Ja egoistka czy on egoista? Kłopot z kasą - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 19:54   #31
201706190936
Konto usunięte

Dot.: Ja egoistka czy on egoista? Kłopot z kasą

Na twoim miejscu autorko już chyba nie liczyłabym na kasę, facet chce się ulotnić i tyle. Nie odpuszczaj i nie sugeruj się żadną miłością czy czymś tam. Z faceta wyszedł burak i koniec. Ewidentnie widać że ma w tyłku finansowe zobowiązanie wobec ciebie - ja bym olała ale długu nie darowała, oj nie.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 21:08   #32
taniedobrazolza
Przyczajenie

Nie mam pokwitowania, to było "na gębę" tym bardziej, że ja od niego też kiedyś pożyczyłam kasę, po prostu jak miałam, to oddałam i koniec tematu. Znam go bardzo dobrze i tu nawet nie chodzi o miłość, ale o charakter - wiem po prostu, że odda i tyle, tylko że pewnie odda, jak będzie miał "nadprogramową" kasę i to mnie tak wkurza właśnie.
taniedobrazolza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 22:45   #33
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taniedobrazolza Pokaż wiadomość
Nie mam pokwitowania, to było "na gębę" tym bardziej, że ja od niego też kiedyś pożyczyłam kasę, po prostu jak miałam, to oddałam i koniec tematu. Znam go bardzo dobrze i tu nawet nie chodzi o miłość, ale o charakter - wiem po prostu, że odda i tyle, tylko że pewnie odda, jak będzie miał "nadprogramową" kasę i to mnie tak wkurza właśnie.
To bardzo nie fair... Jeśli facet o Ciebie nie dba, to lepiej zakończyć związek. Zasługujesz na kogoś kto nie będzie Cie wykorzystywał ale dbał. A ten chyba ma w dupie że cięzko pracowałaś na te pieniądze (4 tysie to jednak bardzo dużo) i teraz rezygnujesz ze swoim wielkich planów takich jak zrobienie prawka dla niego a on ma to w dupie. Facet po prostu nie dba o Ciebie i nie myśli o Twoim dobru.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 23:06   #34
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
To trochę beznadziejny ma ten charakter.
Jak już pisałam- najpierw spłaca się dług, potem myśli o przyjemnościach. W innym wypadku osoba duuużo traci w moich oczach.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 06:05   #35
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
To trochę beznadziejny ma ten charakter.
Jak już pisałam- najpierw spłaca się dług, potem myśli o przyjemnościach. W innym wypadku osoba duuużo traci w moich oczach.
Pogrubione: święte słowa. Szkoda, że tak wiele osób tego nie rozumie. Jak się ma dług to z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować, zacisnąć pasa i oddać - nie ma, że boli.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 08:56   #36
taniedobrazolza
Przyczajenie

Ja mam takie samo zdanie i dlatego właśnie jest mi tak bardzo przykro. Nie sądziłam, że on jest w stanie tak nieładnie się zachować. Teraz mam mętlik, czuję się zagubiona, nieszczęśliwa. Wiem, że czeka mnie spotkanie z nim i rozmowa, ale uwierzcie mi Dziewczyny, że nie mam na to siły ni ochoty.
Stary 2012-04-25, 12:51   #37
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam takie samo zdanie i dlatego właśnie jest mi tak bardzo przykro. Nie sądziłam, że on jest w stanie tak nieładnie się zachować. Teraz mam mętlik, czuję się zagubiona, nieszczęśliwa. Wiem, że czeka mnie spotkanie z nim i rozmowa, ale uwierzcie mi Dziewczyny, że nie mam na to siły ni ochoty.
Domyślam się... Musisz się zastanowić, czy chcesz być z takim facetem... Jak wróci to pogadaj z nim i powiedz mu co czujesz, że Cie bardzo zawiódł, że się nie spodziewałaś i że masz przez to wątpliwości w sprawie związku bo myślałaś że jest inny a on po prostu w sprawie z tą kasą wybrał swoje potrzeby i plany ponad Twoje. A to duży minus... Ciekawe jak zareaguje. A kiedy przyjedzie?
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 13:01   #38
taniedobrazolza
Przyczajenie

Przyjedzie w niedzielę, ale nie do mnie, tylko do siebie. Jak już wspominałam - nie mieszkamy razem, dzieli nas pewna odległość. Nie wiem, coraz dłużej o tym myślę i coraz bardziej przekonuję się do tego, żeby go zostawić. Nie spodziewałam się po nim takiego zachowania. Z drugiej strony - jesteśmy razem długo i on był zawsze w porządku, wręcz bardzo. Nie wiem, czy przypadkiem on nie ma mnie dość i może wybrał taki - mało elegancki sposób- zakończenia tego?
Stary 2012-04-25, 13:13   #39
butterflayka
Przyczajenie

Jak dla mnie,to Twoj chlopak po prostu nie ma zamiaru oddac Ci kasy dlatego zgrywa obrazonego,choc tak na prawde nie mial o co sie obrazic,gra na zwloke i tyle,bo mysli ze sie obrazi i sie to odwlecze.Wez z nim pogadaj osobiscie i powiedz ze kasa a jego obrazanie to 2 rozne rzeczy,niech oddaje kase bo to nie malo pieniedzy,troszke honoru kurcze niech chlopak ma.

Jeśli kobieta jest szczęśliwa jest też piękna
butterflayka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 13:53   #40
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Przyjedzie w niedzielę, ale nie do mnie, tylko do siebie. Jak już wspominałam - nie mieszkamy razem, dzieli nas pewna odległość. Nie wiem, coraz dłużej o tym myślę i coraz bardziej przekonuję się do tego, żeby go zostawić. Nie spodziewałam się po nim takiego zachowania. Z drugiej strony - jesteśmy razem długo i on był zawsze w porządku, wręcz bardzo. Nie wiem, czy przypadkiem on nie ma mnie dość i może wybrał taki - mało elegancki sposób- zakończenia tego?
No niestety - czasami, aby przekonać się jaki ktoś jest naprawdę - czy honorowy, uczciwy, w porządku, wystarczy mu pożyczyć kasę. Moja siostra również chodziła z - jak się wydawało - super facetem. Pożyczyła mu kasę, potem było w związku nieco gorzej i ostatecznie zwrotu kasy nie zobaczyła - jej ex facet pokazał "klasę" na odchodnym. Leszek Miller słusznie stwierdził, że "Prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym, jak zaczyna, ale jak kończy".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości