![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zmarszczki
heh no coz, wszystko sie zmienia po 30-tce
I to nie tylko wyglad ale wszystko. Czy ktos wie cos wiecej na temat mezoterapii iglowej i beziglowej? czy efekty sa podobne?
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Troszke mnie tu nie bylo ale widze ze nikt sie nie odzywal.
Zglebilam troche temat i dotarlam do pewnej Japonki ktora pomimo tego ze ma 43 lata wciaz wyglada jak nastolatka - i ktos by tu pomyslal ze pewnie operacje itp, otoz nie, robi zabiegi takie jak wstrzykiwanie roznych plynow pod skore ale istota jej mlodego wygladu sa specjalne masaze i wlasciwa pielegnacja skory i zdrowe odzywianie i duzo ruchu i duzo snu i i i duzo tych i Ale co mnie najbardziej zrenerwowalo to to ze u nas nie ma tylu kosmetykow przeciw-zmarszczkowych co w Japonii czy Chinach czy Korei. Lipa!!! Tam od najmlodszych lat kobiety dbaja o skore zeby sie nie zestarzala. U nas po kremy siega sie jak zmarszczki juz sa a wtedy niewiele da sie zrobic tylko zabiegi!!! Slonce niszczy skore, nieszy kolagen, i skora juz nigdy nie bedzie taka jak powinna i nawet drogie kosmetyki tego nie naprawia. Kupilam pare kosmetykow z Korei i czekam na dostawe, wszystkie z kwasem hialuronowym i kolagenem, wiem ze nie pomoze na to co jest ale przynajmniej opozni starzenie. Ciagle mysle o mezoterapii iglowej Poki co nie mam zbyt wielu danych na ten temat i nie wiem czy sie zdecydowac czy moze cos innego Czytalam ze w Japonii Botox robi sie przed 30-stka i nikt nie czeka na wielkie zmarszczki zeby zrobic ten zabieg. Heh powiem szczerze ze jestem troche zszokowana ale widzac filmiki na youtube z tymi 40-letnimi kobietami ktore maja skore lepsza od mojej wstyd mi ze tak malo robie zeby skora byla w dobrej kondycji
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
o właśnie też się zdziwiłam, ja mam 37, czyli bliżej mi 40 i jakoś tak strasznie nie czuję upływu tej młodości. Wręcz przeciwnie czuję się młodo bardzo
![]() Cytat:
![]() Kosmetyki z kwasem hialuronowym jak najbardziej jest sens stosować ![]() ![]() Ćwiczenia owszem, nawet są specjalnie odmładzające, ćwiczenia twarzy, specjalne masaże owszem tak. Stosuję z powodzeniem. Efekt: lat 37, zmarszczek brak, skóra jędrna i rozświetlona.
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
mangha, napisz koniecznie wiecej o swoich rytualach
![]() Teraz ostrze sobie zeby na krem Mizon z Syn Ake. Zobaczymy.
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Odkad wzielam sie za swoja skore (dopiero 2 tygodnie) zauwazylam juz znaczaca poprawe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupilam sobie maszyne do domowej microdermabrazji, czekam na dostawe. Mam dosc sporych rozmiarow pory na policzkach no i ![]() Ale i tak jestem mega zadowolona z efektow mojej nowej pielegnacji ... doprawdy nigdy nie zdawalam sobie sprawy ze wlasciwa pielegnacja cery mozna tyle zdzialac!!!
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
To super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja ogólnie sporo o tym piszę na stronie u siebie. Robię też wykłady na ten temat. Informacji jest naprawdę dużo i cały czas odkrywam nowe rzeczy, dlatego przeniosłam to na swojego bloga. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Z checia poczytam twojego bloga ... bo wlasnie szukam czegos na temat walki ze zmarszczkami, a wiekszosc blogow ktore znalazlam naleza do 20-letnich dziewczyn ktore stosuja kuracje przeciwzmarszczkowe prewencyjnie - ja natomiast mam juz kilka zmarszczek i musze sie ich pozbyc.
Zaluje ze bylam taka glupiutka w mlodosci i opalalam sie na solarium - fakt faktem moja skora wyglada naprawde pieknie jak jest opalona ... nie lubie siebie bladej bo jestem taka pelna czerwonosci - a gdy sie opale to skora nabiera jednego odcienia i przez to wyglada zdrowiej, no ja na pewno nie zrezygnuje z opalania ciala ale buzie i szyje chce miec bielutka ![]() Swoja droga dzis rano sie obudzilam i te zmarszczki pod oczami jeszcze bardziej sie splycily ![]() Za to moja skora jakos nie polubila na razie nowej pielegnacji bo na policzkach mam pelno wypryskow - tak wyobrazcie sobie 29 lat i pelno wypryskow jak u nastolatki - zeby ta skora pod oczami chialabyc taka kaprysna i zrobic sie gladziutka to nie ... pryszczy jej sie zachcialo i co ja mam teraz z tym zrobic, juz od tygodnia nie smaruje policzkow kremem przeciwzmarszczkowym ale musze sie przyznac ze robie eksfoliacje codziennie i pewnie to zaostrza jej stan. Lipa bo wlasnie zamowilam moja pierwsza profesjonalna maszynke do microdermabrazji a nie bede mogla jej uzyc bo musze wyleczyc syfy i to jeszcze w wieku 29 lat kto by pomyslal.
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o wypryski, no cóż ja kiedyś miałam ten sam dokładnie problem. Z wypryskami walczyłam większość swojego życia, nawet po 30-tce. Szczęśliwie się z mini uporałam i dodatkowo odkryłam, że większość substancji odmładzających nie tylko właśnie odmładza, ale też leczy wykwity ![]() Będę o tym mówić na wykładzie w następny poniedziałek. Masz ochotę posłuchać to zapraszam.
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Sek w tym ze ja mieszkam w Anglii i nie bede w stanie fizycznie byc na wykladzie.
Ale jesli masz gdzies na necie swoje filmiki to mozesz mi wyslac na priv i z checia obejrze
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ledwie pojawiło mi się 2 z przodu gdy podaję swój wiek, a już piszę w wątku "Zmarszczki"
![]() Mimo to pod jednym okiem ![]()
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po drugie może demakijaż wykonujesz nieprawidłowo? Poczytaj trochę o zasadach wykonywania demakijażu. Być może również demakijaż powinnaś wykonywać innym preparatem jak dotychczas, np. płynem micelarnym?
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W przypadku młodszych skór sprawa jest troszkę bardziej ułatwiona, bo często wystarcza jej solidne nawilżanie i zmarszczki zanikają. Ja od lat stosuję kosmetyki własnej produkcji, więc nic gotowego ci nie doradzę, ale jeśli chcesz wypróbować coś z półproduktów, to dobrym wyborem będzie masło cupuacu z kwasem hialuronowym. To są dwa różne półprodukty kosmetyczne (ja kupuję oba w mazidla.com). Najpierw bierzesz odrobinę masła, pod wpływem ciepła skóry ono się rozpuszcza, następnie mieszasz na ręce to rozpuszczone masło z 3-4 kroplami kwasu hialuronowego i takie ekspresowe serum możesz spokojnie kłaść pod oczy. ![]()
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez dłuższy czas nie malowałam się, wróciłam do tego 3 tygodnie temu i zamiast chusteczek uzywam płynu Bourjois (najlepszy na KWC). I nagle taka katastrofa ![]() Cytat:
![]() ![]() Zajrzałam na mizidla.com i jeśli nic nie znajdę w drogerii to zakupię oba półprodukty ![]() Dziękuję Wam za odpowiedzi ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Ja się z płynem Bourjois nie polubiłam w ogole. Zdecydowanie wolę Biodermę. Jest droższa, ale moim zdaniem warta swojej ceny.
Jeśli chodzi o to czy prawdą jest, że nawilżenie młodej skóry wystarczy aby pokonać zmarszczki - to również potwierdzam. Absolutna prawda!
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I czy polecasz jakiś krem pod oczy dla osób w mojej sytuacji?
![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...2o.html&next=1 Często jest w promocjach w aptekach i np. w super-pharm Jeśli chodzi o kremy pod oczy to warto jakiś kupić, ale nie znam żadnego, który by "rozprostowywał" zmarszczki. Testowałam dużo kremów pod oczy (w tubkach, rollonach itd.) ale żaden sobie nie radził z tymi zmarszczkami co już są. Jedynie znam jeden skuteczny na sińce pod oczami - miałam jego próbkę, która mnie powaliła swoją skutecznością, ale 400 zł za 30 ml krem to gruba przesada. Po porostu wybierz jakiś nawilżajacy i nie przejmuj się czy napisane jest na nim 30+, 40+ czy 60+.
Mój blog subiektywnym-okiem.pl Edytowane przez subiektywna Vera Czas edycji: 2012-10-12 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
No i tu pojawia sie problem.
Japonki stosuja kremy przeciwzmarszczkowe zanim pojawia sie zmarszczki, czesto nastolatki a juz napewno dziewczyny ktore skonczyly 20 lat uzywaja kremow przeciwzmarszczkowych. A u nas mowi sie dziewczyna zeby za wczesnie nie uzywaly kremow przeciwzmarszczkowych bo potem nie beda dzialac - sciema!!! potem bedzie juz za pozno bo kremy przeciwzmarszczkowe nie usuwaja zmarszczek tylko im przeciwdzialaja wiec to co juz sie pojawi jest praktycznie niedo usuniecia przez krem tylko przez zabiegi u profesjonalisty. Wiec jak najszybciej zacznij uzywac kremow przeciwzmarszczkowych zwlaszcza tych z kwasem hialurynowym!!!!!!!!!
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
No właśnie! Zauważyłam też pracując na promocji w drogerii, że bardzo często kobiety kierują się opisem na opakowaniach typu: 30+, 40+. Mają w głębokim poważaniu potrzeby swojej skóry, tylko te magiczne 30+ itd. się dla nich liczy. Nieważne, że ma trądzik i potrzebuje leczenia, to wybierze krem dla trzydziestolatek z bogatym składem (żeby chociaż jakimś porządnym, ale niestety w większości to parafina z dodatkami parabenów i wtrąconym ekstraktem z czegośtam), który zapcha doszczętnie pory.
Jak dla mnie to jeszcze istnieje mała świadomość wśród Polek na temat tego, co tak naprawdę nakłada się na twarz. A kosmetyki przeciwzmarszczkowe zaczyna się używać wtedy, gdy skóra jest już nimi poorana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Wasze posty dały mi do myślenia. Rzeczywiście zostałam wyśmiana gdy ogłosiłam, że kupuję krem przeciwzmarszczkowy. Ale się nie przejmuję i kupię
![]() Na razie dostałam od Mamy 3 próbki. Wczoraj testowałam krem od L'oreal i... myslałam że mi wypali skórę! Bardzo piekło, zmyłam i wyrzuciłam. Zupełnie straciłam sympatię do tej marki, nie po drodze mi z jej kosmetykami.
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Jesli moge cos polecic to ja mam zel Hada Labo z kwasem hialurynowym - super nawilza i zatrzymuje duzo czasteczek wody pod skora
![]() ![]() Nie podraznia bo ma bardzo prosty sklad i nie zapycha ... no i czytalam na necie ze jest uzywany wlasnie przez mlodsze dziewczyny ktore dopiero weszly w 20-tke ![]() Ja jestem zalamana bo te zmarszki pod oczami sa takie uparte ze nic ich nie rusza ... bede robic wypelnianie kwasem hialurynowym w przyszlym miesiacu bo jakos nie moge na to patrzec w lusterku ... No i czekam na moj krem z filitrem z Hada Labo ![]() ![]() ![]() PS krem przeciwzmarszkowy najlepiej jak ma kwas hialurynowy i/lub retinol podobno te substancje maja male czasteczki przez co przenikaja przez skore ... kolagen to tylko sciema ...
![]() Edytowane przez Fuxia83 Czas edycji: 2012-10-15 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Fuxia83, moge zapytać ile masz lat? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
subiektywna Vera - mam 29 lat
![]() Naczytalam sie juz sporo o mezoterapii, wypelniaczach o botoxie wiec nie uwazam ze jestem na to za mloda wrecz przeciwnie. Zalezy mi na ladnym wygladzie a uwazam ze 29 lat to jeszcze nie czas zeby wygladac staro ... jak przekrocze 40-tke to wtedy inaczej bede rozmawiac ![]()
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Moja koleżanka zrobiła sobie softtrix. Ona ma 33 lata i szukała czegoś co wygładzi skórę, zmniejszy pory i ogólnie odmłodzi. 1 dzień nie pokazywała się a potem super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
ja mam zmarszczki po oczami dosc spore i delikatne na czole. tymi pod oczami zabardzo sie nie przejmuje. wystarczy ze dobrze umaluje rzesy i juz mniej widac. ta skora pod oczami jest jakby rozciagnieta. moze kiedys zabardzo pocieralam robiac demakijaz
![]() kupilam niedawno krem z nuxe na pierwsze zmarszczki. moze cos pomoze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.