|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włalaa-moje obrazki:)
ślicze szczególnie drugi mi sie podoba...wszytski piękne
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
jej mcdulka fantastyczne...mój brat rysuje "kukielki" ołówkiem...
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to kot jest najlepszy
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
mcdulko to jest plagiat
Zyzia myślałam że jesteś młodsza [sądząc po obrazkach] Ale jest nieeźleeee.... nie rozcieraj palcem .. |
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Zyziaa - też mam tę książkę, z której pochodzi środkowy obrazek (a i coś mi świta, że i ten ostatni jakiś znajomy). Smykałka do odwzorowania jest, technika trochę słabsza, ale widać duuuuży zapał.
Co do tego, dlaczego nie należy cieniować palcami - odpowiedź jest prosta Gdybys się uważnie i krytycznie przyjrzala zwłaszcza pierwszej pracy sama byś na to wpadła. Cieniowanie palcami nie wydobywa subtelnej gry swiatła i cienia, a jedynie ROZMAZUJE obrazek i splaszcza go. Zamiast uzyskać efektowną bryłę, uzyskuje się efektowną (bardziej lub mniej) plamę. Cieniowanie ołówkiem - ot, to dopiero sztuka ![]() Przy węglu zwłaszcza zaś należy unikać mazania palcami - bo to naprawdę sprawia, że rysunek się rozpływa. Łoj, dopiero teraz zauważyłam, że odświeżam stary wątek.
Edytowane przez selfish Czas edycji: 2006-12-19 o 15:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.