![]() |
#31 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Do lata piechotą będę szła.... czyli jędrne ciałko do wakacji!
Cytat:
![]() Mam ten sam problem-zjadam emocje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() Ja też planowałam w Wielkim Poście nie jeść słodyczy... ale skończyło się na 6 dniach ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
oh kochane dla mnie nie ma czegoś takiego jak za słodko mi ja potrafię po obiedzie zjeść tabliczkę czekolady podwójnego snickersa i jeszcze mam mało, teraz się ograniczam ale oczywiście w niedz nie wytrzymałam i zjadłam tabliczkę czekolady i snickersa ale powiedziałam dość , od pon biegam codziennie około 40 min w wolnym ale równym tempie muszę się dzisiaj zmierzyć i powtórzyć mierzenie po 2tyg może już będą efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Mam problem... Po świętach moja waga wzrosła +2kg i od tamtej pory nie spadła - ale przez swoją głupotę mam to na co zapracowałam. Dziś stanęłam na wadze - i kolejny szok, bo od świąt praktycznie nie drgnęła
![]() Chciałabym do Was dołączyć. Chcę schudnąć 6-7kg do 31 maja a przynajmniej do 10 czerwca. Jak sądzicie, jest to realne? ![]()
![]() |
#34 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
zrób sobie na początek 1 lub 2 dni oczyszczajace- I dzień pij dużo i jedz lekkie produkty nieprzetworozne- np grajpfruty (świetnie oczyszczają ![]() ![]() ![]() no i dołącz ruch- jakikolwiek, byle chociaż co 2gi dzień ćwiczyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Wiecie co BARDZO dobrze wpływa na oczyszczenie organizmu? gotowana kasza gryczana na sypko. POLECAM- 3 razy dziennie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napiszesz coś więcej o tej diecie? ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Kselijka, a ile ważysz i mierzysz, bo to chyba też dość istotne?
![]() I koniecznie ćwiczenia, dużo ćwiczeń, bo to jest najważniejsze przy odchudzaniu.
169cm 11.11r. -74kg 21.04.12r. - 69kg 18.08.12r. - 65kg 26.06.14r. -zaczynamy od nowa z 78,4kg ![]() 78,4kg -77kg -76kg -75kg -74,1kg -73- 72kg -71kg -70kg -69kg-68kg -67kg -66kg -65kg 26.07.14r - 72kg 26.08.14r - 68kg Edytowane przez Pindzin Czas edycji: 2012-04-26 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Jutro zaczynam dietę oczyszczająca... mam nadzieję, ze wytrwam w postanowieniu
![]() Moim wyznacznikiem w "odchudzaniu" będą uda, a raczej ich obwód. Obecnie mam 56 cm galaretowatego udka.... Mój cel to: do końca maja 52-53 cm, do wakacji 51. No i pozbyć się celulitu chociaż na tyle żeby nie był widoczny podczas chodzenia... Jakie są wsze plany i "wyznaczniki? ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Cześć! Należę do grupy "Razem schudniemy 20kg!", za mną już 11,5kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() Mam prostą zasadę - śniadanie obfite (dzisiaj zjadłam nawet dwa naleśniki z twarogiem, jeden oblany miodem, drugi płaską łyżeczką dżemu), przerzuciłam się na gotowane mięso (dzisiaj np. na obiad duże udo kurczaka - oczywiście skórę i wszelkie widoczne tłuszcze lądują w koszu), nie jem chleba i ziemniaków - więc nieco ograniczyłam węgle, za makaronem i ryżem nie przepadam więc samo się wyklucza, jedynie kasza wchodzi w grę - a jeśli makaron to ten razowy. Wcinam masę gotowanej pietruszki - uwielbiam jej smak - do tego na pewno wpada mi dzięki temu trochę witaminy C). Generalnie jedzenie ma mi smakować, a nie obrzydzać. Jadłam udo kurczaka po 15:00 i zaczyna mnie ssać w żołądku. Aaa i rezygnuję z jeżdżenia autem do pracy, kupiłam sobie rower i od dzisiaj jeżdżę nim do pracy ![]() Aha i mój wzrost to 180cm i 76kg wagi. Wstępnie planuję zrzucić jeszcze 6kg, ale szczerze waga nie jest dla mnie wyznacznikiem - tylko wygląd mojego ciała zwłaszcza brzucha. Także do dzieła Dziewczyny ! ![]()
![]() Edytowane przez Clood Czas edycji: 2012-05-09 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wyyysoka jesteś, możesz mi oddać z 5 cm ![]() Mam podobne założenie jak Ty-waga niekoniecznie jest moim wyznacznikiem, ale chcę jednak zrzucić kilka kilogramów-tak, żeby miec czarno na białym że ćwiczenia itd. coś dają ![]() Dzisiaj w nocy wyjeżdżam na 3 dni, ale jak tylko wrócę to biorę się najpierw za dietę, a później wprowadzenie zdrowych nawyków aby utrzymać wagę i czuc się dobrze we własnym ciele. Co do wątku to może się rozkręci.... ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
coś temat ucichł,
a ja chciałam się pochwalić schudłam 8kg ![]() tak mniej więcej w 2-3 mies. przepis?! biegam!!! 3-4 razy w tyg , diety cud nie stosuje, jem jogurty z owocami, chude mięso sałaty itd raz w tyg, no może dwa pozwalam sobie na coś bardziej wykwintnego :p oczywiście chodzi mi o słodycze i inne bardziej kaloryczne produkty. białego chleba nie jem w ogóle czasem skubnę bułeczkę pełnoziarnistą z pastą jajeczną na śniadanie ![]() cały sposób polega na bieganiu, biegam wolno ale długo 45 min to takie min. staram się robić co najmniej 10km , obecnie przebiegam 15 km z lekkim wysiłkiem ![]() ale oczywiście nie przebiegałam od razu tyle, na spokojnie trzeba wyrobić sobie kondycję ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja biegałam długo i wiem, ze to świetny sposób nie tylko na odchudzanie, ale na jędrne ciało, ale niestety mam problemy ze stawami i nie mogę sobie pozwolić na takie treningi jak dawniej ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
ja też mam problemy z kolanami, dobra rozgrzewka to podstawa, szczególnie kostki i kolana, biodra.
ja jestem bardzo zadowolona bo nie dość , że się mocno w to wkręciłam to jeszcze nic za to nie płace, mam piękne tereny obok siebie, mieszkam zaraz koło Poznańskiej malty więc terenów lasowych itd mam pod dostatkiem, nie lubię biegać po samej malcie tak jak i po ulicy, las to jest moje miejsce idealne na jogging. nie ćwiczę bo uważam , że żeby wyrzeźbić mięśnie najpierw trzeba pozbyć się tłuszczyku, mimo iż w sumie schudłam 8-9kg to nadal mam tłuszczyk na brzuchu nogach itd dlatego najpierw zrzucę tkankę tłuszczową a później wyrzeźbię co trzeba, tak jak kiedyś chodząc na siłownię trener kazał najpierw na aeroby a dopiero po 2-3 mies zaczęłam chodzić na siłownię , na yt jest sporo tutoriali gdzie można razem z wideo ćwiczyć każdą partię mięśni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
u mnie te problemy nie są takie ot niestety. Przez ponad rok leczyłam się na zapalenie stawów, niedawno odstawiłam tabletki.
Bieganie to świetna sprawa, próbowałam innych sportów, ale nic z tego nie wyszło. Chcę do niego wrócić, ale z pewnością nie będą to tak częste treningi jak teraz. Boję się, ze choroba "obudzi się" i wtedy zaatakuje większe stawy-kolana, biodra... wtedy o bieganiu będę mogła zapewne zapomnieć. No, ale najważniejsze pozytywne myślenie i liczę na to, że jak tylko zacznę biegać bardziej systematycznie, to będę miała też motywację do zachowywania zdrowej diety i moje stawy nie będą "krzyczeć". ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.