygląda?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 14:01   #52
gaska22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
hmm... rysunek nienajlepszy sobie wybrałaś, plus trochę za nisko na plecach (ale teraz przynajmniej nie widać), "tatuażysta" to co było w cieniu sobie dorysował po łebkach bo lepiej nie umiał, w ogóle ten anioł mi na anioła zemsty wygląda , a nie na stróża, w ręku ma pistolet Może ktoś ci to poprawi/przerobi.
Ten pistolet mu na oryginale może i potrzebny, mnie w ogóle dlatego miało go nie być u mnie na plecach i nie ma
Kurczę mi się on bardzo podoba...bardzo długo szukałam właśnie takiego...jest taki silny, nie poddający się, walczący, wznoszący ręce ku górze(niebu)...nie umiałam go inaczej nazwać niż Stróż, pisząc na forum, a chciałam żebyście mniej wiecej zrozumiały przesłanie
Miał być jeszcze niżej, pod łopatkami, aby jego ręce własnie "podnosiły" mnie gdy już czasami nie mam siły "wstać"...
No , ale niewłaściwe miejsce już odpuściłam, bo jest mało ważne przy tym co wyszło...
Stary 2012-09-10, 14:07   #53
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego miałby odmawiać robienia Ci czegoś, na czym on zarobił?

Moim zdaniem skoro chciałaś wykonać realistyczną postać powinnaś poszukać osób, które takie coś robią. Środowisko tatuatorów jest wąskie (mówię tu o tych DOBRYCH) i łatwo się zorientować kto jaki ma styl oraz znaleźć bez problemu namiary na taką osobę. Tego anioła super zrobiłaby Ci Iza z Kult Tatto w Krakowie. Nie ogarniam jakim cudem masz niby 5 tatuaży, uważasz że się "znasz", a o podstawowych rzeczach nie wiesz... do Krakowa masz blisko - tatuaż byś miała super wykonany. Tylko fakt - trochę się czeka no i płaci się zapewne więcej niż w Zakopcu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 14:07   #54
invisible_01
Zakorzeniona

Pomysł miałaś fajny, dobre przesłanie, więc wielka szkoda, że trafiłaś na kogoś, kto to spartaczył.
Stary 2012-09-10, 14:19   #55
gaska22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Byłaś w tym studio? Pokazałaś im, jak tatuaż wygląda?
Od czasu wykonania do dzisiaj się nie zmienił, więc Pan tatuażysta widział co robił i jak to wygląda...Zresztą napisałam mu wieczorem mail'a, że moim zdaniem powinien odmówić wykonania i zapytałam czy jest świadomy w ogóle tego co zrobił komuś na całe życie i czy wie z jaką odpowiedzialnością wiąże się jego praca, przesyłając w załączniku raz jeszcze oryginał i zdjęcie jego pracy, łącznie z wypisanymi błędami (anatomia, cienie, kolor, miejsce, trzcionka itp).
Widziałam go w lustrze po skończeniu...łzy leciały mi z bólu i z szoku po tym co zobaczyłam...Nie dało się nic powiedzieć...Tego uczucia dziewczyny wierzcie mi - nie da się opisać...
Smutku, szoku, niedowierzania, złego snu...
Planujesz pół roku, dobierasz wzór, przesłanie, miejsce...jest to dla Ciebie bardzo osobiste, ważne, pomocne, takie Twoje "coś"...Ktoś mówi, że będzie dokładnie tak jak chcesz...
Boli , ale znosisz...Czekasz na swoje "arcydzieło"...
Wstajesz, a tu zonk...
No nie życzę nikomu...
Stary 2012-09-10, 14:21   #56
visionAM
Zakorzenienie

Jest mi przykro, że tak wyszło, ale moim zdaniem po części sama sobie jesteś winna...
Stary 2012-09-10, 14:40   #57
gaska22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Dlaczego miałby odmawiać robienia Ci czegoś, na czym on zarobił?

Moim zdaniem skoro chciałaś wykonać realistyczną postać powinnaś poszukać osób, które takie coś robią. Środowisko tatuatorów jest wąskie (mówię tu o tych DOBRYCH) i łatwo się zorientować kto jaki ma styl oraz znaleźć bez problemu namiary na taką osobę. Tego anioła super zrobiłaby Ci Iza z Kult Tatto w Krakowie. Nie ogarniam jakim cudem masz niby 5 tatuaży, uważasz że się "znasz", a o podstawowych rzeczach nie wiesz... do Krakowa masz blisko - tatuaż byś miała super wykonany. Tylko fakt - trochę się czeka no i płaci się zapewne więcej niż w Zakopcu
Jeju, uwzięłaś się na mnie? Szukałam, wierz mi. Przynajmniej tak mi się wydawało. Właściciela pytałam w jakiej dziedzinie "rysunków" się specjalizuje, oglądałam jego prace ( fakt mało ma postaci, podobizn, ale niewiele osób sobie robi takie tatuaże)- gdy słyszysz odpowiedź, że będzie identyczne, wszystko tak jak chcesz- szukasz dalej??? Tym bardziej, że wspomniałam Ci wcześniej, że robiłam już u niego. W Zakopcu jestem co pół roku na kontroli z synem ponieważ ma chory kręgosłup i termin też ustalałam dużo wcześniej. Czemu mam mieć niby, skoro mam? Dwa w Ck, dwa w Zakopcu. Nie napisałam również ,że się znam, tylko to co wiem i jakie kroki poczyniłam zanim się oddałam w czyjeś ręce. Chciałam usłyszec tylko Wasze opinie o wykonaniu dzieła. Czasu nie cofnę. Dzięki za namiar za Krk. Będzie na przyszłość. I odpusć już mi, bo nie widzę sensu ani potrzeby jechania po mnie.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez _stardust Pokaż wiadomość
chyba jednak wcale nie takie profesjonalne, skoro taką fuszerę odwalili. Podaj dane osoby, która Ci to zrobiła, żeby ostrzec innych.
A Tobie polecam wizytę u kogoś naprawdę dobrego, skonsultuj co da się z tym zrobić - niestety tatuaż jest ciemny i duży, ale może ktoś coś wymyśli. Powodzenia, i nie załamuj się, tylko spróbuj coś z tym zrobić!
Dziękuję za normalne słowa
Stary 2012-09-10, 14:40   #58
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
fakt mało ma postaci, podobizn, ale niewiele osób sobie robi takie tatuaże
zdziwiłabyś się, wiele osób sobie takie robi
tylko u ludzi, którzy się na tym znają... i nie, nie uwzięłam się na Ciebie. Po prostu piszę jak jest. Poszłaś do złego studia, do złego człowieka, więc wina leży po części po Twojej stronie. Przykro mi, ale tak jest
Stary 2012-09-10, 14:51   #59
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Od czasu wykonania do dzisiaj się nie zmienił, więc Pan tatuażysta widział co robił i jak to wygląda...Zresztą napisałam mu wieczorem mail'a, że moim zdaniem powinien odmówić wykonania i zapytałam czy jest świadomy w ogóle tego co zrobił komuś na całe życie i czy wie z jaką odpowiedzialnością wiąże się jego praca, przesyłając w załączniku raz jeszcze oryginał i zdjęcie jego pracy, łącznie z wypisanymi błędami (anatomia, cienie, kolor, miejsce, trzcionka itp).
Widziałam go w lustrze po skończeniu...łzy leciały mi z bólu i z szoku po tym co zobaczyłam...Nie dało się nic powiedzieć...Tego uczucia dziewczyny wierzcie mi - nie da się opisać...
Smutku, szoku, niedowierzania, złego snu...
Planujesz pół roku, dobierasz wzór, przesłanie, miejsce...jest to dla Ciebie bardzo osobiste, ważne, pomocne, takie Twoje "coś"...Ktoś mówi, że będzie dokładnie tak jak chcesz...
Boli , ale znosisz...Czekasz na swoje "arcydzieło"...
Wstajesz, a tu zonk...
No nie życzę nikomu...
Przykro mi, że tak wyszło, ale co zrobiłaś widząc efekt końcowy? Zacisnęłaś zęby, uśmiechnęłaś się i zapłaciłaś, czy wyraźnie powiedziałaś, co myślisz? Bo ja mam 2 tatuaże i po każdym pytano mnie, czy na pewno mi się podoba, czy jest taki jak chciałam.
Stary 2012-09-10, 15:02   #60
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Przykro mi, że tak wyszło, ale co zrobiłaś widząc efekt końcowy? Zacisnęłaś zęby, uśmiechnęłaś się i zapłaciłaś, czy wyraźnie powiedziałaś, co myślisz? Bo ja mam 2 tatuaże i po każdym pytano mnie, czy na pewno mi się podoba, czy jest taki jak chciałam.
no ja bym chyba zabiła własnymi rękami...
Wszystkie moje tatuaże po zrobieniu wyglądały nawet lepiej niż na projekcie.
I niestety zgadzam się z VisionAM - Polska ma wspaniałych - wręcz genialnych tatuażystów specjalizujących się w realizmie b&w
Kurcze - napisałabyś nawet tutaj na forum i dziewczyny poleciłyby Ci kilkanaście osób z portfolio pełnymi tatuaży w takim stylu.
Tatuaż jest straszny - mam nadzieję, że za niego nie zapłaciłaś?

najrozsądniejsze co możesz zrobić to właśnie to zdjęcie porozsyłać do dobrych studiów z pytaniem czy da się coś (cokolwiek) z tym zrobić + ewentualnie kupa kasy na laser - jakoś to rozjaśnić i dopiero potem kombinować z coverem.

Gdzie konkretnie robiłaś tatuaż tutaj: http://www.art-tattoo.pl/new-page.html ?
czy tutaj: http://www.tattoo.zakopane.pl/index.php?id=4&id_cat=3

bo jak w tym drugim studio - to sorry - ale widzę coś takiego jak poniżej to wieję szybciej niż halny.
http://www.tattoo.zakopane.pl/galeri...1332975308.jpg
http://www.tattoo.zakopane.pl/galeri...1332975762.jpg
http://www.tattoo.zakopane.pl/galeri...1332975741.jpg
http://www.tattoo.zakopane.pl/galeri...1332975713.jpg
http://www.tattoo.zakopane.pl/galeri...1213826728.jpg (papież z arbuzem na głowie?)
KAŻDY tatuaż z tej galerii to jakieś kalectwo....

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2012-09-10 o 15:13
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości