|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci Listopad-Grudzień 2010
Dzień Dobry
![]() Pogoda paskudna u mnie, nie mam planu na dzis
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
. U mniepogoda jakas dziwna, pochmurno i nie za ciepło. Jednak w związku z tym że mam do piątku długie wolne i jesteśmy sami z męzem w domu to wybieramy się na rowery ..Cassie Mój mąż pracuje tylko na dniówki a jednen tydzień w miesiacu na popołudniówki, więc w nocy jest z nim a po 6.00 rano mój tata przyjeżdża po Majkę i zabiera ją żebym ja się wyspała
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobitki
![]() A u nas dzisiaj piękna pogoda, zaliczyliśmy już jeden spacer, jak Gabi się wyśpi to pewnie pójdziemy na następny jak widzicie wczoraj wysłałam dwie podobne wiadomości, bo pierwsze długo się nie chciała pokazać, więc myślałam, że się nie wysłała. Jestem kompletnie zielona w tym temacie
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
To i ja sie pisze na wątek. Mój syn jest z grudnia 2010
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
GoodNight witaj fajnie, że nas coraz więcej. Moja Gabi śpi już od 12, mam nadzieję, że pośpi do 15 Młodsza śmiga na macie, a ja mam wreszcie chwilę żeby napić się kawy. Dzisiaj teściowa zapowiedziała mi wizytację, już nie mogę się doczekać U nas też dzisiaj brzydko i całe 12 stopni, ale jeśli popołudniu nie będzie padać, to pewnie wyślę męża na spacer z dziewczynami.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też paskudnie i zimno brrrr.....
! krótki spacer już zaliczyłam (właściwie to przejażdżkę autem ) bo trzeba było starszą ze szkoły odebrać a po południu na 18 muszę iść na majówkę i potem próba przed komunią - ciekawe do której nam zejdzie ![]() Młoda teraz zjadła miskę brokułowej i mam nadzieję, ze za jakieś pół godzinki pójdzie spać bo muszę pomyć szafki w kuchni a z nią się nie da... Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2012-05-07 o 12:45 |
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie za oknem tez brzydko , chociaż dzieci grzeczne
![]() Kotek no u was komunia tuż tuż, współczuje roboty jak sobie przypomne komunie siostry...to był hardcore chyba z tydzień roboty miałam ![]() zżarłam bułkę i trza iśc ją spalic wpadne później i mam nadzieje ze bedzie dużo nadrabiania Edytowane przez melabn Czas edycji: 2012-05-07 o 12:51 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Luuuudu i dupa ze spaceru. Pada deszcz. A moje dziecie jakies podmienione dzisiaj, naprawde. Lezy teraz w łozeczku, wyrzuca smoczka (specjalnie) wiec co kilka minut musze isc do niego. Spania z tego to chyba nie bedzie. Ale jak nie zasnie teraz to co ja z nim zrobie pozniej? :/
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzis ma gorszy dzien i dlatego tak swiruje. Generalnie zasypia bez problemu. Wstaje o 7, łazi do 12. Śpi 2-3h i koło 21 idzie spac. Spi
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Emi wstaje między 8 a 9, drzemkę ma dopiero o 14, śpi 1,5-2h,
o 21 zawsze zabieram ją do łóżka, czytam bajkę i wychodzę, więc zasypia koło 21.30. Dziś się obudziła o 8, słyszałam ją że gada w pokoiku, ale ani mnie ani mężowi nie chciało się do niej iść (wyrodni ), poza tym umie sama zejść z łóżka i spaliśmy sobie dalej. Obudziłam się o 9.30, idę do niej do pokoju a ta śpi no ale jak zaczęliśmy robić hałas w domu to zaraz też się obudziła. I tym sposobem Emi dziś w ogóle nie będzie miała drzemki, i może pójdzie o 20 spać.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny! mam do was pytanie ,bo widze, ze pory spania na tapecie. Mój synek jest dokładnie rok młodszy od waszych dzieci- grudzień 2011. Dla niego świat jest najpiękniejszy z samego rana czyli 5-5.30- a dla mnie, hmm, masakra, przecież to jeszcze noc!
stad pytanie, czy wasze dzieciaczki będąc małe wstawały tak wczesnie, a potem , z wiekiem śpią dłużej, czy taka już uroda mojego synka i trzeba się z tym pogodzic? pozdr
Edytowane przez sigalla Czas edycji: 2012-05-07 o 16:26 |
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też brzydko, 11 stopni a chciałam na rower wyjść. Wogóle zastanawiam się czy mój mąz nie pojedzie po nią jutro (została na kilka dni u teściów) bo dostała gorączki 37,8, polecieli z nią do lekarza rano, baliśmy się że jej nie przyjmą bo to małopolska a my na ślasku mieszkamy. Okaząło się że ma zapalenie krtani, lekarz powiedział że nawdychała się u nich ostrzejszego powietrza i nie ma co panikować. Jednak ja ciągle myslę czy wszystko ok, co się u niej dzieje.. Więc jak jutro jeszcze będzie miała temp. to skrócimy jej pobyt u dziadku i pojedzie mąz po nią.
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może mu tak zostać na stałe, może mu się odmienić za miesiąc albo za rok nie ma reguły mało to pocieszające ale moje córy raczej lubiły sobie pospać do 8-9 (starsza to i do 11 potrafiła )kamila żeby to nie było nic powaznego i mała szybciutko wyzdrowiała |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak drzemka jest co chwile mi to absolutnie nie przeszkadzalo. Moj wyrosl z tak wczesnych pobudek a co bedzie u ciebie? nie wiem
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z kawka
![]() Słońce świeci od razu czlowiek lepszy humor ma |
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() I ja sie witam z kawką Znowu fajna pogoda, no moze troche zimno, ale nie pada. Szykuje kaszke i na dwor![]() Czy wasze dzieci pija jeszcze mleko? Czy to piers czy mm? Moj jeszcze jedzie na mm
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
moja od jesieni jest na zwykłym mleku z kartonu - najpierw był cyc (przez prawie 9 miesięcy - chciałam karmić rok ale sama odrzuciła cyca) potem przez jakiś czas kaszki mleczno-ryżowe i zanim skończyła rok przeszłam na zwykłe mleko.
Mm żadna moja córa nie piła - nie chciały tego i koniec - Izula to aż na wymioty ciągnęło od tego - zresztą ostatnia próba podania kaszki mleczno-ryżowej (jakoś w grudniu) skończyła się już po 1 łyzeczce i od tamtej więcej nie dostała rano i wieczorem dostaje butlę z kaszą manną Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2012-05-08 o 11:49 |
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
mój szkrab z miesiąc po skończonym roku pije już zwykłe mleko z dodatkiem kaszy manny lub kaszek owocowych. Bardzo mu smakuje.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja jak zwykle o tej porze sączę kawkę Dzisiaj idziemy na szczepienie, muszę zapytać o ciemiączko, bo Gabi dalej ma nie zarośnięte. Ostatnio lekarka mówiła, żeby czekać, bo do półtora roku ma czas żeby zarosnąć, ale niestety... Martwi mnie to trochę, ma któraś z Was podobny problem??22Kamila22 jak tam Maja? mam nadzieję, że już lepiej GoodNight Gabi pije rano po przebudzeniu 240 ml mleka mm, a na kolację dostaje kaszkę na takiej samej ilości mleka. Po zwykłym mleku miała problemy z brzuszkiem więc na razie unikam |
|
|
|
|
#56 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
moja też jeszcze ma ciemiączko nie zarośnięte
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
I po spacerze. Świetna pogoda. Mały sie wybiegał, kwiatki pozrywał, pokłocił sie jak zbierałam go do domu a teraz zasypia
![]() Cytat:
Moje dziecie pije HIPPa 4, 210ml rano i 210ml przed snem. Są takie dni, ze i w ciagu dnia wypija butle Taki mlekopij, ma to chyba po mnie, ja do 5r. ż. piłam z butli Paranoja.Mój to samo. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie ciemiączka, myślałam, że tylko moja jest takim wyjątkiem
A dajecie jeszcze witaminę D? Ja zamiast witaminy D dawałam tran, ale ostatnio lekarka kazała też podawać wit D właśnie ze względu na to ciemiączko... A szczepienie to ostatnia dawka infanrix ipv hib. |
|
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

. U mniepogoda jakas dziwna, pochmurno i nie za ciepło. Jednak w związku z tym że mam do piątku długie wolne i jesteśmy sami z męzem w domu to wybieramy się na rowery 

trza watek rozkrecic

Młodsza śmiga na macie, a ja mam wreszcie chwilę żeby napić się kawy. Dzisiaj teściowa zapowiedziała mi wizytację, już nie mogę się doczekać
żeby to nie było nic powaznego i mała szybciutko wyzdrowiała
już po 1 łyzeczce i od tamtej więcej nie dostała