![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Olejek rycynowy na rzęsy
Miałam piękne rzęsy i nie widziałam u siebie potrzeby malowania ich tuszem, ale w końcu zaczęłam malować przez co bardzo je osłabiłam, do tego często wypadały i właśnie olejek rycynowy mi pomógł.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja też tak robiłam. Efekty były duże i nie miałam problemów. Tylko szczoteczka się popsuła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Uważajcie ab y olejek nie dostał się do oka, bo może bardzo mocno podraznić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
również używam olejku rycynowego na rzęsy i jestem baardzo zadowolona! rzęsy wydają się ciemniejsze, może gęściejsze... napewno mniej wypadają, sprawiają wrażenie dłuższych oraz bardziej elastycznych. Ja olejek rycynowy przelałam do przezroczystego opakowania po odżywce do rzęs z essence (oczywiście wcześniej wyczyściłam ją dokłąnie, i wysuszyłam) dzięki temu nigdzie mi się nie wylewa i nie muszę za każdym razem myć szczoteczki aby nie upaprać całej łazienki, i nie używać za dużo produktu, poprostu aplikuję go jak normalną odżywkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale zawsze lepiej uważać, każdy reaguje inaczej.
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Ja używam olejek rycynowy ponad miesiąc na rzęsy, jakoś nie zauważyłam zbyt dużych efektów aczkolwiek na pewno stały się mocniejsze i tak nie wypadają. Z początku szczypały mnie po nim oczy, ale to pewnie przez to, że za dużo nakładałam go
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Ja używam od ponad miesiąca i zauważyłam duuużą poprawę! Przede wszystkim rzęsy mi urosły, zrobiły się wyraźnie dłuższe. Po pomalowaniu tuszem nigdy nie miałam takich rzęs jak teraz
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Moje rzęsy nie zareagowały na olejek :| denerwoała mnie ta mgła na oczach kiedy rano wstawałam więc stwierdzilam ze nie ma sensu stosowac skoro i tak nie ma efektów. Niedawno rzesy zaczęły mi wypadać i mialam wrazenie ze niedlugo zostanie mi ich tylko kilka wiec kupilam odżywke L'biotica i była o niebo lepsza w stosowaniu (bo jest gęstsza i ma wygodny aplikator) ale niestety tylko w stosowaniu bo jeżeli chodzi o działanie to też nie było widocznego rezultatu (oprócz tego ze przestały wypadać). Pomimo tego kupilam 2 kolejne opakowania na promocji :P rzęsy są po nim takie bardziej sprężyste i nie leci do oczu tak jak olejek rycynowy wiec warto wypróbować
![]() A może po prostu moje rzesy są tak dlugie (a są BARDZO) , że juz nie da się ich bardziej wydłużyć i zagęścić? Sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Różnego rodzaju odżywki też są dobre, lecz dla mnie olejek rycynowy to tańsza i także dobra opcja. Efekty w porównaniu np. do odżywki z Essence są zdecydowanie lepsze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Ej, a gdybym wzięła szczoteczkę z tuszu do rzęs (lekko farbuje, bo jest go mało, ale ja mam długie rzęsy, ciemne więc nie potrzebuję drogich tuszów. Wystarczą mi za x<10zł ) i zamoczyła w olejku rycynowym, kolejno nałożyła na rzęsy, oczywiście niewiele, i poszłabym spać.. To może coś się stać? Chodzi mi, o reakcję.. Zaschnięcie tuszu, wypadnięcie rzęs itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem ta mgła na oczach również oznacza złą aplikację. Ja w życiu czegoś takiego nie miałam także nie wiem jak Wy to robicie
![]()
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Płyn do demakijażu w oczach, masakra
![]() FireWire: Jak są pozostałości tuszu na szczoteczce, to olejek je rozpuści. Nie zaschnie on, ale możesz obudzić się w czarnymi oczami rano. Zanim zaczniesz, to może umyj szczoteczkę oliwką, chyba że używasz jej też do tuszowania. Wtedy odradzam, bo tusz wtedy będzie się rozmazywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ok, dzięki ; ) Pytanie tak z głupa było ; D ale w sumie zamiast szczoteczki, mogę użyć.. tzw. grzebyka do rzęs, no nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Wczoraj pierwszy raz użyłam olejku, na początku chyba za dużo go nałożyłam, bo ściekał mi z rzęs. Na szczęście nie dostał się do oka. To jednak nie było, aż takie łatwe jak mi się na początku wydawało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Olejek zakupiony, szczoteczka do rzęs jest, dziś na noc pierwsze nałożenie. Jutro napiszę, czy są choć małe efekty ; ))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nic tam z głupa, grzebyk też jest dobry, ale i tak trzeba uważać z ilością olejku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Moczyłam patyczek kosmetyczny i nim nakladalam na rzesy olejek. Kurcze wydawało mi się że nie nakładam za dużo ale może macie racje i powinno się nakładać minimalną ilość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Czytam watek i postanowiłam sie dołączyc
![]() Co do dostania się olejku do oka to nie powinno być problemu bo nawet przy jęczminiu jest zalecany (trzeba zakroplic do oka) ale to kwestia indywidualna. niektórych moze podrazniać ![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Drogie panie, zastosowałam już olejek trzy razy i.. co by nie zapeszyć, zauważam, że są dłuższe <choć niektórzy mówią, że dłuższe już być nie mogą, ale mi wciąż mało ; p >, i 'lepiej uczesane'. Mam długie i ciemne rzęsy więc miewałam problemy z wiecie.. niektóre w inną stronę. A unikam tuszy. Chyba, ze na same końce. Teraz po olejku, są w większym ładzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zawsze jest jakieś jutro
|
Hej, ja też używam olejku na rzęsy i brwi od jakichś 2 miesięcy i widzę ogromną różnicę - rzęsy są wyraźnie ciemniejsze, jest ich o dobrą połowę więcej i są troszkę dłuższe. Na długości akurat średnio mi zależało, najbardziej cieszy mnie zgęstnienie. Brwi też odrobinę pociemniały, a czy są gęste... hm, chyba troszkę. Ogólnie polecam, efekty w stosunkowo szybkim czasie
![]()
"- W co zawsze wierzyłem? Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe, to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy."
Ćwiczę: Jillian Michaels Cassey Ho |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
![]()
Używam już bez przerw miesiąc olejku rycynowego. Ostatnio zaczęłam go używać także na brwi. I są efekty.
![]() Słyszałam też, że jest on dobry na rozdwojone końcówki włosów. Nałożyłam go na włosy kilka razy na 2 godziny przed myciem, ale jeszcze nie zauważyłam zmiany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
królikoholiczka
|
ja olejek kładę od kilku lat na rzęsy i powiem,że jak zawsze miałam krótkie i rzadkie to teraz są dłuższe i gestsze... oczywiście nakładam go nie dzień w dzień,bo robię przerwy...ale efekt super...
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Mam takie pytanko. Czy tylko mnie po olejku wypadają brwi?
Kiedyś używałam także na rzęsy , ale robiło się z nimi to co z brwiami.. Wypadały,kleiły się. Nie mogłam w ogóle malować tuszem.. Nie wiem czemu tak się dzieje. Czy dalej używać czy lepiej przestać bo zostanę bez brwi.. ![]()
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Pod wpływem tak dobrych opinii i ja się skusiłam na olejek rycynowy. Ale mam pytanie, bo nie wiem czy zakupiłam dobry. Otóż zaczęłam czytać ulotkę i się okazało, że jest to olejek przeczyszczający. Czy to o taki chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.